Έκκληση Επιμελητηρίου για μείωση της φορολογίας

DOY ALLAGES

DOY ALLAGES

Δραματική έκκληση για μείωση των φορολογικών συντελεστών απευθύνει προς την κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους Θεσμούς, με παρέμβαση του και εν μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η συζήτηση και μόνο για τις νέες αλλαγές στη φορολογία και τις επιβαρύνσεις, που αυτές θα φέρουν, προκαλεί σημαντική περαιτέρω ζημιά στο επιχειρείν και στο οικονομικό κλίμα της χώρας. Πόσο μάλλον, όταν αυτά τα εισπρακτικά μέτρα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Η οικονομία και οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη».

«Τέτοια κατεύθυνση πολιτικής» συνεχίζει ο κ. Κόλλιας «θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.»

» Θυμίζω ότι για κάθε μία μονάδα δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω μέτρων λιτότητας και αύξησης φόρων, το χρέος αυξάνεται κατά 3 μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ».

«Το φορολογικό πλαίσιο» τονίζει ο ίδιος «πρέπει να επανακτήσει τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, όπως:

*Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

*Η διατήρηση του αφορολόγητου ποσού τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα.

*Η μείωση της προκαταβολής φόρου, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

*Η μείωση και όχι περαιτέρω αύξηση της ήδη υψηλής εισφοράς αλληλεγγύης.

* Η φορολόγηση των ακινήτων με βάση τις πραγματικές τους αξίες και με βάση το πραγματικό εισόδημα που αποφέρουν στον ιδιοκτήτη».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ