Τρίτη17102017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Θεσπρωτία

Δασικοί χάρτες.. Παίρνει σειρά η Θεσπρωτία

DASIKOI IOAN3

Ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 17% της χώρας. Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Πέμπτη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Οι νέες αναρτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν κλιμακωτά μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ανάμεσα στις διευθύνσεις δασών που θα προχωρήσουν σε ανάρτηση περιλαμβάνεται και αυτή της Θεσπρωτίας.

Περισσότερα...

Ένα Αρχαιολογικό Μουσείο και στα… ρώσικα!

arxaiolo rosika

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, ολοκλήρωσε και παρέδωσε το σώμα των μεταφράσεων όλων των πληροφοριακών κειμένων του Μουσείου προς τη ρωσική γλώσσα. Οι μεταφράσεις υλοποιήθηκαν, σε επίπεδο εκπόνησης πτυχιακής εργασίας, από τη φοιτήτρια του Τμήματος κ. Κατερίνα Ποτάποβα.

Στην παράδοση του σώματος της εργασίας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, παραβρέθηκαν εκτός από τη φοιτήτρια και τον Αναπλ. Καθ. κ. Θ Γκόγκα, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ι. Χουλιαράς και η Αναπλ. Προϊσταμένη κ. Γ. Πλιάκου, οι οποίοι επεσήμαναν τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένοέργο αποτελεί το δεύτερο κατά σειράν, δεδομένου ότι ήδη έχει παραδοθεί το σώμα των μεταφρασμάτων προς την αλβανική γλώσσα.

Περισσότερα...

Άνοιγμα στην Κεντρική Ευρώπη από τους ιχθυοκαλλιεργητές

aguna ixthiok

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και στη φετινή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA», που χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική της Κεντρικής Ευρώπης, και πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παρουσιάζοντας το ψάρι των ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας και προβάλλοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχει ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών για την περιοχή μας.

Περισσότερα...

"Νεκροταφείο" πλατάνων ο Καλαμάς... Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης

akalamas pl3

Ενδεικτικές της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που έχει συντελεστεί στον Καλαμά είναι οι εικόνες με τους ξερούς κορμούς και τα κλαδιά των πλατάνων που ανασύρουν από το ποτάμι, συνεργεία της Περιφέρειας που εργάζονται γι' αυτό τον σκοπό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το προηγούμενο διάστημα, πολλά σημεία του ποταμού είχαν καλυφθεί πλήρως από πεσμένα δέντρα τα οποία χτυπήθηκαν από τη "νόσο των πλατάνων" που έχει αποδεκατίσει τα πλατάνια της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Νέα και δυναμική υποψηφιότητα για το Επιμελητήριο

xandrinos

Είναι σίγουρα από τα ελπιδοφόρα μηνύματα.. Όταν ένας τριαντάρης, επιχειρηματίας, αποφασίζει να ασχοληθεί με τα «κοινά» δεν μπορεί παρά μόνο να δημιουργεί μία νότα αισιοδοξίας.

Ο λόγος για τον Ανέστη Χανδρινό, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. Μαζί με μία ακόμη ομάδα νέων αλλά και έμπειρων στο χώρο, συγκροτούν μία κίνηση με νέες ιδέες και προτάσεις...

«Οι συνεργάτες μου και εγώ δεσμευόμαστε για μία τίμια, παραγωγική και πρωτοπόρα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Περισσότερα...