Έκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί η ΚΕΔΕ

KEDE IOANNINAΤην έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ το απόγευμα της Κυριακής στις 6 προαναγγέλλει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης –  τρόικας και αφορούν στις νέες διαθεσιμότητες  και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους.

«Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ρόλου της, η ΚΕΔΕ συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, αύριο, Κυριακή, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της«, τόνισε ο κ. Ασκούνης. Και συμπλήρωσε:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις εξελίξεις και θα λάβει αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε  την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στην κατάργηση αρμοδιοτήτων που έχουν κατακτηθεί από δεκαετίες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες.

 

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και δε μπορεί να πληρώνει τις αστοχίες και την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών«.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ