Έκλεισε για το αεροδρόμιο ο δρόμος προς το ΕΣΠΑ

AERODROMIO 13Η ένταξη των ημιτελών έργων του αεροδρομίου Ιωαννίνων στο ΕΣΠΑ, προβάλλονταν από πολλές πλευρές ως η μοναδική λύση για την ολοκλήρωσή τους. Μόνο που ο δρόμος αυτός έκλεισε οριστικά. Η ένταξη είναι αδύνατη λόγω των τροποποιήσεων που έγιναν στις μελέτες του έργου και των αλλαγών στο φυσικό αντικείμενο.

Το ελληνικό δημόσιο, μετά από πέντε και πλέον χρόνια, διαπιστώνει ότι δεν διαθέτει τα χρήματα για την αποπεράτωση των εργασιών, οι οποίες αφορούν κυρίως στην ανέγερση νέου αεροσταθμού και εξετάζει σοβαρά την περικοπή του έργου. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι εργασίες θα περιοριστούν σε…μερεμέτια με άγνωστο βέβαια το χρόνο ολοκλήρωσης. Το αρμόδιο υπουργείο πάντως που ασχολείται με το θέμα δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμη και μετά την απόφαση να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες ο αερολιμένας των Ιωαννίνων.

 

Ο Δήμαρχος στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο έχει μείνει εκτός του πακέτου παραχώρησης.

Καυτηρίασε την τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων, το πανάκριβο εισιτήριο όπως και την αδυναμία τοποθέτησης του τεχνολογικού εξοπλισμού που θα διασφάλιζε αξιοπιστία στις πτήσεις.

«Προϋπόθεση για να πετύχει η προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνει ο Δήμος μας και η τουριστική προβολή, είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου. Προέχει η τοποθέτηση των συστημάτων που θα εγγυώνται την εκτέλεση των δρομολογίων αλλά και η επέκταση της αίθουσας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ