Έκτακτη συνέλευση των Δήμων της Ηπείρου

KEDE SYNELEYSHΤα νέα μέτρα που σχεδιάζονται σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν σημάνει συναγερμό για τους δήμους όλης της χώρας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές η ΠΕΔ Ηπείρου προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας φορέας του δημοσίου στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι και σήμερα, εάν συνεχιστούν και στο 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση.

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διαφαίνονται με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού έτους 2014, η αυτοδιοίκηση καλείται να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της, πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Επίσης, καλείται να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της (εθελοντική δημοτική κινητικότητα κ.α), τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ξαφνική και αδικαιολόγητη κατάργηση υπηρεσιών και δομών των Δήμων και να τονίσει τελικά την ανάγκη θεσμικής και οικονομικής ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ