Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Διαμαρτυρίες στην Πάργα για τον αστυνομικό σταθμό

PARGA14

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ζητά την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.

Να θυμίσουμε πως μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας υποβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό.

Η επιστολή του κ. Νάστα

Περισσότερα...

Το γυναικείο καρναβάλι πήγε στον αντιπεριφερειάρχη!

antip ginaikes

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πρέβεζας, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου η καρναβαλική επιτροπή από το ιστορικό Καρναβάλι των Γυναικών της Πρέβεζας αποτελούμενη από τις κυρίες Ευγενία Κοντονάσιου, Βάσω Ζαντραβέλη και Ζωή Βούρου.

Οι κυρίες, εκπροσωπώντας το Γυναικείο Καρναβάλι, θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη που τους παρείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και εν γένει για τη στήριξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας.

Περισσότερα...

Το πέτρινο δημαρχείο γίνεται... κυψέλη πολιτισμού

dimarxeio petrino

Ένας σύγχρονος πολυχώρος Πολιτισμού, άνοιξε τις πύλες του στο πέτρινο Παλαιό Δημαρχείο Φιλιππιάδας, στο Δήμο Ζηρού, προκειμένου να φιλοξενήσει και να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το έργο με τίτλο “Αποκατάσταση -επανάχρηση Παλαιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας” ολοκληρώθηκε και ήδη έχει προχωρήσει ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση μίας σειράς εκδηλώσεων, αλλά και ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης.

Ο πολυχώρος, ο οποίος αποτελείται από επιμέρους αίθουσες, θα φιλοξενήσει Δημοτική Βιβλιοθήκη, αίθουσα βιβλίων, αίθουσα φίλων μουσικής και εκθεσιακό χώρο.

Περισσότερα...

Στις προθέσεις η ένταξη της Νικόπολης στην Unesco

arxaio stanikopolis

Συνάντηση του προέδρου του ομίλου UNESCO Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ευαγγέλου Κατσίμπρα με τη Γενική Γραμματέα Μαρία Βλαζάκη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα στα οποία υπάρχουν εκκρεμότητες και πρεπει να δοθεί προτεραιότητα στη λύση τους,ώστε να μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σύνταξη του φακέλου για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στα παγκοσμίως προστατευόμενα μνημεία απο την UNESCO.

Περισσότερα...

Στην Πρέβεζα για τον Πολιούχο ο Υπουργός Υποδομών

giannena spirtzis1

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συνοδεύσει στην Πρέβεζα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017.

Τι συμβαίνει με το ΤΕΙ Πρέβεζας;

tei preveza

Μείζονα ερωτήματα δημιουργεί η απόφαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου να αναστείλει για μία βδομάδα την εκπαιδευτική διαδικασία στο Τμήμα Λογιστικής- Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας.

Και τα ερωτήματα αυτά γίνονται πιο επιτακτικά, καθώς η απόφαση για αναστολή επιχειρήθηκε να κρατηθεί «οικογενειακά», να μην τύχει δηλαδή καμιάς δημοσιότητας και κυρίως να μην αιτιολογείται.

Περισσότερα...

Στις εκδηλώσεις της Πρέβεζας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

paulopoulos parelasi

Στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας θα παραστεί σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στην Πρέβεζα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στο Άκτιο λίγο πριν τις 10 αύριο το πρωί και αμέσως η πομπή, θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου θα γίνει η προβλεπόμενη απόδοση τιμών από τις τοπικές αρχές.

Περισσότερα...

Βράχια στην Εθνική, πλημμύρες σε Λούρο και Μυρσίνη

dromos petres

Προβλήματα σημειώθηκαν στη περιοχή του Λούρου από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ρέμα κοντά στην μονή Αβάσσου ξεχείλισε σε δρόμο με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να καθιστούν δύσκολη την διέλευση οχημάτων.

Επίσης σε σημεία κοντά στα σφαγεία έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Περισσότερα...

Νέα όψη θα αποκτήσει η πλατεία της Φιλιππιάδας

aplateia ziros

Η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της Κεντρικής πλατείας Φιλιππιάδας είναι το αντικείμενο της μελέτης, που ενέκρινε στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζηρού και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον συνολικό σχεδιασμό για την πόλη της Φιλιππιάδας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν από ιδία έσοδα. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών μαζί με το έργο ανάπλασης της οδού Μπιζανίου.

Περισσότερα...

Η νόσος των πλατάνων χτυπά σε Κερασώνα και Κοτσανόπουλο

platania mik

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους εξακολουθεί να «χτυπά» τα πλατάνια στην Ήπειρο και να προκαλεί περιβαλλοντική ζημιά.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας και μετά από σχετικό έγγραφο του εργαστηρίου Δασικής Παθολογίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, δύο δείγματα πλατάνου που στάλθηκαν για έλεγχο, βρέθηκαν προσβεβλημένα από το μύκητα Ceratocystis platani.

Τα δείγματα προέρχονται από τη θέση «οικισμός» Τ.Κ. Κερασώνα και από τη θέση «Αβάσσος» Τ.Κ. Κοτσανοπούλου.

Περισσότερα...

Πιστοποιούνται δύο επιχειρήσεις για ελαιόλαδο «Πρέβεζα»

elaiolado2

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη ελαιολάδου "Πρέβεζα".

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, είχε τονίσει εδώ και καιρό ότι το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι να βρεθούν επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία και συσκευαστήρια) ώστε πιστοποιηθούν για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά του ελαιόλαδου Π.Γ.Ε. "Πρέβεζα" γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να χαθεί το σήμα.

Περισσότερα...

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης στην Πάργα

aparga16

Η διάθεση πίστωσης 40.920 ευρώ στο Δήμο Πάργας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Η πίστωση θα χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση- αποκατάσταση με νέους σωλήνες, τμήματος του παλιού δικτύου ύδρευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πάργας.

Περισσότερα...

Ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες

dasi xartes

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Πρέβεζας (Πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως) ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ανάρτηση των θεωρημένων Δασικών Χαρτών Δ.Κ. Πρέβεζας της Π.Ε. Πρέβεζας και Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων».

Στην συνάντηση έχουν κληθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι φορείς της περιοχής, οι βουλευτές και σύλλογοι της περιοχής.

Περισσότερα...

Εξοφλεί τα ληξιπρόθεσμα και ο Δήμος Ζηρού

ds zirou sine

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 738.769 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού και στις δομές τους, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Ζηρού επιχορηγείται με το ποσό των 425.814 ευρώ.

Περισσότερα...

Μεγάλη κομπίνα με χέλια.. Τα έστελναν στην Κίνα και θησαύριζαν!

as xelia1

Η συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα το προστατευόμενο είδος χελιών (Anguilla Anguilla).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, εννέα ημεδαποί μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον.

Περισσότερα...

Λάδι "eperion" με σήμα προέλευσης "Πρέβεζα"

ladi preveza

Εδώ και λίγες ημέρες το ελαιόλαδο eperion πιστοποιήθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Agrocert) με το ευρωπαϊκό σήμα ΠΓΕ ΠΡΕΒΕΖΑ το οποίο βρισκόταν επί 23 χρόνια σε αδράνεια και κινδύνευε άμεσα να χαθεί από την ΕΕ. Η Ελλάδα έχει 11 ΠΓΕ και 17 ΠΟΠ ελαιόλαδα. Ένα από αυτά είναι το ελαιόλαδο Πρέβεζας.

Η επιχείρηση eperion τυποποιεί και εμπορεύεται κυρίως στο εξωτερικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Πρέβεζας. Όλα τα ελαιόλαδα (συμβατικά και βιολογικά) συνοδεύονται από χημικές και οργανοληπτικές πιστοποιήσεις από εργαστήρια διαπιστευμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) και τυποποιούνται στο συσκευαστήριο στο Λούρο Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Στήνουν μπλόκο στα διόδια του Ακτίου

agrotes pr2

Συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Ακτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί, από τα μπλόκα Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας την Δευτέρα 6/2 στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα μπλόκα της Βόνιτσας και του Λούρου Πρέβεζας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν και για πόσο διάστημα θα διακοπεί η κυκλοφορία.

«Δίδυμο» διέπραξε 17 κλοπές σε δεκαπέντε μέρες!

filip klopimaia

Δεκαεπτά κλοπές και απόπειρες κλοπών, είχαν διαπράξει μέσα σε λίγες ημέρες, δύο ημεδαποί, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζηρού.

Από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, σε ένα δεκαπενθήμερο περίπου, είχαν καταφέρει να αναστατώσουν τους πάντες, σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια.

Σπίτια, καταστήματα αλλά και εκκλησίες, βρέθηκαν στο στόχαστρο της σπείρας, η δράση της οποίας πήρε τέλος, μετά την σύλληψή τους από την αστυνομία.

Περισσότερα...

Ανατέθηκαν οι μελέτες για το αρχαίο στάδιο Νικόπολης

arxaio stanikopolis

Ένα ακόμη βήμα για τα έργα στην Αρχαία Νικόπολη... Και το βήμα αυτό είναι ο συμβάσεις που υπεγράφησαν στο Διάζωμα, για την ανάθεση των μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν αντίστοιχα ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος και οι μελετητές, Λεωνίδας Λεοντάρης και Στάμου Ιουλία, αρχιτέκτονες - μηχανικοί, Γιώργος Ντουνιάς, πολιτικός - μηχανικός και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.»., Ιωάννα Δογάνη, συντηρήτρια και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «Λίθου Συντήρησης Ε.Π.Ε.» και Θεόδωρος Λάμπρου, αγρονόμος τοπογράφος.

Περισσότερα...

Κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο στην Πρέβεζα

espa ftoxia

Την ένταξη πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" για τη δημιουργία Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Πρέβεζας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η Δομή αποτελείται από το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία θα παρέχουν βοήθεια σε σταθερή βάση σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους.

Περισσότερα...

Πρωτιά στην Αμερική για την «χρυσή» Ελεονώρα

apostolidi eleonora

Η Ελεονώρα Αποστολίδη, το ‟χρυσό” κορίτσι της Πρέβεζας και διπλωματούχος πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», τα τελευταία χρόνια κατακτά τις διακρίσεις και τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Αμερική, με μια «εκρηκτική» πορεία που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει στις κριτικές επιτροπές, στον αμερικανικό τύπο και το απαιτητικό ακροατήριο, που ήδη την θεωρούν ως μια από τις ραγδαία ανερχόμενες μουσικούς.

Η μόλις 22 ετών Πρεβεζάνα πιανίστα, που ολοκληρώνει φέτος τις ανώτατες σπουδές πιάνου σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, απέσπασε το 1ο βραβείο στον Τρίτο Διεθνή Διαγωνισμό Camerata Artists International Competition του New Jersey, στην κατηγορία πιάνου 18 ετών και άνω και διακρίθηκε μεταξύ δεκάδων συμμετεχόντων. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στο Merkin Concert Hall-Kaufman Music Center της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα...