Δευτέρα21082017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Επιχειρήσεις

Σαφάρι της οικονομικής αστυνομίας… Παραβάσεις σε Πάργα και Σύβοτα

apodeiksis el

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Ελέγχθηκαν συνολικά (32) επιχειρήσεις και καταστήματα, σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη.

Σε δύο περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι οικείες Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχους σε 32 επιχειρήσεις και καταστήματα σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

Αλαλούμ με τις αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

DEH XRHMA14

«Αλαλούμ» φαίνεται πώς επικρατεί με τις επικείμενες αλλαγές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες συνδέονται με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ). Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, το ποσό για τις χρεώσεις ΥΚΩ του 2012-2014 ανέρχεται στα 360 εκατ. ευρώ.

Η ΡΑΕ, όμως, εισηγείται η επιστροφή στη ΔΕΗ να πραγματοποιηθεί με επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και όχι μέσω αυξήσεων στις χρεώσεις.

Όπως έχει προβλεφθεί στη συμφωνία με τους θεσμούς, οι οφειλές προς τη ΔΕΗ θα πρέπει να εξοφληθούν σε μία πενταετία. Αυτό όμως μετακυλίει τη δαπάνη στα νοικοκυριά και βάζει φωτιά στα τιμολόγια ρεύματος, αρχής γενομένης από το 2018 έως και το 2022.

Περισσότερα...

Yδρογονάνθρακες: Το 2018 οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις… Ο σχεδιασμός για Ήπειρο και Ιόνιο

PETRELEIA XARTHSIOAN

Δέκα χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, έξι ελληνικές και πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρίες και πολλές προσδοκίες για ανακαλύψεις, ανάλογες με αυτές που έχουν καταγραφεί σε γειτονικές χώρες, συνθέτουν το σκηνικό των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη χώρα μας.

Οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις, που θα δώσουν σαφέστερη εικόνα για την ύπαρξη και το μέγεθος των κοιτασμάτων, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018 - 2019 στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο, ενώ το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται αφενός στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές που διεκδικούν η Energean (στο Ιόνιο) και η Κοινοπραξία δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και αφετέρου στις επόμενες προκηρύξεις που ετοιμάζει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.

Περισσότερα...

Ποια είναι τα δικαιώματα των καταναλωτών στις επιχειρήσεις εστίασης

fagito talassa

Τα βασικά δικαιώματα των καταναλωτών για την εξυπηρέτησή τους από τις επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ -μπαρ κτλ) υπενθυμίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής με αφορμή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τα εξής:

Τιμοκατάλογος

- Ζητάτε τον τιμοκατάλογο του καταστήματος. Είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν ανά δύο τραπέζια και να τον διαθέτουν σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία.

Περισσότερα...

Στις 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

ekptoseis emporika

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Περισσότερα...

Χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο

DEH MPLAK AOYT

Τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου αντιμετωπίζουν χιλιάδες οφειλέτες της ΔΕΗ, καθώς αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την ένταξη των καταναλωτών στο ευνοϊκότερο τιμολόγιο.

Η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εκτός το «ξεσκαρτάρισμα» των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, φέρνει και αλλαγές στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας αλλά και... αναταράξεις στη ΔΕΗ αφού προβλέπει σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτά που διεκδικούσε.

Περισσότερα...

Χρυσό βραβείο ποιότητας για το νερό ΔΙΩΝΗ

dioni nero

Το νερό που πηγάζει και εμφιαλώνεται σε "Προστατευόμενη Περιοχή Πόσιμου Νερού" στα ορεινά της Ηπείρου, διακρίθηκε παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το νερό ΔΙΩΝΗ έλαβε και φέτος Χρυσό Βραβείο Ποιότητας από το Διεθνή Οργανισμό Monde Selection.

Κάθε χρόνο, περίπου 3.000 προϊόντα από 82 χώρες δοκιμάζονται από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και αξιολογούνται σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια παγκοσμίως.

Περισσότερα...

Κλείνουν μπλοκάκια και ανοίγουν εταιρείες του ενός ευρώ

BLOK APODEIKSH

Ολοένα και πιο δημοφιλείς γίνονται οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), όχι μόνο επειδή προϋποθέτουν τυπικά ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο (έγιναν γνωστές ως οι εταιρείες του ενός ευρώ), αλλά πλέον διότι μέσω αυτής της εταιρικής μορφής, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες περιορίζουν το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), το εννεάμηνο Οκτωβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 οι εγγραφές ΙΚΕ στο μητρώο του ανήλθαν σε 504 έναντι 328 το εννεάμηνο Οκτωβρίου 2015 - Ιανουαρίου 2016, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 35%.

Περισσότερα...

APIVITA .. Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό

apivita pindos

Η APIVITA είναι παγκοσμίως διάσημη για την καινοτομία αλλά και την κοινωνική της συνεισφορά. Τώρα όμως, στο προσκήνιο βρίσκονται τα παιδιά της Πίνδου!

Το σύνθημα «Τα παιδιά της Πίνδου έχουν Τύχη Βουνό» που δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει αυτή την κοινωνική συνεισφορά, δεν είναι απλά πιασάρικο. Είναι πέρα για πέρα αληθινό και μέσα σε επτά λέξεις περιγράφει το όραμα που γίνεται πράξη.

Το όραμα ξεκίνησε με το εγχείρημα PINDOS WILD HERBS τη δημιουργία μία νέας σειράς προϊόντων περιποίησης σώματος με βάση άγρια βότανα της Πίνδου. Τώρα που αυτή η σειρά είναι γεγονός και θα επιστρέψει τον πλούτο της Πίνδου στους νέους της περιοχής στηρίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού.

Περισσότερα...

Νέα Οδός ΑΕ: Προσλήψεις προσωπικού

alogoneao1

Η Νέα Οδός Α.Ε, η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Ιόνια Οδός» αναζητά υποψηφίους της κάτωθι αναφερόμενης θέσης εργασίας για την στελέχωση νέων εγκαταστάσεων της, στην περιοχή του Μενιδίου, Αιτωλοκαρνανίας.

Τεχνικός Βάρδιας Διοδίων
(κωδ. θέσης T-0717)
με κύριες αρμοδιότητες την παροχή τεχνικής υποστήριξης στα ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά στοιχεία των συστημάτων Διοδίων. Η θέση αναφέρεται στο Προϊστάμενο Συντήρησης Συστημάτων Λειτουργίας.

Περισσότερα...

Σήμα κινδύνου για το τσίπουρο και το ούζο

ouzo

Υπερφορολόγηση και λαθρεμπόριο χτυπούν τον κλάδο των αποσταγμάτων και αλκοολούχων ποτών, η προστιθέμενη αξία του οποίου ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Σήμα κινδύνου για τον κλάδο εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών, σε ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα και στην οποία επισημάνθηκε το μείζον πρόβλημα του λαθρεμπορίου, της υψηλής φορολόγησης αλλά και των νομοθετικών κενών που επιτρέπουν τις παρανομίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Νίκου Καλογιάννη η συνολική προστιθέμενη αξία του κλάδου ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ. Κυρίως ο κλάδος έχει μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις κατά 80% στην περιφέρεια. Το τσίπουρο και το ούζο χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, είναι χαρακτηρίζουν την Ελληνική παραγωγή.

Περισσότερα...

6,1 εκατομμύρια στην Ήπειρο για την ενίσχυση επιχειρήσεων

anavatmi espa1

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των Επενδυτικών Σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), στο πλαίσιο της προκήρυξης της δράσης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς αγροδιατροφής, δημιουργικής βιομηχανίας, ΤΠΕ, υγείας και βιοτεχνολογίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχεδίων είναι η 26η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14.00.

Δικαιούχοι της δράσης είναι 1) Υφιστάμενες επιχειρήσεις και 2) Φορείς Έρευνας και Τεχνολογίας. Η ένταξη των έργων γίνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Περισσότερα...

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τις ρευματοκλοπές

dei new

Ακριβό, εκτός από επικίνδυνο, γίνεται για πρώτη φορά το «σπορ» της ρευματοκλοπής, στο οποίο τα τελευταία χρόνια επιδίδονται καταναλωτές όλων των κατηγοριών και βαλαντίων. Υπό την πίεση του μνημονίου, το οποίο συμπεριέλαβε για πρώτη φορά δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου των ρευματοκλοπών, που σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι επιβαρύνει τους καταναλωτές με τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, η ΡΑΕ παρεμβαίνει θεσπίζοντας για πρώτη φορά διοικητικά πρόστιμα και μάλιστα αυστηρά. Υστερα από ευρεία δημόσια διαβούλευση, η ΡΑΕ ενέκρινε και με απόφασή της όρισε διοικητική τιμή στα 150 ευρώ η μεγαβατώρα, η οποία προέκυψε από το μέσο κόστος ρεύματος ενός νοικοκυριού με τετραμηνιαία κατανάλωση 1.300 κιλοβατωρών.

Η τιμή προσαυξάνεται κατά 70% για τους παραβάτες και ανεβαίνει στα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Με την τιμή αυτή πολλαπλασιάζεται η εκτιμώμενη κατανάλωση της ρευματοκλοπής την οποία και καλείται να πληρώσει ο παραβάτης. Για την αποπληρωμή του προστίμου η ΡΑΕ προβλέπει και τη δυνατότητα δόσεων. Η απόφαση της ΡΑΕ προβλέπει χαμηλότερου ύψους πρόστιμα για παραβάσεις καταναλωτών που είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο). Συγκεκριμένα, η αντίστοιχη διοικητικά οριζόμενη τιμή για τους δικαιούχους του ΚΟΤ είναι 80 ευρώ η μεγαβατώρα, η οποία προσαυξάνεται κατά 50% και ανεβαίνει στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Περισσότερα...

Φακελώνουν τους οφειλέτες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

kiniti til

Ξεκινάει επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα τις εργασίες της η εταιρεία εκτίμησης φερεγγυότητας πελατών κινητής τηλεφωνίας Τηλεγνούς. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Cyta, Vodafone και Wind Hellas, αναμένεται να αποτελέσει το ανάλογο του τραπεζικού «Τειρεσία» στην κινητή τηλεφωνία. Θα καταγράφει τους συνδρομητές-πελάτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, στα αρχεία της υπηρεσίας Τηλεγνούς θα περιλαμβάνονται οι συνδρομητές-πελάτες εκείνοι που:

• οφείλουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των διακοσίων (200) ευρώ και το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερο από ενενήντα (90) ημέρες ή

Περισσότερα...

ΔΕΗ: Προπληρωμένος λογαριασμός με έκπτωση!

DEH XRHMA14

Από τις 12 Ιουνίου 2017 η ΔΕΗ προσφέρει ένα νέο Πρόγραμμα παροχής εκπτώσεων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Το νέο Πρόγραμμα “Προπληρωμένος Λογαριασμός” παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους.

Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.

Περισσότερα...

Χαράτσι σε tablet και κινητά! Από 2- 6% επί της αξίας τους

tablet 650x400

Τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον οι Έλληνες καταναλωτές, ετησίως, εξαιτίας του νέου χαρατσιού 2-6% σε υπολογιστές, tablet και κινητές συσκευές, ενώ ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες από την επιβολή του νέου ψηφιακού τέλους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) αν λάβουμε ως παράδειγμα την Ισπανία, μια χώρα που η αγορά είναι 704% μεγαλύτερη σε αξία από την αγορά της Ελλάδας, το ψηφιακό τέλος δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Αν ίσχυε το ίδιο καθεστώς που μόλις ψηφίστηκε στη χώρα μας, θα έπρεπε η Ισπανία να έχει ψηφιακό τέλος 352 εκατ. ευρώ», αναφέρουν τα στοιχεία.

Περισσότερα...

Η Apivita δημιουργεί και επενδύει στα αρωματικά φυτά της Πίνδου!

apivita

Τώρα τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό... Και φάνηκε σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, όπου η εταιρία καλλυντικών Apivita, παρουσίασε τα νέα, καινοτόμα προιόντα περιποίησης, για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά αρωματικά φυτά της Πίνδου!!!

Συμπαραστάτες στην εκδήλωση ήταν το "Φεστιβάλ Βωβούσας" η Άγονη Γραμμή, η Οργάνωση Γη και άλλοι, ενώ παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Κώστας Τασούλας και άλλοι.

Περισσότερα...

Στα χαρτιά παραμένει η δημιουργία υδατοδρομίων

YDROPLANA

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4146 το 2013 για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, που προέβλεπε την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για τα υδατοδρόμια των υδροπλάνων, η αγορά αυτή παραμένει... στα χαρτιά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όμως, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί τελικά το σχετικό νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Το ζήτημα των υδροπλάνων αποτελεί ένα θλιβερό κεφάλαιο για τις ελληνικές αεροπορικές μεταφορές, παρά το γεγονός πως η χώρα είναι ιδανική για την ανάπτυξή τους και την εξυπηρέτηση των ξένων και όχι μόνον τουριστών. Οι πρώτες πτήσεις είχαν ξεκινήσει το 2004, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς, από την Air Sea Lines (και με Καναδούς μετόχους) και με κεντρικό υδατοδρόμιο στο Φάληρο. Όμως, τα προβλήματα που αντιμετώπισε, γραφειοκρατικά και άλλα, ήταν πολλά και έτσι υπολειτούργησε σε σχέση με τους αρχικούς της σχεδιασμούς έως το 2009, οπότε και έκλεισε.

Περισσότερα...

Χρυσά αστέρια για την Ηπειρώτικη κοτόπιτα

appindos 650x450

Η ΠΙΝΔΟΣ βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότηταs - iTQi.

Σε µια κορυφαία διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίµων και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο, με τη συµμετοχή εκατοντάδων µικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από δεκάδες χώρες , η ΠΙΝΔΟΣ κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί για τα νέα της προϊόντα: Παραδοσιακή Ηπειρώτικη Κοτόπιτα και Χωριάτικο Λουκάνικο Κοτόπουλου συγκεντρώνοντας 4 χρυσά αστέρια.

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων… Τι ισχύει

EKPTOSEIS TERINES

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Το λιανικό εμπόριο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ελπίζει σε αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο 5%.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Περισσότερα...

Μεταλλουργική… Από το περήφανο ευρώ.. στους τίτλους τέλους!

euro metallourgiki

Από το... περήφανο ευρώ και τις ανέξοδες υποσχέσεις, η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η τελευταία ουσιαστικά που λειτουργούσε στη μεθόριο, οδηγείται στην πώληση, που κατά πολλούς ισούται με λουκέτο.

Οι εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες εδώ και αρκετούς μήνες και η νομοθετική ρύθμιση για την μετάταξη των εργαζομένων, αποτέλεσε ένα καλό «τρικ» για να οδηγηθεί η βιομηχανία στην πώληση, χωρίς ουσιαστικά την παραμικρή αντίδραση.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και προωθήθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει αναλάβει την μονάδα εδώ και μήνες.

Περισσότερα...