Σάββατο24062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Πολιτική

ΠΑΜΕ: Σκληρή κριτική για την αναστολή χειρουργείων

XATZIKOSTA 532 355

Σκληρή κριτική στην διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ασκεί το ΠΑΜΕ με αφορμή την διακοπή χειρουργείων στην Ορθοπεδική για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο επειδή ξεπεράστηκε το όριο της προβλεπόμενης χρηματοδότησης!

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνεται:

Η πρόσβαση στα επιτεύγματα της τεχνικής και της επιστήμης στον τομέα της ιατρικής, καθορίζετε με βάση το τι ¨κρατάει η τσέπη μας¨ . Μετατρέπουν την υγεία σ΄ ένα ακριβό εμπόρευμα, επεκτείνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Περισσότερα...

Γ. Καραγιάννης: Προτάσεις για λύση με τα αδέσποτα

karagianis g

Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Συνοπτικά οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

· Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4039/2012, αρμόδιοι για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, θα πρέπει αυτοί να τύχουν μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Σ. Καλογιάννης: Μεγάλες καθυστερήσεις στο γεφύρι της Πλάκας

aaplaka

Την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις στο έργο αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τα Πράμαντα όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια, έργο που δρομολογήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι δασικοί χάρτες και η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.

Περισσότερα...

Κρίση, διαφθορά και εκλογές στην Αλβανία

albania2 diadilosi

Βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή στην Αλβανία. Η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και τη διαφθορά. Παράλληλα θεωρείται η «Κολομβία της Ευρώπης» όσον αφορά τις καλλιέργειες χασίς.

Η Αλβανία είναι μια μάλλον ιδιαίτερη περίπτωση στην Ευρώπη. Μετά από δεκαετίες πολιτικής απομόνωσης επιχειρήθηκε μια αλλαγή στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μια αλλαγή μέσα στο απόλυτο χάος όπου πάρα πολλοί Αλβανοί απέκτησαν παράνομα όπλα εισβάλλοντας στις αποθήκες του στρατού.

Περισσότερα...

Ωμή παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές της Αλβανίας… Στο πλευρό του «εκλεκτού φίλου» Ράμα!

erntogan rama

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής βρίσκεται η Αλβανία και αυτόν τον χρόνο επέλεξε ο «σουλτάνος» Ερντογάν, για να προχωρήσει σε μία ωμή παρέμβαση στα προεκλογικά πράγματα και να ζητήσει στήριξη του εκλεκτού του Έντι Ράμα!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, τον οποίο σίγουρα δεν επέλεξε τυχαία, καθώς στηρίζει ανοιχτά το σοσιαλιστικό κόμμα και αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές όσο και στις επενδύσεις της Τουρκίας στην Αλβανία.

Περισσότερα...