Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο και φέτος στην πλατεία των Ιωαννίνων!!!

dentro p1

dentro p1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με το «φωτισμό» του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, αρκετές εκ των οποίων είναι σε συνεργασία με την Αστερούπολη.

Φυσικά και φέτος δεν πρόκειται για ένα… κλασσικό δέντρο, αλλά για μία νέα εικαστική παρέμβαση, η οποία έτυχε πιο θερμής υποδοχής, με δεδομένο ότι πέρυσι, η πλειοψηφία των σχολίων ήταν εξαιρετικά αρνητική.

dentro p2Το δέντρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από το δήμο έχει ύψος οκτώμισι μέτρα και είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ θαλάσσης…

Σε κάθε πλευρά του δέντρου υπάρχουν 6 ανοίγματα κυκλικής διατομής, ώστε να απορροφώνται οι πιέσεις του αέρα.

Εκεί επίσης αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες τα στολίδια του, που είναι πολύχρωμα πρυμιά ζώων, χρωματισμένα ή ζωγραφισμένα από εικαστικούς της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για να ανάψει το αστέρι που βρίσκεται στην κορυφή του δέντρου.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας των Ιωαννίνων, είναι ο γιαννιώτης βιομηχανικός σχεδιαστής Γιάννης Κράβαρης.

Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου αλλά και οι εκρηκτικές Fortissimo ενώ είχαν προηγηθεί παιχνίδια των κλόουν με τα παιδιά.

dentro p3

dentro p4dentro p5

dentro p6

dentro p7

dentro p8

dentro p9

dentro p10

dentro p11

dentro p12

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ