Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Ευθύνες στην Περιφέρεια για τις καταστροφές στον Λούρο!

AKPREBEZA7

Το μπαλάκι στην Περιφέρεια πέταξε η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Και αυτή τη φορά με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο Λούρος και οι γύρω περιοχές κυρίως με την υπερχείλιση του ξεροπόταμου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και κατοίκων του Λούρου, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, έγιναν πολλές τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές.

Περισσότερα...

Δημοπρατείται τον Γενάρη ο δρόμος Άκτιο- Αμβρακία

amvrakia odos

Τον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί εκ νέου ο πολύπαθος οδικός άξονας Ακτίου- Αμβρακίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον προγραμματισμό του νέου έτους.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη όλων των σημαντικών έργων στη χώρα μιλώντας στην Βουλή, είπε ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα στην Πατρών-Πύργου, ενώ ξεκινούν και τα έργα στο νότιο τμήμα της Ε65( Λαμία-Ξυνιάδα) και θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν μέσα στο 2018 και τα έργα στο βόρεια τμήμα της.

Περισσότερα...

Καταδίωξη ταχύπλοου με πρόσφυγες στο Αλωνάκι

LIMENIKO 7 7

Με ορμητήριο το Αλωνάκι στην περιοχή Φαναρίου Πρέβεζας επιχείρησαν να δράσουν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Εκεί είχε μεταφερθεί ομάδα δέκα προσφύγων, η οποία επιβιβάστηκε σε ταχύπλοο προκειμένου να μεταβεί, πιθανότατα στην Ιταλία.

Ωστόσο το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε μετά από επιχείρηση του Λιμενικού, το οποίο αξιοποίησε σχετικές πληροφορίες που είχε.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ο 65χρονος χειριστής του συνελήφθη, ενώ οι αλλοδαποί επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Ο «Νίκος» επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον

arxelon nikos

Το όνομα «Νίκος» το έδωσαν οι άνθρωποι που επί μήνες του παρείχαν φροντίδα. Η θαλάσσια χελώνα είχε βρεθεί στις 18 Αυγούστου στην Πρέβεζα με τραύμα στο κεφάλι.

Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης του «Αρχέλων».

Τρεις μήνες μετά είναι πανέτοιμη να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό της περιβάλλον και να συνεχίσει το ταξίδι της στις ελληνικές θάλασσες.

Περισσότερα...

«Παραγαία».. Βραβεύτηκε στην Ισπανία, κατακτά την Ευρώπη!

paragaia1

Οι ιδιοκτήτες του μουσείου ελιάς και κέντρου γαστρονομίας Παραγαία που έχει μακρά διαδρομή στην Πάργα, βραβεύτηκαν στην πόλη Cordoba της Ισπανίας με το βραβείο Aurum Award "Europe Excellence Enogastronomic" – 2017 για την συνολική τους προσφορά στην ανάδειξη την Ελληνικής και Τοπικής Γαστρονομίας.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης "XV EUROPEAN GONGRESS OF ENOGASTORNOMICS BROTHERHOOD" και η επιλογή τους έγινε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO) το οποίο διοργάνωσε την απονομή και την εκδήλωση.

Περισσότερα...

Δέσμευση για φωτοβολταϊκά στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου

mparkas toev

Ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των ηλεκτροδοτούμενων Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) της Ηπείρου έθεσαν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη οι εκπρόσωποί τους, κ. Βάσσιος (Τ.Ο.Ε.Β. Μπόϊδα-Μαυρής), κ. Μπρούβας (Τ.Ο.Ε.Β. Λάμαρης), κ. Αναστασίου (Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς) και κ. Πρέντζας (T.O.E.B. Πόρου), την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κ. Μπάρκας, καθώς και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μ. Κάτσης.

Οι εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β. της Ηπείρου ζήτησαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δoθεί το «πράσινο φως» από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Δ.Μ.Η.Ε.), προκειμένου οι Τ.Ο.Ε.Β. της Ηπείρου να ενταχθούν στο πρόγραμμα κατασκευής Φωτοβολταϊκών Σταθμών, με την προοπτική να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες λειτουργίας των αντλιοστασίων τους.

Περισσότερα...

Χωρίς βιβλία για τις ξένες γλώσσες στην Πρέβεζα

SXOLEIO TSANTA

“Τις τελευταίες δύο σχολικές χρονιές (2016-17 και 2017-18) στη Δ/νση Π.Ε. Πρέβεζας υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της β΄ ξένης γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά κατά περίπτωση)”.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών τονίζοντας πως “κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 τα παραπάνω βιβλία είχαν παραγγελθεί και δόθηκαν στους μαθητές των σχολείων αλλά δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα οι εκδοτικοί οίκοι από τους οποίους έγινε η παραγγελία”.

Περισσότερα...

Κοινωνικό παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας στο Θεσπρωτικό

kalantzis kp

Με μία σεμνή τελετή έγιναν στα ανακαινισμένα γραφεία στις Εργατικές κατοικίες Θεσπρωτικού, τα εγκαίνια δύο σημαντικών δομών του Δήμου Ζηρού.

Του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας.

Με το πέρας της ευλογίας ο ιερέας χαιρέτισε την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία δίνοντας συγχαρητήρια στο Δήμο, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση και συμπόρευση της εκκλησίας στο δύσκολο κοινωνικό έργο και ρόλο που έχουν να επιτελέσουν οι δύο κοινωνικές δομές.

Περισσότερα...

Μήνυση κατ΄αγνώστων για τις δηλητηριάσεις σκύλων

skilia nekra

Μήνυση κατ' αγνώστων υπέβαλλε στον Αστυνομικό Σταθμό Λούρου -εκπροσωπώντας τον Δήμο Πρέβεζας- ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Θεόδωρος Κατσαούνος ζητώντας να πραγματοποιηθούν έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν ο δράστης (ή οι δράστες) των περιστατικών μαζικής δηλητηρίασης σκύλων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Λούρο και τον Ωρωπό.

Ο κ. Κατσαούνος στην μήνυσή του περιγράφει τα περιστατικά που κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις καταγγελίες που έφτασαν από ζωοφιλικές οργανώσεις υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συνδράμει το έργο των αστυνομικών αρχών.

Ενεφανίσθη και ο Δήμος Πάργας.. Τι λέει για τις ζημιές

ak pre3

Επιτέλους... Ενεφανίσθη και ο Δήμος Πάργας... Πέντε μέρες μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έγιναν, έρχεται να ενημερώσει... σχετικώς!

Έχει αποδείξει και στο παρελθόν εξάλλου την... “ταχύτητα” με την οποία ενεργεί σε ζητήματα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και την προτεραιότητα που δίνει σε σοβαρά, κατά κοινή ομολογία, θέματα που αφορούν στο Δήμο!!!

Αφού, είχαν προηγηθεί ως γνωστόν ανακοινώσεις περί παρέμβασης του Δημάρχου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και περί ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα ELENA.

Περισσότερα...

Ο χορός του Ζαλόγγου σε Ρωσικό ντοκιμαντέρ

axoros zalogou

Σε ένα πολύωρο με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες εγχείρημα με πολύ ικανοποιητικό όμως αποτέλεσμα εξελίχθηκαν τα γυρίσματα του Ρωσικού Συνεργείου στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου.

Εννιά γυναίκες από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Δημήτρη Ρούσσου έκαναν αναπαράσταση του Χορού του Ζαλόγγου και της θυσίας των Σουλιωτισσών για το συνεργείο της Ρωσικής Τηλεόρασης που πραγματοποιεί γυρίσματα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Περισσότερα...

Απολογισμός των ζημιών στον Δήμο Ζηρού

asno ziros

Έκτακτη συνεδρίαση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δήμο Ζηρού από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο το οποίο συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Γιολδάσης ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση που δημιούργησαν οι πλημμύρες στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και μετέπειτα στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Περισσότερα...

Σε εξέλιξη τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους

arxaia preveza

Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και της Κασσώπης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη και άλλους.

Ο κ.Μπένος βρίσκεται στην περιοχή της Ηπείρου από την Κυριακή και κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συναντήσεις και επαφές για τα έργα που υλοποιούνται από το Διάζωμα και την Περιφέρεια στο πλαίσιο των "Πολιτιστικών Διαδρομών" των Αρχαίων Θεάτρων και τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Μελέτες για ν' αλλάξει τα φώτα και ο Δήμος Πάργας

adromos led

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Πάργας στη διαδικασία ωρίμανσης έργων αστικού ηλεκτροφωτισμού, μέσω του Μηχανισμού ELENA, που προωθείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και στο οποίο συμμετέχουν ήδη οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει από τον Ιούλιο του 2016 σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του Μηχανισμού ELENA.

Περισσότερα...

Μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό

skilia nekra

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει η μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Ευάγγελος Δρίβας κλινικός ψυχολόγος και διαχειριστής στο Κέντρο που δέχεται τις καταγγελίες κακοποίησης ζώων Ελλάδος τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ανευρεθεί πάνω από δέκα -10- σκύλοι νεκροί από δηλητηρίαση μόνο στον Λούρο Πρέβεζας.

Σε διπλανό χωριό, στον Νέο Ωρωπό, βρέθηκαν σε μία ημέρα, όπως με ενημέρωσαν, δεκαπέντε σκύλοι δηλητηριασμένοι.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών σε Λούρο και Ζάλογγο

AK PREBEZA2

Μετά την δύσκολη και επίπονη προσπάθεια των πρώτων ωρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία και πρωτόγνωρα για την περιοχή μας καιρικά φαινόμενα στις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου, ο Δήμος της Πρέβεζας ,συνεχίζει συντονισμένα (σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Ροπόκη, Λούρου Θεόδωρο Κατσαούνο και Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη) τις ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης επικοινώνησε με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και με τους συνεργάτες του Υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη προκειμένου να τους εκθέσει την κατάσταση και να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 300 χιλ.ευρώ για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς

attiki mandra

Η Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς της Αττικής, προβαίνει στη συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων, με σκοπό την παροχή άμεσης βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Πρέβεζας, τα κλινοσκεπάσματα που θα συγκεντρωθούν πρέπει να είναι καινούργια και αχρησιμοποίητα

Η συγκέντρωση θα γίνει έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στους ενοριακούς ναούς της πόλης.

Λούρος: Δέκα χρόνια ραστώνης κι αδιαφορίας

AKPREBEZA4

Την οργή των κατοίκων του Λούρου οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες μεταφέρει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Πρέβεζας. Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ με τον τοπικό βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ζητά την λήψη δέσμης μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συνάμα όμως κάνει εκτενή αναφορά στις μαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη από τον Δήμο Πρέβεζας ο οποίος δεν προέβη ούτε στους στοιχειώδεις καθαρισμούς.

Περισσότερα...

Ζηρός: Στην υπηρεσία των κατοίκων το Κέντρο Κοινότητας

kkzirou

Μία σημαντική κοινωνική δομή τέθηκε στην υπηρεσία των κατοίκων του Δήμου Ζηρού και ειδικά εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού του οποίου οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας ολοκληρώθηκαν και καθημερινά παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενους, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Στεγάζεται στο Θεσπρωτικό στην περιοχή Εργατικές Κατοικίες και λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Περισσότερα...

Πόλεμος στην Πρέβεζα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

xorio preveza

Πόλεμος μεταξύ επαγγελματιών της πόλης και του Δήμου Πρέβεζας έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Εδώ και αρκετές ημέρες δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής είχαν απευθυνθεί στο Δήμο ζητώντας την μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού, από την παραλιακή όπου γίνεται, στην αγορά του ιστορικού κέντρου.

Μετά την υποβολή του αιτήματος ακολούθησε μία μαραθώνια συζήτηση στο δήμο της Πρέβεζας, όπου ακούστηκαν πολλά και εν μέρει αποκαλυπτικά...

Στο τέλος το αίτημα των επαγγελματικών απορρίφθηκε.

Περισσότερα...

Η Πρέβεζα ετοιμάζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

axorio xri

Η προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Χαράς στην Πρέβεζα (το οποίο φέτος θα ανοίξει τις πύλες του για 6η συνεχή χρονιά) ήταν το αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου , του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο δημιουργός της Οπερας του Νερού και του Ονείρου Λέανδρος Σπαρτιώτης, εθελοντές και φίλοι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού κατέθεσαν απόψεις , προτάσεις και νέες ιδέες για την αναβάθμιση και διεύρυνση του θεσμού με επίκεντρο πάντα την διασκέδαση των παιδιών αλλά και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Περισσότερα...