Πέμπτη19012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον βιολογικό

parga n15

Eγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, η τροποποίηση- ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της υπάρχουσας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού Καθαρισμού) της Πάργας στη θέση «Βαρκά».

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε μια εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2013 ενώ συνάμα λαμβάνεται μέριμνα για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης με βάση τα αποχετευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερα...

Ψηφιακή περιήγηση... Πρέβεζα, το νησί της Ηπείρου

prebeza hl

Η ψηφιακή διαδρομή για την Πρέβεζα με τίτλο “Πρέβεζα, το νησί της Ηπείρου” ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή Clio Muse σε ελληνικά και αγγλικά.

Αποτελείται από 10 σημεία ενδιαφέροντος που παρουσιάζονται μέσα από 50 ιστορίες συνολικά. Η διαδρομή αυτή προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες της εφαρμογής και φορέας υλοποίησής της είναι ο Δήμος Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Δέκα προσλήψεις για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Πρέβεζας

paidikos news

Στην πρόσληψη 10 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας προκειμένου να στελεχώσει το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμενης Φροντίδας καθώς και τις δομές των υφιστάμενων Παιδικών Σταθμών.

Πρόκειται για 2 βρεφονηπιοκόμους ΤΕ, 2 βοηθούς Βρεφοκόμους Δ.Ε, 1 μάγειρα Δ.Ε, 1 άτομο Ύ.Ε προσωπικό καθαριότητας για τον Βρεφονηπιακό καθώς επίσης 2 ΤΕ.βρεφονηπιοκόμους και 2 Υ.Ε προσωπικού καθαριότητας για τους παιδικούς σταθμούς.

Περισσότερα...

Πράσινο φως για τις ιαματικές πηγές Πρέβεζας

IAMATIKA LOYTRA PREBEZA

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών της Πρέβεζας αφού, σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία, η Επιτροπή Αξιολόγησης έδωσε ήδη το "πράσινο φως" δεδομένου ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από τη ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις .

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστο Νέσσερη είναι μέσω του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών να "ανοίξει" το θέμα της χρηματοδότησης των Ιαματικών Πηγών μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ήδη κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Δήμαρχος Αγιάς Γκουντάρας Αντώνης έθιξε το συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα...

Στόχος επετεύχθη για την Αρχαία Κασσώπη!

KASSOPH

Πριν καν συμπληρωθεί η προκαθορισμένη χρονική περίοδος (31/12/2016) συγκέντρωσης πόρων για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης στην Πρέβεζα, το επιθυμητό ποσό συγκεντρώθηκε.

Το ποσό των €80.500 θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης των μελετών αποκατάστασης αυτού του σημαντικού αρχαιολογικού και πολιτιστικού χώρου.

Περισσότερα...

Πρέβεζα: Μεγάλες οι ζημιές από τον παγετό

pagetos prebeza

Τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις καλλιέργειες της Πρέβεζας από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παρατεταμένο παγετό συζήτησαν οι αγρότες της περιοχής σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Βασιλάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική περιγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι παραγωγοί (και κυρίως αυτοί που καλλιεργούν κηπευτικά προϊόντα και εσπεριδοειδή) η οποία σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηρίζεται καθολική.

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται αυτή την στιγμή.

Περισσότερα...

Επιλύονται τα προβλήματα ύδρευσης στο Κανάλι

ergo kanali

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης Ζέφυρου Καναλίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως Κανάλι προϋπολογισμού 2.463.887.00 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το Κανάλι την περασμένη εβδομάδα και ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 600 μέτρα αγωγού ενώ η διαδικασία της τοποθέτησης προχωρά χωρίς προβλήματα.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου με νέο αγωγό αυξημένης διατομής που αναμένεται να καλύψει επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του Καναλίου. Το Κανάλι σήμερα τροφοδοτείται από τον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας ένα έργο που έχει κατασκευαστεί πριν 40 χρόνια και δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων δεδομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή.

Περισσότερα...

Ένα εκατομμύριο για την αναστήλωση της Αρχαίας Κασσώπης

KASSOPH

Την ένταξη της πράξης για την αποκατάσταση- ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α΄ φάση) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εντάσσεται στην Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, θα αποκατασταθεί τμήμα του Αρχαίου Θεάτρου, θα βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα του μνημείου, ενώ θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των επισκεπτών του. Πέραν της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο δεύτερος στόχος αφορά την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης των τουριστών.

Περισσότερα...

Διάσωση κυνηγόσκυλου που έπεσε σε βάραθρο

kinigoskilo pigadi

Στον απεγκλωβισμό και την διάσωση κυνηγετικού σκύλου προχώρησε η ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων του Νομού Πρέβεζας.

Ο σκύλος έπεσε σε βάραθρο (φυσικό πηγάδι) βάθους τουλάχιστον 18 μέτρων, και είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο πατάρια μεταξύ 12 και 18 μέτρων ενώ το βάθος του βάραθρου συνεχίζονταν.

Περισσότερα...

Εκ νέου συζητήσεις για το master plan του λιμανιού

prevezanew

Η επικαιροποίηση του master plan για τον λιμένα της Πρέβεζας, σχετικά με την χρήση του δυτικού κρηπιδώματος και την εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη στην είσοδο του τουριστικού λιμένα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εκπροσωπήθηκε στην συνεδρίαση από την Πρόεδρο Κα Καζάκου Παρθενία, τον Αντιπρόεδρο Κορωναίο Κοσμά και την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων του Δήμου Κα Μωραίτη Κων/να.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έγινε διεξοδική συζήτηση στην οποία παρέστησαν και πήραν το λόγο εκπρόσωποι και των άμεσα ενδιαφερομένων όπως Λιμενεργατών, οδηγών φορτηγών αυτοκίνητων, και ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε .

Περισσότερα...

Το Χωριό της Χαράς κέρδισε τις εντυπώσεις

axorio xaras

Άνοιξε τις πύλες το Χωριό της Χαράς στην Πρέβεζα... Στην Πλατεία Δικαστηρίων υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους κι έβαλε τη δική του γιορτινή νότα στην πόλη.

Τους επισκέπτες, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος αντάλλαξε ευχές για τις ημέρες των εορτών.

Το χωριό της χαράς θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και θα φιλοξενήσει μία σειρά από δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει σχολεία, σύλλογοι και φορείς.

Περισσότερα...

Κέντρο Κοινότητα δημιουργείται στο Θεσπρωτικό

allileg

Ο Δήμος Ζηρού στην προσπάθειά του ν' αναπτύξει δομές κοινωνικής υποστήριξης των πολιτών, έλαβε μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ.) έγκριση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας το οποίο θα λειτουργήσει στο Θεσπρωτικό. Το έργο με κωδικό ΟΠΣ 5002215 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”.

Στόχος του έργου είναι ‘η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες’ που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου.

Περισσότερα...

2,8 εκατομμύρια για την προστασία του θεάτρου Νικόπολης

arnikopoli

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των δράσεων που περιλαμβάνει το Καινοτόμο Πρόγραμμα της Περιφέρειας "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πράξη συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (β΄ φάση).

Φορείς υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, στην οποία κατανέμεται συνολική δημόσια δαπάνη 2.438.000 ευρώ και η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων με δημόσια δαπάνη 362.000 ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου 2017 και λήξης η 30η Μαΐου 2020.

Περισσότερα...

Προληπτικά μέτρα για την γρίπη των πτηνών

biotopos

Στη λήψη προληπτικών μέτρων προχωρά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με αφορμή την ανίχνευση γρίπης των πτηνών σε βουβοκύκνο, στο Δέλτα του Έβρου αλλά και την εμφάνιση της νόσου σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά ή τα άλλα πτηνά σε αιχμαλωσία, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πιστή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας, ήτοι :

Περισσότερα...

Ματαίωσαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

dika pleistir2

Τον πλειστηριασμό κατοικίας ματαίωσαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στην Πρέβεζα. Ανταποκρινόμενοι στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων όπου θα διενεργούνταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Παρέμειναν εκεί και υποδέχθηκαν με το σύνθημα «δεν θα περάσει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας», την συμβολαιογράφο, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς ήταν αδύνατη η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο.

Περισσότερα...

Πάει για το…2020 η Αμβρακία Οδός..

amvrakia odos

Σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί ο δρόμος Ακτίου- Αμβρακίας, μια οδική αρτηρία με ιδιαίτερη σημασία για την Ήπειρο..

Παρότι πέρασαν επτά χρόνια από όταν ξεκίνησε το έργο, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλο τρία για την αποπεράτωσή του...

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργασίες έχουν παγώσει και το Υπουργείο Υποδομών έχει εξαντληθεί σε... καλές προθέσεις.

Περισσότερα...

ΕasyJet.. Συνδέει το Άκτιο με το Μάντσεστερ από την άνοιξη

eazyzet

Συνεχίζει να επενδύει στη χώρα μας η αεροπορική εταιρεία easyJet, προσθέτοντας τέσσερα νέα δρομολόγια από την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Επιπλέον, η χωρητικότητα θέσεων που προσφέρεται από και προς τους ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 7% το 2017, προσφέροντας στους Έλληνες επιβάτες, ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές σε προσιτές τιμές, καθώς και ταξιδεύοντας περισσότερους επισκέπτες σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδος.

Τα νέα δρομολόγια της εταιρείας είναι από Ρόδο προς Αμβούργο και Λούτον του Λονδίνου, από Πρέβεζα, το αεροδρόμιο Ακτίου δηλαδή, προς Μάντσεστερ και από την Κεφαλονιά προς Μπρίστολ. Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Α320 της Airbus, ενώ εισιτήρια βρίσκονται προς πώληση στο easyjet.com, με την εφαρμογή στο κινητό ή GDS .

Περισσότερα...

Γλυκά και ευχές στα παιδιά των προσφύγων στην Λυγιά

mpailis prosfiges

Tα καταλύματα στην περιοχή της Λυγιάς όπου μένουν οι οικογένειες των Σύριων προσφύγων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Αγγέλη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λυγιάς Δημήτρη Καλόγηρο.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου μοίρασε στα παιδιά και τις οικογένειές τους γλυκίσματα και αντάλλαξε με όλους ευχές για τη νέα χρονιά.

Η ευχή που κυριάρχησε ήταν Ειρήνη για όλο τον κόσμο και κυρίως για την Συρία η οποία δοκιμάζεται σκληρά από τον πόλεμο.

Περισσότερα...

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.. Υποδοχή πρωτοετών

aen prebeza

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων έγινε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων αλλά και ναυτιλιακών εταιριών.

Περισσότερα...

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλο τον Δήμο Ζηρού!

dimos zirouwf

Πολλά και σημαντικά ήταν τα έργα που υλοποίησε ή δρομολόγησε η δημοτική αρχή Ζηρού κατά το 2016. Ένα από αυτά ήταν και η υλοποίηση ενός σύγχρονου δικτύου ασύρματου ίντερνετ (WIFI) σε πολλά σημεία του Δήμου, παρέχοντας κάλυψη σε περιοχές που είτε δεν είχαν καθόλου, είτε διέθεταν και ήταν προβληματική, είτε είχε διακοπεί και δεν είχαν προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το συγκεκριμένο δίκτυο επιτρέπει στους πολίτες να έχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός των διοικητικών ορίων.

Περισσότερα...

Η μεγάλη μέρα… Ο Άγιος Ανδρέας ανήκει πλέον στην Πρέβεζα!

kastro stratos1

Ήταν μια μεγάλη μέρα για την Πρέβεζα... Ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής, έγινε πράξη... Και ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ήπειρο, που αποδεσμεύεται και περνά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πρέβεζας υπεγράφη το συμβόλαιο μεταβίβασης του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα και των εγκαταστάσεών του από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την ανάπλασή του και τη χρήση των κτιρίων του για Διοικητήριο κλπ.

Η μεταβίβαση περιλαμβάνει 36 κτίρια και καθαρή έκταση 32 περίπου. Με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται η προσπάθεια που για τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου είχε αποτελέσει και προσωπικό στοίχημα.

Περισσότερα...