Άγνωστο πότε θα ανοίξει το Πάρκο Κουραμπά!

ast kourampas1

ast kourampas1

Άγνωστος παραμένει για το δήμο Ιωαννιτών ο χρόνος κατά τον οποίο θα ανοίξει και θα αποδοθεί στα παιδιά το πάρκο Κουραμπά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνταν, «η επαναλειτουργία όμως έγκειται στη γραφειοκρατία και το χρόνο των άλλων αρμοδίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαδικασία των πιστοποιήσεων».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δέκα μήνες μετά το ατύχημα που είχε σημειωθεί στην πάρκο Κουραμπά, ουδείς μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το χρόνο κατά τον οποίο θα αποδοθεί στο κοινό της πόλης.

Αναφερόμενος συνολικά στο έργο αναμόρφωσης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι από τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου ολοκληρώνεται η διαδικασία και «είμαστε έτοιμοι σύντομα να δημοπρατήσουμε ένα σημαντικό έργο που θα οδηγήσει στην πιστοποίηση ενός μεγάλου αριθμού παιδικών χαρών».

Από την πλευρά του ο συναρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας, έκανε γνωστό πως μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο πρόκειται να τεθούν προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου , τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 610.000 ευρώ, με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην πιστοποίηση περίπου 45 παιδικών χαρών, κατανεμημένων χωροταξικά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου». Επίσης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, διαδικασία πιστοποίησης για τέσσερεις παιδικές χαρές.

Ο κ. Μανταλόβας σημείωσε ότι μετά την πιστοποίηση μιας παιδικής χαράς, το δύσκολο είναι να προστατευθεί από τις φθορές γιατί απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση και έλεγχος και σ’ αυτό «θα καλέσουμε και τους πολίτες να ενεργοποιηθούν».

Πρόσθεσε τέλος πως στην περίπτωση των παιδικών χαρών «το Υπουργείο αρέσκεται να βγάζει νόμους και να πετάει από πάνω του την ευθύνη, ρίχνοντας την στην αυτοδιοίκηση, χωρίς να διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την βελτίωση και τη συντήρηση τους».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ