Ένας δρόμος αλλάζει τα Γραμμενοχώρια

GRAMMENOXORIA DROMOS

GRAMMENOXORIA DROMOSΤη μοίρα και την τύχη της περιοχής Γραμμενοχωρίων της Π.Ε. Ιωαννίνων αλλάζει η ανακατασκευή – με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και μελέτες ασφαλείας – της 13ης επαρχιακής οδού, η οποία ενώνει τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων με την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για έργο που δρομολογήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως διαπίστωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σήμερα επισκέφτηκε τα εργοτάξια όπου ενημερώθηκε από τους αναδόχους του έργου, ενώ είχε και συνάντηση με κατοίκους της περιοχής που του έθεσαν διάφορα ζητήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η 13η επαρχιακή οδός δίνει διέξοδο για το Βόρειο τμήμα του Λεκανοπεδίου της πόλης των Ιωαννίνων προς την Εγνατία και τη θάλασσα. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει όλα τα χωριά των Γραμμενοχωρίων και διερχόμενη έξω από τους οικισμούς, δίνει άλλες διαστάσεις ανάπτυξης σε όλο αυτόν τον τόπο. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να κατασκευάσουμε δρόμους που βγάζουν από την απομόνωση περιοχές, δίνοντας επενδυτική αξία σε αυτά τα μέρη, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα. Θέλω να συγχαρώ την ανάδοχο εταιρία για τα άψογα εργοτάξιά της, τις υπηρεσίες που επιβλέπουν και όλο τον κόσμο που είναι αρωγός σε ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο της τάξης των 14 εκ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ