Έντονες αντιδράσεις για το λουκέτο στα πολυιατρεία

POLIATREIA

POLIATREIAΤην έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την απόφαση να μπει λουκέτο στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δηλαδή στα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ.

Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στερεί από τους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας ωθώντας τους προς ιδιωτικά συμφέροντα και ασφαλιστικές εταιρείες, δημιουργώντας έτσι μονοπωλιακές συνθήκες από τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

 

Και στο ψήφισμα τονίζεται:

Στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν ως τώρα πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι μεγάλη μερίδα των φτωχών και των μικροσυνταξιούχων για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη και η μετάβαση των πολυϊατρείων στο ήδη απαξιωμένο και συρρικνωμένο ΕΣΥ θα διαλύσει το μεγαλύτερο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για Δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια υγεία όλων των Ελλήνων και ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ κάθε απόφαση και να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου για κλείσιμο των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ