Τετάρτη18102017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Χρήμα

Τον επόμενο μήνα οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

DEH MPLAK AOYT

Για τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο τρόπος με τον οποίο τιμολογείτο η ενέργεια έχει τη μορφή μιας της σκάλας. Αυτό το εντοπίσαμε πέρυσι, διότι λόγω αυξημένης κατανάλωσης, υπήρξαν αυξημένα τιμολόγια», είπε αναφερόμενος στην επικείμενη αλλαγή στα τιμολόγια του ρεύματος.

Περισσότερα...

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

eisodimaΕγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 64.430.449,43 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Οκτωβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 282.901.

Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στις 26 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη (27/10/2017).

Πότε θα καταβληθεί το «κουρεμένο» επίδομα θέρμανσης

epidoma petrelaioun

«Φωτιά» παίρνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ την ίδια ώρα ψαλιδίζεται σημαντικά το επίδομα θέρμανσης.

Μπορεί ο καλός καιρός να επιτρέπει ακόμη στα νοικοκυριά να αποφεύγουν την προμήθεια ωστόσο δεν παύει η θέρμανση να αποτελεί τον μεγαλύτερο χειμερινό εφιάλτη.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι περισσότεροι προμηθεύονται πετρέλαιο με βάση τα ευρώ που τους περισσεύουν και όχι τις πραγματικές ανάγκες τους για θέρμανση.

Περισσότερα...

Σπίρτζης: Τρεις κατηγορίες παραβάσεων στο νέο ΚΟΚ

spirtzis pre

Για τις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Περισσότερα...

Έρχονται οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

ekptoseis emporika

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη της δεύτερης ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων με τους περισσότερους εμπόρους να κρατούν χαμηλά τον πήχη, καθώς μέχρι τώρα ούτε και οι εκπτώσεις έχουν δώσει την πολυπόθητη ανάσα στα ταμεία τους.

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το Φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξή τους και στις 30 Οκτωβρίου, καθώς το επιτρέπει η νομοθεσία.

Περισσότερα...