Άγρια συμπλοκή με λαθροθήρα.. Απείλησε με το όπλο θηροφύλακα

tirofilaki

tirofilakiΣε άγρια συμπλοκή κατέληξε ο εντοπισμός λαθροθήρα στο καταφύγιο του Πύργου Κόνιτσας από θηροφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή. Μάλιστα ο λαθροκυνηγός, απείλησε με το όπλο του, τον άνδρα της θηροφυλακής, όταν βρέθηκαν σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κλιμάκιο των θηροφυλάκων, που διενεργούσε περιπολία σε περιοχή του Πύργου Κόνιτσας εντόπισε εντός των ορίων Καταφυγίου, στο οποίο απαγορεύεται η άσκηση θήρας, ένα άτομο, να κινείται ύποπτα, έχοντας μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο.

Το άτομο αυτό τράπηκε σε φυγή, όταν ο ένας εκ των δύο θηροφυλάκων τον κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό σε δασώδη έκταση.

Τελικά, ο θηροφύλακας πρόλαβε τον καταδιωκόμενο, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο, ενώ απείλησε και τον θηροφύλακα με το όπλο.

Ακολούθησε συμπλοκή, στην οποία ο θηροφύλακας ακινητοποίησε το άτομο, αφαιρώντας του το όπλο, ενώ ζητήθηκε και παρασχέθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο συλληφθείς έφερε μαζί του ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, ενώ στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε και δεύτερο κυνηγετικό όπλο, επίσης παραποιημένο. Και τα δύο όπλα κατασχέθηκαν, όπως επίσης φυσίγγια και ένας σουγιάς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο ΑΤ Κόνιτσας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση παράνομης θήρας εντός Καταφυγίου, για την κατοχή παραποιημένων κυνηγετικών όπλων, για άρνηση συμμόρφωσης στον έλεγχο και απείθεια.

Σε μία δεύτερη περίπτωση στην περιοχή «Φέγγιζα» Διστράτου Άρτας, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου εντόπισαν σε δασώδη περιοχή μία παγίδα για ζώα, στην οποία είχε ήδη πιαστεί ένας αγριόχοιρος.

Οι θηροφύλακες έθεσαν το σημείο σε διακριτική παρακολούθηση και λίγες ώρες μετά έφτασε στο σημείο ένα άτομο, για να ελέγξει την παγίδα και να μεταφέρει το ήδη νεκρό ζώο. Το άτομο αυτό συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την χρήση παράνομων μέσων παγίδευσης ζώων, ενώ ο αγριόχοιρος κατασχέθηκε και τέθηκε σε δημοπρασία, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το ΔΣ της Ε΄ ΚΟΗ καθιστά σαφές για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας.

Παράλληλα, θα ήθελε να εξάρει το σπουδαίο έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις για τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των θηροφυλάκων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ