Κυριακή26032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Η «Ώρα της Γης» δεν… άγγιξε τα Γιάννινα!

giannena fos

Από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τον Πύργο Ηλείας, το Βατικανό και την Ακρόπολη τα φώτα έσβησαν και το σκοτάδι κάλυψε τα πάντα σ με αφορμή την πρωτοβουλία "Η Ώρα της Γης", ένα κίνημα που επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να αφυπνίσει τους κατοίκους του για την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πόλεις και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι για μία ώρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε το 2007.

Η «Ώρα της Γης» δεν έφτασε φέτος στα Γιάννινα.. Ούτε καν για το τυπικό της υπόθεσης.

Περισσότερα...

Λιθαρίτσια… Ανάπλαση χωρίς πράσινο φως.. Μπερδεμένο κουβάρι το ιδιοκτησιακό!

ana litaritsia1

Με αρκετές αιχμές για όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και με αρκετές ασάφειες, αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπλασης του Πάρκου Λιθαρίτσια, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε η προμελέτη του έργου.

Ο Αντιδήμαρχος αρχικά ισχυρίστηκε ότι «πολλά θέματα στο Δήμο χρονίζουν για πολλές δημοτικές θητείες και δυστυχώς δεν κάνουμε το επόμενο βήμα ώστε με μεθοδικότητα και οργανωμένα να δούμε τις ιδέες και τις προτάσεις κάποια στιγμή να γίνονται και έργα».

Εξαίρεση προφανώς αποτελεί η Δημοτική Αρχή του Θωμά Μπέγκα καθώς κατά τον κ. Μανταλόβα «εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποφασίσει να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι από την αρχή για κάθε τέτοιο σημαντικό θέμα».

Περισσότερα...

Στην κόψη του ξυραφιού βιολογικός- αποχετεύσεις.. Απορροφήθηκαν μόλις τρία εκατομμύρια από τα 50!

apofasi biologikos

Με απορρόφηση που φτάνει μόλις στο 8% έκλεισε το μεγάλο και εξαιρετικά φιλόδοξο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών.. Αυτό μεταφράζεται σε απορρόφηση μόλις 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από τα πενήντα περίπου που είχαν εγκριθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η πράξη ολοκλήρωσης του έργου έγινε πριν από τρεις ημέρες, ενώ είχε προηγηθεί η 1η και... τελευταία τροποποίησή της, τον Φεβρουάριο η οποία ήταν και προάγγελος της εξέλιξης αυτής.

Μία τέτοια εξέλιξη ήταν αναμενόμενη από την Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος, καθώς μέχρι τις 31 Μαρτίου κλείνει και τυπικά το ΕΣΠΑ, ωστόσο στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα.

Περισσότερα...

Την συντήρηση των ασθενοφόρων αναλαμβάνει ο Δήμος

dimarxos ekav

Τη συνδρομή του στη συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ θα παράσχει πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών, γεγονός το οποίο θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΚΑΒ υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Βασίλη Παπαδιώτη.

Περισσότερα...

Ο Δήμος αναζητά ιδέες για δράσεις στο παραλίμνιο

akti miaouli

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πράξης RESILIENT EUROPE, του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT σε συνεργασία με 10 άλλες πόλεις της Ευρώπης εξερευνά την αστική ανθεκτικότητα και αναζητά νέες επαφές με το υδάτινο σημείο της πόλης.

Πολίτες και φορείς της πόλης έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια Ανοιχτή Κοινότητα Διαλόγου η οποία θα σχεδιάσει και θα προτείνει δράσεις για το Παραλίμνιο μέτωπο της πόλης μας.

Περισσότερα...