Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια ΕΣΠΑ Άμεσα η προκήρυξη των Leader στην Ήπειρο

Άμεσα η προκήρυξη των Leader στην Ήπειρο

AGROTOYRISMOS 14

Άμεσα αναμένεται να προκηρυχθούν τα δημόσια προγράμματα Leader, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μετά την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα 2014-2020.

«Προσεχώς- ανέφερε- από την «ΗΠΕΙΡΟΣ» και την ΕΤΑΝΑΜ θα προκηρυχτεί το πρόγραμμα για τους Δήμους και εντός του Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η προκήρυξη για τους Ιδιώτες».

Eπίσης ενημέρωσε ότι έχουν βγει στον «αέρα» τα σχέδια βελτίωσης, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν και οι νέοι αγρότες, ενώ επίκειται και η πρόσκληση για τα σχέδια μεταποίησης.

Όσον αφορά τους νέους αγρότες, ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και όσοι έχουν ενταχθεί θα μπορέσουν να πληρωθούν μέχρι τέλος του 2017. Όσοι απορριφθούν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στη νέα πρόσκληση που θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να δοθεί παράταση για την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός οικισμών, καθώς η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.