Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Θεσπρωτία

Κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Συρία

aste siria2

Κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Μεγάλη Βρετανία με προορισμό την Συρία.. Εβδομήντα ασθενοφόρα και 174 νοσηλευτές, έφτασαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μέσω της Εγνατίας συνεχίζουν το ταξίδι τους, με σκοπό να παράσχουν βοήθεια σε ένα λαό και μια χώρα που καταστρέφονται από τον πόλεμο.

Τα ασθενοφόρα αποτελούν προσφορά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και το νοσηλευτικό προσωπικό που τα συνοδεύεται είναι στο σύνολό τους υπήκοοι της Μεγάλης Βρετανίας, συριακής καταγωγής.

Περισσότερα...

Στο ΤΕΠ το Κέντρο Υγείας και το ΠΕΔΥ

tep igoumenitsa

Έντεκα χρόνια μετά την δημοπράτησή του και αρκετά μετά την ολοκλήρωσή του, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αρχίζει να... βλέπει φως... Ο αρχικός σχεδιασμός βέβαια προέβλεπε την λειτουργία του ως Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, φαίνεται όμως πως σε πρώτη φάση τουλάχιστον το κτίριο θα φιλοξενήσει το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το ΠΕΔΥ!

Η διαδικασία της διοικητικής παραλαβής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα Γιάννινα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ολοκληρώνεται εντός των ημερών. Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλος, η εκτίμηση είναι ότι θα προχωρήσει άμεσα η μεταφορά των μονάδων του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας ώστε να λειτουργήσει εντός του Ιουνίου.

Περισσότερα...

Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί!!! Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες…

arx gitana k3

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών που εορτάζονταν με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, βρήκε ερμητικά κλειστούς αρκετούς στην Ήπειρο...

Και σε άλλους οι επισκέπτες έφταναν ακολουθώντας το θερινό ωράριο λειτουργίας που ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Πολιτισμού, όμως και πάλι τους έβρισκαν κλειστούς καθώς συνεχίζει να εφαρμόζεται το χειμερινό!!!

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αιτία είναι η απουσία προσωπικού. Δεν υπάρχουν φύλακες για τους αρχαιολογικούς χώρους, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να τους επισκεφθεί να συναντά κλειδωμένες εισόδους!

Περισσότερα...

Σύσκεψη στην Πέρδικα για τα προβλήματα της περιοχής

aperdika ths

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας και σε συνέχεια αιτήματος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας πραγματοποιήθηκε στην Πέρδικα κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Ιλβανίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τζώρτζης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Δημήτριος Πάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ηλίας Λώλης, ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Ευαγγέλου και ο προϊστάμενος του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου κ. Βασίλης Βασιλείου.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για επιμέρους θέματα της Κοινότητας Πέρδικας και καθορίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών.

Περισσότερα...

Αντώνης Μπέζας: Λύνουν ζητήματα που ήταν... λυμένα!

alimani ig

Μικροψυχία και δημαγωγία καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τις ανακοινώσεις που έκανε στην Ηγουμενίτσα ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.

Ο υπουργός παρέδωσε τα τοπογραφικά σχέδια στον Δήμαρχο δεσμευόμενος ότι μέχρι το φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.

Περισσότερα...