Δευτέρα21082017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Ζαγόρι… Οι ευκαιρίες στο πρόγραμμα νέων αγροτών

agrotiko sisk

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορούν στην ένταξη νέων γεωργών στο σχετικό πρόγραμμα στην Ήπειρο, αλλά και στα σχέδια βελτίωσης που έχουν υψηλή επιδότηση και μπορούν να στηρίξουν τους επαγγελματίες αγρότες-επιχειρηματίες, συζητήθηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε σε δήμο (προηγήθηκαν Μέτσοβο και Κόνιτσα) από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, η συγκεκριμένη σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου και τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ζαγορίου.

Περισσότερα...

Συμπόσιο γλυπτικής από τον Θεόδωρο Παπαγιάννη

papagiannis senteles

Το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» διοργανώνει στο Ελληνικό ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων μαζί με το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» και τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου, από την Κυριακή 19 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο Συμπόσιο την φετινή χρονιά θα συμμετέχουν, εκτός από τον ιδρυτή του Μουσείου και ομότιμο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη, οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπασάικας, Άρης Κατσιλάκης, Έργις Χρυσικός, Σπύρος Λισγάρας και Fattos Shulli.

Οι καλλιτέχνες ήδη βρίσκονται στον χώρο του Ελληνικού και προετοιμάζουν τα έργα τους, τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα που έχουν τοποθετηθεί και κοσμούν τόσο στην αυλή του Μουσείου, όσο και στον δρόμο που οδηγεί στη Μονή Τσούκας.

Περισσότερα...

Με υδροφόρες του Δήμου νερό στους κτηνοτρόφους

aprovata

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών,με τις δυο υδροφόρες που διαθέτει, λόγω της μεγάλης ανομβρίας, δεχόμενο αιτήματα κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και προέδρων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, από τις 13/7/2017, άρχισε να τροφοδοτεί με νερό τις ομβροδεξαμενές και τις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Στη Μανωλιάσσα 9 υδροφόρες, στην Αμπελειά 12, στην Κοσμηρά 14, στην Πεδινή 7, στο Μπιζάνι 5, στο Κολωνιάτι 2, στις Λιγκιάδες 2, στη Μπάφρα 1, στα Μάρμαρα 2 και στο Ασβεστοχώρι 2. Σύνολο: 56.

Περισσότερα...

Τουριστικό υψηλό σε ολόκληρη την Ήπειρο…

geniki paralia

Υψηλό χτύπησε τις ημέρες αυτές η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο. Τα παράλια της περιοχής, κατέχουν πλέον μία από τις κορυφαίες θέσεις στις επιλογές Ελλήνων και ξένων, με την Πάργα και τα Σύβοτα να έχουν την τιμητική τους...

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και απομένει με την ολοκλήρωση της σεζόν να γίνει και ο οικονομικός απολογισμός. Κι αυτό γιατί ναι μεν η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όμως τα έσοδα για τους επιχειρηματίες του κλάδου φαίνεται ότι δεν είναι ανάλογα. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ξοδεύουν ή προσπαθούν να ξοδεύουν λιγότερα από ότι στο παρελθόν.

Περισσότερα...

Περισσότερη ασφάλεια ζητά το Πωγώνι- Ημερίδα στη Βήσσανη

bisani imerida5

ΦΩΤΟ

Η κατάσταση στην περιοχή του Πωγωνίου και το αίτημα για ενίσχυση των μέτρων ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, αποτέλεσαν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Βήσσανη.

Οι κάτοικοι στα χωριά της μεθορίου χρόνο με τον χρόνο λιγοστεύουν. Οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί για ενίσχυση των μέτρων δεν έχουν τηρηθεί και το αίτημα ενίσχυσης προβάλλει καθολικό.

Περισσότερα...