Άριστη από το Λύκειο Πραμάντων πάει… Στρασβούργο!

EYH L PRAMANTON

EYH L PRAMANTONΜια μεγάλη διάκριση για το Γυμνάσιο – Λύκειο Πραμάντων. Η μαθήτρια της Β΄Λυκείου Εύη Λιόντου αρίστευσε στον διαγωνισμό Euroscola και θα είναι ένα από τα 24 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου στο Στρασβούργο.

Ο διαγωνισμός Euroscola είναι ένας ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου. Οι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό καλούνται να γράψουν ένα κείμενο πάνω σε ένα θέμα σχετικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια μια τρίωρης εξέτασης, που θυμίζει πολύ τη διαδικασία των Πανελληνίων.

Οι διακριθέντες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Στρασβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο για τρεις μέρες, να ξεναγηθούν στους χώρους του, να συμμετέχουν σε επιτροπές μαζί με συνομηλίκους τους από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και να λειτουργήσουν ως ευρωβουλευτές καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως θέμα το ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη μετά από τη συνθήκη της Λισσαβόνας, θέμα αρκετά απαιτητικό για παιδιά αυτής της ηλικίας. Από το Λύκειο Πραμάντων συμμετείχαν στο διαγωνισμό τέσσερις μαθήτριες, οι οποίες μελέτησαν πληροφοριακό υλικό και προετοιμάστηκαν θυσιάζοντας ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο και πραγματικά παρέδωσαν εξαιρετικά γραπτά.

Η συμμετοχή όμως που διακρίθηκε ήταν εκείνη της Εύης Λιόντου, της οποίας η έκθεση βαθμολογήθηκε με άριστα και είναι ένα από τα 24 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου στο Στρασβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ