Κυριακή20082017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Θεσπρωτία

Παραμυθιά: Στα μονοπάτια της Φυσικής Επιστήμης

grafimas

Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, διοργανώνει στην Παραμυθιά, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολείων οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν στο φυσικό περιβάλλον τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

Περισσότερα...

Ένα εντυπωσιακό υπαίθριο σκάκι στην Παραμυθιά!

skaki par1

Ένα μεγάλο, υπαίθριο σκάκι, κοσμεί την πλατεία Καρκαμισίου, απέναντι ακριβώς από το Δημαρχείο της Παραμυθιάς.

Ένα τεράστιο σκάκι για τους λάτρεις του παιχνιδιού, μικρούς και μεγάλους, το οποίο ετοίμασε ο Δήμος.

Μία ευχάριστη νότα και σίγουρα μία διαφορετική πρωτοβουλία.

Περισσότερα...

"Κέρασαν Ήπειρο" στα Σύβοτα!

aproionta siv2

ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής αλλά και ντόπιοι, είχαν μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά προιόντα της Ηπείρου σε έναν μαγευτικό τόπο.

Στην παραλία των Συβότων, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση τοπικών προιόντων που οργανώνει η Περιφέρεια.

Περισσότερα...

Ασφαλτικά και δεξαμενές καυσίμων από την αρχή… «Όχι» από τους ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας!

ixtiokalliergeiesn

Επανέρχεται η λειτουργία της μονάδας ασφαλτικών και δεξαμενών στη Σαγιάδα, καθώς μετά τις δικαστικές αποφάσεις, ο επιχειρηματίας δείχνει διατεθειμένος να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή όλη την διαδικασία αδειοδότησης, παρά τις κάθετες αντιδράσεις που συναντά η συγκεκριμένη επένδυση σε όλους τους φορείς της Θεσπρωτίας.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες επικαλούμενος συχνά τα μεγαλύτερα ονόματα Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πετρελαιοειδών ως μετόχους στην εταιρία του, επιμένει για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες, μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία.

Περισσότερα...

Ισχυρό πλεονέκτημα το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας

empor adriot

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκαν για ένα διήμερο οι εταίροι του έργου ADRI-UP. Από πλευράς των Ελλήνων εταίρων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ως επικεφαλής του έργου, κ. Ανδρέας Νταής, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Αντιπεριφεριεάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και από το Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας η Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου και Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση.

Από την Ιταλική πλευρά παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Λιμενικού Συστήματος Αδριατικής (Λιμένας Ανκόνα) κ. Rodolfo Giampieri, ο κ. Eric Marcone από την πλευρά του Λιμένα της Τεργέστης, η κα Shirin Mahdavi από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Τεργέστης, η κα Valeria Cipollone από τη Rete Autostrade Mediterranee (Υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας). Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και υπηρεσιακά στελέχη από πλευράς όλων των εταίρων, τόσο από Ελληνικής όσο και από Ιταλικής πλευράς.

Περισσότερα...