Έκθεση: Η γυναίκα στον αρχαίο και βυζαντινό κόσμο

ektesi ginaika

ektesi ginaika

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στον αρχαίο και βυζαντινό κόσμο», καθώς και την έκθεση ζωγραφικής «ανα διαδρομες. Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου», τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 18.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, οι: Α. Τασούλα, Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ιωαννιτών, Δ. Θ. Γιωτίτσας, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Δημοτικής Πινακοθήκης, Μ. Στρατσάνη, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Οι εισηγήσεις έχουν ως εξής: – «Ο πίθος της Πανδώρας. Οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία και θρησκεία», Α. Γκάρτζιου-Τάττη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Η Γυναίκα στον βυζαντινό κόσμο», Ειρ. Καλογιάννη, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ΕΦΑ Ιωαννίνων. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μιλήσουν οι: «ανα διαδρομες – Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου», Κ. Ι. Σουέρεφ, αρχαιολόγος, Προϊστάμενος ΕΦΑ Ιωαννίνων, «Μορφοπλαστική καθαρότητα και εσωτερικός λυρισμός», Β. Μαυρίκα, ιστορικός τέχνης, ΕΦΑ Ιωαννίνων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ