Κυριακή25062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Προπληρωμένος λογαριασμός με έκπτωση!

DEH XRHMA14

Από τις 12 Ιουνίου 2017 η ΔΕΗ προσφέρει ένα νέο Πρόγραμμα παροχής εκπτώσεων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Το νέο Πρόγραμμα “Προπληρωμένος Λογαριασμός” παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους.

Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.

Περισσότερα...

Η Apivita δημιουργεί και επενδύει στα αρωματικά φυτά της Πίνδου!

apivita

Τώρα τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό... Και φάνηκε σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, όπου η εταιρία καλλυντικών Apivita, παρουσίασε τα νέα, καινοτόμα προιόντα περιποίησης, για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά αρωματικά φυτά της Πίνδου!!!

Συμπαραστάτες στην εκδήλωση ήταν το "Φεστιβάλ Βωβούσας" η Άγονη Γραμμή, η Οργάνωση Γη και άλλοι, ενώ παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Κώστας Τασούλας και άλλοι.

Περισσότερα...

Υπογραφές για τα πετρέλαια σε Δ. Ελλάδα, Άρτα και Πρέβεζα

ipografes petrelaia

Υπογράφηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Συμβάσεις Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές, Άρτα-Πρέβεζα, Β.Δ. Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία. Οι Συμβάσεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για κύρωση.

Τις Συμβάσεις Μίσθωσης για την Άρτα-Πρέβεζα και τη Β.Δ. Πελοπόννησο υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Περισσότερα...

Χρυσά αστέρια για την Ηπειρώτικη κοτόπιτα

appindos 650x450

Η ΠΙΝΔΟΣ βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότηταs - iTQi.

Σε µια κορυφαία διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίµων και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο, με τη συµμετοχή εκατοντάδων µικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από δεκάδες χώρες , η ΠΙΝΔΟΣ κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί για τα νέα της προϊόντα: Παραδοσιακή Ηπειρώτικη Κοτόπιτα και Χωριάτικο Λουκάνικο Κοτόπουλου συγκεντρώνοντας 4 χρυσά αστέρια.

Υπογραφές για τα πετρέλαια σε Άρτα και Πρέβεζα

arta ereunap

Την προσεχή Πέμπτη 25 Μαΐου θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Άρτας - Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τις συμβάσεις θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, για τις περιοχές της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Άρτας - Πρέβεζας, ενώ για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η σύμβαση θα υπογραφεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas, Μαθιό Ρήγα.

Περισσότερα...

Μεταλλουργική… Από το περήφανο ευρώ.. στους τίτλους τέλους!

euro metallourgiki

Από το... περήφανο ευρώ και τις ανέξοδες υποσχέσεις, η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η τελευταία ουσιαστικά που λειτουργούσε στη μεθόριο, οδηγείται στην πώληση, που κατά πολλούς ισούται με λουκέτο.

Οι εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες εδώ και αρκετούς μήνες και η νομοθετική ρύθμιση για την μετάταξη των εργαζομένων, αποτέλεσε ένα καλό «τρικ» για να οδηγηθεί η βιομηχανία στην πώληση, χωρίς ουσιαστικά την παραμικρή αντίδραση.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και προωθήθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει αναλάβει την μονάδα εδώ και μήνες.

Περισσότερα...

Χαρίτσης: Πως θα αδειοδοτούνται καταστήματα και καταλύματα

XARITSHS A

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα αδειοδοτούνται χωρίς κόστος και με ένα απλό «κλικ» τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τουριστικά καταλύματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, πλέον οι επιχειρήσεις στους τομείς αυτούς μπορούν να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μία απλή γνωστοποίηση στη διοίκηση και με μηδενικό κόστος, ενώ είναι έτοιμο το κατάλληλο πληροφοριακό σύστημα και «μέχρι το τέλος Μαΐου η διαδικασία να γίνεται πλήρως ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες».

Περισσότερα...

Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν στα ύψη

agora smar

Οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται εύκολα και γρήγορα, αλλά μειώνονται δύσκολα και αργά.

Αυτό το επιβεβαίωσε και έρευνα της Eurostat, για τη διαμόρφωση των τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής», στην Ελλάδα όταν μεταβάλλονται οι τιμές της βιομηχανίας είναι διαφορετικό το ποσοστό μετάδοσης – ή μετακύλισης - στις τιμές καταναλωτή στην περίπτωση αύξησης των τιμών απ’ ό,τι στην περίπτωση μείωσης.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της αύξησης είναι 29,4%, ενώ στην περίπτωση της μείωσης είναι πολύ χαμηλότερο 8,1%. Δηλαδή, οι αυξήσεις μετακυλούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στη λιανική, στην περίπτωση των τροφίμων πάντα, σε σύγκριση με τη μετακύλιση των μειώσεων.

Περισσότερα...

«Μάθημα ζωής» από τη νέα διαφήμιση Mikel- video

mikel2

Μια ιστορία, που μπορεί να μοιάζει καθημερινή, αλλά στην πραγματικότητα είναι μοναδική και βαθιά αληθινή, αφηγείται η διαφήμιση Mikel, η οποία ήδη προβάλλεται και συζητιέται στο internet και την τηλεόραση!

Η ταινία ξεκινά ως flashback. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Μέσα από διαφορετικές σκηνές παρακολουθούμε πάντα ένα μικρό αγόρι να παίρνει μαθήματα ζωής από τον πατέρα,ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Το αγοράκι μαθαίνει τι θα πει χαρά, κατόρθωμα, οικογένεια, αγάπη, παιχνίδι, δουλειά. Όταν, νεαρός άντρας πια, ξεκινά να κερδίζει μόνος τη ζωή, κρατά τις αξίες του πατέρα του ως οδηγό στα πιο δύσκολα και τα πιο ωραία.

Περισσότερα...

Aegean: Μεγάλος διαγωνισμός για τις γεύσεις που θα ταξιδέψουν στον κόσμο

aegean proionta

Το 2016, η AEGEAN και η Olympic Air ξεκίνησαν μία σειρά δράσεων με τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα Κοντά», με στόχο τη στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας όχι μόνο μέσω της διασφάλισης της πλήρους κάλυψης του δικτύου εσωτερικού, αλλά και μέσω της υλοποίησης ενεργειών που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Για 12 μήνες όλα τα αεροσκάφη των δύο εταιρειών πλημμύρισαν με εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα από έναν ή περισσότερους ελληνικούς προορισμούς.

Περισσότερα...

Aνάκληση της λειτουργίας της International Life - Στον «αέρα» χιλιάδες ασφαλισμένοι

INTERLIFA

Στον "αέρα" είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι μετά τις δύο ξεχωριστές αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων "INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής" και "INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων" και τη θέση αυτών σε ασφαλιστική εκκαθάριση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΤτΕ οι δύο επιχειρήσεις δεν διέθεταν επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση των μετοχικών κεφαλαών τους.

Περισσότερα...

Ο Κασιδιάρης γεμίζει ανεμογεννήτριες...

anemog kasidiaris

Στην παραγγελία των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελληνικής αγοράς στην Ήπειρο, προχώρησε η ΕΛΤΕΧ Άνεμος, από τη δανέζικη Vestas.

Πρόκειται για το πάρκο ισχύος 90MW στην περιοχή Κασιδιάρης στην Ήπειρο.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο πάρκο θα γίνει πρεμιέρα στην ελληνική αγορά των νέων υπερσύγχρονων ανεμογεννητριών V136-3.45 MW. Συγκεκριμένα η ΕΛΤΕΧ Άνεμος προχώρησε στην δεσμευτική παραγγελία 25 ανεμογεννητριών στη βελτιωμένη έκδοση των 3,6MW ισχύος για κάθε μηχανή.

Περισσότερα...

Κατεβάζει ρολά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

afisa emporikos

«Στις 17 Μαΐου κατεβάζουμε ρολά.. Κανένα μαγαζί ανοιχτό»... Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, καλώντας τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία, κρατώντας κλειστά τα καταστήματά τους.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή τη νέα συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας και ταυτόχρονα δίνει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Περισσότερα...

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Ηπείρου

gensin st

Το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης, παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία αποφάσισε επίσης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι εργασίες άνοιξαν με την ομιλία του προέδρου της τράπεζας Κώστα Ζωνίδη.

Ο κ. Ζωνίδης ανέφερε ότι το 2016 ήταν για την Τράπεζα μια χρονιά κατά την οποία υλοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό η αναγκαία εσωτερική αναδιοργάνωση, η προσπάθεια αναδιάταξης των δυνάμεών της και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μέλλοντος.

Περισσότερα...

Ουραγός στις επενδύσεις η Ελλάδα, τελευταία στην ΕΕ

ADHL ERGASIA 30 6

Την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά το επίπεδο των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ το 2016, σύμφωνα με έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Ειδικότερα, μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. το χαμηλότερο μερίδιο επενδύσεων καταγράφεται στην Ελλάδα (11,4% του ΑΕΠ) και ακολουθούν Πορτογαλία (14,8%), Ηνωμένο Βασίλειο (16,7%), Ιταλία (17,0%) και Κύπρος (17,2%).

Το υψηλότερο ποσοστό επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ καταγράφει η Ιρλανδία (29,3%) και ακολουθούν Τσεχία (24,6%), Σουηδία (24,2%), Μάλτα (23,4%), Βέλγιο (23,0%), Αυστρία (22,9%) και Ρουμανία (22,7%).

Περισσότερα...

Έντεκα επαγγελματικές ομάδες που κινδυνεύουν με πρόστιμα

apodeiksis16

Τις 10+1 επαγγελματικές ομάδες οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με χρηματικά πρόστιμα το ύψος των οποίων μπορεί να φτάνει και στα 5000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης ή παραστατικού, προσδιορίζει υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ουσιαστικά αποσαφηνίζει το περιεχόμενο διάταξης νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία τροποποιεί το «ποινολόγιο» της εφορίας. Βάσει αυτής της τροποποίησης, συγκεκριμένες ομάδες, αντί να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο λουκέτου σε περίπτωση σύλληψης για μη έκδοση παραστατικού, θα αντιμετωπίζουν χρηματικά πρόστιμα. Αυτό που έμενε ήταν να προσδιοριστεί η λίστα των επαγγελματικών ομάδων κάτι που συνέβη με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Περισσότερα...

To Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa… στα κορυφαία

hotel mikro papigko

To Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa επιλέχτηκε ως υποψήφιος καλύτερος προορισμός SPA από τα World Luxury Spa Awards 2017

Τα World Luxury Spa Awards φέρουν την μέγιστη Παγκόσμια αναγνώριση στην βιομηχανία Πολυτελών Spa. Καθορίζει τα σημεία αναφοράς για την ποιότητα, την καινοτομία και την εξυπηρέτηση των Spa ανά τον κόσμο. Τα βραβεία παρουσιάζουν τα καλύτερα πολυτελή Spa σε 32 διαφορετικές κατηγορίες σε παγκόσμια βάση.

Περισσότερα...

Πρόστιμα- «φωτιά» για κάθε απόδειξη που δεν κόβεται

apodiksis16

Την επιβολή προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ - όπως οι γιατροί, τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια - προβλέπει διάταξη φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπεται:

-Η επιβολή προστίμου σε κάθε επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος εντοπίζεται κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου να μην έχει εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή άλλα φορολογικά στοιχεία ή να έχει εκδώσει ανακριβή φορολογικά στοιχεία και για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Περισσότερα...

Θέσεις εργασίας στην εταιρεία Νιτσιάκος

etairia nitsiakos1

Η Εταιρεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ. ΑΒΕΕεπιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων:

- Ηλεκτρολόγο
- Θερμαστή

Απαραίτητα προσόντα
Κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ, και
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αποστολή βιογραφικών υπ’ όψιν κας Αγγελή Νικολέττας ,
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Zoinos ευφραίνει… Άνοιξαν οι εγκαταστάσεις στο Σταυράκι!

azoinos st1

Την υπερσύγχρονη εγκατάσταση που δημιούργησε στο Σταυράκι και αποτελεί το κέντρο διανομής και εξυπηρέτησης πελατών αλλά και το κέντρο διοίκησης της ZOINOS παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου στο κοινό της περιοχής. Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε και το κέντρο συσκευασίας ασκού οίνου σε κουτί..

Το άνοιγμα, επιλέχθηκε να γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι μονάδες που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο και έχουν ως σκοπό την γνωριμία του κοινού με τα κρασιά της κάθε περιοχής...

Περισσότερα...

Στα «κάγκελα» για το «καπέλο» έως 61% στις εισφορές

efka

Κορυφώνεται η αγωνία των στελεχών του ΕΦΚΑ καθώς μετά τη λήξη της προθεσμίας σήμερα για την καταβολή των εισφορών του Μαρτίου, την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει «ταμείο» θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ έχει πάρει τον «κατήφορο». Τα πρώτα δείγματα πάντως εμφανίζουν μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα θέση μάχης παίρνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί διαμαρτυρόμενοι για το «καπέλο» στις εισφορές το 2018.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός υπολογίζει ότι η συνολική αφαίμαξη του κράτους θα φτάσει και το 61% επί του εισοδήματος ενώ θα πληγούν ακόμα και τα χαμηλά στρώματα. «Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας που θα δώσουν δυναμική απάντηση κατά των κυβερνητικών μέτρων συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Περισσότερα...