Κυριακή17122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα Αυτοδιοίκηση

Στο Περιφερειακό η Νιάρχου… Αντιδράσεις, διαφωνίες, αιχμές και… ούτε βήμα πίσω!

persim niar2

Δεκαεπτά χρόνια συζήτησης... Τόσα συμπληρώνονται από την στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου.. Δεκαεπτά χρόνια κι ακόμη ο δρόμος, ο κεντρικός άξονας που εξυπηρετεί την Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, παραμένει ένας από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Δεκαεπτά χρόνια μετά και μία ακόμη συζήτηση ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες που είχαν προηγηθεί. Ήταν αυτή που προκλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιωαννίνων ύστερα από αίτημα που είχαν υποβάλλει προ μηνών οι παρατάξεις «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών». Παρόντες και εκπρόσωποι των κατοίκων και καταστηματαρχών που αντιδρούν.

Περισσότερα...

36 εκατομμύρια στη ΔΕΥΑΙ και η δόξα... μοιρασμένη!

deiai stmp

Ως μια εξαιρετικά σημαντική μέρα για τη λίμνη Παμβώτιδα, τον ποταμό Καλαμά, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής χαρακτήρισε την προχθεσινή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με δηλώσεις που έκανε σήμερα μαζί με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Θανάση Μανταλόβα, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιχείρησης, τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Σωτηριάδη και την Πόπη Σηφακάκη.

Αφορμή είναι η έγκριση χρηματοδότησης του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΙ, ενός έργου ορόσημο για ολόκληρο το λεκανοπέδιο για το οποίο η Δημοτική Αρχή έδειξε από την πρώτη στιγμή την ισχυρή πολιτική της βούληση να ολοκληρώσει συναντώντας μάλιστα την ίδια θέληση και από τα αρμόδια Υπουργεία.

Περισσότερα...

Επιχορήγηση από τον Δήμο των αθλητικών σωματείων

giotitsas kolokas

Ο Δήμος Ιωαννιτών εντάσσει στον προϋπολογισμό του τακτική επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Στόχος να καθιερωθεί από όλες τις Δημοτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η αθλητική δράση που αφορά χιλιάδες νέα παιδιά τα οποία βρίσκουν διέξοδο στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παντελής Κόλοκας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, με δηλώσεις τους σήμερα τόνισαν τη σημασία που έχει η κίνηση αυτή για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Περισσότερα...

Αναβαθμίζεται το αθλητικό κέντρο Ελληνικού

asenteles2

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται πλέον το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου και η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ.

Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση χώρου άθλησης Τ.Κ. Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, έγινε κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα την Τρίτη, παρουσία του Βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Στέφου.

Περισσότερα...

Την Δευτέρα ο προυπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

DS3 17 9 14

Ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Ιωαννιτών για το 2018 θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα σε ειδική συνεδρίαση.

Στις 20.30 θα ακολουθήσει δεύτερη, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τρέχοντα θέματα.