Άναψε καβγάς για τις μισθώσεις στα Ψαροπλιά

psaroplia arta

psaroplia arta

Μετά το Ξενία, νέος καβγάς άναψε στο Δήμο Άρτας, αυτή τη φορά για τις μισθώσεις στα Ψαροπλιά, την παλιά ψαραγορά της πόλης, η οποία ανακατασκευάστηκε.

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής Λίτσα Κιτσαντά σε σχετική της ανακοίνωση έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις, με αφορμή τροποποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε ένα από τα καταστήματα να λειτουργήσει ως σουβλατζίδικο!

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο χώρος των «Ψαροπλιών» αποτελεί ένα ιστορικό και «ταυτοτικό σημείο» της πόλης και πρέπει να αποτελέσει μία μικρή, γραφική και παραδοσιακή γωνιά, με αισθητική και σεβασμό στην ιστορικότητά της, στο πνεύμα άλλωστε που όλοι μαζί, από κοινού, αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13-7-2015. Σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στο χώρο αυτό η λειτουργία σουβλατζίδικου!!

«Στην προτροπή μας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση που εμπεριέχει την εν λόγω «φωτογραφική διάταξη» και να ματαιωθεί η οποιαδήποτε διαδικασία εκμίσθωσης σουβλατζίδικου στα Ψαροπλιά – η οποία άλλωστε αποτέλεσε εν συνεχεία και προτροπή όλων των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης-, δυστυχώς προσέκρουσε στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε, πιθανότητα διότι έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις να τακτοποιήσει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση!

Στην απάντησή της η δημοτική αρχή, επικαλείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη στις 18 Ιανουαρίου κι αφορά στη διάθεση των καταστημάτων στα Ψαροπλιά.

Και σημειώνεται:

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ η παράταξη της κ. Κιτσαντά κατόπιν εορτής «εγκαλεί» το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την απόφαση να λειτουργήσει οβελιστήριο (κάνοντας μάλιστα λόγο για δήθεν «φωτογραφικές διατάξεις» και για «αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος πιθανότητα έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις να τακτοποιήσει»!), η ίδια όμως ψήφισε την εν λόγω απόφαση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων! Άραγε, γνωρίζει τι ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια ή όχι; Διαβάζει τις εισηγήσεις των θεμάτων που δίνονται 5 ημέρες πριν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αλήθεια, όμως, γιατί ενοχλεί τόσο πολύ την παράταξη της κ. Κιτσαντά η λειτουργία οβελιστηρίου και όχι εκείνη, για παράδειγμα, της ψαροταβέρνας που θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα; Να σημειωθεί, ότι τόσο στο οβελιστήριο, όσο και στην ψαροταβέρνα θα υπάρχουν προϊόντα της περιοχής, δηλαδή κρέατα και κοτόπουλα Άρτας, καθώς και ψάρια από τον Αμβρακικό Κόλπο, έτσι ώστε να προωθηθούν και να προβληθούν ακόμη περισσότερα τα τοπικά μας προϊόντα. Άλλωστε, τα οβελιστήρια είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν και σε άλλα κεντρικά σημεία της Άρτας.

Επειδή δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή άνευ λόγου και αιτίας, καλούμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» και την επικεφαλής της κ. Λίτσα Κιτσαντά, μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, να παρουσιάσουν δημοσίως στα ΜΜΕ τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για τους χαρακτηρισμούς τους περί «φωτογραφικών διατάξεων» και περί «προηγούμενων υποσχέσεων και δεσμεύσεων» ή να ανακαλέσουν επίσης δημόσια στα ΜΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ