Πέμπτη19012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιροτητα

Επικαιρότητα

Κατολίσθηση στην Κληματιά αυτοψία του ΙΓΜΕ

KLIMATIA KATOLIST

Αυτοψία στην Κληματιά, όπου καταγράφονται κατολισθήσεις στην περιοχή "Καταρράκτης" πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Δήμου Ζίτσας.

Η Δημοτική αρχή Ζίτσας με την εκδήλωση του φαινομένου την Τρίτη προχώρησε σε άμεσες ενέργειες ενημερώνοντας εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου), προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκτιμηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης των ρηγματώσεων και προς την κατοικημένη περιοχή.

Περισσότερα...

Ζαγόρι: Λευκό τοπίο, ανοιχτοί οι δρόμοι

zagxioni172

Απέραντο λευκό τοπίο σχεδόν σε όλη την έκταση του Δήμου Ζαγορίου από τις διαρκείς χιονοπτώσεις το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοιχτό και προσβάσιμο για να εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και όσους θα ήθελαν να επισκεφτούν τα Ζαγοροχώρια και να απολαύσουν το χιόνι.

Το Ζαγόρι αποτελεί πάντα έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό και με το χιόνι που κάλυψε τα πάντα η εικόνα αποζημιώνει κάθε επισκέπτη.

Περισσότερα...

Συνελήφθησαν μέσα στο σπίτι που μπήκαν να κλέψουν!

astinomia amf

Στο Πλαίσιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω μέσα σε σπίτι στο Πλαίσιο Φιλιατών, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει.

Περισσότερα...

Στα Γιάννινα το 2ο EUSAIR FORUM- Διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας

IOANNINA TRAVEL

Η Περιφέρεια Ηπείρου με το από 07.06.2016, σχετικό έγγραφο της προς τον Πρωθυπουργό αιτήθηκε την ανάληψη της διοργάνωσης του 2ου Forum της “EUSAIR” στην Ήπειρο.

Με έγγραφο (18.01.2017) του Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται γνωστό ότι το αίτημα της Περιφέρειας έγινε δεκτό.

Η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας με προσδοκώμενα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να καθορίσουν ταχύτατες εξελίξεις στην προώθηση της υλοποίησης έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί και στοχεύει η Περιφέρεια μας από την αρχή της θητείας της.

Περισσότερα...

Άκυροι οι τίτλοι σπουδών στις "αμαρτωλές" σχολές

PTYXIO

Μπαίνει επιτέλους φραγμός στον διορισμό στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών ενώ οι απόφοιτοι καλούνται πλέον να δώσουν εξετάσεις ώστε να τους χορηγηθούν τίτλοι.

Δύο από τις σχολές που χορηγούσαν παράνομους τίτλους ήταν στην Άρτα. Πρόκειται για την "Ευρώπη" και την "Τομή" οι απόφοιτοι των οποίων αποκλείονται από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.

Περισσότερα...

Ανατολή... Διαμαρτυρίες για την κεραία δίπλα στο σχολείο

anatoli keraia

Τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Ανατολής προκαλεί η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Η κεραία τοποθετήθηκε χωρίς να υπάρχει ενημέρωση και σε απόσταση είκοσι μέτρων, όπως αναφέρουν κάτοικοι, από το Δημοτικό Σχολείο.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν ενημέρωση για τον τρόπο λήψης τέτοιων αποφάσεων.

Κανονικά η Εγνατία, με αλυσίδες στα ορεινά

alisides oxima

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, μετά την πολύωρη διακοπή της κίνησης βαρέων οχημάτων λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο τμήμα του Μετσόβου, προκειμένου να μείνει ανοιχτό για τα ΙΧ, τα οποία κινούνταν με αλυσίδες.

Περισσότερα...

Χιμάρα: Καταπατούν περιουσίες μοναστηριών

drimades xeim

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μονή Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν κάτοικοι των Δρυμάδων Χιμάρας, με αφορμή τις συνεχείς καταπατήσεις ιδιοκτησιών του μοναστηριού.

Στην συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, πήραν μέρος μέλη και εκπρόσωποι της οργάνωσης και κάτοικοι των γύρω χωριών Δρυμάδες, Γκιλεκάτες, Κοντρακια και της Χιμάρας.

Περισσότερα...

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων

astin listeianix

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων, το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που το κατάστημα έκλεινε...

Οι υπάλληλοι που παρέμεναν στο χώρο του καταστήματος στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, έζησαν τον τρόμο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν κουκουλοφόρο, ο οποίος με την απειλή όπλου, τύπου πιστόλι, απαίτησε να του παραδοθούν τα χρήματα.

Περισσότερα...