Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Το Γεωπάρκο Βίκου "αποκαλύφθηκε" και στην Κόνιτσα

geoparko konitsa

Έναν πραγματικό θησαυρό για το Ζαγόρι και την Κόνιτσα, αποτελεί το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου... Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει μέσα από δύο παρουσιάσεις που πραγματοποιήσε η Ήπειρος ΑΕ, στις αντίστοιχες περιοχές.

Μετά την διεξοδική ενημέρωση που είχε γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου ακολούθησε ανάλογη συζήτηση και παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κόνιτσας.

Περισσότερα...

Νέα έργα ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου

DROMOS ZHMIES N

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, αποκατάστασης ζημιών αρδευτικών δικτύων καθώς και για το δίκτυο ύδρευσης της Κόνιτσας, προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής:

⦁ «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε..

Περισσότερα...

Σύνδεση Ιόνιας Εγνατίας... Όλα του κόμβου δύσκολα!

aegnatia komvos

Προσωρινές και μόνιμες λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος από την σύνδεση Εγνατίας και Ιόνιας Οδού, εξετάστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως είναι κατανοητό, ο σημερινός "κόμβος" της Εγνατίας στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, ούτε μπορεί, ούτε αντέχει να σηκώσει τον όγκο της κυκλοφορίας... Άλλωστε στην ουσία είναι μία διασταύρωση με φανάρια που απέχει πολύ από την λειτουργία ενός κόμβου.

Περισσότερα...

Βλάβη στο αντλιοστάσιο, βούρκος τα απόβλητα…

apovlita bipe2

Έντονο και σοβαρό παραμένει το πρόβλημα στην Βιομηχανική Περιοχή, καθώς τα απόβλητα οδηγούνται σε αρδευτικό αύλακα και μέσω αυτού στον Καλαμά. Η περιοχή είναι βούρκος λυμάτων με τις διαμαρτυρίες τόσο κατοίκων των χωριών όσο και επιχειρήσεων να είναι έντονες..

Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων όπου ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα ανέκυψε μετά από βλάβη στο αντλιοστάσιο.

Περισσότερα...

Μέγα πρόβλημα για τους αγρότες οι δασικοί χάρτες

dasikoi perif

Στα θέματα της σύσκεψης εργασίας που έγινε στην Ένωση Περιφερειών μεταξύ του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών και της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στον αγροτικό τομέα, είναι οι δασικοί χάρτες, τόνισε ο Περιφερειάρχης, επικαλούμενος και την τοποθέτηση του Υπουργού κ. Ευαγγέλου Αποστόλου. «Είναι μέγα πρόβλημα όπως το ονόμασε και ο ίδιος ο Υπουργός, και σε αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις για να μην καταστρέψουμε τον πρωτογενή τομέα. Θα γίνει μια προσπάθεια, να αποφύγουμε τις ακρότητες, να βρούμε λύση γιατί υπάρχει ιδιαιτερότητα σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε προ ημερών ο κ. Τσιρώνης (Αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης), ότι οι εκτάσεις αυτές είναι ιδιωτικές.

Περισσότερα...