Έδωσε τέλος στο λαϊκισμό Υπουργείου και Δήμου

IOANNOY STRATOS 14

IOANNOY STRATOS 14Μπορεί να έκανε υπομονή για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά τελικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας δεν χαρίστηκε στον ανεκδιήγητο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Κορασίδης με τακτικές που παραπέμπουν στο παρελθόν, αντί να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της Αγροτικής Αγοράς, επέλεξε να στείλει μία δική του επιστολή στο Δήμαρχο Πρέβεζας, με την οποία ανέφερε ότι η λειτουργία μπορεί να συνεχιστεί κανονικά, αδιαφορώντας για όσα προβλέπει η νομοθεσία.

 

Ο κ. Ιωάννου, μετά από ευρεία σύσκεψη, μέσω της οποίας κατάφερε να δώσει προσωρινή μεν, ουσιαστική όμως λύση, δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τέτοιες τακτικές. Έτσι επέρριψε ευθύνες για την όλη κατάσταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που καθυστέρησε δύο χρόνια να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου αλλά και στον Γενικό Γραμματέα κ. Κορασίδη που όπως είπε χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές πολιτικές στέλνει επιστολές που δεν νομιμοποιούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η οριστική λύση σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, θα δοθεί μέσα από την Κοινή υπουργική απόφαση τριών υπουργείων που θα καθαρίζει τον τρόπο λειτουργίας των αγροτικών αγορών.

Ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το χρονικό διάστημα έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία μπορεί να κάνει από 8 έως 12 μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα ήταν να βρεθεί μια προσωρινή λύση που θα κάλυπτε τους οπωροπώλες, τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Ο κ. Ιωάννου είπε ακόμα ότι οι καταγγελίες των οπωροπωλών ήταν δικαιολογημένες αφού η αγορά αγροτών πρέπει να λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους και κανόνες και να μην θίγονται τα συμφέροντα κανενός. Μεταξύ των άλλων τριμελής επιτροπή αποτελούμενοι από εκπροσώπους των οπωροπωλών, των παραγωγών και του συλλόγου γεωπόνων θα προχωρά σε ελέγχους στην αγροτική αγορά, η οποία θα είναι αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοελεγχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ