Τετάρτη01032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις

Νέα εποχή… Τα καταστήματα Μαρινόπουλος γίνονται Σκλαβενίτης

agora sklavenitis

Νέα εποχή από σήμερα για το δίκτυο των καταστημάτων της Μαρινόπουλος αφού και επίσημα πλέον λειτουργεί υπό την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.

Η επαναλειτουργία των καταστήματων θα γίνει σταδιακά με την εταιρεία να ρίχνει το μεγάλο βάρος στα καταστήματα της επααρχίας, όπου μέχρι σήμερα ο Ομιλος Σκλαβενίτη δεν έχει παρουσία. Χθες τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά προκειμένου να γίνει η μετατροπή των ταμειακών μηχανών υπό το νέο- πλέον ιδιοκτησιακό καθεστώς- και από σήμερα αρχίζει μια νέα περίοδος για την αγορά του λιανεμπορίου και τον Ομιλο Σκλαβενίτη, ο οποίος θα διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ με πεντακόσια εξήντα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερα...

Στον Σκλαβενίτη από 1η Μαρτίου τα καταστήματα Μαρινόπουλος

sklavenitis 650x350

Πεντακόσια εξήντα καταστήματα σούπερ μάρκετ θα διαθέτει από την 1η Μαρτίου ο Όμιλος Σκλαβενίτη σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της αγοράς.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στην εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν στις ταμειακές μηχανές οι αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο, τα καταστήματά της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

Περισσότερα...

Τα εμφιαλωμένα νερά της Ηπείρου ξεδιψούν την Κίνα

emfialo nera

Το πρόβλημα λειψυδρίας στην Κίνα και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου έχει φέρει ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών και εξαιρετικές προοπτικές για τις εταρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι εισαγωγές ελληνικών μεταλλικών νερών στην Κίνα καταγράφουν σημαντική άνοδο με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές, όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη.

Περισσότερα...

«Γογγάκης»: Στον εισαγγελέα ο φάκελος.. «Μας ζητήθηκαν χρήματα»

goggakis ioannina

Στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων και Κέρκυρας εστάλη από την εταιρία «Γογγάκης» ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης που ανέκυψε μετά τον έλεγχο από τον ΕΦΕΤ και την απόσυρση μιας παρτίδας κατεψυγμένου ψαριού.

Όλα τα στοιχεία, όπως και το υπόμνημα της εταιρίας δόθηκαν και στη δημοσιότητα. Από τα στοιχεία πλέον επιβεβαιώνεται ότι όντως ο έλεγχος στο κατάστημα των Ιωαννίνων από τον ΕΦΕΤ πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου. Μετά από επτά μήνες δηλαδή!

Περισσότερα...

Προσλήψεις προσωπικού στη Νέα Οδό

logoneao1Η Νέα Οδός Α.Ε, η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Ιόνια Οδός» αναζητά υποψηφίους των θέσεων Χειριστή Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας για την στελέχωση των νέων εγκαταστάσεων της, στο Επισκοπικό (Δήμος Δωδώνης).

- Χειριστής Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (κωδ. θέσης ΚΔΚΕ-0217)
με κύριες αρμοδιότητες την επιτήρηση των σηράγγων και του αυτοκινητοδρόμου, αναγνωρίζοντας και συντονίζοντας όλα τα περιστατικά κυκλοφορίας. Η θέση αναφέρεται στο Προϊστάμενο Βάρδιας του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Περισσότερα...

Περιμένουν δεδουλευμένα κι αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2015!

idro

Από τον Ιούνιο του 2015 περιμένουν να λάβουν τους μισθούς που τους οφείλονταν και τις αποζημιώσεις οι δεκαέξι εργαζόμενοι στον Συνεταιρισμού Υδραυλικών Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

Οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης είχαν επιβάλει κατάσχεση στα ακίνητα των εργοδοτών πιστεύοντας ότι με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2016 θα καταφέρουν να εξοφληθούν μέσω των πλειστηριασμών.

Εν τω μεταξύ ο Συνεταιρισμός και η ΥΔΡΩ Α.Ε. πτώχευσαν και έχει κινηθεί η πτωχευτική διαδικασία που εκκρεμεί ακόμη.

Περισσότερα...

Energa: Ένοχοι για κακουργήματα οι Γιαννιώτες πρωταγωνιστές

energa

Την ενοχή των δυο βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης Energa -Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη και Αριστείδη Φλώρου για κακουργηματικές πράξεις αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με απόφασή του. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι απειλούνται με ισόβια αν το δικαστήριο δεν τους αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό!

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθεί κατά ένα μέρος το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή μέρος των χρημάτων που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν από το ελληνικό δημόσιο.

Περισσότερα...

Γ. Χήτος: Τώρα και... αρτοποιός στη Νέα Υόρκη

giannis xitos

"Ραντεβού" στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη έδωσαν δύο Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασαν το κατάστημα GFG bakery (Greek from Greece). Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Χήτο, και Γιώργο Δρόσο, οι οποίοι αν και προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κλάδους του ελληνικού επιχειρείν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό αρτοποιείο.

Όπως λέει στο Capita.gr ο κ. Γιάννης Χήτος, γνωστός μεταξύ των άλλων και για την αναβίωση του brand fix, το 80-90% των προϊόντων που πωλούνται μέσω του συγκεκριμένου καταστήματος προέρχονται από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο το δεύτερο κατάστημα GFG πρόκειται να ανοίξει μέσα στο έτος και θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Wall Street, ενώ η επένδυση για το κάθε κατάστημα εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το νέο επιχειρηματικό βήμα μαζί με την επιχειρηματία Γιάννη Χήτο είναι ο Γιώργος Δρόσος, ο οποίος έχει μεγαλύτερη "έκθεση" στον χώρο της μαζικής εστίασης σε σχέση με τους υπόλοιπους συνεταίρους του (αναπτύσσει καταστήματα όπως ChillBox, Goody’s, κ.α.), ενώ έχει αναλάβει τη διαχείριση για την Ελλάδα της φίρμας δανέζικων επίπλων Bo Concept.

Περισσότερα...

Στο «κόκκινο» το 63% των ελληνικών επιχειρήσεων

AGORA LOYKETA

Υψηλού πιστωτικού κινδύνου χαρακτηρίζεται σήμερα το 63% των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ταχεία και επικίνδυνη αποσύνθεση της ελληνικής παραγωγικής βάσης, το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν μόλις 6%.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», πλέον η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται ως χαμηλής αξιολόγησης, με σοβαρά και πολύ σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση υποχρεώσεων, αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα και ιδιαίτερα χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Συνδυασμός που δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την ικανότητα επιβίωσης τους.

Περισσότερα...

Περισσότεροι οι τουρίστες αλλά λιγότερα τα έσοδα για το 2016

tourismos ipeiros

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 2016 αυξήθηκε κατά 5,1% και διαμορφώθηκε στα 24,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες, έναντι 23,6 εκατ. ταξιδιωτών το 2015.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 9%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών μειώθηκε κατά 4,7%.

To 2016, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στα 17,217 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2015, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 μειώθηκε κατά 12,1% και διαμορφώθηκε στα 7,583 εκατ. ταξιδιώτες.

Περισσότερα...

Κατά 50% μειώθηκαν οι νέες επιχειρήσεις στην οκταετία

AGORA LOYKETA

Μείωση κατά 50% του αριθμού των νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2008, καταγράφει νέα μελέτη της Endeavor Greece, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, με βάση στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Endeavor Greece, ιδρύθηκαν 28.615 νέες επιχειρήσεις το 2016, 33% λιγότερες σε σχέση με το 2012. Αυτή η μείωση είναι η βασική αιτία του αρνητικού ισοζυγίου συστάσεων/διαγραφών, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους εμφανίζεται να μειώνεται, σε σχέση με το 2012, κατά 5.500 περίπου και διαμορφώνεται στις 35.159.

Περισσότερα...

Λουκέτα στις επιχειρήσεις, κατάρρευση στην απασχόληση

AGORA LOYKETA

Η επίθεση στους μικρομεσαίους με την αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών αποδεικνύεται ο βασικός λόγος για την κατάρρευση της απασχόλησης. Στο διάστημα 2009-2015, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 945.300 άτομα: από τα 4,556 εκατομμύρια στα 3,610 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των 945 χιλιάδων χαμένων θέσεων εργασίας, οι 716 χιλιάδες -δηλαδή περίπου οι τρεις στις τέσσερις- χάθηκαν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούσαν έως και 10 άτομα προσωπικό, ενώ 113 χιλιάδες (περίπου το 12%) εξαφανίστηκαν από τις εταιρείες που απασχολούσαν από 11 έως 19 άτομα.

Περισσότερα...

Η «Πίνδος» ταξιδεύει σε Διεθνή Έκθεση στο Ντουμπάι

ektesi pindos nt

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων - Η Πίνδος συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Gulfood 2017 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με σχέδιο και όραμα για ενίσχυση της εξαγωγικής του δραστηριότητας ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – Η Πίνδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει ενεργά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Gulfood 2017, που θα διεξαχθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2017 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η μοναδική ποιότητα του Α.Π.Σ.Ι. - Η ΠΙΝΔΟΣ σε συνδυασμό με το μεράκι του Ηπειρώτη πτηνοτρόφου παραγωγού είναι ικανά να κατακτήσουν νέες αγορές και να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα.

Περισσότερα...

ΕΦΕΤ καλεί Γογγάκη… «Κοινοποιείστε τα στοιχεία ή διαψεύστε..»

goggakis ioannina

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας απαντά ο ΕΦΕΤ στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από την εταιρία «Γογγάκης» περί απόπειρας εκβιασμού της από «υπεύθυνους- ανεύθυνους» μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημά της στα Γιάννινα.

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με όσα αναφέρει, έχει απευθυνθεί εγγράφως στην εταιρία ζητώντας της να προβεί άμεση στην διάψευση όσων φέρεται να ανακοινώνει ή σε αντίθετη περίπτωση να κοινοποιήσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στους αρμόδιους εισαγγελείς. Προειδοποιεί δε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Περισσότερα...

ΟΕΕ: Μετάθεση ημερομηνιών για υπαγωγή στον αναπτυξιακό

anaptiksiakos nnew

Μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα, «Ενισχύσεων "Γενική Επιχειρηματικότητα" του αναπτυξιακού N. 4399/2016» και «Ενισχύσεων "Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ" του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016» για την 23η Μαρτίου 2017 ζητεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη οΟ κ. Κόλλιας ζητεί επίσης και την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας και για την υποβολή των φακέλων τεκμηρίωσης, για την 30η Μαρτίου 2017.

Περισσότερα...

«Γογγάκης» εναντίον ΕΦΕΤ Ηπείρου… Καταγγελία «βόμβα» για απόπειρα εκβιασμού της εταιρίας!

goggakis ioannina

Είναι η πρώτη φορά όπου ο ΕΦΕΤ και μάλιστα αυτός της Ηπείρου, καταγγέλλεται δημόσια για απόπειρα εκβιασμού. Και η καταγγελία γίνεται επώνυμα, από μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται και στην περιοχή.

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η εταιρία «Γογγάκης» απαντά στον ΕΦΕΤ Ηπείρου, ο οποίος προχώρησε στην ανάκληση προϊόντος της, καθώς μετά τις αναλύσεις από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου, βρέθηκε περιεκτικότητα υδραργύρου άνω του επιτρεπτού ορίου.

Η ανάκληση ανακοινώθηκε επτά μήνες μετά την λήψη του δείγματος με ανοιχτό το ενδεχόμενο το προϊόν να έχει ήδη καταναλωθεί. Πέραν αυτού όμως, η εταιρία κάνει λόγο για εκβιασμό σε βάρος της και όταν αυτός δεν επιτεύχθηκε, τότε δόθηκε εντολή για ανάκληση του προϊόντος.

Περισσότερα...

Καταστήματα ΟΠΑΠ αναζητούν νέους για εργασία

anatoli opap1

Νέου τύπου κατάστηματα ΟΠΑΠ που ανοίγουν στην πόλη των  Ιωαννίνων αναζητούν για εργασία νέους και νέες.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ήπειρος: Αυξήθηκαν οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες

ksenodoxeio n

Σταθερά ανοδική πορεία με παράλληλη αναβάθμιση του δυναμικού των ξενοδοχείων παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο ξενοδοχειακός κλάδος με την έμφαση να δίνεται πλέον στις μονάδες που προσφέρουν υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίας.

Αυτό είναι από τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 6ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΤΕΠ, προκύπτει ότι η απασχόληση στα ξενοδοχεία τόσο το Μάιο, όσο και τον Αύγουστο του 2016 αυξήθηκε κατά 4% περίπου σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2015. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι η αναβάθμιση που παρατηρείται στο ξενοδοχειακό δυναμικό. Την περίοδο 1990-2016 τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 52% σε όρους μονάδων και κατά 81% σε όρους δωματίων, ενώ το μέσο μέγεθος των δωματίων κινήθηκε ανοδικά κατά 19% από 35 δωμάτια το 1990 σε 41,8 το 2016.

Περισσότερα...

Δωμάτια σε ελληνικά ξενοδοχεία με μόλις 3,5 ευρώ ανά άτομο

pargapano

Mε τιμές κάτω του κόστους, που ξεκινούν από 3,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων χαμηλών κατηγοριών σε 20 δημοφιλείς προορισμούς της χώρας επιχειρούν να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους από τη βρετανική αγορά για την προσεχή τουριστική σεζόν.

Οι χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές (3,5 ευρώ) που προσφέρονται για τη μη αιχμή της σεζόν από εξειδικευμένη βρετανική ταξιδιωτική πλατφόρμα –μέλος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βρετανίας– εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Επίσης, καταγράφονται ξενοδοχειακές τιμές από 4,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο στην Πάργα, από 6 ευρώ στην Κω, από 7 ευρώ στη Ζάκυνθο, από 8 ευρώ στη Λευκάδα και στη Λέσβο, από 9 ευρώ στην Πάρο και τη Νάξο, από 10 ευρώ στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, από 11,5 ευρώ στη Σκιάθο, στην Ιο και στη Σάμο, από 13 ευρώ στον Πόρο, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο και στη Πιερία, και από 14 ευρώ στην Κεφαλονιά.

Περισσότερα...

Grand Forest Metsovo, στα καλύτερα της χώρας

gran forest

Στα καλύτερα Mountain Resorts και Spa της Ελλάδας κατατάσσει η trivago το Grand Forest Metsovo!

Πρόκειται για μία μονάδα, στις πλαγιές του Μετσόβου, έναν θησαυρό πέντε αστέρων, ανάμεσα σε πεύκα και έλατα.

Εδώ μπορεί να συναντήσει κάποιος, κάθε τι που μπορεί να χαρακτηρίσει τη λέξη πολυτέλεια: προσεγμένη διακόσμηση, εκλεκτή κουζίνα και φυσικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης.

Περισσότερα...

Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων στην παγωμένη αγορά

EKPTOSEIS XEIMERINES

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2017, με τα μαγαζιά να μπορούν -προαιρετικά- να ανοίξουν και την πρώτη Κυριακή της περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και τελειώνουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Περισσότερα...