Ένα ιατρικό συνέδριο γέμισε τα Γιάννινα… Στο Μέτσοβο η αποστολή του Παναθηναϊκού!

sinedrio g

sinedrio g

Η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου είναι ικανή να αλλάξει την εικόνα μιας πόλης… Κι αυτό συμβαίνει στα Γιάννινα με το πανελλήνιο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας..

Πλήθος επιστημόνων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, βρίσκονται τις μέρες αυτές στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία να έχουν γεμίσει και η εύρεση δωματίου να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ενδεικτικό είναι ότι η αποστολή του Παναθηναικού, δεν κατάφερε να βρει δωμάτια στην πόλη και θα καταλύσει στο Μέτσοβο, εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΣ.

Η δυναμική των Ιωαννίνων στον συνεδριακό τουρισμό είχε ξεδιπλωθεί στην προ κρίσης εποχή. Με πρωταγωνιστές τότε, την Ιατρική Σχολή, το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τα Γιάννινα φιλοξενούσαν μερικά από τα μεγαλύτερα συνέδρια της χώρας.

Η κρίση και τα μνημόνια περιόρισαν σημαντικά την δυναμική αυτή, η οποία όμως με κάθε αφορμή αποδεικνύεται στην πράξη, όπως αποδεικνύονται και οι δυνατότητες της πόλης στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφενός υπάρχουν οι υποδομές για να υποστηρίξει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις κι αφετέρου υπάρχει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό.

Αποτέλεσμα είναι κάθε τέτοια διοργάνωση να αποτελεί μία τονωτική ένεση όχι μόνο για τον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά για την τοπική οικονομία.

Στο Μέτσοβο ο Παναθηναικός

Τα μεγάλα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων λοιπόν είναι γεμάτα τις ημέρες αυτές, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των κρατήσεων και στα υπόλοιπα.

Λόγω αυτής της κατάστασης, η αποστολή του Παναθηναικού, υποχρεώνεται να καταλύσει το Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κ20 του Παναθηναικού θα φτάσει με την πρωινή πτήση του Σαββάτου και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Kassaros. Την ίδια ημέρα θα προπονηθεί στο γήπεδο του Μετσόβου. Σημειώνεται ότι προπονητής στην Κ20, είναι ο Γιώργος Σίμος, παλιός ποδοσφαιριστής ο οποίος κατάγεται από το Πέραμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα φτάσει η ομάδα του Παναθηναικού η οποία θα διαμείνει στο Grand Forest Metsovo ενώ είναι άγνωστο αν θα προπονηθεί και που.

Μεσούσης της χειμερινής περιόδου λοιπόν, τα Γιάννινα, θα ζήσουν ένα εξαιρετικά θερμό τουριστικό τριήμερο.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ