Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Πολιτική

Η δράση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας- Βίντεο

drasi merarxias

Στο πλαίσιο διατήρησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε υψηλό επίπεδο, η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Ηπείρου πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στρατιωτικές ασκήσεις στο πεδίο βολής.

Εκτός από την εκπαίδευση των οπλιτών, παρουσιάζονται δράσεις της ταξιαρχίας σε επετειακές εκδηλώσεις και άλλα στιγμιότυπα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Χτύπημα εξτρεμιστών στην καρδιά της μειονότητας.. Παραλήρημα για το Τσάμικο

dropoli simaia

Στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας, στο χωριό Γεωργουτσάτες, «χτύπησαν» ακραίοι εξτρεμιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, θέλοντας να συντηρήσουν και να μεταφέρουν το κλίμα έντασης που εδώ και μερικούς μήνες καλλιεργείται στη Χιμάρα.

Αυτή που έδρασε και μάλιστα σε ώρα απογευματινή, ήταν η ομάδα του ακραίου κοσσοβάρικης καταγωγής Ταχίρ Βέλιου, του ανθρώπου που έχει κηρυχθεί persona non grata από τις Ελληνικές αρχές και του έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα μας.

Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα, ήταν αναρτημένη η ελληνική σημαία. Πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα της εθνικής μειονότητας και κάθε καλοκαίρι, οι νέοι του χωριού φροντίζουν να αντικαθιστούν την σημαία στην εκκλησία...

Περισσότερα...

Άκυροι οι τίτλοι σπουδών στις "αμαρτωλές" σχολές

PTYXIO

Μπαίνει επιτέλους φραγμός στον διορισμό στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών ενώ οι απόφοιτοι καλούνται πλέον να δώσουν εξετάσεις ώστε να τους χορηγηθούν τίτλοι.

Δύο από τις σχολές που χορηγούσαν παράνομους τίτλους ήταν στην Άρτα. Πρόκειται για την "Ευρώπη" και την "Τομή" οι απόφοιτοι των οποίων αποκλείονται από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.

Περισσότερα...

Χιμάρα: Καταπατούν περιουσίες μοναστηριών

drimades xeim

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μονή Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν κάτοικοι των Δρυμάδων Χιμάρας, με αφορμή τις συνεχείς καταπατήσεις ιδιοκτησιών του μοναστηριού.

Στην συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, πήραν μέρος μέλη και εκπρόσωποι της οργάνωσης και κάτοικοι των γύρω χωριών Δρυμάδες, Γκιλεκάτες, Κοντρακια και της Χιμάρας.

Περισσότερα...

Νέα Διοίκηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου

KONSTANTINA OIKONOMIKO

Σε σώμα συγκροτήθηκε η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μετά τις εκλογές που είχαν προηγηθεί τον Δεκέμβριο.

Το νέο προεδρείο προήλθε μετά από συνεργασία παρατάξεων και δυνάμεων.

Πρόεδρος αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Παπαιωάννου από την παράταξη της ΔΗΚΙΟ, ενώ από την ίδια παράταξη προέρχεται και ο Γιώργος Γιολδάσης που αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου.

Περισσότερα...