Κυριακή17122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις

Το Κατώγι Αβέρωφ τιμά τη «Μεγάλη Αρκούδα»

aberof arkouda

Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου, περιδιαβαίνοντας μέσα από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο. Κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να’ ναι η κυρά του αμπελώνα. Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν και προετοιμάζεται για τον τρύγο, τη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου.

Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της. Το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.

Περισσότερα...

Στη "Ζοίνος" για την ανάπτυξη της αμπελουργίας

argiris zoinos

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα εντός του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Ζοίνος Α.Ε. στο Σταυράκι με αντικείμενο τον τομέα αμπελουργίας – οινοποιίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Ιωαννιτών η Αντιδήμαρχος κ. Βάσω Μέγα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοσμηράς κ. Γ. Οικονόμου και ο Προϊστάμενος του τμήματος αγροτικής παράγωγης και αλιείας Δ. Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Λεοντίου. Από την Ζοίνος Α.Ε. συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής οργάνωσης αμπέλου & οίνου κ. Ε. Αργύρης και Πρόεδρος της Ζοίνος Α.Ε., ο κ. Θ. Κατσανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Π. Σπύρου, Διευθυντής πωλήσεων και η κ. Ε. Σίντου, οινολόγος.

Περισσότερα...

Μαύρη Παρασκευή: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις προσφορές

agora black

Δυναμικά μπαίνουν οι επιχειρήσεις στον θεσμό της Black Friday η επιτυχία της οποίας πέρασε πέρυσι κάθε πρόβλεψη και προσδοκία. Η ημέρα, λοιπόν, των μεγάλων προσφορών φέτος είναι η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

H προετοιμασία ξεκίνησε από νωρίς. Ο περσινός τζίρος οδήγησαν φέτος και τους πιο επιφυλακτικούς να προετοιμαστούν κατάλληλα με επάρκεια αποθεμάτων στα καταστήματά τους. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι φέτος αποφάσισαν να οργανωθούν και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, διεκδικώντας μερίδιο από τις λιανεμπορικές αλυσίδες, εγχώριες και ξένες, με τη σχετική προτροπή για συμμετοχή σε αυτή την προαιρετική ενέργεια να γίνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη.

Περισσότερα...

Αυτά είναι τα βρεφικά γάλατα που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

gala mpimpero

Την προσωρινή ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από σχετική ανακοίνωση των γαλλικών αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona, που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS, στη Γαλλία.

«Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση». Αφορά σε παρτίδες βρεφικών γαλάτων που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Περισσότερα...

Χήτος: Κέρασε "Ζαγόρι" σε 165.000 επισκέπτες

ANUGA ZAGORI 3 650x450

Στη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, έκθεση τροφίμων ποτών Anuga 2017, συμμετείχε φέτος η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, παρουσιάζοντας το ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, στους 165.000 επισκέπτες από 198 χώρες, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η ελληνική εταιρεία από την Ήπειρο, προέβαλε με μεγάλη επιτυχία την εξαγωγική σειρά «φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ», με τις ξενόγλωσσες ετικέτες και το σύνολο των συσκευασιών της, σε ένα μοντέρνο, ιδιαίτερης αισθητικής και design, περίπτερο, που απέπνεε ελληνικότητα.

Περισσότερα...

Βρεφικό γάλα με σαλμονέλα- Ανακαλείται και στην Ελλάδα

brefiko gala

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε τη μαζική ανάκληση βρεφικού γάλακτος καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχει μολυνθεί με σαλμονέλα. Το γάλα βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis προοριζόταν να διατεθεί πέραν από τη γαλλική αγορά και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι ποσότητες που θα ανακληθούν είναι "τεράστιες", παραδέχτηκε εκπρόσωπος του ομίλου. Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.

Περισσότερα...

Με προσφορές κι εκπτώσεις έρχεται η "μαύρη Παρασκευή"

agora black

Στις... επάλξεις βρίσκονται οι αλυσίδες καταστημάτων τα οποία ετοιμάζονται πυρετωδώς για να διαθέσουν και φέτος ελκυστικές προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday.

Στην Ελλάδα, η ιδέα της Black Friday εφαρμόστηκε το 2016 και ο κόσμος πλημμύρισε τις αγορές προκειμένου να επωφεληθεί των προσφορών. Σε αντίθεση με τις χώρες του εξωτερικού - στις οποίες μέχρι «ρίχνουν» τις τιμές τους στο κόστος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από τους καταναλωτές - στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο ήπια τόσο στις τιμές όσο και στις ουρές.

Περισσότερα...

«Boutique Hotel».. Πρόγραμμα πιστοποίησης ξενοδοχείων

boutik hotel

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ξεκινά και επίσημα η ενεργοποίηση του προγράμματος πιστοποίησης ξενοδοχείων με το σήμα «Boutique Hotel», που σχεδίασε και υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Συκγεκριμένα την Παρασκευή, σε ειδική εκδήλωση στο περιθώριο της έκθεσης Greek Tourism Εxpo, παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση των καταλυμάτων ως Boutique Hotels και την απόκτηση του σήματος.

Περισσότερα...

Ζαγόρι: Κατακτά τις αγορές του εξωτερικού

azagori nero

Ενίσχυση των πωλήσεών της παρουσιάζει την τρέχουσα χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, λόγω των σημαντικών συνεργασιών της σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων μεγεθών των εξαγωγών της.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Nielsen Company MarketTrack, το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι αναδεικνύεται πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις σε όγκο και αξία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα, ανάμεσα στους επώνυμους παίκτες, με μερίδιο όγκου πωλήσεων σε λίτρα 22,8%, για το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2017.

Περισσότερα...

Αφοί Δ. Λάππα ΟΕ: Ένα κλικ και περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα!

afoi lappa2

Περίπου πενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η επιχείρηση Αφοί Δ. Λάππα Ο.Ε. έρχεται να κάνει ένα νέο, σημαντικό βήμα στο χώρο του εξοπλισμού μαζικής εστίασης και στις ανοξείδωτες κατασκευές.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τολμά και επενδύει ενώ πλέον εισάγει στην καθημερινότητα όλων τις νέες τεχνολογίες.

Ανανεωμένοι εκθεσιακοί χώροι, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και φιλικό περιβάλλον. Είναι τα βασικά της συστατικά για την επιτυχία.

Περισσότερα...

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων

EKPTOSEIS XEIMERINES

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μια στις δύο επιχειρήσεις (το 47%) είχε λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Για το 37% των επιχειρήσεων οι φετινές πωλήσεις, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο για μια στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκε σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Στις φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, συμετείχαν επτά στις δέκα επιχειρήσεις, με το 60% αυτών να έχει πραγματοποιήσει εκπτώσεις στο σύνολο των προϊόντων που διαθέτουν στο κατάστημα.

Περισσότερα...

Το Mikro Papigo 1700 καλύτερο ορεινό θέρετρο στη Νότια Ευρώπη

mikro papigko ks1

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Kulm, στο St. Moritz της Ελβετίας και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι France24, περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές.

Το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa διακρίθηκε και ψηφίσθηκε ως το καλύτερο ορεινό θέρετρο στην Νότια Ευρώπη.

Περισσότερα...

Δεν θα πουληθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες

arta pournari

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, ούτε «πακέτου» πελατών σε ανεξάρτητους προμηθευτές προκειμένου να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ. Αναφορικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων, που προβλέπεται στη συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ θα συνεχισθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Περισσότερα...

Τρία χρυσά βραβεία για την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

brabeia xitosavee

Τρία χρυσά βραβεία απέσπασε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στα φετινά Greek Exports Awards που πραγματοποιήθηκαν παρουσία ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού “Top Greek Export Company”, το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Industrial Export Company” και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Branded Export Product”. Αυτά τα τρία χρυσά βραβεία έρχονται σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στη διεθνή έκθεση της Anuga, και είναι η απόλυτη επιβράβευση της εταιρίας στον έντονο εξαγωγικό της προσανατολισμό.

Περισσότερα...

Εντός Νοεμβρίου ο διαγωνισμός πώλησης της Εγνατίας

aaegnatia

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της Εγνατίας Οδού. Όπως είναι γνωστό, ο μεγάλος οδικός άξονας της χώρας, έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και φαίνεται, ότι παρά τις αντιδράσεις, η ώρα της παραχώρησης έφτασε.

Ο οδικός άξονας 660 χιλιομέτρων που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου. θεωρείται ένα από τα "φιλέτα” του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς πέραν του στρατηγικού χαρακτήρα που έχει η χάραξή του, αποτελεί ένα "έτοιμο” έργο για τον επενδυτή που θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

Περισσότερα...

Φάρμα Μετσόβου.. Εκτρέφοντας γαϊδουράκια και καινοτομώντας!

farma metsovou1

Φάρμα Μετσόβου... Ήταν ιδέα και έγινε πράξη. Στην Χρυσοβίτσα αναπτύσσεται μία καινοτόμα, πρότυπη και πλήρως καθετοποιημένη μονάδα. Εκεί εκτρέφονται σήμερα 250 γαϊδουράκια και παράγεται υψηλής ποιότητας φρέσκο γάλα όνου, το οποίο περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν πολύτιμο διατροφικό προϊόν, καθώς και μια σειρά καλλυντικών που έχουν ως βάση τους το συγκεκριμένο γάλα.

Η μονάδα ξεκίνησε το 2014 και τα προϊόντα της ήδη έχουν κατακτήσει την ελληνική αγορά.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη πέφτει η αυλαία στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

AKIRIAKES5

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η περίοδος ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ποιοι θα μπορούν να λαμβάνουν μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ

DEH LOGARIA 29

Μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει σύντομα η ΔΕΗ σύμφωνα με όσα ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης. Αυτό θα αφορά στους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά. Σε ομιλία του στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017" του ΙΕΝΕ χαρακτήρισε ανέφικτο και αχρείαστο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% και μίλησε για στρεβλώσεις της αγοράς που πρέπει να αρθούν.

Οπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ.

Περισσότερα...

Εργάνη: Χάθηκαν 98.420 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

anergia koinofelis

Αρνητικό κατά 98.420 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, εκ των οποίων οι 81.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 226.042 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Περισσότερα...

Στους ρυθμούς της «μαύρης Παρασκευής» η αγορά των Ιωαννίνων!

agora blacf

Στα Γιάννινα την «μαύρη Παρασκευή» την γνωρίσαμε πέρυσι για πρώτη φορά. Δειλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, κυρίως αλυσίδες! Φέτος η αγορά κινείται σε σημαντικό βαθμό στους ρυθμούς της Black Friday καθώς δεκάδες εμπορικά καταστήματα έχουν αναρτήσει στις βιτρίνες τους αφίσες διαφημίζοντας τα προιόντα και τα συνάμα τα ποσοστά έκπτωσης που φτάνουν σε υψηλά επίπεδα!

Απομένει να φανεί η ανταπόκριση του κοινού, καθώς τα είδη που προσφέρονται σε υψηλές εκπτώσεις είναι συγκεκριμένα και φυσικά το ταμείο που θα γίνει θα δείξει κατά πόσο είναι πετυχημένο το αμερικανοφερμένο έθιμο!

Πώς θα ελεγχθούν τα σχέδια που έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους

ANAPTYKSIAKOS KINHTRA

Όργανα Ελέγχου για τον έλεγχο επενδυτικών σχεδίων ή επενδύσεων (εφεξής: «επενδυτικών σχεδίων»), που έχουν υπαχθεί στα καθεστώτα ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου συστήνονται με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας.

Τα Όργανα Ελέγχου ανάλογα με το Φορέα υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στα οποία ορίζονται να ελέγξουν, διακρίνονται σε:

α. Κεντρικά Όργανα Ελέγχου, η αρμοδιότητα των οποίων αφορά i) σε επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και έχουν υποβληθεί στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του οικείου Υπουργείου και ii) σε επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων με αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας - Θράκης) και έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του οικείου Υπουργείου.

Περισσότερα...