Τετάρτη26042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Παρασκήνιο

Λιθαρίτσια… Το πάρκο της σιωπής…

ioan litaritsia

Σε πάρκο της σιωπής έχουν μετατραπεί τα Λιθαρίτσια... Η παιδική χαρά ξηλώθηκε προ καιρού, το εστιατόριο και η καφετέρια έκλεισαν και το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, δείχνει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης...

Κάποιοι περιμένουν την ανάπλαση, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μέχρι τότε θα περάσουν πολλά χρόνια...

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και το βράδυ μάλλον ούτε οι πιο τολμηροί δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν την βόλτα τους.

Περισσότερα...

Δίνοντας το... καλό παράδειγμα!!

astindimp2

Η κίνηση του αυτοκινήτου της Δημοτικής Αστυνομίας -τουλάχιστον αυτά είναι τα διακριτικά που φέρει και μάλιστα ορατά από μακριά- θα έπρεπε να είναι υποδειγματική!

Όμως δεν υπήρξε τέτοια, όπως τουλάχιστον την κατέγραψε αναγνώστης μας στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις.

Περισσότερα...

Οι… αφιερώσεις της τομεάρχου…

afieroseis mourat

Εξόρμηση στο όμορφο Βοτονόσι έκαναν στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων προκειμένου να μοιράσουν βιβλία στους μαθητές του χωριού. Αξιόλογη πραγματικά η πρωτοβουλία του τομέα παιδείας, ο οποίος υλοποιεί διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, καθότι η υπόλοιπη ΝΟΔΕ, μάλλον ζει σε άλλη πόλη..

Φυσικά από την πρωτοβουλία αυτή δεν έλειψαν τα ευτράπελα, που αποδεικνύουν ότι η μικροπολιτική ζει και βασιλεύει...

Το κορυφαίο όλων είναι τα αυτόγραφα της κυρίας τομεάρχου! Στα βιβλία που μοιράστηκαν εκ των οποίων τα περισσότερα αποτελούσαν μάλιστα δωρεές φορέων της πόλης, υπογράφηκαν από την τομεάρχη Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Μία ακόμη χωματερή δίπλα στη λίμνη

xomateri limni

Μία ακόμη εικόνα ντροπής... Δίπλα στην Παμβώτιδα! Ένας ολόκληρος σκουπιδότοπος έχει δημιουργηθεί σε σημείο της παραλιμνίου, κοντά στην περιοχή του Μάτσικα.

Την εικόνα κατέγραψε αναγνώστης μας, με την ελπίδα ότι κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί και θα μεριμνήσει για το άμεσο κλείσιμο της αυτοσχέδιας χωματερής και την απομάκρυνση των σκουπιδιών!

Περισσότερα...

Και επίσημα ο Βασίλης Τσίκαρης διοικητής στο Πανεπιστημιακό

diorismos tsikari

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τον διορισμό του Βασίλη Τσίκαρη στη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων...

Εγένετο λοιπόν αυτό που γνώριζαν όλοι εκτός από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων, όπως άλλωστε «ομολογούσαν» με κοινή γραπτή τους δήλωση, όταν το Epiruspost, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος διορισμός είχε δημιουργήσει δύο μέτωπα...

Περισσότερα...

Ο τουρισμός και ο πανηγυρισμός…

xoriatiki

Όλο και περισσότερες γίνονται οι δηλώσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων με τις οποίες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ήπειρο...

Δηλώσεις που ενέχουν και τον χαρακτήρα του πανηγυρισμού ωσάν η χώρα να σώθηκε από την οικονομική κρίση, να βγήκε από το μνημόνιο και η Ήπειρος να ζει ημέρες ευημερίας...

Μόνο που τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει!

Περισσότερα...

Κόπηκε από το ΕΣΠΑ και το Διαγνωστικό της Όλγας

espa16

Δεκάδες είναι οι προτάσεις επιχειρηματιών από την Ήπειρο που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων...

Ανάμεσα σε αυτούς που κόπηκαν, με βαθμολογία περίπου στο 55, είναι και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε ιδρύσει και επί πολλά χρόνια λειτουργούσε στην Άρτα, η σημερινή υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Περισσότερα...

Διαφωνία και από τον Μπάρκα για το Άγιο Φως!

antena mparkas

Την άποψη ότι είναι υπερβολικό να μεταφέρεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους εξέφρασε άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον βουλευτή του κόμματος στο Νομό Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν βρήκε καθόλου υπερβολιό το χαλί που στρώθηκε για τα εγκαίνια στην Εθνική!!!

Περισσότερα...

Η εικόνα της ντροπής...

AFROI LIM5

Κόσμημα, στολίδι... Τι θα ήταν τα Γιάννινα χωρίς τη λίμνη... Αυτά και πόσα άλλα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την Παμβώτιδα.. Ημερίδες, συσκέψεις, συνέδρια, έρευνες και μελέτες...

Και η εικόνα είναι αυτή.. Εικόνα που δεν μπορεί να κάνει κανέναν περήφανο.

Είτε δηλώνει υπεύθυνος, είτε ανεύθυνος..

Περισσότερα...

Αντικαταστάθηκε η γαλάζια τομεάρχης

apofasi mouratidou

Παρελθόν αποτελεί η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων... Η τομεάρχης, μετά τα αυτόγραφα και τις αφιερώσεις στα παιδικά βιβλία που διανεμήθηκαν στο Βοτονόσι και στο σύνολό τους σχεδόν αποτελούσαν δωρεές, αντικαταστάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τα κεντρικά του κόμματος...

Έτσι ο κύκλος της πολιτικής της παρουσίας στην περιοχή ολοκληρώθηκε. Στη θέση της ορίστηκε νέος τομεάρχης ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης...

Περισσότερα...

Βουλευτής σε... μπελάδες!

giogiakas vouli 7 15

Αίτηση με την οποία ζητείται η έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από το βουλευτικό αξίωμα κατατέθηκε πρόσφατα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Το βασικό σκεπτικό στηρίζεται στο γεγονός ότι ο βουλευτής Θεσπρωτίας, ως γιατρός στο επάγγελμα, είχε υπογράψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που κατά ορισμένους αποτελεί ασυμβίβαστο...

Περισσότερα...

Μία διαφήμιση και ο πόλεμος των τυριών….

diafimisi ipeiros

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν παραξενευτεί με την διαφήμιση γαλακτοβιομηχανίας που προβάλλεται από αθηναικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ξεκινά με την πινακίδα «Καλώς ήρθατε στην Ηπείρου..»..

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η διαφήμιση αυτή κρύβει έναν πόλεμο και μια δικαστική διαμάχη που έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες.

Η βιομηχανία «Ήπειρος» που επέλεξε κιόλας να διαφημιστεί με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, έχει στραφεί δικαστική, με αγωγή που έχει καταθέσει, εναντίον της γαλακτοβιομηχανίας «Καράλης» η οποία στην επίσημη ονομασία της χρησιμοποιεί το διακριτικό «Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου».

Περισσότερα...

Ημι... επίσημα διοικητής στο Πανεπιστημιακό!

basilis tsikaris

Πριν από μερικές ημέρες οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων διερύγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν ασχολούνται καθόλου με την τοποθέτηση διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων...

Και βέβαια δεν ήξεραν απολύτως τίποτα για το πρόσωπο που θα κάλυπτε την θέση!

Αυτό λοιπόν που δεν ήξεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ώρες το ξέρει όλο το Νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Ξετυλίγει τις «πράσινες» αναμνήσεις του…

gipedo mrartsa

Τα πολιτικά πρόσωπα του διατηρούν σελίδες στο Facebook περιορίζονται σε αναρτήσεις για την δραστηριότητά τους ή σε σχόλια για την επικαιρότητα... Βέβαια υπάρχουν και κείνα που χρησιμοποιούν τις σελίδες μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους και μετά μένουν ανενεργές..

Την διαφορά κάνει τις μέρες αυτές ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς... Μέσα από την σελίδα του ξετυλίγει τις «πράσινες» αναμνήσεις, αναρτώντας φωτογραφίες από τα γήπεδα όπου ταξίδεψε ακολουθώντας τον Παναθηναικό!

Περισσότερα...

Και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τα ωραία του!

apolon pargas

Το ποδόσφαιρο αποτελεί τον βασιλιά τον σπορ... Όμως είναι και ο αθλητικός χώρος, που επίσης βασιλεύει η διαπλοκή. Στημένοι αγώνες, πληρωμένες διαιτησίες και πάει λέγοντας...

Κι αν αυτά συμβαίνουν στο επαγγελματικό, δεν σημαίνει ότι οι ερασιτεχνικές κατηγορίες αποτελούν κόσμο αγγελικά πλασμένο...

Περισσότερα...

Διαγραφές και ανακατατάξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο…

nea dimok ekloges

Μάλλον ήταν δύσκολο το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων και μάλιστα σε παραπάνω από ένα μέτωπα που άνοιξαν... Και έπεται συνέχεια..

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα τοπικά τεκταινόμενα αποτελούν τις τελευταίες ώρες ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται στην Αθήνα και μάλιστα σε υψηλό, κομματικό επίπεδο.

Απομακρύνσεις αλλά και διαγραφές φαίνεται ότι ήδη έχουν αποφασιστεί και απομένει να ανακοινωθούν αρμοδίως αλλά και στους άμεσα εμπλεκόμενους.

Περισσότερα...

Όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δάκρυζαν» για την φτώχεια στην Ήπειρο

epirus siriza1

“Συνταρακτικά είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την μείωση του ΑΕΠ κατά το 2011 στη χώρα κατά 5,9%. Με βάση αυτά τα στοιχεία η περιφέρεια της Ηπείρου αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και υπερβαίνει το μέσο ελληνικό όρο αγγίζοντας το 8% στη μείωση του ΑΕΠ.

Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας και τέταρτη σε όλη την Ευρώπη παρ όλα τα ευχολόγια της κυβέρνησης και των τοπικών της παραγόντων, οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη.

Το «ξεπούλημα» της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η πλήρης απαξίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, η μη δανειοδότηση των ηπειρωτικών επιχειρήσεων από τις Τράπεζες(που συνεχίζουν να χορηγούν ακόμη και προσωπικά δάνεια στους μεγαλοκαναλάρχες-εργολάβους των Αθηνών), η μη ολοκλήρωση των έργων του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και το κάκιστο οδικό δίκτυο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν την Περιφέρεια Ηπείρου στη παρακμή.

Περισσότερα...

Επενδύει συστηματικά στον… πολιτισμό!!!

PNEYMA KTIRIO

Συστηματική, μεθοδική και με σχέδιο, φαίνεται πως είναι η επένδυση στον πολιτισμό, που υλοποιείται από τη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων!

Έτσι μετά την μεγάλη μεταγραφή από την Πάτρα και τις guest εμφανίσεις που κάνει, το Πνευματικό προχωρά και σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια, τις διεθνείς συνεργασίες και να αναβαθμίσει το πολιτιστικό γίγνεσθαι στα Γιάννινα και πέριξ...

Δύο αυτή την φορά οι προσλήψεις που θα γίνει προκειμένου αφενός να καλυφθούν οι ανάγκες του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και αφετέρου οι ανάγκες του γραφείου εκδηλώσεων...

Περισσότερα...

Θολό τοπίο για τα εκατομμύρια του βιολογικού..

BIOLOGIKOS KATAR

Θολό είναι το τοπίο για την τύχη του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την επέκταση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού, έργο το οποίο έχει άμεση ανάγκη η πόλη.

Το έργο ήταν ενταγμένο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε όμως μόνο ένα μικρό του τμήμα κι έκλεισε με απορρόφηση μόλις 8%. Από τα πενήντα περίπου εκατομμύρια, μόλις τα 2,3!

Το θέμα τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κυριαζή στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος όμως δεν ξεκαθάρισε το τοπίο..

Περισσότερα...

Να μιλάς για ράγες εκεί που δεν έχουν δει τρένο…

BOYTSHS NIKOSG

«Μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες της ανάπτυξης»... Με τη φράση αυτή, που μάλιστα ειπώθηκε στα Γιάννινα, ερμήνευσε τα αποτελέσματα του Eurogroup που φέρνουν ένα ακόμη πακέτο σκληρών μέτρων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης..

Αρκεί βέβαια οι ράγες της ανάπτυξης να μην είναι σαν κι αυτές που θα έφερναν το τρένο στην Ήπειρο.. Που τριάντα χρόνια τις ακούμε και ποτέ δεν θα τις δούμε...

Περισσότερα...

Όταν υπάρχει μεράκι η πόλη γεμίζει χρώματα…

anti gian0

Μερικές φορές, δεν χρειάζονται στρατηγικά σχέδια, δεν χρειάζεται συνεχής διαβούλευση, δεν απαιτείται ΕΣΠΑ, ούτε κοινοτικά κονδύλια... Μερικές φορές για να αλλάξει εικόνα η πόλη, για να ομορφύνει η καθημερινότητά μας, για να περπατάς και να χαίρεσαι, αρκεί το μεράκι και η διάθεση..

Φτάνουν πράγματα μικρά, απλά, σαν αυτά που κάνουμε όλοι στο σπίτι μας..

Η πόλη τις μέρες αυτές, με την βοήθεια των μαθητών αλλά και πολλών πρόθυμων συμπολιτών, γεμίζει λουλούδια.. Πλημμυρίζει χρώματα κι αρώματα..

Περισσότερα...