Σάββατο18112017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις Spinder σε πλήρες αδιέξοδο… Κανένα φως από τη νέα σύσκεψη στην Αθήνα

Spinder σε πλήρες αδιέξοδο… Κανένα φως από τη νέα σύσκεψη στην Αθήνα

spaidervio

Η πλήρης αδυναμία της κυβέρνησης να εκπονήσει σχέδιο διάσωσης για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, όχι μόνο της Ηπείρου, αποδείχθηκε με τον πιο σαφή τρόπο, κατά την σύσκεψη που προκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη...

Και η σύσκεψη για την Spider δεν ήταν η πρώτη... Αν ωστόσο στις προηγούμενες αχνοφαίνονταν κάποιες ελπίδες για την εξεύρεση λύσης και την διάσωσή της, στην τελευταία αποκαλύφθηκε η πλήρης απουσία οποιουδήποτε σοβαρού σχεδίου...

Μάλιστα δεν έληξαν και προτάσεις που αγγίζουν τα όρια της αστειότητας όπως αυτή που αφορούσε στην λειτουργία της Spider από... ΚοινΣεπ!!!

Στην σύσκεψη είχαν κληθεί οι πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι ιδιοκτήτες, εκπρόσωποι των εργαζομένων και της Τράπεζας Πειραιώς .

Παρότι η βιομηχανία είναι μονοπωλιακή στον τομέα της και οι προοπτικές που έχει είναι τεράστιες, οδηγείται στο οριστικό λουκέτο, καθώς δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο για την επανεκκίνηση, παρότι περιλαμβάνονταν στις 160 επιχειρήσεις του κυβερνητικού προγράμματος.

Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, εκ μέρους της πολιτείας, για οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και υποχρεωτικά πλέον θα οδηγηθούν στο ταμείο ανεργίας.

Η Spider διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, και παρήγαγε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα τους κάδους απορριμμάτων.

Ωστόσο η οικονομική κρίση και τα capital controls την οδήγησαν σε αδιέξοδο και είναι άγνωστο αν οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα θα έχουν αποτέλεσμα.