Έκκληση να σταματήσει η παραπληροφόρηση- Οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα

xoroutanian

xoroutanianΣε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και κλίμα, κινούνται οι δηλώσεις που έγιναν στα Γιάννινα από τον Πρόεδρο και τον Διεύθυνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, σε σχέση με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει στην αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα.

Από όλα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ξεχωρίζουν τρία σημεία:

– Πολλά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιγραφές για ενδοσχολική βία δεν αναφέρονται στο πόρισμα που προέκυψε από την διενέργεια ελέγχου στη Σχολή.

– Υπάρχει μεγάλος βαθμός παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

– Η Διεύθυνση της Σχολής, όταν ενημερώθηκε για τα κρούσματα βίας σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη έλαβε μέτρα.

Με βάση τις σημερινές αποφάσεις ο κ. Κώστας Μάντζαρης, διευθυντής της Σχολής μέχρι πρότινος, παραμένει ως εκπαιδευτικός στη Γαλακτοκομική. Για όσο διάστημα θα κρατήσει η έρευνα διευθύντρια αναλαμβάνει η κ. Αλεξάνδρα Μέγα, καθώς η λύση του κ. Κώστα Μαλίδη ήταν προσωρινή.

Το πόρισμα της έρευνας που έγινε από τριμελές κλιμάκιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην Εισαγγελία. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί τη Δευτέρα καθώς θα σταλεί με όλα τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πόρισμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σέρκο Χαρουτουνιάν όφειλε να απαντήσει σε δύο ερωτήματα. Το πρώτο, αν υπήρξαν κρούσματα ενδοσχολικής βίας και το δεύτερο αν αυτά ήταν σε γνώση του προσωπικού της Σχολής.

Σημείωσε δε, ότι η διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεν είχε ενημερωθεί για τα κρούσματα βίας, ωστόσο η διεύθυνση της Σχολής και το εκπαιδευτικό προσωπικό είχαν πάρει μέτρα. Στο εξής και με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας θα γίνει πιο εκτενής ενημέρωση των σπουδαστών για την ενδοσχολική βία.

Από τις δηλώσεις που έγιναν, προέκυψε ότι μεγάλο μέρος όσων έχουν δημοσιευθεί ως συμπεράσματα του πορίσματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Υπάρχουν ότι άκουσα, μου είπαν, αλλά αυτές δεν μπορούμε να τις αξιολογήσουμε. Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, προανακριτικές κι ανακριτικές για να τα αξιολογήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρουτανιάν.

Ιδιαίτερα αυστηρός με μέρος του τύπου και χρηστών των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλλίδης. Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας ενός νεαρού, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «αρχηγός της παρέας των Κρητικών που βασάνιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Πρόκειται για ένα δημοσίευμα εντελώς αβάσιμο κι ανυπόστατο, τόνισε ο κ. Μαλλίδης και συμπλήρωσε πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να στοχοποιεί σπουδαστές της Σχολής. «Δεν επιτρέπεται να έχουμε άλλα φαινόμενα σε βάρος των παιδιών γιατί δημιουργούνται σοβαρές παρενέργειες», τόνισε με έμφαση.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται θέμα κλεισίματος της Σχολής αλλά αντίθετα εξετάζονται μέτρα για την αναβάθμισή τους.

Τέλος η διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα παραπέμπει στο Σύλλογο Καθηγητών της Σχολής, να εξετάσει και να λάβει μέτρα για όσους σπουδαστές εμπλέκονται σε υποθέσεις εκφοβισμού και βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ