Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Χρήμα

Μείωση έως και 350 ευρώ σε 900.000 κύριες συντάξεις

euros kermata

Σημαντικές απώλειες θα υποστούν ακόμα μια φορά 900.000 κύριες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται οι μειώσεις να αγγίξουν και στις επικουρικές αν δεν επιτευχθεί η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσωπική διαφορά να κόβεται τόσο, ώστε το συνολικό ποσό της εκάστοτε σύνταξης να μην μειώνεται πάνω από 20% με 25%. Ωστόσο αυτό το ποσοστό στις υψηλές συντάξεις μπορεί να αντιστοιχεί και σε μείωση 350 ευρώ.

Περισσότερα...

«Όχι» ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ στην απελευθέρωση των Κυριακών

AGORA LOYKETA

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί θεσμική παρέκκλιση και θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία της αγοράς, υποστηρίζει η η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο πλαίσιο της συμφωνίας με του θεσμούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει: «Τη στιγμή που είναι νωπή ακόμη η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (100/2017) για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης του υφυπουργού Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτου (Κ1/1119/7-7-2014), για την πιλοτική απελευθέρωση λειτουργίας καταστημάτων τις 52 Κυριακές, σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές, είναι πρόκληση να επανέρχεται εκβιαστικά, από την πίσω πόρτα, μια ρύθμιση που αποδεδειγμένα είναι κενή περιεχομένου και οδηγεί σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού».

Περισσότερα...

Σκουρλέτης: Εντός Μαΐου η ρύθμιση για 30.000 συμβασιούχους

ADHLOTH ERGA

Ρύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση 30.000 συμβασιούχων εντός του Μαΐου προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο β' μέρος της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα του αftodioikisi.gr.

Βασικά κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, ο χρόνος απασχόλησης και το αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως αναφέρει, η σχετική κυβερνητική πρόταση θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου (εντός της εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί στις Επιτροπές της Βουλής), ενώ η διαδικασία θα διενεργηθεί με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ.

Περισσότερα...

ΔΕΗ: Νέες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς

DEH XRHMA14

Ποσό ύψους 735 εκατ. ευρώ διεκδικεί η ΔΕΗ για να καλύψει το έξτρα κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (YKΩ) της περιόδου 2012-2015, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υπογράφηκε το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, καθώς και την Τράπεζα Αττικής.

Πρόκειται για το δάνειο, το οποίο η ΔΕΗ διαπραγματευόταν εδώ και αρκετό καιρό. Είναι διετούς διάρκειας και φέρει εξασφάλιση μέσω σύστασης ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών. Πρόκειται για σyμβάσεις με αξία ετήσιας κατανάλωσης βάσει μέσου όρου των δύο προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 125% επί τους εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου.

Περισσότερα...

Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

tourismos ipeiros

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού, ειδικότερα τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων.

Επίσης, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι του Μητρώου δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες του για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Περισσότερα...