Άριστα από τους τουρίστες στα ξενοδοχεία της Ηπείρου!

fotia tzaki1

fotia tzaki1

Πιο ψηλά από τους ανταγωνιστές της χώρας μας βρίσκεται ο δείκτης ικανοποίησης των τουριστών από τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα τον Νοέμβριο του 2015 ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης (GRI: Global Review Index) πελατών ξενοδοχείων για την Ελλάδα βρίσκεται στο 84,9%, σημαντικά υψηλότερα από τον δείκτη των ανταγωνιστών (81,4%).

Επίσης, είναι σημαντικό ότι και οι επιμέρους δείκτες όπως η σχέση ποιότητας τιμής, εξυπηρέτηση, δωμάτιο και καθαριότητα, κινούνται σε υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 89,8% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με ποσοστό 88,3%.

Επίσης, πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης (88,1%) έχουν και οι πελάτες των ξενοδοχείων 5*. Η Σαντορίνη, η Μύκονος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο υπερτερούν έναντι των ανταγωνιστικών τους προορισμών.

Η Αθήνα υστερεί μόνο έναντι της Κωνσταντινούπολης και υπερτερεί στη σύγκριση με τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη. Η Θεσσαλονίκη έχει δείκτη ποιότητας 80,4% και υπερτερεί έναντι των ανταγωνιστών.

Η Κύπρος υπερτερεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών. Στη κατηγορία ‘δωμάτιο’ η Αθήνα αξιολογείται με ποσοστό 76,0% και ακόμα πιο χαμηλά βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με ποσοστό 75,8%

Στα γραφήματα που ακολουθούν αποτυπώνεται ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης (GRI: Global Review Index) πελατών ξενοδοχείων για το μήνα Νοέμβριο του 2015.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ