Σάββατο24062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Πρέβεζα

Καρέτα χτυπημένη στο κεφάλι εντοπίστηκε στο Μονολίθι

kareta mono

Μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε στο Μονολίθι στην Πρέβεζα.

Στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως έφερε τραύματα, πιθανόν από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ είχε και ένα μεγάλο αγκίστρι στο στόμα της.

Περισσότερα...

Ζηρός: Αντικατάσταση δικτύου, λύση προβλημάτων

diktio idreziros

Σε αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη θέση Χαρατσάρι έως τη θέση Γούση στη Φιλιππιάδα, προχώρησε ο Δήμος Ζηρού.

Ο νέος αγωγός μήκους περίπου 1700 μέτρων αντικατέστησε τον παλιό και προβληματικό, δίνοντας λύση στα προβλήματα από τις συνεχείς βλάβεις του δικτύου που ταλαιπωρούσαν επί δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περισσότερα...

Αποκαταστάσεις δρόμων και σημάνσεις στην Φιλιππιάδα

adtomoi fili

Μετά την τοποθέτηση νέου ασφαλτικού τάπητα και την απαραίτητη διαγράμμιση που έγιναν στην οδό Γριμπόβου στην Φιλιππιάδα, ο Δήμος Ζηρού προχώρησε σε σημάνσεις δρόμων, σηματοδοτήσεις και άλλες παρεμβάσεις σε αρκετές οδούς συμπεριλαμβανομένου και κόμβου της Ιόνιας Οδού, που η έλλειψη σήμανσης είχε δημιουργήσει προβλήματα σε οδηγούς.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ζηρού προχώρησε:

Περισσότερα...

Εγκατάλειψη κι απαξίωση για το ρολόι της Πρέβεζας

preveza roloi

Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης παρουσιάζει ο ιστορικός πύργος του ρολογιού της Πρέβεζας, την ώρα που η περιοχή βαδίζει προς την καρδιά της τουριστικής περιόδου. Το θέμα αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” ασκώντας συνάμα και κριτική για την απουσία ενδιαφέροντος προς τα ιστορικά μνημεία.

Ο πύργος του ρολογιού είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και δεσπόζει του Ιστορικού της Κέντρου.

Αποτελεί μια συμμαχία της ιστορίας με την καθημερινότητα, που δίνει "θερμότητα" σε όλη την παλιά Πρέβεζα.

Περισσότερα...

Τα παιδιά έκαναν «καθρέφτη» την παραλία της Αμμουδιάς

amoudia sk3

Με μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, γιόρτασαν στην Αμμουδιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα παιδιά της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής κοινότητας και από κοινού απομάκρυναν τα σκουπίδια από την παραλία.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν σε θέματα περιβάλλοντος καθώς και στις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινότητας για την προστασία της περιοχής αλλά και την αναγκαιότητα να διατηρείται καθαρή.

Περισσότερα...

52 προσλήψεις στο Κέντρο Προσφύγων Φιλιππιάδας

FILIPIAD KATAYL

Την προσεχή εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που «έτρεξε» η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μέσω ανάρτησης Πρόσκλησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ., η οποία θα αφορά την οκτάμηνη απασχόληση 1.882 ανέργων στα Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων της χώρας.

Ειδικότερα, το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας θα ενισχυθεί με 52 νέους ωφελούμενους, οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα...

Το Καναλάκι «βλέπει» εθνική.. Εγκαίνια την Πέμπτη

kanalaki 4

Το Καναλάκι αποκτά γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στην Εθνική Οδό! Τα έργα επιτέλους ολοκληρώθηκαν και έτσι χρόνιο πρόβλημα λύνεται.

Το έργο είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Τα εγκαίνια, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πάργας, θα πραγματοποιηθούν στη θέση «Γέφυρα» την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., οπότε και επίσημα πλέον ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Δήμος Ζηρού… Το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

FILIPPIADA 22

Με σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες είναι εμπλουτισμένο το 3ο Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού.

Ο Δήμος για 3η συνεχή χρονιά στηρίζει και ενισχύει τις εκδηλώσεις και δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, τη διατήρηση της παράδοσης και τη μεταλαμπάδευση στις νεότερες γενιές.

Μία σπουδαία εκδήλωση που στοχεύει πρωτίστως στην ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομίας της περιοχής και των τοπικών γεύσεων και προϊόντων, είναι το '1ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θεσπρωτικό στις 14 και 15 Ιουλίου.

Περισσότερα...

Στο σφυρί το Preveza Beach από την Eurobank

preveza bets

Στην πώληση -μέσω πλειστηριασμού- πέντε ξενοδοχείων μεσαίου μεγέθους προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στα ξενοδοχεία αυτά περιλαμβάνεται και το Preveza Beach στην Πρέβεζα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ξενοδοχεία τα οποία βρέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank κατόπιν της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να αντεπεξέλθουν στις δανειακές και όχι μόνο υποχρεώσεις.

Περισσότερα...

Ανάβουν φωτιές του Κλήδονα κι αναβιώνουν έθιμα

aigainnis klidonas

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00, στην πλατεία στον Παντοκράτορα θα αναβιώσει το έθιμο του Κλήδονα, που συνδέεται με την γιορτή του Αη Γιάννη του Ρηγανά.

Κάθε χρόνο, μικρά παιδιά διαγωνίζονται σε παραδοσιακά παιχνίδια ενώ στην συνέχεια σε μια μεγάλη φωτιά καίγονται τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Ο τοπικός σύλλογος υποδέχεται τους επισκέπτες κερνώντας τους τοπικά εδέσματα ενώ χορευτικά παρουσιάζουν πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.

Περισσότερα...

Και με υπογραφές στο Δήμο το «Πετροπουλάκης»

petrop ipografi

Μετά από πολύμηνη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού και του ΤΕΘΑ, ο κύκλος των εργασιών σε τεχνικό επίπεδο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” επέστρεψε και πάλι στους κατοίκους της Φιλιππιάδας και στον Δήμο Ζηρού.

Το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου στο δημοτικό κατάστημα Φιλιππιάδας, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Τύπου και εκπροσώπων του Ταμείου Στρατού υπογράφηκε η συμβολαιογραφική πράξη επιστροφής της κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου στον Δήμο Ζηρού, οποίος αποτελεί τον διάδοχο, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας από τον οποίο και είχε γίνει η παραχώρηση.

Περισσότερα...

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος στα παράλια της Ηπείρου

HLIOBASIL IONIO

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου καταγράφεται κατά την φετινή σεζόν. Μάλιστα σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου σε σύσκεψη που έγινε, η αύξηση ξεπερνά αισθητά το μέσο όρο που σημειώνεται σε επίπεδο χώρας.

Το γεγονός αυτό επιβραβεύει τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για εξωστρέφεια και προβολή, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Περισσότερα...

Κέντρα Υγείας: Έρανος για τα σεντόνια και κλείδωμα το μεσημέρι!

kentro ugeias

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας... Μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, συντήρηση από δωρεές και παροχές κατοίκων, φορέων και δήμων, ακόμη και έρανος στις εκκλησίες για την ενίσχυσή τους....

Αν και ξεκίνησε η τουριστική περίοδος τα Κέντρα Υγείας Πρέβεζας κλειδώνουν το μεσημέρι, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Δεν λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου όπως είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν. Ούτε τράπεζες!!!

Το καλοκαίρι η περιοχή βουλιάζει από τους τουρίστες, όμως η κατάσταση παραμένει ίδια.. Η ΠΟΕΔΗΝ ασκεί σκληρή κριτική στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και παρουσιάζει αναλυτικά την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Περισσότερα...

Οι χορηγοί άνοιξαν τον δρόμο για την Αρχαία Κασσώπη!

ioannou mpenos st

H ολοκλήρωση μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης αλλά και οι εργασίες που θα ξεκινήσουν, μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη για το Ρωμαϊκό Στάδιο της Νικόπολης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο καθώς και οι τελικές διαβουλεύσεις για τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν από τον πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, προς τιμήν των μεγάλων χορηγών του προγράμματος διαδικτυακής χρηματοδότησης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπη.

Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στο crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, σημειώνοντας ωστόσο πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα λόγω χαμηλού κυρίως πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου, δεν μπορεί να διαχωρίσει δύο έννοιες οι οποίες είναι επάλληλες και όχι ταυτόσημες, τις υποδομές και την ανάπτυξη.

Περισσότερα...

"Επιδρομή" από κάμπιες.. Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες

epidromi kampies

Την άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, προκάλεσε το πρόβλημα με τις κάμπιες, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό, στις περιοχές Μυρσίνης, Ωρωπού και Μεσοποτάμου.

Η Διεύθυνση προχώρησε σε αυτοψία και δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστώσει το στάδιο που βρίσκεται, να αξιολογήσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για την αγροτική παραγωγής και ενδεχομένως να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Περισσότερα...

Η κίνηση από την Ιόνια «πνίγει» την Φιλιππιάδα

filipiada komvos

Έντονα είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν στην Φιλιππιάδα, πριν ακόμη ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική σεζόν.

Μετά την παράδοση του κόμβου στην Ιόνια Οδό, όλα τα οχήματα τόσο με κατεύθυνση προς Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, όσο και προς Ιόνια οδό, διέρχονται μέσα από τη Φιλιππιάδα και δεν ακολουθούν τον περιφερειακό με κατεύθυνση από και προς τον κόμβο στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Οι κάτοικοι της οδού Τζαβέλλα συγκέντρωσαν υπογραφές και με επιστολή τους εξέφρασαν προς τον Δήμαρχο Ζηρού το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις.

Περισσότερα...

Η Κασσώπη εντυπωσίασε την Υπουργό Πολιτισμού!

koniordou kaspi

Η συνεχής βροχόπτωση υποχρέωσε την Υπουργό Πολιτισμού να φορέσει αδιάβροχο, όμως δεν ματαίωσε την επίσκεψη της στην Αρχαία Κασσώπη, έναν ακόμη σταθμό της περιοδείας της στην Ήπειρο.

Η Υπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για τα έργα που δρομολογούνται, καθώς η Κασσώπη αποτελεί έναν από τους κρίκους στο πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών».

Περισσότερα...

Ενίσχυση του Νοσοκομείου από την Μητρόπολη Τορόντο

xeiroyrgos pasl

Στολές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δωρεά του Μητροπολίτη Τορόντο και Καναδά κ. Σωτηρίου, παραδόθηκαν, μετά το πέρας Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η παράδοση έγινε από τον Μητροπολίτη Πρέβεζας κ. Χρυσόστομο.

Οι ιατρικές στολές παραδόθηκαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου Μιλτιάδη Παππά, παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας.

Παργινό Συμπόσιο.. Η γιορτή του πολιτισμού και της γαστρονομίας!

PARGA PEZODROMOS

Παργινό Συμπόσιο... Μια γιορτή του πολιτισμού και της γαστρονομίας, διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Πάργας, προκειμένου να αναδείξει τα τοπικά προιόντα, να προβάλλει το μεράκι με το οποίο δουλεύουν τα μέλη του, την ποιότητα των υπηρεσιών και μέσα από όλα αυτά να προβάλλει την παράδοση της Πάργας στην φιλοξενία!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου.

«Το φαγητό αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας μας και επιδιώκουμε με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να το βοηθήσουμε να ανακαλύψει τους γευστικούς θησαυρούς της Πάργας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα...

Ένας σύγχρονος κι ασφαλής δρόμος για το Καναλάκι

dromos kanal1

Ένας νέος οδικός άξονας και επίσημα παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το Καναλάκι με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, μία πρόσβαση γρήγορη κι ασφαλή.

Ο οδικός άξονας αποτελείται από δύο βασικά υποέργα.

Το πρώτο υποέργο, είχε σαν αντικείμενο την απευθείας σύνδεση του Καναλλακίου με την εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Η νέα οδός διέρχεται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καναλλακίου και Κουκουλίου, και έχει μήκος περίπου 7 χιλιόμετρα, από τη διασταύρωση προς Χόχλα μέχρι τη διασταύρωση με την εθνική οδό.

Περισσότερα...

Δήμος Ζηρού: Η πλατεία Θεσπρωτικού επισκίασε τον απολογισμό

disizirou

Χαρακτηριστικά τυπικής διαδικασίας προσλαμβάνει πια κι ο προβλεπόμενος από τον «Καλλικράτη» ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων των δημοτικών αρχών. Απ΄τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο δήμος Ζηρού που σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ πριν από τη συνεδρίαση με άλλα υπηρεσιακά θέματα, η δημοτική αρχή παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2016.

Κατά τον κ. Καλαντζή ο δήμος Ζηρού «έχει σπάσει τα κοντέρ στις δημοπρατήσεις. Πολύ λίγες ήταν οι αναθέσεις έργων» και την ίδια στιγμή «ο δήμος Ζηρού είναι μέσα σ’ όλα τα πράγματα της Ηπείρου» με ενεργό, αναβαθμισμένο ρόλο. Επιπλέον ο Δήμαρχος ανέδειξε τη «συνέπεια» του δήμου απέναντι στους πάσης φύσεως προμηθευτές και συναλλασόμενους αλλά και την ψυχρή λογική απέναντι στους οφειλέτες του. «Αυτοί αντιμετωπίζονται όπως κι απ΄την εφορία. Με παρωπίδες..»

Περισσότερα...