Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Παρασκήνιο

Μήτσης- Δημητρίου, μοιράζουν την θητεία στο Επιμελητήριο…

epim ioanninon

Κι αν αλλάξανε λόγια βαριά... Ήταν απλά προεκλογικά! Γιάννης Μήτσης και Δημήτρης Δημητρίου θα πορευτούν μαζί στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνάντηση που είχαν και απομένει πλέον να επιβεβαιωθεί κατά την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μήτσης θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου για ενάμισι χρόνο και στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρει ο Δημήτρης Δημητρίου. Θα επαναληφθεί δηλαδή το σενάριο της προηγούμενης φοράς, όταν και πάλι οι δύο μοιράστηκαν την θητεία του Προέδρου.

Περισσότερα...

Ιόνια Οδός... Χαμένη στην ομίχλη...

aionia omixli

Εικόνες γνώριμες, χειμερινές, στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος του... Η Ιόνια Οδός, ο μεγάλος κάθετος οδικός άξονας, χαμένος κάτω από ένα λευκό πέπλο..

Σχεδόν αόρατη...

Το Φανάρι πνίγονταν και ο Δήμαρχος με την ομιλία του!

ak pre7

Οι περισσότεροι δήμοι της Ηπείρου εξακολουθούν να μετρούν ζημιές από την κακοκαιρία του τριημέρου. Οι ανακοινώσεις που φτάνουν άλλωστε αποδεικνύουν και το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση.

Ο Δήμος Πάργας ωστόσο βρήκε τον τρόπο, ακόμη και μέσα σε αυτές τις συνθήκες να πρωτοτυπήσει!!!

Παρότι η Δημοτική Ενότητα Φαναρίου παραμένει κάτω από τα νερά, πολλές μονάδες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στα χωριά και οι κάτοικοι καταγγέλλουν σημεία και τέρατα, ο Δήμος επέλεξε να ανακοινώσει την... παρέμβαση του Δημάρχου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ!

Περισσότερα...

Το στόλισαν με... σημείωμα!

dentro simeioma1

Το "δέντρο" της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. Τα σχόλια είναι πλέον χιλιάδες, άλλα οργισμένα αλλά γεμάτα χιούμορ.

Το "δέντρο" των Ιωαννίνων μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αθηναικών μέσων ενημέρωσης αποτελώντας θέμα σε πρωινάδικα και μεσημεριανές εκπομπές.

Περισσότερα...

Έξω πλημμύρες και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στο συνέδριο!

ggpolit prostasia

Αντιγράφουμε από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας... «Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης συμμετείχε ως ομιλητής στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο λαμβάνει χώρα στα Ιωάννινα... Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Περιβάλλον- Πολιτική Προστασία»... Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε ζωηρή συζήτηση μεταξύ των συνέδρων στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν επίκαιρα αλλά και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση...»

Η ανάρτηση στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο Facebook έγινε το πρωί του Σαββάτου, όταν ήδη είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος απολογισμός των ζημιών σε ολόκληρη την Ήπειρο...

Περισσότερα...

Στολισμένα Γιάννινα μέσα από εικόνες!

asgia2

Η εικαστική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και ο πύργος του Τάτλιν που πήρε την θέση του παραδοσιακού στολισμού να μονοπώλησε το ενδιαφέρον, να προκάλεσε μίση και πάθη και να έδωσε την αφορμή για πληθώρα δυσμενών σχολίων..

Η χριστουγεννιάτικη εικόνα των Ιωαννίνων όμως δεν εξαντλείται στην κεντρική πλατεία.

Περισσότερα...

Παρά λίγο να καταλήξει στον… δρόμο!

kataskeui pl2

Για μία ώρα περίπου έμεινε κλειστή η κάθοδος του δρόμου, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μετακίνησαν την μεγάλη κατασκευή που έχει τοποθετηθεί πιθανόν για διαφημιστικές εκδηλώσεις.

Η κατασκευή, η οποία αποδείχθηκε πρόχειρα τοποθετημένη, σταμάτησε κυριολεκτικά στην άκρη του πλακόστρωτου.. Από τύχη δεν κατέληξε πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ή ακόμη χειρότερα... στον δρόμο.

Περισσότερα...

Πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα με το «δέντρο» των Ιωαννίνων!

dentro diagonismos

Συνεχίζεται το πάρτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον στολισμό της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.. Πολλοί προσεγγίζουν το θέμα με οργή κι αγανάκτηση κι άλλοι επιστρατεύουν όσο χιούμορ μπορεί να έχει απομείνει τέτοιες εποχές...

Ο Δήμαρχος της πόλης, στο προσωπικό του προφίλ έχει δεχθεί εκατοντάδες σχόλια και το πιθανότερο είναι να πιστεύει ότι ο στολισμός της πλατείας είναι ότι πιο σπουδαίο έχει κάνει στην θητεία του!

Περισσότερα...

Ψινάκης- Μπέγκας… όλα για την εξωστρέφεια!

mpegkas psinakis

Η εξωστρέφεια είναι μία από τις αγαπημένες λέξεις του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.. Εξωστρέφεια υπόσχεται εδώ και καιρό στους Γιαννιώτες.

Κι αφού... εξήντλησε όλες τις συμβατικές μεθόδους εξωστρέφειας της πόλης (αρχής γενομένης από το εγχείρημα της χαμένης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και από τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν κάθε έτος της θητείας του την κεντρική πλατεία) αποφάσισε να επιστρατεύσει... manager!

Και μάλιστα όχι οποιονδήποτε manager αλλά τον γνωστό, δοκιμασμένο και πετυχημένο Ηλία Ψινάκη, νυν δήμαρχο Μαραθώνα.

Περισσότερα...

Ο πλουσιότερος και ο φτωχότερος!

ESXES BOYLH

Μελετώντας τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Ηπείρου προκύπτουν διάφορα συμπεράσματα... Το βασικό είναι ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν ακόμη και εθνοπατέρες που έχουν συνάψει δάνεια!

Το τρίτο είναι ότι στο Νομό Θεσπρωτίας, συναντούμε τον πλουσιότερο εκ των βουλευτών της Ηπείρου αλλά και τον φτωχότερο.

Πλουσιότερος ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος είχε συνολικά εισοδήματα 171.664,99 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες, τόκους και βουλευτική αποζημίωση αλλά και δάνειο ύψους 15.000 ευρώ από το λογαριασμό αλληλοβοήθειας βουλευτών.

Περισσότερα...

Στις 8 Δεκεμβρίου τα… αποκαλυπτήρια της πλατείας!

dentro ksx

Συμπληρώνεται καθημερινά ο εορταστικός στολισμός της πόλης των Ιωαννίνων ο οποίος φέτος θα καλύψει μεγαλύτερο μέρος της πόλης και θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ιστορικό κέντρο.

Ήδη κεντρικοί δρόμοι έχουν βάλει τα γιορτινά τους ενώ με τα Χριστουγεννιάτικα έχουν στολιστεί και πολλές βιτρίνες καταστημάτων.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον στολισμό της κεντρικής πλατείας της πόλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί «αγαπημένο» θέμα συζήτησης..

Περισσότερα...

Δεν υπάρχει καταγραφή σεισμού..

aaaseismog

Αρκετά είναι τα μηνύματα που λάβαμε από το απόγευμα του Σαββάτου για σεισμικές δονήσεις που έγιναν αντιληπτές από κατοίκους στην περιοχή των Ιωαννίνων, ειδικά στα ψηλά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σημειώθηκαν δύο δονήσεις, μία το απόγευμα και μία το βράδυ του Σαββάτου.

Σε επικοινωνία που είχε το Epiruspost με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει καμία καταγραφή σεισμού τόσο στα Γιάννινα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα...

Η περιπέτεια της λάμπας και του πολίτη!!!

alampa kolona

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι πολίτες, για μία λάμπα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία ή με την ελληνική γραφειοκρατική τρέλα!

Μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, όπου αποτυπώνεται η περιπέτεια του πολίτη και μαζί η περιπέτεια της... λάμπας, καταθέτει αναγνώστης μας.

Περισσότερα...

Εντυπωσιακός στολισμός στην Πλατεία Πάργης!

pargis xr2

ΦΩΤΟ

Σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης των Ιωαννίνων έχει μετατραπεί η Πλατεία Πάργης. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός κι αυτό δείχνει να το απολαμβάνει η περιοχή αλλά και όσοι φτάνουν μέχρι εκεί, κυρίως γονείς με παιδιά.

Τα μικρά παίζουν κάτω από ένα «σύννεφο» που σχηματίζουν χιλιάδες λαμπιόνια που έχουν τοποθετηθεί και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στολισμένο ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά δέντρα που υπάρχει στην πλατεία!

Περισσότερα...

Το λιμενικό «ξηλώνει» το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκωτικών!

stamatis raptis limeniko

Το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών «ξηλώνει» τις τελευταίες ημέρες το Λιμενικό Σώμα, με μία γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε από τις ακτές του Ιονίου, κατέληξε στη Τζια όπου κατασχέθηκε το σκάφος των ναρκο-εμπόρων, και βέβαια εξελίσσεται σε επίπεδο έρευνας.

Το Λιμενικό αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό δρώντας από θαλάσσης κι αέρος σε μία τεράστια ακτίνα.

Και αξίζουν σε όλους τα εύσημα.

Περισσότερα...

Στολίζει δέντρα η Περιφέρεια!

perifereia plateia

Τα δύο μεγάλα φυσικά δέντρα που βρίσκονται έξω από το κτίριο, θα στολίσει φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο στολισμός γίνεται με πρωτοβουλία της ίδιας κι αναμένεται να είναι άμεσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη μετά την μορφή που πήρε η κεντρική πλατεία, με την σκαλωσιά- Πύργο του Τάτλιν που τοποθετήθηκε..

Θέλοντας λοιπόν να δώσει χριστουγεννιάτικο χρώμα στο κέντρο της πόλης, θα στολίσει και τα δύο δέντρα... Επιχείρηση να μετριαστούν οι εντυπώσεις..

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Γιάννινα στην αιθαλομίχλη!

aitali panoramio

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Κι αυτή είναι η εικόνα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων αργά το απόγευμα, από ψηλά!

Η πόλη ήδη καλύπτεται από ένα λευκό πέπλο καπνού που όσο περνούν οι ώρες γίνεται πιο έντονο.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σημαντικά, τζάκια και ξυλόσομπες άναψαν... Κάθε χρόνο και περισσότερα καθώς αποτελούν την μοναδική εναλλακτική λύση για τα νοικοκυριά που έχουν γονατίσει από τα βάρη των μνημονιακών μέτρων.

Γιάννινα στην αιθαλομίχλη λοιπόν!

Ξεπεράσαμε και τον... εαυτό μας!!!

giannina dentra

Φέτος ξεπεράσαμε και τον καλύτερό μας εαυτό!!! Έτσι για το διάστημα των εορτών το αγαπημένο θέμα συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην πλατεία των Ιωαννίνων!!

Ο Δήμος τήρησε το έθιμο και έτσι προχώρησε σε μία ακόμη καινοτομία.

Περισσότερα...

Με συμβολή στο αεροδρόμιο!

bourdas aer

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συγκέντρωσε την οργή και τα βέλη των τοπικών αρχών, όταν πριν μερικούς μήνες, ανέκυψε το πρόβλημα με την έλλειψη καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων..

Πρόβλημα βέβαια που ήταν γνωστό σε όλους όταν έκαναν τις διεθνείς επαφές και τις συμφωνίες με τα τουριστικά γραφεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας -Γιαννιώτης στην καταγωγή- άκουσε γραπτώς και προφορικώς ουκ ολίγα...

Περισσότερα...

Η Υπουργός το γνωρίζει;

gerovasili new

Προϊσταμένη σε ΔΕΚΟ της Ηπείρου φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε μέτρο.. Μείγμα αλαζονείας και ασχετοσύνης, το οποίο γίνεται εκρηκτικό στην υπηρεσία της. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει..

Οι υφιστάμενοι της, που είναι αντιμέτωποι καθημερινά με τα καπρίτσια και τα καψόνια της, έχουν φτάσει στα όρια της αγανάκτησης...

Οι διαμαρτυρίες, οι ενστάσεις και ο διάλογος δεν έχουν οδηγήσει πουθενά..

Περισσότερα...

Ανεξάρτητος και αντιδήμαρχος! Νέα πρωτοτυπία στην Πάργα…

PARGA14

Σε μία ακόμη πανελλαδική πρωτοτυπία προχώρησε ο Δήμος Πάργας!!! Ποια είναι αυτή; Ο Δήμαρχος με απόφασή του όρισε αντιδήμαρχος ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, αγνοώντας όσα ο Καλλικράτης ορίζει!!!

Γιατί αν μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο Δήμαρχος μπορούσε να ορίσει αντιδήμαρχο ακόμη κι από την... αντιπολίτευση, αυτό έπαψε να ισχύει με την εφαρμογή του Καλλικράτη!

Περισσότερα...