Άλλαξαν τα ονόματα για να κάνουν ψηφοδέλτια!!!

kalpi2Μία καλή γεύση από το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και ειδικότερα από την οργή των πολιτών προς τα κόμματα πήραν τα στελέχη τους που ασχολήθηκαν με τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου.

Νέα και Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι δυνάμεις δηλαδή που κυριάρχησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, βρέθηκαν στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο. Ενδεικτικό της κατάστασης που συνάντησαν είναι αφενός μεν η προσπάθεια που έγινε μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουν ψηφοδέλτια, αφετέρου ότι για πρώτη φορά απαρνήθηκαν τα παραδοσιακά ονόματα των ψηφοδελτίων.

 

Επιχειρώντας λοιπόν να αποφύγουν κάθε ταύτιση με το παρελθόν (τις παραδοσιακές δυνάμεις της ΔΚΜ και της ΠΑΣΚ) αλλά και με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κατέβηκαν με δύο νέα σχήματα.

Η παράταξη που αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών αυτή τη φορά έχει τον εύγλωττο τίτλο «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» ενώ η διάδοχη της ΠΑΣΚ αυτή τη φορά μετέχει ως Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών.

Όσοι ασχολήθηκαν ενεργά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν κρύβουν τις δυσκολίες που συνάντησαν στην προσπάθεια να συμπληρωθούν οι υποψήφιοι γεγονός που συνδέεται με τη γενικότερη κρίση που διέρχονται Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την κατάθεση υποψηφιοτήτων είναι η επιχείρηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη δυνάμεων στο ΤΕΕ Ηπείρου.

Έτσι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετείχαν επί σειρά ετών στην Ενότητα Μηχανικών, η οποία αποτελούσε τον τρίτο πυλώνα στο ΤΕΕ, αποχώρησαν και κατέρχονται πλέον με δικό τους ψηφοδέλτιο.

Η κίνηση αυτή ενόχλησε σφόδρα άλλες αριστερές δυνάμεις που συγκροτούν την Ενότητα, οι οποίες τόνιζαν με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό στόχο να καταγράψει τις δυνάμεις του, τίναξε στον αέρα μία συνεργασία πολλών ετών.

Η Ενότητα Μηχανικών είναι επίσης παρούσα στις εκλογές, όπως επίσης η Πανεπιστημονική που στηρίζεται από το ΚΚΕ, οι Αριστερές Συσπειρώσεις ενώ υπάρχει μία μεμονωμένη υποψηφιότητα.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στο ΤΕΕ Ηπείρου θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ