Έκπτωτος ο εργολάβος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.. Η απόφαση της ΔΕΥΑΙ

deiai apofasi

deiai apofasi

Το έργο βελτίωσης- αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ιωαννιτών, είναι ένα από αυτά που ταλαιπώρησαν πολύ τους πολίτες αλλά και την ΔΕΥΑΙ.

Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα ξεκίνησαν με την έναρξη του έργου και έγιναν μεγαλύτερα και εντονότερα όσο αυξάνονταν τα σκαψίματα και οι τομές σε διάφορα σημεία της πόλης.

Κι όπως ξεκίνησε, δηλαδή με προβλήματα, έτσι γράφεται και ο επίλογος… Είναι ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην περιοχή, όπου λίγο πριν το κλείσιμο, ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος.

Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιελάμβανε την αντικατάσταση παλιού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων.

Μάλιστα τα δώδεκα χιλιόμετρα αφορούσαν την αντικατάσταση επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία δικτύου καθώς επρόκειτο για αμιαντοσωλήνες ενώ τα υπόλοιπα 33 χιλιόμετρα αφορούσαν στην αντικατάσταση προβληματικού δικτύου.

deai ergoidr

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προχώρησε σε αρκετές παρατάσεις που είχε αιτηθεί ο εργολάβος, ενώ πριν από ενάμισι μήνα περίπου επέβαλε ποινικές ρήτρες καθώς η εταιρία δεν ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις της.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετίζονταν με την αποκατάσταση των τομών που άνοιξαν σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου..

Η τελευταία παράταση έληξε στις 20 Ιουλίου και παρότι η εταιρία αιτήθηκε νέα, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, μετά κι από εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, προχώρησε στην έκπτωσή της.

Μάλιστα εκτίμησή της ήταν ότι οι αιτιάσεις που σχετίζονταν με το capital control δεν ευσταθούσαν.

Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρία δεν συμμορφώθηκε σε όσα αναφέρονταν στην ειδική πρόσκληση και δεν εκτέλεσε τις απαραίτητες εργασίες, σημειώνεται στην απόφαση η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 4,08 εκατομμύρια και την αποπεράτωσή του θα κληθεί να κάνει η ΔΕΥΑΙ, προκειμένου να αποφύγει άλλες περιπέτειες, καθώς πρόκειται για έργο του ΕΣΠΑ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο το έργο και ως φυσικό αντικείμενο αλλά και λογιστικά, θα πρέπει να έχει κλείσει ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να επιστραφούν οι πιστώσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα από την κοινότητα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ