Κυριακή26032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Τίνος είναι Δήμαρχε τα λεφτά; Κόντρα για την αποζημίωση απ΄την Ιόνια

aionia kalatzis

Πώς και πως περίμεναν οι κάτοικοι του Γυμνοτόπου δήμου Ζηρού την αποζημίωση της Τοπικής Κοινότητας για την Ιόνια Οδό και τώρα που επιτέλους τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο, ύψους περίπου 420χιλ ευρώ, κυριαρχεί αναστάτωση στο χωριό.

Αιτία, η αντίληψη του Δημάρχου ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δήμο κι όχι αποκλειστικά στον Γυμνότοπο. Άρα θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Μπορεί βέβαια να γίνει κι ένα μεγάλο έργο στην τοπική κοινότητα, όχι αναγκαστικά απ΄αυτά τα χρήματα, κι εφόσον υπάρξει σαφές αίτημα».

Περισσότερα...

Ματαίωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

apreveza pleist

Για δεύτερη φορά, η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Πρέβεζας, απέτρεψε πλειστηριασμό που αφορούσε σε πρώτη κατοικία.

Η πρώτη απόπειρα είχε γίνει τον Δεκέμβριο. Η κινητοποίηση όμως στο χώρο των δικαστηρίων είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της, όπως έγινε και στην επαναληπτική διαδικασία.

Περισσότερα...

Κλείνουν την Εθνική.. Διαμαρτυρία για το ΚΥ Πάργας

kentro ig poreia

Κινητοποιήσεων συνέχεια από κατοίκους και φορείς της Πάργας με αίτημα την διατήρηση και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και μετά την συνεχή υποβάθμισή του είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, ειδικά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση είναι αυξημένη.

Μετά την πρώτη κινητοποίηση που είχε γίνει, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι κάτοικοι και οι φορείς επανέρχονται.

Περισσότερα...

Καστροσυκιά- Μύτικας.. Οικόπεδα .. πετρελαίου αλλά προσεχώς!

ereuna ionio

Την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η μελέτη κατατέθηκε για γνωμοδότηση καθώς στα έντεκα οικόπεδα που θα εκμεταλλευτεί η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edisson περιλαμβάνονται και δύο που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τις ακτές του Μύτικα και της Καστροσυκιάς, στο Νομό Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Πρόταση να αξιοποιηθεί το σπίτι του Καρυωτάκη

oikia kariotaki

Πρόθυμοι να συζητήσουν κάθε δυνατότητα αξιοποίησης και προβολής, είναι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης.

Την εξέλιξη αυτή μετέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας στην Δημοτική Αρχή και μάλιστα για δεύτερη φορά, μέσα στους τελευταίους μήνες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα, με επιστολή του προς το Δήμο Πρέβεζας τον Ιούλιο του 2016 κάνει λόγο για επιβεβλημένη ανάδειξη και αξιοποίηση προς όφελος της πόλης, τόσο του συγκεκριμένου σπιτιού και του μνημείου της προτομής του ποιητή που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά όσο και της περιοχής στο Βαθύ εκεί όπου ο Καρυωτάκης έβαλε τέλος στη ζωή του.

Περισσότερα...

Αυτό είναι το αεροδρόμιο που σχεδιάζει στο Άκτιο η Fraport.. Τα έργα που ανακοίνωσε

aktio aef1

ΦΩΤΟ

To ολοκληρωμένο πλάνο για τον "εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη" των 14 περιφερειακών αεροδρομίων παρουσιάζεται από την Fraport Greece στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης τους, το οποίο και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το πλάνο της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της , περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

Συνάμα στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτορεαλιστικές φωτογραφίες στις οποίες ξεχωρίζουν αυτές για το αεροδρόμιο Ακτίου, το οποίο ναι μεν αποτελεί την βασική τουριστική πύλη της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, αλλά μέχρι σήμερα υπολείπονταν ακόμη και βασικών υποδομών.

Περισσότερα...

Στο Let' s Do it και φέτος ο Δήμος Ζηρού

afisa letsziros

Με βασικό σύνθημα “Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις” θα διοργανωθεί και φέτος η δράση Let' s Do it Greece στην οποία ο Δήμος Ζηρού θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η συγκεκριμένη πανελλαδική δράση καθαρισμού της χώρας σε μία μόνο ημέρα, έχει οριστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στόχος της δράσης είναι η διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων. Για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της φετινής δράσης ο Δήμος Ζηρού καλεί τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων καθώς και ομάδες εθελοντών που είτε έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση, είτε απλά επιθυμούν να λάβουν μέρος σ' αυτή, σε συνάντηση προκειμένου να υποδειχτούν σημεία καθαρισμού και να οργανωθεί η υλοποίηση της δράσης.

Περισσότερα...

Σύριος άφησε στο «Πετροπουλάκη» την τελευταία του πνοή

astekat2

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για την Γερμανία, όπου ζουν οι δυο του γιοί, ένας 57χρονος πρόσφυγας από την Συρία, άφησε την τελευταία του πνοή στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Στο στρατόπεδο ζούσε εδώ και μήνες με τη σύζυγό του και την κόρη τους, περιμένοντας να τους δοθεί το πράσινο φως για την επανένωση της οικογένειας στη Γερμανία.

Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους ώστε να συναντήσουν τα άλλα δύο τους παιδιά.

Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η αναστήλωση στη Μονή Αβάσσου

abassou esot

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης στην Ιερά Μονή Αβάσσου, στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής της στέγης με σχιστόπλακες προκειμένου να μην εισρέουν νερά που καταστρέφουν το εσωτερικό του ναού ήταν βασική προτεραιότητα, αφού η υγρασία προκάλεσε σημαντικές φθορές.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες και στα κελιά (προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν και κόσμο), ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στην θεμελίωση του Ναού.

Περισσότερα...

Παρουσιάζεται το "Ελληνικό Πρωινό" της Πρέβεζας

aproino ipeirou

Το «Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 17:00 στο Ξενοδοχείο Margarona Royal.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας / Παράρτημα Πρέβεζας.

Επ ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για τη διαδικασία κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων.

Περισσότερα...

Κινητοποιήσεις για ένα καλύτερο νοσοκομείο!

ergazomenoi noso

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας.

Η σύσκεψη αυτή έγινε με αφορμή προσχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο προβλέπει σαρωτικές αλλαγές τόσο στον υγειονομικό χάρτη της χώρας (συγχωνεύσεις κλινικών, Νοσοκομείων κ.τ.λ) όσο και αλλαγές στους ήδη κουτσουρεμένους οργανισμούς των Νοσοκομείων.

Περισσότερα...

Πριν προλάβουν να φυτευθούν τα δέντρα έκαναν φτερά..

androutsou park

Τα δεντράκια που είχαν φυτευθεί πριν από έναν μήνα περίπου, στα παρτέρια της πλατείας Ανδρούτσου, έβαλαν στο μάτι άγνωστοι... Και έσπευσαν να τα ξεριζώσουν πιθανότατα για να τα πάρουν στους δικούς τους κήπους!

Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο στην πόλη της Πρέβεζας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δέντρα και λουλούδια κάνουν φτερά ενώ εξ ίσου συχνοί είναι και οι βανδαλισμοί.

Το τελευταίο συμβάν επεσήμανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου υπογραμμίζοντας ότι τα δέντρα φυτεύτηκαν προκειμένου να ομορφύνουν τον χώρο αλλά και να βελτιώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο σημείο καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επανεκλογή Χασίδη- καθόλου τυχαία

dszirou proedreio

Ευτυχώς υπάρχει κι ένας πρόεδρος που θυμήθηκε να ευχαριστήσει τον γραμματέα! Ο λόγος για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Δ.Σ Ζηρού Χρήστο Χασίδη τον μόνο ως τώρα που ευχαρίστησε δημοσίως και κατά προτεραιότητα τον ομολογουμένως άοκνο και σεμνό γραμματέα Λάμπρο Τσώλη.

Είναι μια μικρή, ηθική αναγνώριση την οποία μόνο ο κ. Χασίδης σκέφτηκε να την κάνει για τον επί χρόνια γραμματέα του Δ.Σ.

Αυτή του η πρωτοβουλία αποτελεί ένα ψήγμα ευπρέπειας και ήθους που έχει φέρει ο Χρήστος Χασίδης στο Δ.Σ Ζηρού. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία ως το brandname της παράταξης Καλαντζή.

Περισσότερα...

Πέντε γαλάζιες σημαίες διεκδικεί φέτος η Πρέβεζα

PARALIA HLIOS 24

Στην υποβολή υποψηφιοτήτων για απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας σε Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Ζάλογγο, Κανάλι, Βράχο και Καστροσυκιά προχωρά άμεσα ο Δήμος της Πρέβεζας.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και δόθηκε με την έγκριση των σχετικών δαπανών το "πράσινο φως" για την υποβολή των υποψηφιοτήτων δεδομένου ότι μέχρι τέλος Μαΐου πρέπει να έχει προχωρήσει η οργάνωση κάθε ακτής.

Η Πρέβεζα πέρσι κατάφερε να πάρει τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στην Ήπειρο και το στοίχημα και φέτος είναι ακριβώς αυτό. Την ίδια στιγμή ισχυρό χαρτί αποτελεί και η εξαιρετική ποιότητα των νερών στις ακτές της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Μία αποχώρηση με βολές στο Δήμο Πρέβεζας

giorgos nitsas new

Η αποχώρηση του Γιώργου Νίτσα από την παράταξη της αντιπολίτευσης του Τάκη Παππά και η ανεξαρτητοποίησή του, ήταν αυτή που σημάδεψε τη συνεδρίαση της Κυριακής, με την οποία ανοίγει η δεύτερη δημοτική περίοδος.

Ο Γιώργος Νίτσας κατέθεσε επιστολή προς το προεδρείο του σώματος, με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του αφήνοντας συνάμα πολλές βολές προς την παράταξη με την οποία είχε συνεργαστεί.

Περισσότερα...

Πάργα: Ξεσηκωμός για τα Κέντρα Υγείας που μένουν χωρίς γιατρούς

apaky2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κάτοικοι και φορείς της Πάργας, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, υποχρεώνεται να ξεσηκωθεί και να ζητήσει το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην υγεία... Την εύρυθμη λειτουργία δηλαδή των δύο Κέντρων Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες στον πιο τουριστικό δήμο της Ηπείρου και τη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη κινητοποίηση μεταφράστηκε σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μεσοποτάμου.

Τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας δεν λύνονται με υποσχέσεις και αγροτικούς γιατρούς διαμήνυσαν οι κάτοικοι της περιοχής, απαντώντας έτσι και στην ανακοίνωση του τοπικού βουλευτή Κώστα Μπάρκα, λίγες ώρες πριν την κινητοποίηση για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών.

Περισσότερα...

Κτίριο στο ΕΚΑΒ παραχωρεί ο Δήμος Πάργας

astennew

Την δωρεάν παραχώρηση και χωρίς χρονικό περιορισμό στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, της χρήσης του δημοτικού κτηρίου του κοινοτικού γραφείου της Τ.Κ. Μεσοποτάμου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας, προκειμένου να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ Πάργας- Καναλλακίου.

Με την ίδια απόφαση, ο Δήμος ανέλαβε τη δέσμευση έναντι του ΕΚΑΒ να καλύψει τις δαπάνες των εργασιών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του ακινήτου, τον σχετικό εξοπλισμό και την κατασκευή στεγάστρου στάθμευσης των ασθενοφόρων καθώς και τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ύδρευση) του Τομέα ΕΚΑΒ.

Περισσότερα...

Πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων

enosi preveza

Ο ευπρεπισμός και η ανάδειξη των μνημείων της περιοχής, αποτελούν μία από τις προτεραιότητες της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας.

Με σκοπό τον συντονισμό όλων, αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη και την Προισταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη.

Περισσότερα...

Αντιδράσεις για την φιλοξενία προσφύγων στο Κανάλι

bits kanali

Μετά την εγκατάσταση προσφύγων σε παραλιακά ξενοδοχειακά καταλύματα στη Λυγιά, τώρα ετοιμάζονται νέες αφίξεις στα παράλια του Καναλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ιδιοκτήτες μονάδων έχουν συμφωνήσει για την φιλοξενία προσφύγων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός αυτό, που μάλλον στην αρχή υποτιμήθηκε από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, τώρα εγείρει τις πρώτες αντιδράσεις.

Περισσότερα...

Ανατίναξαν ΑΤΜ Τράπεζας στην Αμμουδιά

astinomia ninea

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους όταν λίγο πριν τις 4:00 τα ξημερώματα ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.

Άγνωστοι δράστες είχαν βάλει εκρηκτικά στο ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στην είσοδο της Αμμουδιάς Πρέβεζας.

Από την έκρηξη σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το κτήριο που φιλοξενούνταν το ΑΤΜ, ενώ ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν παρακείμενες οικίες.

Περισσότερα...

Διαμαρτυρίες στην Πάργα για τον αστυνομικό σταθμό

PARGA14

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ζητά την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.

Να θυμίσουμε πως μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας υποβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό.

Η επιστολή του κ. Νάστα

Περισσότερα...