Κυριακή25062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Απορρίπτουν την πρόταση, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

apor soros1

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απορρίπτοντας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους είναι πλέον αφόρητη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής και αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Περισσότερα...

Έκκληση της Δημοτικής Αρχής για τα σκουπίδια

apor soros3

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην αποκομιδή απορριμμάτων κάνει γνωστά τα εξής:

Από την πρώτη μέρα της αποχής των εργαζόμενων του εργοταξίου από την αποκομιδή απορριμμάτων ένα πλήρωμα έκτακτης ανάγκης λειτουργούσε σε καθημερινή βάση μαζεύοντας τα απορρίμματα από «ευαίσθητες» περιοχές όπως Νοσοκομεία, Ιδύματα, σχολικές μονάδες κτλ.

Περισσότερα...

Ήπειρος και Κίνα, ένα βήμα πιο κοντά…

anti kinas

Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με την Περιφέρεια Jilin της Κίνας, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Επαρχιακού Λαϊκού Κογκρέσου κ. Chen Weigen.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν ενεργά τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, της ιατρικής και της κινηματογραφικής παραγωγής. "Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την εξωστρέφεια των Ηπειρωτικών προϊόντων, επιχειρώντας να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας με τη μεγάλη περιφέρεια Jilin της Κίνας. Είμαστε ανοιχτοί σε όσες συνεργασίες βρείτε ενδιαφέρουσες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν είτε από ιδιώτες, είτε από επιστημονικούς φορείς, όπως είναι τα Πανεπιστήμια", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, υποδεχόμενος στο γραφείο του την Αποστολή της Κίνας.

Περισσότερα...

Έργα 950 χιλιάδων από τον Δήμο στα Καρδαμίτσια

dimos kardamitsia1

Τα έργα που εκτελούνται στα Καρδαμίτσια, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι της πόλης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο προυπολογισμός τους ανέρχεται στις 950 χιλιάδες ευρώ, και κατά την δημοτική αρχή, πρόκειται για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την υποβαθμισμένη και ξεχασμένη περιοχή!

Τις εργασίες που εξελίσσονται αυτό το διάστημα επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τους αντιδημάρχους, Θανάση Μανταλόβα, Γιάννη Λιόντο και Νίκο Γκόλα.

Ο κ. Μπέγκας με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται κοντά στους δημότες της τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της είναι στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων να κάνει παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, γνωρίζοντας φυσικά ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας τεράστιος Δήμος και η ίδια οφείλει να αφήσει το αποτύπωμά της παντού.

Περισσότερα...

Τι θα κάνουν, τι θα δουν οι Κινέζοι στην Ήπειρο

arxaia dodoni

Εννεαμελής Αντιπροσωπεία της Περιφέρεια Jilin της Κίνας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Κογκρέσου Chen Weigen, αναμένεται σήμερα το βράδυ στα Ιωάννινα, σε ανταπόδοση της επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει πέρυσι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σήμερα, ώρα 9.15 μ.μ. άφιξη στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Περισσότερα...