Πέμπτη19012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Κατολίσθηση στην Κληματιά αυτοψία του ΙΓΜΕ

KLIMATIA KATOLIST

Αυτοψία στην Κληματιά, όπου καταγράφονται κατολισθήσεις στην περιοχή "Καταρράκτης" πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Δήμου Ζίτσας.

Η Δημοτική αρχή Ζίτσας με την εκδήλωση του φαινομένου την Τρίτη προχώρησε σε άμεσες ενέργειες ενημερώνοντας εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου), προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκτιμηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης των ρηγματώσεων και προς την κατοικημένη περιοχή.

Περισσότερα...

Ζαγόρι: Λευκό τοπίο, ανοιχτοί οι δρόμοι

zagxioni172

Απέραντο λευκό τοπίο σχεδόν σε όλη την έκταση του Δήμου Ζαγορίου από τις διαρκείς χιονοπτώσεις το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοιχτό και προσβάσιμο για να εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και όσους θα ήθελαν να επισκεφτούν τα Ζαγοροχώρια και να απολαύσουν το χιόνι.

Το Ζαγόρι αποτελεί πάντα έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό και με το χιόνι που κάλυψε τα πάντα η εικόνα αποζημιώνει κάθε επισκέπτη.

Περισσότερα...

Ευρωπαική πιστοποίηση για το Ursa Trail στο Μέτσοβο

aponomi mets1

Την Ευρωπαική πιστοποίηση για πεζοπορικά μονοπάτια πήρε το Ursa Trail του Δήμου Μετσόβου

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί νέες προοπτικές στον ορεινό, αθλητικό τουρισμό.

Η απονομή της πιστοποίησης από την Ευρωπαική πεζοπορική ομοσπονδία (ERA), έγινε στην διεθνή τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης ( CMT STUTTGART 2017) και την παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες ως καλεσμένοι της ευρωπαικής πεζοπορικής ομοσπονδίας (ERA), αλλα και πλήθος κόσμου ως απλοί επισκέπτες.

Περισσότερα...

Στα Γιάννινα το 2ο EUSAIR FORUM- Διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας

IOANNINA TRAVEL

Η Περιφέρεια Ηπείρου με το από 07.06.2016, σχετικό έγγραφο της προς τον Πρωθυπουργό αιτήθηκε την ανάληψη της διοργάνωσης του 2ου Forum της “EUSAIR” στην Ήπειρο.

Με έγγραφο (18.01.2017) του Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται γνωστό ότι το αίτημα της Περιφέρειας έγινε δεκτό.

Η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας με προσδοκώμενα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να καθορίσουν ταχύτατες εξελίξεις στην προώθηση της υλοποίησης έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί και στοχεύει η Περιφέρεια μας από την αρχή της θητείας της.

Περισσότερα...

Τζουμέρκα… Το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο

axioni tzoumerka1

Ξεπερνά ακόμη και το μισό μέτρο το χιόνι, σε πολλές περιοχές των Τζουμέρκων... Η περιοχή για μία ακόμη ημέρα βρίσκεται στον κλοιό του χιονιά, με τα αποχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας να δουλεύουν συνεχώς, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Προτεραιότητα δίνεται στους δρόμους που οδηγούν σε όλους τους οικισμούς, ώστε να είναι ανοιχτοί ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθούν πτηνοτροφικές και άλλες μονάδες που δραστηριοποιούνται στα χωριά.

Περισσότερα...