Τρίτη24012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Θεσπρωτία

Καλαμάς- Αχέροντας: Υγρότοποι σπουδαίας οικολογικής αξίας

axeron katametrisi

Σε χιονισμένο τοπίο πραγματοποιήθηκαν οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών με συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ).

Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International). Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους αλλά και αρπακτικά. Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την εκτίμηση των τάσεων των πληθυσμών και των μεταβολών που παρουσιάζουν οι υγρότοποι.

Περισσότερα...

Δράσεις της τροχαίας για την πρόληψη ατυχημάτων

ektesi troxaia

Η Έκθεση Τροχαίας του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, άνοιξε τις πόρτες της, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει μέχρι την 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Περισσότερα...

Τρόφιμα σε άπορους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

TROFIMA EE

Τρόφιμα σε άπορους δημότες της Ηγουμενίτσας θα διανέμει μέχρι και την Παρασκευή το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προσπαθώντας έτσι να ανακουφίσει νοικοκυριά, οικογένειες αλλά και μεμονωμένους κατοίκους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην..

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου θα λειτουργεί κατά τις ώρες 11:00 – 13:00 π.μ. στο κτήριο της πρώην μαθητικής εστίας.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της ταυτότητας και του πρόσφατου εκκαθαριστικού της εφορίας.

Παγωμένος Καλαμάς, χιονισμένο Δρέπανο

akalamas x2

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις παγωμένες περιοχές στο Δέλτα του Καλαμά και την χιονισμένη παραλία στο Δρέπανο Θεσπρωτίας...

Το φωτογραφικό υλικό κατέγραψε το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης κατά την επόπτευση που έκανε στις συγκεκριμένες περιοχές.

Περισσότερα...

Χιόνι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας!!

limani xio1

ΦΩΤΟ

Από νωρίς το πρωί χιονίζει, κατά διαστήμα έντονα, σε ολόκληρο το Νομό Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει ακόμη και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!

Το χιόνι φτάνει κυριολεκτικά μέχρι την θάλασσα, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στους ντόπιους καθώς πρόκειται για εικόνες που αντικρίζουν πολύ σπάνια.

Περισσότερα...