Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Τα παιδιά μαθαίνουν κολύμπι σε θερμαινόμενη πισίνα!

kolimpi mati2

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών συνεχίζεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας το πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές της τρίτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Πρέβεζας.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο κολύμβησης της ομάδας Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολο Κατσανάκη δείχνουν ενθουσιασμένα από την επαφή τους με το νερό και ανταποκρίνονται πολύ καλά στην όλη διαδικασία.

Ο κ .Κατσανάκης μιλώντας στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, στον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Ευάγγελο Συγκούνα και τους προισταμένους των διευθύνσεων Α'θμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρο Κυραμάρη και Β'θμιας Κωσταντίνο Καμπουράκη, υπογράμμισε ότι σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι κυρίως η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Περισσότερα...

2,5 εκατομμύρια για το αποχετευτικό της Πάργας

PARGA14

Στις 16 Μαίου δημοπρατείται η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Πάργας, εργο το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τις υποδομές σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ηπείρου.

Αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου, αποτελούν τα έργα συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λούτσας και Παραλίας Λούτσας προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) τ. Δήμου Ζαλόγγου.

Περισσότερα...

Κόλλησε στα δασαρχεία το γρήγορα ίντερνετ της Ηπείρου

egkatastasi internet

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παθογένειας του ελληνικού δημοσίου και των ρυθμών χελώνας που εξακολουθούν να διατηρούν πολλές υπηρεσίες, αποτελεί το πολυδιαφημισμένο έργο του γρήγορου ίντερνετ και της κάλυψης αγροτικών περιοχών της χώρας.

Το έργο υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και ιδιώτες, και μεταξύ άλλων προβλέπεται να καλύψει αγροτικές περιοχές στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Ο "θαλασσόλυκος" της Frontex περιπολεί στο Ιόνιο

frontex ioniosk

Ο «θαλασσόλυκος» της FRONTEX βγήκε στο Ιόνιο. Το φινλανδικό περιπολικό «Merikarhu» (θαλασσόλυκος στα φινλανδικά) είναι το πρώτο πλοίο που επανδρώθηκε με πολυεθνικό πλήρωμα, στο πλαίσιο της νέας μορφής της FRONTEX ως Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Εδώ και λίγες μέρες περιπολεί στο Ιόνιο με 31μελές πλήρωμα λιμενικών από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Ρουμανία, έχοντας ως αποστολή τη φύλαξη των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, τον έλεγχο των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών μέσω των θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου, την ενίσχυση της ικανότητας έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, την αποτροπή μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία κ.ά.

Περισσότερα...

29 εκατομμύρια για αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη

braxos new

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για την προστασία του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου.

Πρόκειται για τα «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Περισσότερα...

Σε επιφυλακή οι αρχές για την δίοδο του Ιονίου

istioforo parga

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές, κυρίως οι λιμενικές, καθώς η βελτίωση του καιρού φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι την δίοδο του Ιονίου. Τον θαλάσσιο δρόμο δηλαδή, μέσω του οποίου πρόσφυγες και μετανάστες επιδιώκουν να διαφύγουν στην Ιταλία.

Το τελευταίο περιστατικό με το ιστιοπλοικό στην Πάργα, δείχνει ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν τις μετακινήσεις προσφύγων από διάφορα σημεία της χώρας.

Οι 92 πρόσφυγες είχαν φτάσει στην παραλία Αϊ-Γιαννάκη στο Μαργαρίτη Θεσπρωτίας με μίνι μπας και προέρχονταν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Αττικής. Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για οικογένειες, καθώς ανάμεσά τους ήταν 20 γυναίκες και 30 παιδιά.

Περισσότερα...

Πάργα- Κανάλι.. Επιβεβλημένη η βελτίωση του δρόμου

dromos karteri

Η βελτίωση των οδικών υποδομών αποτελεί προυπόθεση για την ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη, στην οποία "επενδύει" η Ήπειρος.

Με αυτή την αρχή, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ζητά την βελτίωση του δρόμου από την Πάργα μέχρι το Κανάλι Πρέβεζας, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Ζηρού πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης

kalantzis nikos

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Πρέβεζας ανέλαβε ο Δήμαρχος Ζηρού Καλαντζής Νικόλαος, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, στο Δημοτικό κατάστημα Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το πρακτικό της εν λόγω συνεδρίασης η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Πρέβεζας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Καλαντζής Νικόλαος

Περισσότερα...

Δεκαοκτώ σχολεία γνωρίζουν την Αρχαία Κασσώπη

arxaia kassori1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μετά και από την έγκριση της Ολοκληρωμένης Εδαφικής Επένδυσης (ΟΕΕ).

Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, εξελίσσονται και παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η ευαισθητοποίησή και η ένταξή τους στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Χωρίς εφημερία για εννέα μέρες το μήνα η Παιδιατρική!

nosok preveza17

Στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων αποσπάται παιδίατρος η οποία θα μπορούσε να καλύψει τα κενά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου η παιδιατρική κλινική μένει ακάλυπτη επί εννέα μέρες το μήνα!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας προχώρησε σε σχετική καταγγελία προς την διοίκηση του Νοσοκομείου και την αρμόδια ΥΠΕ οι οποίες φαίνεται ότι συμφώνησαν στην απόσπαση, την ώρα μάλιστα που στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων υπηρετούν τρεις παιδίατροι!

Περισσότερα...

Υπό κατάληψη βοοειδών οι επαρχιακοί δρόμοι

agelada dromos

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα είναι γνωστό.. Δυστυχώς αντί να γίνουν βήματα για τη λύση του, διαπιστώνεται πως εντείνεται και διογκώνεται.

Ο επαρχιακός δρόμος Αρχάγγελου Πρέβεζας- Καναλακίου, είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένος από... αγελάδες.

Τελευταίο "θύμα" της απρόσμενης αυτής συνάντησης με τα μεγάλα ζώα που εμφανίζονται στη μέση του δρόμου από το πουθενά ήταν ένας 37χρονος, ο οποίος πατώντας απότομα φρένο λίγο έλειψε να πέσει στον γκρεμό.

Περισσότερα...

Και φέτος το έθιμο των καβαλάρηδων στον Άγιο Θωμά

agiogeokavala

Ένα υπέροχο έθιμο αυτό με τους καβαλάρηδες θα αναβιώσει την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά, στην Πρέβεζα, που φέτος συμπίπτει και με την γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Aμέσως μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας αυτή τη μέρα καβαλάρηδες θα παραλάβουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τον Ιερέα, και αφού την περιφέρουν εντός του οικισμού του Αγίου Θωμά με τα άλογα προς ευλογία, θα καταλήξουν και θα την τοποθετήσουν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Σκαφιδάκι.

Περισσότερα...

Γίνεται πιο... πικρός ο καφές στην Πρέβεζα!

kafe kalokairino

Πιο πικρός ή καλύτερα πιο ακριβός γίνεται ο καφές στην Πρέβεζα. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα βαριά φορολογικά μέτρα με τα οποία είναι αντιμέτωποι, υποχρεώνονται να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους.

Οι ιδιοκτήτες δώδεκα καταστημάτων με κοινή τους ανακοίνωση, αναλύουν τους λόγους που τους υποχρεώνουν σε μια τέτοια ενέργεια τονίζοντας ότι για κάθε ένα ευρώ που εισπράττουν τα 83 λεπτά αποτελούν φόρους και εισφορές.

Περισσότερα...

Προσπάθεια να ξαναστηθεί η παραγωγή της LAKY

abikif2

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής σκυλοτροφών/γατοτροφών LAKY ΑΕ, στο 12ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Άρτας-Πρέβεζας τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν ως αποτέλεσμα να περιορισθεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στις μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης των αλλαντικών ΒΙ.Κ.Η. που στεγάζονται στον ευρύτερο χώρο. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέδραμαν στις ενέργειες κατάσβεσης και είμαστε ευγνώμονες που δεν τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα...

Ο οικισμός των Ρομά… απειλεί τη ΒΙΠΕ…

oikismos roma

Εδώ και χρόνια στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας βρίσκεται εγκατεστημένος οικισμός Ρομά... Κατά διαστήματα ο οικισμός μεγαλώνει και μάλλον τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται!

Η έκταση αποτελούσε μήλον της έριδος μεταξύ της ΕΤΒΑ και του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος την είχε παραχωρήσει στους Ρομά.

Πρόκειται για τεσσεράμισι στρέμματα περίπου, τα οποία με απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας και του Εφετείου Ιωαννίνων, από το 2006 κατοχυρώθηκαν στην ΕΤΒΑ.

Περισσότερα...

Ετοιμάζουν τα «πήλινα» για την πρώτη Ανάσταση

anastasi pilina

Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης θα ζωντανέψει και φέτος στις 9.30 το πρωί του Μ.Σαββάτου στο Σαϊτάν Παζάρ και σε όλη την κεντρική αγορά της Πρέβεζας.

Ο Δήμος Πρέβεζας και οι καταστηματάρχες έχουν ήδη προμηθευτεί πήλινα αντικείμενα τα οποία θα μοιραστούν σε κατοίκους και επισκέπτες και θα σπάσουν στο πλακόστρωτο μόλις ο ιερέας του Αγίου Χαραλάμπους ψάλλει το Χριστός Ανέστη, συμβολίζοντας έτσι τη νίκη της ζωής ενάντια στον θάνατο, ενώ θα προσφερθούν και παραδοσιακά γλυκίσματα από το Δήμο.

Το έθιμο ξεκίνησε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι Χριστιανοί προκειμένου να κρατήσουν μακριά από το στενό τους Τούρκους για να γιορτάσουν ανενόχλητοι την πρώτη Ανάσταση, πετούσαν αυτοσχέδια βεγγαλικά τα οποία και τρόμαζαν τους κατακτητές.

Περισσότερα...

Χαοτική συνεδρίαση.. Αποχωρήσεις και καταγγελίες για μαγειρέματα..

ds prebeza17

Δύσκολα θα βρεθεί ανάλογο προηγούμενο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτό που κατεγράφη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεβεζας.

Ο ορισμός μελών στα Διοικητικά Συμβούλια του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, μετέτρεψε την αίθουσα συνεδριάσεων σε κανονική αρένα...

Περισσότερα...

H Fraport, το αεροδρόμιο του Ακτίου και τα φλαμίνγκο..

aktio aergeniki

"Θα τα δεις, επιμένουν οι ντόπιοι. Ναι, αφού έχεις αφήσει πίσω σου το αεροδρόμιο του Ακτίου, μάλλον θα τα δεις. Γιατί τα φλαμίνγκο, σαν ιπτάμενο υπόμνημα της μόνιμης επιστροφής σε γνώριμα εδάφη ή των ξεχασμένων μας προορισμών, πραγματοποιούν συχνά πετυχημένες πτήσεις και προσγειώσεις στα υφάλμυρα νερά της γύρω περιοχής¨'.

Με αυτή την εισαγωγή καλωσορίζει η Fraport τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο του Ακτίου... Και είναι η εισαγωγή στη νέα ιστοσελίδα, που παρουσιάζει όλα τα στοιχεία για τον αερολιμένα.

Περισσότερα...

Αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας στο λιμάνι

analimani pre

Σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια του λιμανιού, με τα νέα δεδομένα και τις νέες σχετικές υπηρεσίες που λειτουργούν σ΄ αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Λιμενάρχης κος Τιφτικίδης, ο Υπολιμενάρχης κος Σούγκας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας 24ωρης φύλαξης κος Βάσσος, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας λιμενικών εγκαταστάσεων κος Κωστής, και ηλεκτρολόγος μηχανολόγος κος Τζίμας.

Περισσότερα...

Βελτιώσεις δρόμων σε επικίνδυνα σημεία

dromoi preveza

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης επικίνδυνων οδικών σημείων στον Δήμο της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας τοποθετούνται σαμαράκια αναχαίτισης ταχύτητας , προειδοποιητική σήμανση (μάτια γάτας) καθώς και κολωνάκια για την απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων και βελτίωση της ορατότητας.

Τα έργα θα γίνουν στην συμβολή των οδών Μ. Μερκούρη και Ζαλόγγου και Μ. Μερκούρη και Δ. Κρόκου καθώς και στην διασταύρωση των οδών Κ. Τζαβέλλα και Επτανήσου πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας.

Τίνος είναι Δήμαρχε τα λεφτά; Κόντρα για την αποζημίωση απ΄την Ιόνια

aionia kalatzis

Πώς και πως περίμεναν οι κάτοικοι του Γυμνοτόπου δήμου Ζηρού την αποζημίωση της Τοπικής Κοινότητας για την Ιόνια Οδό και τώρα που επιτέλους τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο, ύψους περίπου 420χιλ ευρώ, κυριαρχεί αναστάτωση στο χωριό.

Αιτία, η αντίληψη του Δημάρχου ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δήμο κι όχι αποκλειστικά στον Γυμνότοπο. Άρα θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Μπορεί βέβαια να γίνει κι ένα μεγάλο έργο στην τοπική κοινότητα, όχι αναγκαστικά απ΄αυτά τα χρήματα, κι εφόσον υπάρξει σαφές αίτημα».

Περισσότερα...