Έντεκα σχήματα για τα λιμάνια

LIMANI KINHSHΤο «πράσινο φως» για τα συνολικά 11 επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων έδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός αφορά τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της ομάδας λιμένων, η οποία περιλαμβάνει: τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Υδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου. Τα σχήματα που πέρασαν στη β’ φάση, αποκτώντας πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, είναι: 1. Κάσος Κτηματική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρεία «Κάσος Α.Ε.»

 

2. Azimut-Benett Spa

3. Global Liman Isletmeleria A.S.

4. ΑΤΕΣΕ Α.Ε.

5. J&P Άβαξ

6. Majestic Marine Engineering LLC FZE

7. Πόρτο Καρράς Α.Ε.

8. Envitec

9. Archirodon Group N.V. – Α1 Γιώτ Τρέιντ Κονσόρτσιουμ Α.Ε. – Στήριξης Τεχνική Α.Ε.

10. Dogus Holding – Lamda Development

11. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ανώνυμος Εταιρεία Κτηματικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΒΕΓΑ – Κόσμος Γιώτινγκ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία

Σημειωτέον πως το έργο αξιοποίησης τουριστικών λιμένων εντάσσεται στο έργο «Νηρηίδες» και προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τους τουριστικούς λιμένες Αργοστολίου (luxury marina), του Λαυρίου (mega yacht marina) και της Αρετσού Καλαμαριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ