Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Ήπειρο

dromos katolitz

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας:

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

Περισσότερα...

Έκλεισε το ΕΣΠΑ 2007-13... Παραδόθηκαν 242 έργα στην Ήπειρο!

espa kaxri

Αποπερατώθηκαν οι διαδικασίες διαχειριστικής ολοκλήρωσης των έργων που διαχειρίστηκε η ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου στους Άξονες Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», προκειμένου να υποβληθεί η τελική Έκθεση υλοποίησης του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε τα εξής:

"Με το κλείσιμο του επιχειρησιακού προγράμματος 2007-2013, κλείνει και μια ιδιαίτερα αποδοτική περίοδος για την Ήπειρο, όσον αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Μέσω των αξόνων που διαχειρίστηκε η Ειδική Υπηρεσία της Περιφέρειας, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα στους τομείς, μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης, αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η υλοποίηση και η απορρόφηση του προγράμματος επιταχύνθηκαν ουσιαστικά, από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη του η αιρετή Περιφέρεια.

Περισσότερα...

Θ. Μπέγκας: Οφείλουμε να περιμένουμε για το αεροδρόμιο

DHMARXOS TM

Πέντε μείζονα ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας στις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων. Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση της σημερινής συνεδρίασης.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό ήταν αυτό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας απαντώντας σε σχόλιο της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «τούτη η Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει κάνει τόσο κυρίαρχο το θέμα του αεροδρομίου».

Περισσότερα...

Σε ιδιώτες τα απορρίμματα Ανατολής και Περάματος

aporrimatofora

Ιδιώτες αναλαμβάνουν πλέον την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος. Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ήδη προκαλεί την έντονη αντίδραση του ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η αποκομιδή στις συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες γίνονταν από συνεργεία του Δήμου.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ η απόφαση είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής μηδενικών προσλήψεων που ακολούθησε η δημοτική αρχή και επιρρίπτονται ευθύνες τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο όσο και στον δήμαρχο.

Περισσότερα...

Σύσκεψη στην Αθήνα.. Δρομολογείται η αναστήλωση της Πλάκας

gefira plakkal

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου και παρουσία των εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, των ΕΜΠ και ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ σύσκεψη με θέμα την στερέωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη του Γεφυριού Αράχθου στην Πλάκα που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015.

Εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχρμάνης, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρίστος Παπαβρανούσης και ο Καθηγητής- Αρχιτέκτονας Γιώργος Σμύρης, ο οποίος είχε την ευθύνη των εργασιών μέχρι τώρα.

Περισσότερα...