Έκθεση από τη Σταυρούλα Ζώη και το Μενέλαο Συκοβέλη

KOYKLES

KOYKLESΤην Πέμπτη 16 έως 23 Ιανουαρίου 2014, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την δεύτερη έκθεση του Εικαστικού Κύκλου «Ελεύθερο Βήμα», με τους καλλιτέχνες Ζώη Σταυρούλα και Μενέλαο Συκοβέλη. Τα εκθέματά τους θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

H Σταυρούλα Ζώη, είναι αυτοδίδακτη χειροτέχνης. Γεννημένη από Γιαννιώτες γονείς, έχει μοιράσει τη ζωή της σε Αθήνα και Γιάννενα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια με τη δική της πια οικογένεια. Δημιουργεί μοναδικά χειροτεχνήματα με υλικά όπως μαλλί, πέτρα, ξύλο, ύφασμα, μέταλλο και ό,τι άλλο ενεργοποιήσει τη φαντασία της.

 

Παράλληλα, ασχολείται με την παραγωγή εκπομπής σε ιντερνετικό ραδιόφωνο και την ερασιτεχνική συγγραφή παραμυθιών. Με την Πάνινη Εικαστική Κούκλα ασχολήθηκε σχετικά πρόσφατα, όταν το ύφασμα σαν υλικό δημιουργίας και η σκανδιναβική σιλουέτα της κούκλας, κέντρισαν τη φαντασία της.

Τελευταία της έμπνευση και δημιουργία είναι συλλογή Χρηστικής Μεταλλικής Εικαστικής Κούκλας (κόσμημα). Έχει πραγματοποιήσει ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Γιάννενα.

Ο Μενέλαος Συκοβέλης γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά του στα Ιωάννινα. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διαφήμισης, ιδρύοντας το 1989 το Studio Synthesis.

Έχει φωτογραφήσει προσωπικότητες από τον εικαστικό χώρο, από το χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου, της πολιτικής και της μουσικής. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας, αλλά και σε έντυπα κρατικών φορέων (ΕΟΤ, Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών κ.ά.).

Παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα του στο διαφημιστικό χώρο, έχει την ευθύνη της διεύθυνσης φωτογραφίας του free-press περιοδικού On Time. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Γιάννενα.

Η χειροτέχνης Σταυρούλα Ζώη και ο φωτογράφος Μενέλαος Συκοβέλης, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο Εκθέσεις Πάνινης Εικαστικής Κούκλας και Φωτογραφίας της (Αθήνα και Αγρίνιο), αφού από τα πρώτα «βήματα» των λεπτεπίλεπτων ποδιών τους, που η Χειροτέχνης λατρεύει να δημιουργεί στο εργαστήριό της, ο Φωτογράφος εμπνεύστηκε και τα φωτογραφίζει σε τοπία των Ιωαννίνων.

Ο εκθεσιακός χώρος του Πνευματικού Κέντρου θα είναι διαθέσιμος για το κοινό τις παρακάτω ώρες:
11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ