Κυριακή26032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Παρασκήνιο

Η επανάσταση της… εξέδρας και η πληρωμένη απάντηση!

mparkas stratos

Η αποχώρηση του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα από την εξέδρα των επισήμων, στην παρέλαση, τείνει να γίνει κάτι σαν... έθιμο! Επικαλούμενος την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» Σπύρου Μπαρτζώκα κι έχοντας αυτή την φορά ως συμπαραστάτες στην... επανάσταση τον πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποχώρησαν σε μια ενέργεια που την αποκάλεσαν πολιτική διαμαρτυρία!

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται από την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις... Στη Βουλή συνυπάρχουν και δεν είναι λίγες οι φορές όπου υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντούν σε ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές του εν λόγω κόμματος.

Περισσότερα...

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης… ουδείς!

apare eksedra

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης... ουδείς! Ίσως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπου στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Γιάννινα –την πρωτεύουσα της Ηπείρου- δεν παραβρέθηκε όχι υπουργός ή υφυπουργός, αλλά ούτε καν ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης!

Κι αν ήταν μικρό το κυβερνητικό σχήμα θα υπήρχε μια δικαιολογία.. Που να πρωτοπάνε.. Αλλά τώρα φτάνουν και περισσεύουν.. Αντιστοιχεί τουλάχιστον ένας για κάθε νομό της χώρας!

Περισσότερα...

Και με την Κυβέρνηση και με την αυτοδιοίκηση…

DHMARXOS TM

Ναι μεν αλλά... Και με την Κυβέρνηση και με την αυτοδιοίκηση.. Κάπως έτσι ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου με αφορμή τις αλλαγές που δρομολογούνται στον Καλλικράτη.

Ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια του δημάρχου να κάνει πιο γερά τα θεμέλια της γέφυρας που έχει ρίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά παράλληλα να μην έρθει σε αντιπαράθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων του..

Περισσότερα...

Σε έξι μήνες με διόδια στο Δροσοχώρι!

EGNATIA SH N

Σε έξι μήνες θα πληρώνουμε διόδια στο Δροσοχώρι. Αυτό σηματοδοτεί η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Εγνατίας Οδού ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ με έδρα την Κηφισιά Αττικής.

Με βάση όσα ορίζονται στην σύμβαση, η ανάδοχος εταιρία πρέπει να παραδώσει το έργο σε έξι μήνες.

Και στο έργο αυτό περιλαμβάνεται ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι συν άλλοι τρεις ακόμη επί της Εγνατίας.

Περισσότερα...

Όσα ξέρουν τα… στελέχη!

panepis ioann16

Πριν μερικές ημέρες, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού... σαν μια γροθιά, διαβεβαίωναν ότι δεν ασχολούνται, δεν γνωρίζουν, δεν ξέρουν τίποτα για την τοποθέτηση διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.. Όπως δεν ήξεραν πριν λίγους μήνες –απολύτως τίποτα- και για την τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα...

Επειδή το είπαν δημόσια βέβαια δεν σημαίνει ότι τους πίστεψαν και πολλοί. Ειδικά όταν οι διάδρομοι του νοσοκομείου και όχι μόνο, έχουν βουίξει!

Υπάρχουν όμως κι άλλα παράδοξα...

Περισσότερα...

Όταν κόπτονταν για την σίτιση των προσφύγων…

bouleutes siriza

Πριν έναν περίπου χρόνο οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την θύελλα που είχε ξεσηκωθεί για τον διαγωνισμό σίτισης των προσφύγων, παρενέβαιναν με κοινή τους δήλωση.

Ήταν τότε που είχε επιλεγεί εταιρία από την Κόρινθο , η ίδια που ουσιαστικά μονοπωλούσε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς!

Ενοχλημένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα έσπευδαν να καθησυχάσουν τους ντόπιους επιχειρηματίες του κλάδου, σημειώνοντας ότι θα συμμετείχαν στον επόμενο διαγωνισμό!

Περισσότερα...

Και το γήπεδο θέλει τον Υπουργό του!

gipedo erga

Αυτό πάλι, που πρέπει να έρθει ο ίδιος ο Υπουργός στα Γιάννινα, να δει το γήπεδο και την κατάσταση του χλοοτάπητα από κοντά, να καταλάβει ότι το γήπεδο αποτελεί περιουσία του κράτους και να αποφασίσει ότι από... καλοκαίρι θα γίνουν τα απαραίτητα έργα, πραγματικά δύσκολα θα βρει προηγούμενο!

Εμπεριέχει όμως κι ένα μέγιστο ηθικό δίδαγμα... Αν δεν θέλει ο υπουργός, γήπεδο δεν γίνεται...Ούτε και ταρτάν βέβαια, το οποίο ξανα-ανακοινώθηκε!

Περισσότερα...

Κι όμως συνέβη.. Αναφορά βουλευτή για το ΑΦΜ αποθανόντα!!!

anafora

Χρειάζεται ο βουλευτής να καταθέσει αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διαγραφεί από την ΔΟΥ το ΑΦΜ ενός νεκρού; Αν το έλεγε κάποιος σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα προκαλούσε άφθονο γέλιο..

Στην Ελλάδα όμως χρειάζεται. Και δεν φτάνει αυτό!!! Ο βουλευτής το ανακοινώνει κιόλας, πιστεύοντας ίσως ότι πρόκειται για παρέμβαση που αλλάζει την μοίρα του τόπου!!

Ουδείς βέβαια πίστευε ότι το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί με κανόνες.. Και κυρίως ουδείς πιστεύει ότι το κράτος σέβεται και εξυπηρετεί τον πολίτη!

Περισσότερα...

Πολιτική σύμπραξη στο ΤΕΕ Ηπείρου...

ekloges tee2

Να λοιπόν που εκδηλώνεται και η πρώτη πολιτική σύμπραξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ μάλιστα..

Η σύμπραξη αποτυπώνεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο, εκδηλώθηκε και στο ΤΕΕ Ηπείρου και στην συγκρότηση της Αντιπροσωπείας..

Περισσότερα...

Ρεύμα που δεν πληρώνεις τι σε νοιάζει να καεί..

apoken fos3

Η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες ανά τον κόσμο, υιοθέτησε την αλλαγή ώρας προκειμένου να εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια και να εξοικονομεί ενέργεια. Για τον λόγο αυτό, οι δημόσιες υπηρεσίες προέβλεψαν και όρισαν κάποιους ως διαχειριστές ώστε να ρυθμίζουν τα της ενέργειας.

Η εαρινή ισημερία πέρασε και από τούδε και μέχρι τις 22 Ιουνίου η μέρα θα μεγαλώνει.. Καιρός λοιπόν οι υπεύθυνοι να ρυθμίσουν ανάλογα τους χρονοδιακόπτες.

Περισσότερα...

Έμειναν με τη χαρά στη Νέα Δημοκρατία..

nd kalpi

Έμειναν με τη χαρά στην τοπική Νέα Δημοκρατία.. Σιγά σιγά το παίρνουν απόφαση ότι εκλογές δεν θα γίνουν ούτε αυτόν το μήνα, ούτε τον επόμενο... Και τα κοστουμάκια υποψηφίου που είχαν ετοιμάσει πρέπει να τα ξαναβάλουν στις κρεμάστρες...

Σε αυτό που ήλπιζαν αρκετοί, έτοιμοι να θυσιαστούν για το καλό της πατρίδας, ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν την συμπλήρωση του δεκαοκτάμηνου από την αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου 2015..

Γιατί έτσι θα απέφευγαν τον «σταυρό»... Θα ήταν σε ισχύ η λίστα και έτσι θα είχαν μια καλή θέση και μια σίγουρη εκλογή. Τσάμπα μάγκες δηλαδή..

Περισσότερα...

Κίνα- Ταιβάν και… δυναμίτης Θεσπρωτίας!

giogiakas taipei

Κίνα- Ταιβάν και στη μέση Θεσπρωτία... Η πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα να καλέσει στο Νομό όπου εκλέγεται Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα, μπορεί να κύλησε ομαλά, όμως παίρνει διαστάσεις... θερμού πολιτικού επεισοδίου!

Με υψηλούς τόνους ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων του κόμματος καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει επίσημα θέση για την πρωτοβουλία του βουλευτή, καθώς όπως υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα.

Περισσότερα...

Ο αναπληρωτής… του αναπληρωτή!!

aads1

Ως αναβάθμιση του Νίκου Γκόλα και μάλιστα σημαντική, θεωρήθηκε η απόφαση του Δημάρχου να τον ορίσει αναπληρωτή του, για τις περιόδους που θα απουσιάζει..

Κρίνοντας βέβαια από τα δυόμισι πρώτα χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής, συχνά ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος για τα θέματα του τουρισμού, χρειάστηκε να απουσιάζουν ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας που κάνει ο δήμος, για να προβάλλει τα Γιάννινα ανά τον κόσμο και να τα καταστήσει σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό..

Περισσότερα...

Εγκαταλείπουν οι υπασπιστές του Προέδρου…

mitsotakis sinedrio

Μέχρι πριν ένα μήνα περίπου, η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων, μετρούσε τουλάχιστον τρεις ντουζίνες υποψηφίων... υποψηφίων βουλευτών! Συνωστισμός σε πεζοδρόμους και πλατείες, σε γραφεία και διαδρόμους.

Μάλιστα σε ορισμένους είχε δοθεί το παρατσούκλι «οι υπασπιστές του Προέδρου» καθότι μεγαλοφώνως διαφήμιζαν την στενή σχέση με τον Μητσοτάκη.

Δεδομένου δε, ότι είχαν πιστέψει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, πίστευαν ότι η σχέση αυτή θα τους δώσει μία εκλόγιμη θέση στη λίστα.

Περισσότερα...

Τα παράξενα του ΕΣΠΑ…

EROTHMATIKO N

Δήμος ή Δήμοι στην Ήπειρο, κατάφεραν να εντάξουν στο ΕΣΠΑ, έργο ή έργα, τα οποία δεν παρουσίαζαν καμία απολύτως ωριμότητα... Σε άλλες εποχές, αυτό θα ήταν αδιανόητο και φυσικά αδύνατο να συμβεί..

Στην σημερινή όμως τελικά όλα μπορούν να συμβούν.. Ειδικά όταν οι Διαχειριστικές Αρχές βοηθιούνται στο έργο της αξιολόγησης από εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι προφανώς επιλέγονται με εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια! 

Περισσότερα...

Χωρίς πρόσβαση τα ΑμΕΑ στα ταμεία της ΔΕΥΑΙ

amea deyai

Είναι η είσοδος στα ταμεία της ΔΕΥΑΙ.. Εκεί όπου καθημερινά περιμένουν δεκάδες άνθρωποι για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης..

Δύο μήνες περίπου συμπληρώθηκαν από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ότι θα διαμορφώσει τον χώρο –ειδική ράμπα- ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Δύο μήνες τελικά δεν ήταν αρκετοί για να γίνει μια τέτοια, μικρή παρέμβαση..

Περισσότερα...

Δύο ποδοσφαιρικές ομάδες και… κάτι..

dsion pleiopsifia

Είκοσι επτά, συνολικά, είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Θωμά Μπέγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Οι εννέα έχουν οριστεί αντιδήμαρχοι: Ελένη Βασιλείου, Γιώργος Βίνης, Θωμάς Γιωτίτσας, Νίκος Γκόλας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, Παντελής Κολόκας, Γιάννης Λιόντος, Θανάσης Μανταλόβας, Βάσω Μέγα...

Οι πέντε έχουν οριστεί εντεταλμένοι σύμβουλοι: Δημήτρης Νάστος, Ηλίας Αρλέτος, Γωγώ Γιώτη, Ελευθέριος Δοβανάς και Μπάμπης Μπρέχας...

Περισσότερα...

Δεν χρειάζεται μόνο σήμανση… Χρειάζεται δρόμος..

IONIA KAMPH

Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», η παράταξη της οποίας μέχρι πρότινος ηγούνταν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνει τα προβλήματα σήμανσης στην έξοδο της Ιόνιας Οδού, στην Φιλιππιάδα... (Δείτε εδώ).

Οι επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι για να φτάσουν στην Πρέβεζα θα πρέπει να περάσουν μέσα από την πόλη της Φιλιππιάδας...

Το θέμα βέβαια, δεν είναι τόσο απλό, ούτε απλοϊκό..

Περισσότερα...

Πλειοδοσία με τα εκατομμύρια…

gefira plakkal

Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή την συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση που αφορά στην αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, είχε γνωστό ότι το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 3,5 εκατομμύρια!!!

Κατά την επίσκεψή του στην Άρτα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ανέβασε το ποσό στα 5, 5 εκατομμύρια...

Τα χρήματα είναι δεσμευμένα αναφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη, από το Υπουργείο Οικονομίας!!

Περισσότερα...

Με αγροτικούς... έλυσε τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας

mparkas kyg

Έντεκα αγροτικοί θα προσληφθούν για την κάλυψη των αναγκών στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας. Και με τον τρόπο αυτό, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και στελέχωησς, λύνονται..

Τουλάχιστον αυτό εκτιμά και πιστεύει ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος έσπευσε να κάνει και την σχετική ανακοίνωση -ποιός δεν θυμάται το παλιό και αιώνιο τελικά "κατόπιν ενεργειών μου- και μάλιστα λίγες ώρες πριν τη νέα κινητοποίηση των κατοίκων της Πάργας.

Περισσότερα...

Οι δύο κυρίες του Δημαρχείου…

basileiou mega

Δύο κυρίες, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτελούν το νέο αίμα στο σχήμα των αντιδημάρχων, στο Δήμο Ιωαννιτών!

Δύο γυναίκες, με ισχυρή προσωπικότητα και με διάθεση για προσφορά.. Είναι η Βάσω Μέγα και η Ελένη Βασιλείου.

Η Ελένη Βασιλείου αναλαμβάνει το πράσινο, την βιώσιμη αστική κινητικότητα και τα κυκλοφοριακά θέματα και η Βάσω Μέγα αναλαμβάνει την ανάπτυξη της υπαίθρου, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Περισσότερα...