Ένας μήνας χωρίς μια σταγόνα βροχής…. Αλλά… έχει ο καιρός γυρίσματα!

kalokairia k

kalokairia kΣχεδόν ένας μήνας συμπληρώνεται χωρίς να έχει πέσει ούτε μία σταγόνα βροχής στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Και βέβαια δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο, όταν ακόμη και τον Αύγουστο, η ομπρέλα είναι απαραίτητη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η τελευταία βροχόπτωση σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

Η παρατεταμένη ανομβρία, στο πρώτο διάστημα του χειμώνα είναι ασυνήθιστη και ανάλογο προηγούμενο θα πρέπει να αναζητηθεί πολλά χρόνια πριν.

Ο Νοέμβριος όμως τήρησε μία άλλη παράδοση… Είναι ο μήνας με τις περισσότερες ομίχλες στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Το ίδιο συνέβη και φέτος, καθώς η ξηρασία συνοδεύτηκε με υγρασία και τα περισσότερα πρωινά τα Γιάννινα ήταν τυλιγμένα σε πέπλο ομίχλης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Μετεωρολογίας Άρη Μπαρτζώκα, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στους ασθενείς ανέμους που σημειώνονται στο ίδιο διάστημα…

Τις ηλιόλουστες μέρες πάντως θα πρέπει σιγά σιγά να τις αποχαιρετήσουμε… Ο καιρός αλλάζει και επιστρέφει στα φυσιολογικά για την εποχή.

Στις βροχές δηλαδή οι οποίες θα ξεκινήσουν από το Σάββατο και θα ενταθούν από την Κυριακή.

Σε φυσιολογικά επίπεδα θα είναι και οι θερμοκρασίες, χωρίς τις μεγάλες εναλλαγές μέσα στο 24ωρο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα…

Μετά από έναν μήνα ανομβρίας λοιπόν, εισερχόμαστε σε ένα δεκαήμερο βροχερό στο οποίο είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ