Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια ΕΣΠΑ

Παράταση έως τις 30 Ιανουαρίου για τον αναπτυξιακό νόμο

ANAPTYKSIAKOS KINHTRA

Νέα παράταση στον αναπτυξιακό νόμο έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, «Γενική Εππιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ».

Οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Τρία νέα προγράμματα με επιδότηση για ίδρυση επιχειρήσεων

ESPA MME 16 5

"Ποδαρικό" με τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και για πτυχιούχους που θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά κάνει το νέο έτος.

Πρόκειται για τρεις δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Επανεκκίνηση» που επιδοτούν έως και 100% με κοινοτικά κονδύλια επιχειρηματικές δράσεις με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Tέλος η έκδοση εγγυητικών για τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ

espa new

Τέλος στην έκδοση εγγυητικών επιστολών για τους δικαιούχους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ “βάζει” η έναρξη της λειτουργίας του Ανοιχτού Καταπιστευματικού Λογαριασμό.

Αυτό θα συμβεί μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομίας, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και της ΕΦΕΠΑΕ.Με τη υπογραφή της σύμβασης υλοποιείται στην πράξη η σχετική υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016 και εξασφαλίζεται αποκλειστικά για τους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται.

Το ποσό αυτό της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ θα αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής.

Περισσότερα...

Στο 10% η απορρόφηση των κονδυλίων για το ΕΣΠΑ

ESPA MME 16 5

«Οι στόχοι του έτους 2016 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν όχι μόνο επιτευχθεί αλλά έχουν υπερκαλυφθεί. Επομένως οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι στα θέματα ΕΣΠΑ δεν υπάρχει προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για τη ΝΔ».

Αυτό σημείωναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια της ΝΔ να προκαλέσει εντυπώσεις για τα θέματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ εκπλήσσει οποιονδήποτε καλόπιστο παρατηρητή».

Περισσότερα...

Περιμένουν επί μήνες την αξιολόγηση στο ΕΣΠΑ!

ESPA MME 16 5

Την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης Αλέξανδρου Χαρίτση, ζητά με επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση, προκειμένου να λάβουν τέλος οι καθυστερήσεις στα προγράμματα των μικρομεσαίων.

Όπως σημειώνει, οι υποψήφιοι επενδυτές τελούν εν αναμονή καθώς συμμετείχαν στις προκηρύξεις που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η αξιολόγηση.

Περισσότερα...