Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια ΕΣΠΑ

Επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν υποψήφιους επενδυτές

espa new

Προειδοποίηση προς υποψήφιους επενδυτές μέσω ΕΣΠΑ για την αποφυγή παραπλάνησής τους από επιτήδειους απευθύνει το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως επισημαίνει, την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις και συστήνει στους ενδιαφερόμενους να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις. Επιπλέον, παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα...

Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Ποιοι εντάσσονται, ποιοι απορρίπτονται

logo neofiis

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, το Υπουργείο Οικονομίας κι Ανάπτυξης εδέησε να ανακοινώσει τα αποτέλεσμα της αξιολόγησης για ένα ακόμη μέτρο από τα τέσσερα συνολικά προγράμματα που είχαν προκηρυχθεί με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων.

Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάιο και ο σχεδιασμός ήταν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο.

Τελικά η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση μερικών μηνών και αργά την Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Μέχρι τον Μάρτιο η δράση ΕΣΠΑ για τις ΜμΕ τομέα υπηρεσιών

ESPA NEO

Μέχρι το Μάρτιο θα ξεκινήσει η νέα δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών (λιανικό εμπόριο, εστίαση, ιδιωτική εκπαίδευση).

Η δράση αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών (λιανικό εμπόριο, εστίαση, ιδιωτική εκπαίδευση) γύρω από τις τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων:

1. Παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

Περισσότερα...

Επιδότηση έως 70% για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

kat oikon

Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Περισσότερα...

ΕΣΠΑ: Χρήματα στις κοινωνικές δομές αντί για έργα κι… ανάπτυξη!

ESPA KOIN DOMES

Σε ταμείο... πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης τείνει να μετατραπεί το νέο ΕΣΠΑ, το κατεξοχήν αναπτυξιακό πρόγραμμα που μπορεί να διαχειριστεί η χώρα και όλοι οι τοπικοί φορείς σε καιρό βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια, όπου βασική προτεραιότητα των κοινοτικών προγραμμάτων ήταν οι υποδομές και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, μεγάλο μέρος των κονδυλίων κατευθύνεται στην αντιμετώπιση της φτώχειας που απειλεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα...