Τετάρτη22112017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Ιωάννινα

«Θωράκιση» του δρόμου για την αποφυγή ατυχημάτων!

dromos plegmata1

Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου στο ύψος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, αντιμετωπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κι ύστερα από την συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Από το δασάκι που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο καταγράφονταν συνεχώς καταπτώσεις χωμάτων αλλά και λίθων.

Άλλοτε σταματούσαν στα πεζοδρόμια κι άλλοτε έφτασαν στον δρόμο με κίνδυνο τόσο για τους περαστικούς όσο και για τα διερχόμενα οχήματα.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη ανάδοχος για την σύνδεση Ιόνιας- Τζουμέρκων…

aionia geniki

Σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που δημοπρατήθηκε στην Ήπειρο στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Πρόκειται για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα, έργο για το οποίο έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός και συγκέντρωσε τις προσφορές από 16 εταιρίες.

Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής.

Περισσότερα...

Πλήρες σύστημα μέτρησης των ρύπων στα Γιάννινα

AITALOMIXLH

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Και μπήκε εξ αιτίας, κυρίως της αιθαλομίχλης που καλύπτει την πόλη αρκετές ημέρες στην διάρκεια του χειμώνα.

Μάλιστα υπήρξαν φορές όπου τα αιωρούμενα σωματίδια κυμαίνονταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια κάνοντας τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Στα Γιάννινα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Κιάφας είναι εγκατεστημένος από το 2008 ένας σταθμός μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Περισσότερα...

Τα λουτρά Αμαράντου στην έκθεση Philoxenia

amarantos l

Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017 εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κόνιτσας και τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου από τον κ. Κωνσταντίνο Ζιάκο, υπεύθυνο των Λουτρών Αμαράντου.

Στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας προβλήθηκαν τα μοναδικά στο είδος τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, Λουτρά Αμαράντου, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κόνιτσας.

Περισσότερα...

Γερμανοί ποδηλάτες γνώρισαν τις ομορφιές της Ηπείρου

germanoi podilates

Δελεαστικές προτάσεις, νέες εμπειρίες, τουριστικές θεματικές διαδρομές, και εναλλακτικές ιδέες παρουσίασε σε Γερμανούς Ποδηλάτες η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Γερμανία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως να αυξήσει τις ημέρες παραμονής τους (μέση διάρκεια παραμονής) στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Διαδραστική Αίθουσα του ΚΕΠΑΒΙ όπου προσφέρθηκε μπουφές με τοπικά προϊόντα, τσάι με αρωματικά βότανα, παραδοσιακά γλυκίσματα, τσίπουρο και αφρώδης οίνος, το τελευταίο βράδυ της παραμονής του Group στην Ήπειρο. Μετά το πέρας της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή ζωντανή παράσταση της διαδικασίας χύτευσης από Τεχνίτη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Περισσότερα...

Στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους η γέφυρα Πλάκας

geplakas enaerites

Ήταν ένα κατόρθωμα.. Και μια απόδειξη ότι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα. Κι αυτό αποδεικνύεται στην γέφυρα της Πλάκας.

Τα σχέδια για την στερέωση των δύο βάθρων δόθηκαν στις τοπικές αρχές στις 12 Οκτωβρίου. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με τον κίνδυνο να ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις, κατάφεραν και ολοκλήρωσαν το έργο.

Περισσότερα...

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ στα Μαστοροχώρια

molista konitsas

Τριάντα ένας φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. συνοδευόμενοι από τρεις καθηγήτριές τους, επισκέφθηκαν την περιοχή της Κόνιτσας στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Ανάλυση Παραδοσιακών Κτηρίων και Συνόλων» - Πρακτική Άσκηση Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., με σκοπό να εργαστούν σε παραδοσιακούς οικισμούς .

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στη Μόλιστα, στο Γανναδιό και στην Καστάνιανη. Το επιστημονικό υλικό, που προέκυψε, θα είναι δημόσια εκτεθειμένο και προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ http://5a.arch.ntua.gr/μετά τη μελέτη και επεξεργασία του.

Περισσότερα...

150 χιλιάδες για την ύδρευση στο Δήμο Ζαγορίου

TSEPELOBO 14

Με το ποσό των 150.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ζαγορίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργου αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειψυδρία σε Τοπικές Κοινότητες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα, με απόφασή του την 1η Νοεμβρίου ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγορίου με το ποσό των 150.000,00 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Περισσότερα...

Τι συμβαίνει με το νερό στους Μηλιωτάδες

dimarxos miliotades

Ενημέρωση για το πρόβλημα που ανέκυψε με το νερό γεώτρησης που εντάχθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού (η οποία από τη Δευτέρα τέθηκε εκτός) και αναζήτηση λύσεων για να αντιμετωπιστεί συνολικά και δραστικά η λειψυδρία, περιελάμβανε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Μηλιωτάδων που οργάνωσε ο Δήμος Ζαγορίου.

Η συνέλευση, με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του πρώην γυμνασίου και παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου, οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Ράπτη και Γιάννης Μητσόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ηλίας Κίτσιος και Άγγελος Αρμένης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Παναγιώτης Ρούσκας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Λεωνίδας Τσουμάνης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Δεματίου Χρήστος Ζιάβρας και ο εκπρόσωπος της Τ.Κ Ποταμιάς Αναστάσιος Περιστέρης.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια αναλάμβει το κόστος των δεξαμενών

aerod ioanninon

Το κόστος κατασκευής των δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε μία προσπάθεια να επισπεύσει την διαδικασία και να συμβάλλει έμπρακτα στην επίλυση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την πρόθεσή της να αναλάβει το κόστος κατασκευής το γνωστοποίησε εγγράφως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Περισσότερα...

«Γέφυρες» συνεργασίας για τον τουρισμό του Ζαγορίου

bitsa gefires

Την περαιτέρω αξιοποίηση των πολλών δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης στο Ζαγόρι, μέσα από συνέργειες και συνεργασία των εμπλεκομένων μερών, είχε ως στόχο το τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Χτίζοντας Γέφυρες»-Ενεργοποιώντας τις τουριστικές δυνατότητες των ορεινών περιοχών, που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 15 Οκτωβρίου στη Βίτσα, στην αίθουσα «Δύο Στέρνες».

Διοργανωτές ήταν το Ίδρυμα «Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία» και το «Ινστιτούτο Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης» (ΙΜΕΔΑ). Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (ΖΕΝ), την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ), το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, τον Δήμο Ζαγορίου και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Οι διακοσμητές ανέλαβαν την βιβλιοθήκη Βουνοπλαγιάς

bounoplagia iek

Μία αξιόλογη και σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι διακοσμητές του τμήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων. Σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, ξεκινούν την διαδικασία ανακαίνισης της βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο της Βουνοπλαγιάς.

Επισκέφθηκαν λοιπόν τον χώρο, κάθισαν για αρχή στα θρανία του Δημοτικού και άκουσαν από την Διευθύντρια τις καθημερινές ανάγκες.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μελά

melas1

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στον τόπο καταγωγής του, τον Παρακαλάμο του Δήμου Πωγωνίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στο άγαλμα του Παύλου Μελά, από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Περισσότερα...

Χυμούς στους μαθητές διανέμει ο Δήμος Ιωαννιτών

potiri ximos

Στη δωρεάν διανομή 94.176 χυμών σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Ιωαννίνων και τα δημόσια ΙΕΚ θα προχωρήσει την Τρίτη και την Τετάρτη ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Κανονισμού ΕΚ 1165/2017 και σύμφωνα με το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί με την ΕΑΣ Αργολίδας.

Πρόκειται για χυμούς σε συσκευασία τετραπάκ του ενός λίτρου οι οποίοι θα μοιραστούν δωρεάν σε όλους τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) καθώς και στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ Ιωννίνων.

«Μαθαίνω την πόλη μου».. Πρόγραμμα ξεναγήσεων στα Γιάννινα

golas t

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου» οργανώνει για το προσεχές διάστημα στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος.

Με αφετηρία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όσοι Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένες περιηγήσεις χαλαρωτικής ψυχαγωγίας στις ομορφότερες τοποθεσίες, τα μνημεία και τα μουσεία της περιοχής.

Περισσότερα...

Ένα σφενδάμι από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού

dimotiko sfendami

Ένα πράσινο σφενδάμι στολίζει από σήμερα το παρκάκι που βρίσκεται κοντά στις αυλές των σχολείων του 7ου Δημοτικού και του 1ου ειδικού Δημοτικού Ιωαννίνων.

Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της έκτης του 7ου Δημοτικού μαζί με το δάσκαλο τους Ηλία Θεοχάρη φύτεψαν το σφενδάμι στο παρκάκι, ενώ ενημερώθηκαν παράλληλα για τους ενδεδειγμένους τρόπους περιποίησής του.

Περισσότερα...

Συγκεντρώνουμε φάρμακα κι υλικά για το Δημοτικό Φαρμακείο

dimotiko farmakeio

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει και φέτος, από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου, δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τη στήριξη του Δημοτικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και στις Εκκλησίες από 16 έως 23 Οκτωβρίου αλλά και την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου και ώρα 9.00πμ έως 15.00μμ και 17.00μμ έως 21.00μμ και το Σάββατο 21, Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9.00πμ έως 15.00μμ στον πεζόδρομο πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (στη γωνία Μελανίδη και Μιχαήλ Αγγέλου), όπου θα έχει στηθεί ειδικό περίπτερο για τη συγκέντρωση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Περισσότερα...

Χωρίς λύση για τη λειτουργία του σχολείου στο Ματσούκι

amats

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την αναρρωτική άδεια της δασκάλας, που υπηρετούσε στο Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, με αποτέλεσμα οι τρεις μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο.

Η κ. Φωτεινού αναφέρθηκε στους λόγους της απουσίας της δασκάλας (εγκυμοσύνη) και στη μέχρι σήμερα απροθυμία των αναπληρωτών να την αντικαταστήσουν, με αποτέλεσμα το σχολείο ουσιαστικά να μη λειτουργεί.

Περισσότερα...

Θ. Μπέγκας: Λάθος η μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος

DHMARXOS TM

«Η θέση μας για τη μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αλλάξει και παραμένει ίδια με την απόφαση που πήραμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο το 2015», αυτό τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις.

«Ταυτιζόμαστε με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων γιατί πέραν όλων των άλλων θεωρούμε πως είναι μια λάθος κίνηση, έστω κι αν υπάρχουν ορισμένες μνημονιακές δεσμεύσεις.

Περισσότερα...

Ματσούκι... Χωρίς δάσκαλο από την αρχή της χρονιάς!

giorti matsouki

Τη βαθιά ανησυχία της δημοτικής αρχής όπως επίσης την απογοήτευση και οργή των μαθητών και γονέων της Τοπικής Κοινότητας Ματσουκίου, για το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, με συνεχή προβλήματα, δεν έχει, επί της ουσίας, λειτουργήσει από την αρχή του σχολικού έτους έως σήμερα,εξέφρασε σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, οι εκπαιδευτικοί που ορίζονται για το σχολείο αυτό, δεν προσέρχονται και δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Περισσότερα...

Το Ζαγόρι προβάλλει τον εναλλακτικό τουρισμό

zagori new

Ο Δήμος Ναυπακτίας για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνει την έκθεση «Nostos» για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, από 13 έως 16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο.

Ο Δήμος Ζαγορίου, στον οποίο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη συμμετείχε με επιτυχία στην περσινή πρώτη διοργάνωση και το ίδιο θα πράξει και φέτος.

Θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και καλεί όσους επαγγελματίες του κλάδου το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να παραδώσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου υλικό προβολής της δραστηριότητάς τους στο Δήμο, ώστε να διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης.

Περισσότερα...