Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Πολιτική

Ο Γ. Γκίκας στήριξε Δημητρίου και ο Δημητρίου… Μήτση!

apotele epimel

Μέσα από μία διαδικασία, που έλαβε... χαοτικές διαστάσεις, ο Γιάννης Μήτσης επανεξελέγη πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων!!!

Για την επανεκλογή βέβαια, χρειάστηκε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία, καθώς στον πρώτο γύρο ισοψήφησε με τον Δημήτρη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα βρέθηκε να έχουν από 15 ψήφους, ενώ ένα από τα νέα μέλη της νέας διοίκησης απουσίαζε και προσήλθε στη συνέχεια.

Περισσότερα...

Σύνοδος Πρυτάνεων με βασικό «μενού» τα ΤΕΙ

gavrogou gia2

Η επιχειρούμενη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «πανεπιστημιοποίηση» τμημάτων ΤΕΙ θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Φιτιλιές» αναμένεται να ανάψει στην 86η Σύνοδο των πρυτάνεων το κυρίως θέμα που αφορά στην «πανεπιστημιοποίηση» τμημάτων ΤΕΙ.

Την Παρασκευή θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το Σάββατο οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Περισσότερα...

Καταργούνται τα υποθηκοφυλάκεια

apitikofilakio

Κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, ριζικές ανατροπές στην κτηματογράφηση και στη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το σχέδιο νόμου συστήνεται ένας ενιαίος φορέας, ο «Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου», ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας έως το 2020, τη λειτουργία, καθώς και τη σταδιακή συγχώνευση των υφιστάμενων κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων τα οποία καταργούνται σε διάστημα δύο ετών.

Περισσότερα...

Δεσμεύσεις μέσω ...twitter για τον Ε-65

aksonas e65

Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις μέσω ...twitter από τον Αλέξη Τσίπρα για ολοκλήρωση του Ε65, του τελευταίου μεγάλου αυτοκινητοδρόμου (Κεντρικής Ελλάδας), με την κατασκευή των δύο αναβαλλόμενων τμημάτων (Λαμία- Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Κηπουρειό Γρεβενών). Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο βασικός κορμός του δρόμου, δηλαδή τα 80 χιλιόμετρα του τμήματος Τρίκαλα -Ξυνιάδα, δεν έχουν δοθεί ακόμα στην κυκλοφορία παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμος εδώ και μήνες...

«Η Κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα προβλήματα. Από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων το ελληνικό δημόσιο έχει όφελος 764 εκατ. ευρώ» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα...

Κώστας Σημίτης: Παραμύθι η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια…

simitis k1

Την λέξη «παραμύθι» χρησιμοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να χαρακτηρίσει τις συνεχείς αναφορές της Κυβέρνησης ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.

Ο κ. Σημίτης μίλησε στα Γιάννινα σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού με κεντρικό θέμα την πορεία προς την ευρωπαική ενοποίηση.

Περισσότερα...