Άπορες οικογένειες θα στηρίζονται από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

alileggii

alileggii

Την επανεκκίνηση της συνεργασίας και την αρωγή του Ελληνικού Εφοπλισμού προς άπορες οικογένειες του Ν. Πρέβεζας εξασφάλισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση, το 2014, του διετούς, μεγαλύτερου (αναλογικά) προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα κατά το οποίο χορηγούνταν βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής επί μηνιαίας βάσεως σε οικογένειες του Νομού Πρέβεζας επετεύχθη καινούρια συμφωνία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφορά Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου στην προσπάθεια του, για αναζήτηση πόρων στήριξης των οικογενειών του Νομού μας που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, επανήλθε σε συζητήσεις με τον πρόεδρο και τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και κατέληξε σε συμφωνία οικονομικής στήριξης 94 πολύτεκνων και μονογονεικών άπορων οικογενειών με ανήλικα τέκνα.

Η συγκεκριμένη στήριξη αφορά πολύτεκνες και μονογονεικές οικογένειες με ανήλικα τέκνα και ειδικές περιπτώσεις όπως οικογένειες με τέκνα με αναπηρία ή οικογένειες με ανήλικο τέκνο και περιστατικά σοβαρής ασθένειας, των οποίων το συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 9.000€.

Έτσι λοιπόν η Π.Ε Πρέβεζας μερίμνησε προσωπικά σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τους Συλλόγους Πολυτέκνων Ν. Πρέβεζας, Φιλιππιάδας και Περιχώρων για την συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων των οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας, αλλά και για τη διευκόλυνση κάθε απαραίτητης διαδικασίας παραλαβής, φύλαξης και διανομής των προσφερόμενων ειδών.

Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς κινούνται με εντατικούς ρυθμούς και στις 28 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη αποστολή που θα δώσει «ανάσα» σε 94 άπορες οικογένειες του νομού μας.

Ο κ. Ιωάννου, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη επανεκκίνηση της συνεργασίας, ευχαρίστησε θερμά την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφορά Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ που παρέχει τη βοήθεια, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την πολύτιμη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και της Μητρόπολης στην υλοποίηση αυτής της δράσης και τους Κίτσιο Σοφοκλή και Μάρη Κωνσταντίνο από τους Συλλόγους Πολυτέκνων Πρέβεζας και Φιλιππιάδας & Περιχώρων αντίστοιχα για την πολύτιμη συνδρομή τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ