Ένα εκατομμύριο ευρώ επιστρέφει στους πολίτες

MANTALOBAS THΗ εισφορά σε χρήμα από τις ρυμοτομούμενες περιοχές στο Δήμο Ιωαννιτών, επιστρέφει στους πολίτες χρηματοδοτώντας έργα ή συντήρηση υποδομών. Πρόκειται για ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου Ιωαννιτών.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων.

 

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί με όλες τις τοπικές κοινότητες επιδιώκει να καταγράψει τις προτεραιότητές τους ώστε η ιεράρχηση και η υλοποίηση των έργων να προέρχονται μέσα από διάλογο και συναίνεση.

Οι συμμετέχοντες από τα Μάρμαρα, το Σταυράκι το Νεοχωρόπουλο και το Νησί, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, συζητώντας διεξοδικά με όλους τους αντιδημάρχους που μετείχαν στη σύσκεψη. Ο αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ιωαννίνων και το Νησί αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, γνωστοποίησε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ίδιος θα συναντηθεί με το συμβούλιο της κάθε Δημοτικής Κοινότητας ξεχωριστά.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για το 2015 η εισφορά σε χρήμα που καταβάλλουν οι δημότες επιστρέφει στους ίδιους.

Όπως εξήγησε ο κ. Μανταλόβας πρόκειται για ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα χρηματοδοτήσει υποδομές στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης (Καρδαμίτσια, Βοτανικός, Νέα Ζωή, Μέλανδρα, Σεισμόπληκτα κ.λ.π.)

«Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, αν μάλιστα συγκριθεί με τις πρακτικές του παρελθόντος όπου ποτέ τα χρήματα δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε να πάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που οργανώθηκε για τη Δ.Ε. Ιωαννίνων και το Νησί, εκτός από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, παρόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μάκης Χρυσοστόμου, Λευτέρης Δοβανάς και Βασίλης Τσαμπαλάς.
Ο κύκλος της διαβούλευσης στις Δ.Ε. θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Πέραμα και το βράδυ στην Πεδινή, για τις Ενότητες Περάματος και Μπιζανίου αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ