Τετάρτη01032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Πολιτική

Αλλαγές στις χρήσεις γης - Δομές για πρόσφυγες μέσα στις πόλεις

KATSIKAS LYOMENA

Δεκαπέντε γενικές κατηγορίες χρήσεων γης οι οποίες καλύπτουν τον αστικό και γεωργικό χώρο προβλέπει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι νέες γενικές κατηγορίες χρήσεων που εισάγονται αφορούν τόσο στην προώθηση των υποδοχέων για την εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων αιχμής -όπως είναι για παράδειγμα τα Τεχνολογικά Πάρκα- όσο και στη συγκέντρωση αστικών υποδομών κι άλλων ιδιαίτερων χρήσεων με την ταυτόχρονη προστασία της αγροτικής γης.

Επιπλέον, η νέα κατηγορία της αποκλειστικής κατοικίας αφορά μόνο τις υφιστάμενες περιοχές που έχουν ως αποκλειστική χρήση την κατοικία, βάσει των ειδικών διαταγμάτων που τις διέπει.

Περισσότερα...

Δεν έχουν ιδέα για τους διοικητές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

panepis ioann16

Δεν έχουν ιδέα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων για τον ορισμό διοικητών στα νοσοκομεία... Και οι τέσσερις μάλιστα δεν γνωρίζουν τίποτα και δεν παρεμβαίνουν σε καμία διαδικασία.

Και το κάνουν γνωστό με κοινή τους δήλωση, μετά το σχετικό σχόλιο του Epiruspost για το παρασκήνιο και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει με αφορμή την τοποθέτηση διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Περισσότερα...

«Κληρώνει» μέχρι τον Σεπτέμβριο για το αεροδρόμιο.. Τα επόμενα βήματα από το ΤΑΙΠΕΔ

AERODROMIO MAKETA

Καθοριστικοί θα είναι οι επόμενοι μήνες για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και το μέλλον του.. Γιατί μπορεί οι καλές πολιτικές προθέσεις να περισσεύει και οι υποσχέσεις του Υπουργείου Υποδομών για συνέχιση των έργων κι αναβάθμιση του αερολιμένα να καθησύχασαν ορισμένους, όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, οι οποίες μάλλον είναι υπέρ άνω προθέσεων..

Το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκουν τα 23 αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων, προχωρά, μέσω συμβούλων στην «αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής».

Περισσότερα...

Στο σφυρί τα «ιμάτια» της Μεταλλουργικής.. Από το περήφανο ευρώ στο λουκέτο!

euro metallourgiki

Πάνος Καμμένος- Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Οι διαδικασίες για τον εκκαθαριστή έχουν μπει μπροστά ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η νέα μορφή λειτουργίας της Μεταλλουργικής. Δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε οι κάτοικοι αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι για την πορεία και το μέλλον της, καθώς διασφαλίζονται με τις συμβάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί και έχουν διάρκεια αρκετών ετών».

Δημήτρης Βίτσας- Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

«Η Μεταλλουργική Ηπείρου, με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση έχει μπει σε μια διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, μέσα στον τελευταίο χρόνο είναι παραπάνω από το «ίσα βάρκα ίσα νερά» δηλαδή κοιτάζει να βγάζει και κέρδη. Την ίδια στιγμή έχουμε βάλει τις βάσεις, ό,τι έγινε και πέρσι, δηλαδή ό,τι συμβάσεις είχε πέρσι να τις έχει και για το 2017. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει η ύπαρξή της, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθούν. Η διαδικασία της εκκαθάρισης δεν σημαίνει ούτε μια μέρα κλεισίματος».

Περισσότερα...

Μετέωρη η Μεταλλουργική... Οι εργαζόμενοι σε μετάταξη αλλά ο Υπουργός βλέπει... ανάπτυξη!

metal kefalovrisou

Ουδέν νεότερο για την Μεταλλουργική... Την ώρα που 45 εργαζόμενοι του εργοστασίου έχουν κινήσει τις διαδικασίες της μετάταξης, κάνοντας χρήση της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, δήλωνε από την Κόνιτσα ότι οι θέσεις εργασίας κατοχυρώνονται και θα αναπτυχθούν!!!

Περισσότερες διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει, δεν έδωσε, ενώ είναι απορίας άξιον αν γνωρίζει το Υπουργείο Άμυνας, στο οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, ανήκει το εργοστάσιο, ότι οι εργαζόμενοι της μονάδας, αναζητούν το μέλλον τους σε άλλους δημόσιους φορείς.

Περισσότερα...