Σάββατο18112017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Ιερά Μητρόπολη

Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Ιερά Μητρόπολη

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρέβεζας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

 Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος του οποίου είναι και πρωτοβουλία.

 Η ανταπόκριση των οικογενειών που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους πρόσθετη διδακτική στήριξη είναι μεγάλη από την πρώτη μέρα που αναρτήθηκε η ανακοίνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στους Ναούς της Πρέβεζας. Τα μαθήματα θα γίνουν για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ οι μαθητές Λυκείου θα απορροφηθούν από τα ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης τα οποία βρίσκονται σε συνεργασία με τον Δήμο για το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές με χαμηλό εισόδημα.

 

 Το αγκάθι που παραμένει για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης είναι η έλλειψη σε ειδικότητες μαθηματικών και Φυσικών, κάτι για το οποίο οι υπεύθυνοι φαίνονται αισιόδοξοι ότι οι θέσεις θα καλυφθούν χάρη στην προσφορά των εκπαιδευτικών της περιοχή μας.

 Όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος,  βασικό χρέος της Εκκλησίας είναι να σταθεί πλάι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η Μητρόπολη Πρέβεζας προσπαθεί με διάφορους τρόπους να το εφαρμόσει στην πράξη.