Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Χρήμα

ΚΕΔΕ: Λύση στο θέμα πληρωμής των συμβασιούχων

DHMOSIO 10 7

Να προβεί η κυβέρνηση σ΄όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συμβασιούχων, τις συμβάσεις των οποίων οι δήμοι παρέτειναν , όπως ορίζει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, τονίζει ότι οι δήμοι από την πρώτη στιγμή έπραξαν «το καθήκον τους ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Περισσότερα...

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

atm oures

Μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου θα έχουν καταβληθεί οι συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2017.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου ενώ ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Περισσότερα...

ΟΟΣΑ: Ένας στους δύο Έλληνες χωρίς δουλειά

anergia koinofelis

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 52,4% για το τρίτο τρίμηνο του 2016

Στο 52,4% αυξήθηκε το ποσοστό απασχόλησης - το ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 15-64 ετών που εργάζονται - στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016 από 52,1% στο δεύτερο τρίμηνο και 51,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Περισσότερα...

Πάει για Φεβρουάριο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

allileg eisodima

Μετατίθεται για τον Φεβρουάριο η πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες, Τρίτη, στη Βουλή η πρώτη πληρωμή της πανελλαδικής εφαρμογής του ΚΕΑ αναβάλλεται για ένα μήνα και για να μην μείνουν ακάλυπτοι οι δικαιούχοι, παρατείνεται στο μεσοδιάστημα η επιδότηση σίτισης από το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης και η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ στους 30 Δήμους.

Και τα δυο προγράμματα είχαν λήξει στις 31/12/2016. Το πρόγραμμα πανελλαδικής εφαρμογής κόστους 760 εκατ.ευρώ αναμένεται να καλύψει 270.000 νοικοκυριά και 700.000 πολίτες.

Περισσότερα...

Έρχεται... μονιμοποίηση για χιλιάδες συμβασιούχους

DHMOSIO 10 7

Την τακτοποίηση των συμβασιούχων διά... της μονιμοποίησής τους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον διορισμό περίπου 10.000 εργαζομένων με συμβάσεις στους δήμους, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κ.λπ.) των συμβασιούχων –περίπου 40.000 σήμερα– με αυτά του μόνιμου προσωπικού.

Η κυβέρνηση επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (c-596/14, 14.9.2016) και «όχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου θα είναι η εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο. «Κομβικό σημείο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναλογική εφαρμογή στους ορισμένου χρόνου», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Περισσότερα...