Τρίτη17102017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Παρασκήνιο

Ήπειρος.. 47 εκατομμύρια για τις κοινωνικές δομές

ESPA POROI

Τα κονδύλια του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελούν το τελευταίο διάστημα, αντικείμενο διαλόγου -διαλόγου που διεξάγεται με την ευκολία που δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αλλά πολλές φορές εκείνοι που τον προκαλούν αγνοούν βασικά στοιχεία κατάρτισης του προγράμματος.

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου, όπως και ολόκληρο το ΕΣΠΑ, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022-2023 με βάση τους κοινοτικούς κανόνες.

Περισσότερα...

Θλιβερές εικόνες...

agiou nikolaoulaiki

Η Λαική Αγορά του Αγίου Νικολάου ζωντάνεψε για ένα τριήμερο, χάρη στους δεκάδες παραγωγούς από την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα...

Άνθρωποι νέοι στην πλειοψηφία, παρουσίασαν τα προιόντα τους στο κοινό της περιοχής το οποίο αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία.

Περισσότερα...

3.577 αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες!

DASIKOI IOAN1

Ενδεικτικός της ταλαιπωρίας στην οποία υποβλήθηκαν εκατοντάδες πολίτες εξ αιτίας των δασικών χαρτών, είναι ο αριθμός των αντιρρήσεων που κατατέθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, στα Ιωάννινα, σε 261 περιοχές, υποβλήθηκαν 3.577 αντιρρήσεις για 52.622 στρέμματα.

Περισσότερα...

Μία επανεμφάνιση… είδηση!

petropoulos n

Ήταν από τις παρουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες... Η επανεμφάνιση του Νίκου Πετρόπουλου στη συνδιάσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Μέτσοβο, αποτέλεσε αντικείμενο στα περισσότερα γαλάζια πηγαδάκια που στήθηκαν.

Επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ, με θητείες εξαιρετικά πετυχημένες. Αν διακρίθηκε για κάτι ήταν ο πολιτικός πολιτισμός, σε μία εποχή έντονου πολιτικού πάθους και σφοδρών αντιπαραθέσεων.

Περισσότερα...

Της πόλης τα παράλογα και τα ΙΧ από το… πεζοδρόμιο

aftokinita dom2

Της πόλης τα παράλογα... Κυριακή και τα συνεργεία προχωρούν σε διαγραμμίσεις στην οδό Δομπόλη των Ιωαννίνων! Μία αρτηρία με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Ο δρόμος κλείνει με τα γνωστά πορτοκαλί κολωνάκια και ο χώρος της διαγράμμισης είναι αποκλεισμένος.

Καμία ενημερωτική πινακίδα δεν έχει τοποθετηθεί, καμία παρουσία υπευθύνων του Δήμου ή της Τροχαίας!

Περισσότερα...

Διέψευσε τους… προφήτες..

nd kaxri

Όσους θέλησαν τις τελευταίες ημέρες να προβάρουν τις μαντικές τους ικανότητες, τους διέψευσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης... Γνωρίζοντας προφανώς ότι το βράδυ του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση όλων των Περιφερειαρχών της χώρας στην Κομοτηνή, έσπευδαν να διαδίδουν δια των αναλύσεών τους, ότι ο κ. Καχριμάνης δεν θα παραστεί στη συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Μέτσοβο..

Συνάμα προχωρούσαν και σε πολιτική ανάλυση που δεν αντέχει καμιάς κριτικής περί των καλών σχέσεων του Αλέκου Καχριμάνη με μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...

Περισσότερα...

Ο πόλεμος των αδρανών στο λιμάνι…

Hgoumenitsa n

Ο πόλεμος των αδρανών φαίνεται ότι ξεσπά στην Θεσπρωτία... Αφορμή η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στη θέση Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος του Λαδοχωρίου επιτίθεται κατά πάντων, κυρίως όμως εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος συμφώνησε όπως και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι..

Περισσότερα...

Το γράμμα του νόμου και το κοινό περί δικαίου αίσθημα...

DIKASTIKO 3 9 14

Τρεις ακόμη περιπτώσεις κοριτσιών που έπεσαν θύματα του 25χρονου προστιθένται στις αρχικές που είχε ανακοινώσει η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κοπέλες προχώρησαν σε αναγνώριση τις τελευταίες ώρες ενώ η Αστυνομία δεν αποκλείει ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Όλες οι επιθέσεις είχαν γίνει στο διάστημα του τελευταίου διμήνου και με πανομοιότυπο τρόπο.

Ανάμεσα στα θύματα είναι μία ανήλικη, ένα κορίτσι 15 χρονών, ενώ σε μία περίπτωση ο κατηγορουμένος αποπειράθηκε να βιάσει τη νεαρή κοπέλα, πράγμα που ο ίδιος δεν αποδέχθηκε σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πράξεις του.

Περισσότερα...

Το αεροδρόμιο, ο τουρισμός και η προσγείωση…

aerodromio new

Ένας ακόμη πανηγυρικός ακούστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μοναδικό κατόρθωμα... Τα καύσιμα στο αεροδρόμιο... Για τις φορητές δεξαμενές που χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Αυτό είναι το ένα σκέλος του πανηγυρικού... Το δεύτερο σχετίζεται με τα αποτελέσματα του επιτεύγματος αυτού.. Δεν τα είδαμε αλλά τα φανταζόμαστε. Η ύπαρξη καυσίμων στο αεροδρόμιο σημαίνει ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει από τουρίστες!

Περισσότερα...

Μία σύσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα...

aerodromio giannina

Περισσότερο τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα έχει η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα σύσκεψη με αντικείμενο το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και λιγότερο ουσιαστικό.

Κι αυτό γιατί το μοναδικό θέμα είναι πως και πότε θα τοποθετηθούν οι φορητές δεξαμενές καυσίμων, πιθανότατα από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Περισσότερα...

Άνω κάτω λίγο πριν την συνεδρίαση…

dimotiko teli

Άνω κάτω φαίνεται ότι έχει γίνει η παράταξη της Δημοτικής Αρχής λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πρόκειται να συζητηθούν και τα πρόστιμα στις δύο μονάδες εμφιάλωσης νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» και αποτελεί την κορυφαία επιχείρηση στην Ελλάδα και συνάμα αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό, εμφανίζεται όχι απλά διαβασμένη αλλά και κάτι παραπάνω!

Περισσότερα...

Προς γνώση και συμμόρφωση..

ndprosinedrio

Άρωμα... Ηπείρου είχε το πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια με θέμα την απασχόληση και την ανεργία.

Γαλάζιο στέλεχος που θέλει και θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο ανέβηκε στο βήμα κατά την διάρκεια του διαλόγου, αλλά μάλλον θα θυμάται για πολύ καιρό την εμπειρία...

Περισσότερα...

Οι... χρισμένοι..

nea dimok ekloges

Για την εμφάνιση του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και τις ανακοινώσεις που έκανε, ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμη περισσότερα.

Η παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες γαλάζια στελέχη από ολόκληρη την χωρα.

Περισσότερα...

Όφειλε να γνωρίζει… την λακκούβα!

pitoulis thomasn

«Ο αντιπεριφερειάρχης όφειλε να γνωρίζει την λακκούβα που είχε προκληθεί στο δρόμο...»! Αυτό ήταν το βασικό σκεπτικό του δικαστηρίου και βάση αυτού ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών!

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν πολίτης που χτύπησε το αυτοκίνητό του εξ αιτίας λακκούβας στον επαρχιακό δρόμο της Πέρδικας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχεια αγωγή με την οποία διεκδικεί αποζημίωση για την βλάβη που υπέστη το όχημά του.

Περισσότερα...

Ο δακτύλιος, η ΜΠΕ και οι γνωμοδοτήσεις..

dromos m

Με μία σειρά παρατηρήσεων γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων. Για τον δρόμο δηλαδή από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών και το οποίο έχει συμπεριλάβει στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης με προυπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ!

Περισσότερα...

Υπουργική… σέντρα στη Λιμνοπούλα!

BASILEIADHS LIMNOPOYLA

Και εγένετο πράσινο... Ο λόγος για το γήπεδο της Λιμνοπούλας το οποίο έρχεται μετά από χρόνια να καλύψει μέρος των αυξημένων αθλητικών αναγκών της πόλης.

Το γήπεδο είχε χρησιμοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο σήμερα εγκαινιάστηκε και επίσημα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Ιούλιο Συναδινό.

Περισσότερα...

Η ατάκα των ημερών… «Δεν με χωράνε αυτές οι θέσεις»…

kaxrirun

Αποτελεί σίγουρα την ατάκα των ημερών... Η φράση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, την ώρα που προσπαθούσε να... χωρέσει στις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων!!!

Ο λόγος που τον έφερε εκεί ήταν η συνέντευξη τύπου για τον Γύρο της Λίμνης από κοινού με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και εκπροσώπους άλλων φορέων.

Περισσότερα...

Ούτε λέξη για την Περιφέρεια...

DHMARXOS TM

Ούτε μία λέξη δεν βρήκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων για να αφιερώσει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην προσπάθεια που έκανε εδώ και καιρό ώστε να πετύχει την υπερδέσμευση πόρων στον άξονα των υποδομών, γεγονός που διασφαλίζει την ταυτόχρονη κατασκευή της Νιάρχου και του δακτυλίου.

Κι όχι μόνο δεν βρήκε ούτε λέξη να πει, αλλά με την μακροσκελή δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα, ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι τα χρήματα έρχονται κατόπιν ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

Περισσότερα...

Λακκούβα "στολίδι" στην αυλή του 16ου Δημοτικού!

dimotiko lakouva

Δύο εικόνες από τον προαύλιο χώρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων! Στην αυλή, εκεί όπου παίζουν μικρά παιδιά, δεσπόζει μία λακκούβα, πραγματική παγίδα!

Δεν το πρόσεξε κανείς ή απλά το είδαν κι αδιαφόρησαν; Γονείς αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ξεχασμένο από τις υπηρεσίες του Δήμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και διαχρονικά.

Περισσότερα...

Δακτύλιος με... ασανσέρ!!!

anatoli xartis

Η παρουσίαση της μελέτης για τον δακτύλιο των Ιωαννίνων, τον δρόμο δηλαδή από τη Βογιάνου στο Πανηπειρωτικό, που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολή, έκρυβε αρκετές εκπλήξεις!

Η παρουσίαση έγινε λίγες ημέρες μετά την συζήτηση και την έγκρισή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ήταν σίγουρα πιο αποκαλυπτική καθώς επικεντρώθηκε σε αρκετά επιμέρους ζητήματα.

Περισσότερα...

Πήραν τα εύσημα αλλά όχι και τις ευθύνες…

fournoi stratiotikoi

Τα εύσημα για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής Νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους διεκδίκησαν από κοινού και κατά μόνας οι αντιδήμαρχοι προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας και έργων Γιάννης Λιόντος.

Μάλιστα εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους και διαβεβαίωσαν ορθά και κατηγορηματικά ότι η προσπάθεια για την προσέλκυση πόρων του ΕΣΠΑ που επιλύουν σημαντικά κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα θα συνεχιστεί αμείωτη το επόμενο διάστημα!

Περισσότερα...