Ένας Γερμανός κι ένας Βέλγος: Αυτοί είναι που «γέμισαν» με Ήπειρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…

EYROBOYLEYTES HPEIROS

EYROBOYLEYTES HPEIROSΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είκοσι δύο ευρωβουλευτές έχει η χώρα μας… Είκοσι δύο Έλληνες που ζουν μακριά από την οικονομική κρίση, την ύφεση και τις μνημονιακές συνέπειες…

Σπανίως μαθαίνουμε για τη δραστηριότητά τους στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο… Και φυσικά αγνοούμε την ύπαρξη και τα ονόματα των περισσοτέρων.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές διακρίθηκαν για την παντελή απουσία από την ελληνική πραγματικότητα…

EYROBOYLH1EYROBOYLH2EYROBOYLH3EYROBOYLH4EYROBOYLH5

Την ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ωστόσο και των πραγματικών δυνατοτήτων ήρθαν να αποδείξουν ένας Γερμανός κι ένας Βέλγος Ευρωβουλευτής. Δύο «ξένοι»…. Έκαναν για την Ήπειρο αυτό που δεν έπραξε μέχρι σήμερα κανένας Έλληνας.

Με αφορμή εκδήλωση για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, γέμισαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κέρασαν Ηπειρωτικά προϊόντα.

Το κοινό της εκδήλωσης, που απαρτιζόταν από ξένους ευρωβουλευτές, στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων και δημοσιογράφους από πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα και να πληροφορηθεί ότι στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ιδέες, παράγουν, προσπαθούν να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους με ταυτότητα και ποιότητα άμεσα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγή τους.

Γεύσεις που παντρεύουν την παράδοση με νέες ιδέες, από τους παραγωγούς των τυροκομικών προϊόντων (τσαλαφούτη, φέτα, γραβιέρα…) τυποποιημένα σε καλαίσθητες συσκευασίες, μέχρι τσίπουρο αρωματισμένο από τα κατάφυτα βουνά της Ηπείρου, άφθονα κρασιά από τη «Ζοίνος» που άφησαν έκπληκτους τους Ευρωπαίους και τον ξακουστό Γιαννιώτικο μπακλαβά όπου η Γιαννιώτικη παράδοση και το μεράκι συναντούν την ποιότητα και η γεύση μένει αξέχαστη.

Δύο «ξένοι» Ευρωβουλευτές λοιπόν απέδειξαν ότι γνωρίζουν τον τόπο μας καλύτερα από τους Έλληνες και μπορούν να τον προβάλλουν με τον πλέον ωραίο τρόπο.

Προφανώς η Ήπειρος έχει δύο φανατικούς φίλους. Ο Γερμανός Τζο Λάινεν είναι δικηγόρος και με μακρά θητεία στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι.

Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Püttlingen/Saar (1999), μέλος της τοπικής βουλής του Σάαρ, υπουργός περιβάλλοντος του Σάαρ (1985-1994), μέλος σε διάφορες οργανώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και αθλητικού χαρακτήρα. Αντιπρόεδρος της EUROSOLAR.

Είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από το 1999.

Ο Βέλγος συνάδελφός του Μαρκ Ταραμπέλα, είναι κοινωνιολόγος. Διατέλεσε δήμαρχος της Anthisnes, Υπουργός Επαγγελματικής Κατάρτισης και από το 2004 εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Και οι δύο μετέχουν σε διάφορες επιτροπές του Κοινοβουλίου και παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ