Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια ΕΣΠΑ

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον Αναπτυξιακό

ANAPTYKSIAKOS N

Παρατείνεται έως τις 31 Μαίου η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο.

Πρόκειται για τα καθεστώτα «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» για τα οποία η ημερομήνια κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων έληγε στις 28 Απριλίου.

Περισσότερα...

Σε εκκρεμότητα παραμένουν 15 προγράμματα του ΕΣΠΑ

espa dimiourgo

«Σκουριάζουν» τα δύο βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ο αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Είναι ενδεικτικό πως μόλις ένα από τα δεκαέξι προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ που είχε κοινοποιήσει το υπουργείο πως θα προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, «άνοιξε», τελικά, για υποβολή αιτήσεων.

Τα 15 προγράμματα ΕΣΠΑ που εκκρεμεί η προκήρυξή τους:

1.«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (β’ κύκλος)

Περισσότερα...

Ξεκινούν έλεγχοι στα επενδυτικά σχέδια του ΕΣΠΑ

ESPA MME 16 5

Τροποποιήθηκε εκ νέου ο οδηγός της δράσης «Αναβάθμιση υφισταμένων επιχειρήσεων στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, θα γίνουν αυστηρές διασταυρώσεις δεδομένων, ώστε να επαληθευθεί η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων και να αποφευχθούν και εξαρθρωθούν φαινόμενα απάτης σε βάρος του ενωσιακού προϋπολογισμού.

Περισσότερα...

Yποτροφίες για 3.685 φοιτητές μέσω του ΕΣΠΑ

FOITHTOYPOLH

Πάνω από 3.685 υποτροφίες προκήρυξε το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε φοιτητές απ’ όλη τη χώρα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε Τμήματα και Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Το ομώνυμο «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)» του ΙΚΥ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει σκοπό να βοηθήσει επιμελείς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως και, παράλληλα, να μεριμνήσει και για φοιτητές με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), καθώς και για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ- Καινοτομώ»

espa dimiourgo

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς και θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες τρεις παρεμβάσεις:

– Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περισσότερα...