Έντεκα χρόνια Γέφυρα… Η σημαία ψηλά!

gefira r

gefira rΦΩΤΟ

Τέσσερις, τεράστιες γαλανόλευκες σημαίες, υψώθηκαν την Τετάρτη, στους τέσσερις πυλώνες της γέφυρας Ρίου Αντιρίου και το βράδυ άναψε ο γαλάζιος, διακοσμητικός φωτισμός.

Όλα αυτά, για τη συμπλήρωση των έντεκα χρόνων, από τη στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία κι άλλαξε το χάρτη στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα.

gefira r1Οι σημαίες θα κυματίζουν στο ψηλότερο σημείο των πυλώνων μέχρι την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Μάλιστα σε μία κίνηση, συμβολική και ουσιαστική, η πρώτη σημαία τοποθετήθηκε από γυναίκα. Είναι η Δήμητρα Μυλωνά, υπάλληλος του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών και εργαζόμενη στη Γέφυρα από το 2001.

gefira r2

Παράλληλα η Γέφυρα στέλνει ένα ακόμη μήνυμα, το οποίο το έχουμε ανάγκη στις μέρες που ζούμε. Δύο μεγάλες φωτεινές επιγραφές.. «Η σημαία ψηλά…» «Το βλέμμα ψηλά, ενωμένοι αντέχουμε».

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ή αλλιώς «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο και το μεγαλύτερο ελληνικό τεχνικό έργο όλων των εποχών.

gefria r4

geffira r3Το διόδιο κατά 48,13% διοχετεύεται για την εξυπηρέτηση του δανεισμού, κατά 28,14% χρηματοδοτεί την συντήρηση του έργου, κατά 19,30% πηγαίνει στους φόρους και κατά 2,65% επιστρέφει στους μετόχους για την απόσβεση της επένδυσης.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, το έργο θα παραδοθεί στο δημόσιο έπειτα από 34 χρόνια

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ