Άλλοι δουλεύουν κι άλλοι μας δουλεύουν;

tripoli sima

tripoli simaΟ Δήμος Ιωαννιτών δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021… Μάλιστα εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού από….ομάδα εργασίας και τη Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσιάνη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανακοίνωση του Δήμου, μετά τα σχόλια για απουσία από τη συνάντηση. Βέβαια οι υπόλοιπες πόλεις που διεκδικούν την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» εκπροσωπήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα και πολυμελείς ομάδες.. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η παρουσία των Ιωαννίνων πέρασε απαρατήρητη και δεν αναφέρθηκε από κανένα μέσο ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών σημειώνεται ακόμη ότι «ο στόχος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τα Γιάννενα απαιτεί μεθοδική δουλειά για την κατάρτιση ενός άρτιου φακέλου που θα τεκμηριώνει την αίτηση υποψηφιότητας των Ιωαννίνων. Σε αυτή την κατεύθυνση επέλεξε να κινηθεί η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποίησε την πρόθεση της, αποφεύγοντας μέχρι σήμερα πομπώδεις διακηρύξεις για τις ενέργειες της».

Για να ξέρουμε λοιπόν για τι πράγμα μιλάμε, η Τρίπολη, που αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας –γιατί η δημοσιότητα και η προβολή παίζουν τεράστιο ρόλο στην υπόθεση- έχει συγκροτήσει επιτροπή διεκδίκησης της οποίας επικεφαλής έχει τεθεί ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Στην επιτροπή συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Αγλαΐα Αρχοντίδου – Αργύρη, διευθύντρια Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Γαβράς, σκηνοθέτης, Μαρία Γεωργοπούλου, διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Άγγελος Δεληβορριάς, τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Μίκης Θεοδωράκης, μουσικοσυνθέτης, Νίκος Μανωλόπουλος, τ. διευθυντής Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ηθοποιός, Παντελής Σκαγιάννης, Καθηγητής Πολιτικής Υποδομών, Καίτη Τζιτζικώστα, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Unesco.

Αλήθεια ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συγκροτήσει επιτροπή διεκδίκησης, έχει κάνει τον διαγωνισμό για την επιλογή σήματος, έχει δεσμεύσει κονδύλια στον προϋπολογισμό; Ποια ακριβώς είναι η προετοιμασία;

Θα είναι κρίμα να διαπιστώσουμε ότι άλλοι δουλεύουν κι άλλοι μας δουλεύουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ