Άφαντοι οι τουριστικοί πράκτορες… Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των μαθητών

ekdromiko

ekdromikoΆφαντοι είναι οι εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού γραφείου που εξαπάτησαν τους μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας και τους εγκατέλειψαν στα μισά της σχολικής εκδρομής που πραγματοποιούσαν στην Ελβετία.

Πρόκειται για τουριστικό γραφείο της Αθήνας, με το οποίο προσπαθεί να επικοινωνήσει η διεύθυνση του σχολείου αλλά είναι αδύνατο.

Μάλιστα ο λυκειάρχης Βαγγέλης Καραμπάς σε δηλώσεις του ανέφερε πως από το πρωί δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από άλλα σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανάλογη περιπέτεια με εκδρομές καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία -φαντάσματα.

Μαθητές από το 3ο Λύκειο της Άρτας έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, η οποία πήρε διαστάσεις θρίλερ καθώς το ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε το ταξίδι δεν έκλεισε τα εισιτήρια της επιστροφής, ούτε πλήρωσε για τη διαμονή και το φαγητό τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Βαγγέλη Καραμπά χθες διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό πρακτορείο που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδρομής, δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια επιστροφής από την Ανκόνα.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι, αν και οι μαθητές έδωσαν κανονικά τα χρήματα, δεν είχαν δοθεί χρήματα για τη διαμονή και το φαγητό τους. Ωστόσο, οι μαθητές που έμειναν εκεί και έφαγαν κανονικά. «Το πρόβλημα τώρα είναι δικό μας, δηλαδή πως θα πληρωθούν όλα αυτά», ανέφερε.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι κρατήσεις επιστροφής για την Παρασκευή, αλλά και ούτε διαθέσιμες θέσεις ή καμπίνες στο πλοίο, ανάγκασε το σχολείο να τελειώσει την εκδρομή μία μέρα νωρίτερα.

Οι 46 μαθητές και οι τέσσερις καθηγητές – συνοδοί τους χθες το βράδυ έμειναν σε μία μικρή πόλη στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας, ενώ απόψε θα ταξιδέψουν από την Ανκόνα για την Ηγουμενίτσα και αύριο θα είναι στην Άρτα.
Δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα με τις σχολικές εκδρομές, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους και να οδηγήσει σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου.

Άλλωστε το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μόνο οι καλύτερες τιμές, αλλά η ασφάλεια των παιδιών και η άψογη διοργάνωση της εκδρομής.

Το υπουργείο Παιδείας

Επιλύθηκε το θέμα σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου, σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση, από την καινούρια σχολική χρονιά, προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, «διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ