Κυριακή17122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Οικονομια Παρασκευή 11 π.μ…. Δωδώνη… Η ώρα των κτηνοτρόφων

Οικονομία

Παρασκευή 11 π.μ…. Δωδώνη… Η ώρα των κτηνοτρόφων

Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και οι απειλές δεν απέδωσαν. Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου κάτω από την πρωτοφανή πίεση της ανέχειας και μπροστά στην ολοκληρωτική κατάρρευση βλέπουν την σημερινή κινητοποίηση ως μονόδρομο.

Ή τα χάνουν όλα ή κερδίζουν κάτι από όσα με αγώνα ετών δημιούργησαν.

Δυστυχώς γι' αυτούς η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος έφερε την μεγάλη ανατροπή και οδηγεί εκεί που φοβόντουσαν. Στην καταστροφή.

Τρεις μήνες απλήρωτοί και με τα νέα «αφεντικά» να διαμηνύουν «σε όποιον αρέσει» δεν έχουν επιλογές.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι τελικά μονόδρομος.

Όσοι μιλούν ακόμη για μειοψηφίες μάλλον αρνούνται να παραδεχθούν αυτό που συνέβη πριν δέκα μόλις μέρες. Μάλλον δεν είδαν τους πάνω από 1500 κτηνοτρόφους έξω από τη Δωδώνη να πράττουν το αυτονόητο.

Να ζητούν δηλαδή τα χρήματα που τους οφείλονται.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Βιτάλης –πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον Οκτώβριο του 2012 δήλωνε ότι θέλει τους κτηνοτρόφους ικανοποιημένους και συνεργάτες και συμπλήρωνε ότι το επενδυτικό σχήμα δεν θα δανειστεί χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες αλλά θα φέρει ξένα κεφάλαια- σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα παρότρυνε τους κτηνοτρόφους να πάνε έξω από κεντρικά κτίρια των Ιωαννίνων για να διαμαρτυρηθούνε!!!

Του διαφεύγει προφανώς ότι η εταιρεία που διευθύνει είναι αυτή που χρωστάει και αν η ίδια έχει πρόβλημα στη διασφάλιση δανείων είναι απλά ζήτημα δικό της και των τραπεζών!
Και οφείλει η ίδια να το λύσει...
Τα περί πολιτικής συγκέντρωσης που είπε ο κ. Βιτάλης απέχουν από την πραγματικότητα... Πιθανόν να έχει πολύ καιρό να δει πολιτικές συγκεντρώσεις.
Και βέβαια προειδοποίησε πως η διοίκηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την περιουσία της! Την περιουσία των Ηπειρωτών που ξεπουλήθηκε, εννοούσε...
Και για το τέλος... Είπε ότι η διοίκηση τα έχει με τους κατ' επάγγελμα διαμαρτυρόμενους!
Στην Ελλάδα των αποκρατικοποιήσεων το αυτονόητο έχει καταστεί ζητούμενο!
Και το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι διαφορετικό. Η διοίκηση της εταιρίας δεν θέλει να επενδύσει τα κεφάλαια που είχε υποσχεθεί – αν υπάρχουν- ίσως έχει άλλα σχέδια για τη Δωδώνη και οι παραγωγοί της Ηπείρου θέλουν απλά τα χρήματά τους!