Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- Που θα χιονίσει

XIONI ZAGORI13

XIONI ZAGORI13

Λιγότερο από άλλες περιοχές της χώρας θα επηρεαστεί η Ήπειρος από την επιδείνωση του καιρού, την ψυχρή εισβολή και τις χιονοπτώσεις.

Το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από ανατολικά και η Πίνδος αναμένεται να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας.

Ωστόσο χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά, όπως την περιοχή του Μετσόβου, ενώ περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο θα επηρεαστούν λιγότερο.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, γεγονός που θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα παγετού.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Κύρια χαρακτηριστικά:

1. Tις τοπικές χιονοπτώσεις

– Αύριο, Τετάρτη, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονιάς, της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

– Την Πέμπτη, παραμονή πρωτοχρονιάς, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (συμεριλαμβανομένης και της Αττικής). της Εύβοιας και της Πελοποννήσου από τις βραδινές ώρες πιθανών των Κυκλάδων και της Κρήτης.

– Την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, την κεντρική- ανατολική Στερεά ( πιθανόν στα βορεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

2. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10-12 βαθμούς κελσίου), που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Τους ενιχυσμένους βόρειους – βορειονατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ