Τετάρτη01032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Θεσπρωτία

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το Εμπορευματικό Κέντρο

alimani ig

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την έγκριση της ένταξης του έργου «Adri-Up» στο πλαίσιο του μηχανισμού διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF), για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας και την παράλληλη συμμετοχή, εξ ιδίων πόρων, της Περιφέρειας Ηπείρου με το ποσό των 465.600 €.

«Η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η πολική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, όπως η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας, είναι κομβική για την οικονομική ανάπτυξη και της ενδοχώρας της Ηπείρου, για αυτό και πρέπει να συνδράμουμε κι εμείς οικονομικά", τόνισε σε σύντομη παρέμβασή της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Δώδεκα κρουαζιερόπλοια σε Ηγουμενίτσα και Σύβοτα

alima kro

Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα, δειλά μεν σημαντικά δε και στην Ήπειρο. Ρόλο πρωταγωνιστή κατέχει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που αποτελεί άλλωστε το μεγάλο λιμάνι για ολόκληρη την περιφέρεια.

Το 2017, θα φέρει στην Ηγουμενίτσα δώδεκα συνολικά κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αφίξεων ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος.

Περισσότερα...

Νεκρή βίδρα κοντά στη Σαγιάδα- Χτυπήθηκε από ΙΧ

bidra sagiada

Μια νεκρή βίδρα εντοπίστηκε στο ύψος του 7ου χμ. Ηγουμενίτσας- Σαγιάδας με εμφανή σημάδια χτυπήματος από διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά.

Η πηγή και ο παρακείμενος βάλτος της Ανάκολης βρίσκεται στο Β-Α άκρο του κάμπου της Κεστρίνης πλησίον του επαρχιακού δρόμου Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας.

Περισσότερα...

Γκρίκα- Ψάκα… Μεγάλες καταπτώσεις βράχων

gkrika dromos

Βράχια που αποκολλήθηκαν από το βουνό, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, έκλεισαν τον δρόμο στα χωριά Γκρίκα και Ψάκκα του Δήμου Σουλίου. Οι καταπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ατυχήματα.

Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Σουλίου, βρέθηκαν στο σημείο της κατάπτωσης και έπιασαν δουλειά. Επί τόπου βρέθηκε και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη.

Περισσότερα...

Έργο πνοής.. Αποχετευτικό για Σύβοτα, Πλαταριά και Πέρδικα

apox ipografi

Ένα έργο πνοής, έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, περνάει πλέον στη φάση της κατασκευής.

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο παραλιακό μέτωπο της Θεσπρωτίας, στην πιο τουριστική ζώνη και συγκεκριμένα στις περιοχές Συβότων,Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Περισσότερα...