Ένταση και πάλι στον καταυλισμό.. Προς νέες κινητοποιήσεις

akaporeia1

akaporeia1

Ένταση και πάλι στον καταυλισμό του Κατσικά.. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ομάδες προσφύγων συγκέντρωσαν τα πράγματά τους και διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που έχουν χειροτερέψει μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις, θέλησαν να προχωρήσουν σε πορεία προς το κέντρο του Κατσικά.

Μάλιστα την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και στην Ύπατη Αρμοστεία, υποστηρίζοντας ότι έχει καθυστερήσει πολύ το πρόγραμμα μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους όπως είχε υποσχεθεί προ δεκαημέρου, κατά την πρώτη κινητοποίηση.

Εκατό περίπου άτομα ήταν έτοιμα να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό, ύστερα όμως από διαπραγματεύσεις αρκετής ώρας, επέστρεψαν στις σκηνές.

Ωστόσο υποστήριξαν ότι αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν συνεχιστεί η μετακίνηση, θα προχωρήσουν σε νέα πορεία, θα εγκατασταθούν στην πλατεία και δεν θα επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι από τον καταυλισμό του Κατσικά αποχώρησαν πενήντα άτομα. Με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενώνες που έχουν μισθωθεί στην περιοχή των Γρεβενών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ