Παρασκευή20102017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις

Το λάδι και η φέτα πρωταθλητές στη νοθεία προιόντων

feta new

Περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά, έχει λάβει μέσα στο 2017 το τμήμα Καταναλωτή του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, το ΠΑΚΟΕ διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.

Περισσότερα...

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ φάρμακα από τον Δεκέμβριο

farmaka

Τα σούπερ μάρκετ μέσα στον Δεκέμβριο θα διαθέτουν τα λεγόμενα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προ ετών θα σήμαινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του κλάδου, ωστόσο τώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Οι αντιδράσεις είναι υποτονικές, ενδεικτικές της υποκρισίας πολιτικών και συνδικαλιστών του χώρου.

Περισσότερα...

5.891 νοικοκυριά εντάσσονται στο "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον"

kat oikon

Επιπλέον 5.891 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον", σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Επίσης, εγκρίνονται 1.170 αιτήσεις ως επιλαχούσες. Οι υπαγωγές των ωφελουμένων έγιναν με σειρά προτεραιότητας ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων μέχρι την εξάντλησή τους.

Περισσότερα...

Πρεμιέρα με διαμαρτυρίες στο «Market In»

market in1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Μarket In» που ξεκίνησε την λειτουργία του στα Γιάννινα, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», διεκδικώντας να επαναπροσληφθούν στο συγκεκριμένο κατάστημα στο οποίο δούλευαν .

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και άλλα εργατικά σωματεία.

Περισσότερα...

Αντιδρούν οι γαλακτοβιομηχανίες στην αναγραφή και την πληρωμή!

gala kiaz

Αναταραχή στην αγορά του γάλακτος φέρνουν για μια ακόμη φορά οι αλλαγές που επιχειρεί να κάνει κυβέρνηση. Οι δυο διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο ,που έχει καταθέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Βουλή και αφορούν στην υποχρεωτική πληρωμή εντός 60 ημερών των παραγωγών που διαθέτουν στο εμπόριο νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα –ανάμεσα τους και το γάλα- αλλά και αυτή της υποχρεωτικής αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στις συσκευασίες των προϊόντων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των ελλήνων γαλακτοβιομήχανων.

Μιλούν για καταστροφική πολιτική σε βάρος των επιχειρήσεων τους, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων εφόσον εφαρμοστούν θα είναι καταστροφικές γιατί δημιουργούν υψηλά κόστη στις επιχειρήσεις και αποθαρρύνουν πλήρως την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα που είναι ο μοναδικός δρόμος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας».

Περισσότερα...

Ο Στράτος Ιωάννου για το βρετανικό "κανόνι" στον τουρισμό

parga n15

Πλήγμα για τον τουρισμό της Ηπείρου αποτελεί το κανόνι που έριξε η Βρετανική Monarch σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο κολοσσός της Μεγάλης Βρετανίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά όσοι συνεργάζονταν μαζί του.

Περισσότερα...

Μετωπική του Δήμου με τις μονάδες εμφιάλωσης… Και υψηλά πρόστιμα και διπλασιασμός στα τέλη!

emfialosi zagori

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται ο Δήμος Ιωαννιτών με τις δύο μεγάλες μονάδες εμφιάλωσης νερού που εδρεύουν στα διοικητικά του όρια. Αφενός ανακάλυψε ότι οι μονάδες δεν διαθέτουν άδεια εμπορίας και προτίθεται να τους επιβάλλει συνολικό πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ, αφετέρου προχωρά στον διπλασιασμό του τέλους επί της εμπορίας νερού από το 2017 και εφεξής!!

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ο Δήμος, όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα εισπράττει κανονικά τα τέλη επί της εμπορίας νερού, για την οποία ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν υφίσταται άδεια... Άρα ο ίδιος εισπράττει τέλη από μία δραστηριότητα που ασκείται παράνομα!!!

Περισσότερα...

Βρετανικό «κανόνι» σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ηπείρου.. Πλήγμα για τον τουρισμό

parga npanor

«Κανόνι» το οποίο μπορεί να ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ έριξε σε επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στην Ήπειρο, έριξε η Monarch, η βρετανική αεροπορική και τουριστική εταιρία η οποία κατέρρευσε.

Η εταιρία συνεργάζονταν με ξενοδοχεία στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας κάνοντας προκρατήσεις δωματίων για λογαριασμό πελατών της.

Με την κατάρρευση επαγγελματίες του κλάδου βρέθηκαν σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση. Αφενός μεν δεν έχουν εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που τους όφειλε ο βρετανικός κολοσσός, αφετέρου δε έχουν τιμολογήσει και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποδώσει ΦΠΑ και φόρους.

Περισσότερα...

Τι έκαναν στην Κίνα επιχειρηματίες από την Ήπειρο

kina epirus

Τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στην Ήπειρο από την κινεζική αγορά του 1,6 δις κατοίκων και συγκεκριμένα στο πεδίο του Εναλλακτικού Τουρισμού, είχε τη δυνατότητα να εξετάσει και να συζητήσει, αντιπροσωπεία Ηπειρωτών επιχειρηματιών, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο.

Παράλληλα, τα μέλη της αποστολής πήραν μέρος στο «2ο Διεθνές Forum Πεζοπορίας Πεκίνου» καθώς και στο «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορεινής Πεζοπορίας Πεκίνου» στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι κυριότερες επαφές. Η αντιπροσωπεία της Ηπείρου, είχε επίσης τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικής διοργανωτικής τεχνογνωσίας στο πεδίο των πεζοπορικών εκδηλώσεων.

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ

dei new

Ξεκίνησαν από τη ΔΕΗ οι διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσες και ποιες περιπτώσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια, ώστε να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές και πόσοι επωφελούνται καταχρηστικά από αυτές. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία δεν ισχύουν, τότε η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε πως «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ενώ για ενταχθεί σε αυτό κάποιος πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ), έπρεπε η γενική γραμματεία να ταυτοποιεί τα στοιχεία, καθώς δεν δικαιολογείται η παρά πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Περισσότερα...

Εγνατία: Σήριαλ η ιδιωτικοποίηση με συνεχείς αναβολές

EGNATIA NEWS

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ζήτησε από τους υπουργούς να ανεβάσουν «γκάζι» για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα μέχρι τον Νοέμβριο, τουλάχιστον ένα όμως ( σ.σ υπάρχουν πολύ περισσότερα), βάζει εμπόδια στην τρίτη αξιολόγηση και αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας.

Τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ, η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου, συνεχίζει να παίρνει την μία αναβολή μετά την άλλη με τους υποψήφιους να αντιμετωπίζουν πλέον τον διαγωνισμό, ως ανέκδοτο. Το βέβαιο, αναφέρουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει το σχεδιασμό όταν δεν έχουν λυθεί ουσιαστικά θέματα της παραχώρησης με χαρακτηριστικότερο όλων το θέμα των διοδίων.

Περισσότερα...

Δωρεάν σεμινάρια της COSMOTE για επιχειρήσεις των Ιωαννίνων

cosmote ioan

Δύο νέους προορισμούς έχει η δράση #GrowYourBusiness – DigitalTraining της COSMOTE για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρήσεων, δύο ακόμα δωρεάν σεμινάρια θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, αυτή τη φορά στην Πάτρα και τα Ιωάννινα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες των περιοχών αυτών να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση και τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής.

Τα σεμινάρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την OTEAcademy, θα υλοποιηθούν την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην Πάτρα(Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών) και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα(ξενοδοχείο ΕpirusPalace). Απευθύνονται σε επιχειρήσεις, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να τους γνωρίσουν τα digital εργαλεία με τα οποία θα μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα τους.

Περισσότερα...

Πρόστιμο τριών εκατομμυρίων για δύο μονάδες εμφιάλωσης νερού.. Από το Δημοτικό Συμβούλιο η οριστική απόφαση

emfial nero

Συνολικό πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να επιβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών, στις δύο επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια. Ο Δήμος κάνοντας χρήση Βασιλικού Διατάγματος του 1958, ισχυρίζεται ότι οι δύο μεγάλες μονάδες, ΒΙΚΟΣ και Ζαγόρι, δεν διαθέτουν άδεια εμπορίας νερού και μάλιστα επί σειρά ετών, την οποία όφειλαν να εκδώσουν από τον ίδιο. 

Το Τμήμα Εσόδων του Δήμου είχε σχετική αλληλογραφία με τις δύο μονάδες και από τις απαντήσεις τους κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή των προστίμων. Σχετικά γνωμοδότησε και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου η οποία έκρινε ότι τα έγγραφα που προσκόμισαν οι εταιρίες δεν συνιστούν άδειες εμπορίου νερού!

Περισσότερα...

Υπερχρεωμένες πάνω από τις μισές μικρομεσαίες

agora louketo

«Στο κόκκινο» βρίσκεται τουλάχιστον το 56% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της χαμηλής ρευστότητας και του υψηλού δανεισμού τους, συνδυασμός που δεν επιτρέπει να εξυπηρετούν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Από αυτές ένα μικρό μόλις ποσοστό έχει πιθανότητα αναδιάρθρωσης του δανεισμού, γεγονός που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα αρκετές θα οδηγηθούν αναπόφευκτα στο «λουκέτο».

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάλυση στην οποία έχει προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς κατά την εφαρμογή του τετραβάθμιου συστήματος αξιολόγησης επιχειρήσεων, το Enterprise Rating System (ERS), σε σύνολο δείγματος 7.896 επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Το «πράσινο» χοιρινό της Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ

DETH TEI1

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει το περίπτερο όπου παρουσιάζεται στη ΔΕΘ το ερευνητκό έργου «Πράσινο Χοιρινό Κρέας - GreenPork» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός ο οποίος ενημερώθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γιάννη Σκούφο για τη σημασία, την καινοτομία και τη διεθνή απήχηση του έργου, ενώ έλαβε δείγματα προϊόντων που παρήχθησαν με τη συγκεκριμένη φιλοπεριβαλλοντικής μεθοδολογία παραγωγής χοιρινού κρέατος.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες

ADHLOTH ERGA

Ενημερωτική συνάντηση για νέους που σχεδιάζουν μια δική τους επιχείρηση ή θέλουν να επεκτείνουν μια ήδη υπάρχουσα, πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 11.00 στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, (Βασ. Σοφίας 2), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα γι’ αυτό το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το EYE (Erasmus for Young Entrepreneurs) είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής, το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες, οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Περισσότερα...

Βραβείο Ποιότητας Οίνου για το «Κατώγι Αβέρωφ»

averof brabeio

Σε μία λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, το περιοδικό Γαστρονόμος απένειμε για δέκατη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Ποιότητας.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν βρίσκεται και το Κατώγι Αβέρωφ, στο οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Παραγωγής Οίνου για την παραγωγή των εκλεκτών, ιστορικών ομώνυμων κρασιών και το σύγχρονο οινοτουριστικό προφίλ της επιχείρησης.

Το βραβείο παρέλαβε με εξαιρετική χαρά και τιμή ο Αλέξανδρος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Κατώγι Αβέρωφ Α.Ε.

Το πρώτο αιολικό πάρκο της Ηπείρου… Ανεμογεννήτριες μια ανάσα από την Κατάρα!

anemo katara2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια ανάσα από την Κατάρα... Σε έναν τόπο που για δεκαετίες ήταν συνώνυμος της ταλαιπωρίας, λειτουργεί πλέον το πρώτο αιολικό πάρκο για την Ήπειρο. Τα εγκαίνια έγιναν υπό συνθήκες χειμωνιάτικες, ξαφνιάζοντας όσους δεν είχαν φτάσει προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο!

Οι τρεις μεγάλες ανεμογεννήτριες ήταν δύσκολο να διακριθούν από την πυκνή ομίχλη που κάλυψε την περιοχή, ωστόσο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν η θέα είναι εντυπωσιακή και το τοπίο αλπικό.

Περισσότερα...

Οι φόροι κρατούν ψηλά τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

agora mnew

Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει σε ποσοστά που ξεπερνούν και το 40% τα τελευταία χρόνια οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών παρότι συμπιεσμένες λόγω έντονου ανταγωνισμού δεν ακολουθούν την ίδια πτωτική πορεία.

Απάντηση στο ερώτημα δίνει έρευνα του ΙΕΛΚΑ σύμφωνα με την οποία σε πολλά προϊόντα οι τιμές είναι μειωμένες κατά 1,5% ενώ αν δεν υπήρχαν οι φόροι οι τιμές θα μπορούσαν να είναι επιπλέον 4% χαμηλότερες.

Περισσότερα...

Nέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων - Ποιους αφορά

KOINOFELHS 11 14

Πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για να προσλάβουν 1.459 ανέργους, ηλικίας 18-24 ετών πρόκειται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα, που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

- Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο.
- Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 3 έως 9 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δύο (2) ωφελούμενους
- Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 9 έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως τρεις (3) ωφελούμενους

Περισσότερα...

Το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa κορυφαίο στην Ευρώπη

HOTEL MPAPAGO

Tο MIKRO PAPIGO 1700 Hotel & Spa, The Mountain Spa βρέθηκε στο υψηλότερο βάθρο των ευρωπαϊκών πολυτελών ξενοδοχείων στη κατηγορία “Luxury Destination Spa-Continent Winner, Europe” από τον παγκόσμιο τουριστικό θεσμό βραβείων World Luxury Spa Awards 2017.

Ο θεσμός που διεξάγεται κάθε χρόνο, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές και την αριστεία ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες Spa και ευεξίας στους επισκέπτες των ξενοδοχείων και resort.

Περισσότερα...