Έλαβε τέλος η δράση της σπείρας απατεώνων- Δύο συλλήψεις

apati tilef

apati tilef

Την ώρα που ήταν έτοιμοι να πάρουν οκτώ χιλιάδες ευρώ από μία 80χρονη γυναίκα, πήρε τέλος η δράση της σπείρας που εδώ και μέρες δρούσε στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Βουλγάρα που στοχοποιούσαν ηλικιωμένους και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Εμφανίζονταν κυρίως ως αξιωματικοί της αστυνομίας, ως δικηγόροι και ως δικαστικοί λειτουργοί. Στα τηλεφωνήματα ανέφεραν ότι ο γιος ή η κόρη του ηλικιωμένου προκάλεσε τροχαίο ατύχημα.

Συνήθως συμπλήρωναν ότι πρόκειται για θανατηφόρο με θύμα παιδάκι και ζητούσαν χρήματα προκειμένου να γλυτώσουν τον δικό τους άνθρωπο από τη φυλάκιση.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία δέχθηκε την καταγγελία της 80χρονης γυναίκας. Ήταν η αρχή του τέλους.

Η 80χρονη έδωσε ραντεβού με την Βουλγάρα για να της παραδώσει στις δώδεκα το μεσημέρι το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Η αστυνομία είχε αναπτύξει μπλόκα σε διάφορα σημεία της Ηγουμενίτσας. Έτσι κατάφερε να προχωρήσει τόσο στη σύλληψη της γυναίκας όσο και του Έλληνα συνεργού της.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 17 απόπειρες εξαπάτησης για συνολικό ποσό 180 χιλιάδων ευρώ.

Εν τω μεταξύ η Βουλγάρα αναγνωρίστηκε από την 66χρονη γυναίκα από την Πρέβεζα, που προ τετραημέρου της είχε αποσπάσει το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ για να… σώσει την κόρη της από την φυλακή μετά το τροχαίο που είχε προκαλέσει.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη καθώς η δράση της σπείρας ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο ώρα με την ώρα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ