Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Ιωάννινα

Κλειστό το μονοπάτι στην Αγία Παρασκευή

agia para vraxia

Εκτενής συζήτηση για την πτώση βράχων στην θέση «Ασκηταριά» στην είσοδο του μονοπατιού προς τη χαράδρα Βίκου-Αώου, στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.

Τα βράχια έχουν κλείσει το μονοπάτι και πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση και ο έλεγχος από ειδικούς για να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ή μη της διέλευσης.

Το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε με έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου προς τους αρμόδιους φορείς και άμεσα επιλήφθηκε το καθ΄ ύλην αρμόδιο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Προχωρά η κατασκευή νέων στάσεων λεωφορείων

ASTIKO STASH2

Την κατασκευή δεκάδων νέων στάσεων λεωφορείων και τη συντήρηση αρκετών από τις υφιστάμενες περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανανέωσης του αστικού εξοπλισμού που προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με σκοπό την αναβάθμιση της αισθητικής στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2017, που αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η δαπάνη, 55.000 ευρώ για την κατασκευή νέων στάσεων λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας και 25.000 ευρώ για την επιδιόρθωση-ευπρεπισμό υφιστάμενων στάσεων.

Περισσότερα...

Προσδοκίες για αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο

epirus israil

Με την επιδίωξη η Ήπειρος να διευρύνει περαιτέρω το μερίδιό της στην συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ.

Ήδη από τις προηγούμενες παρουσίες της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση καταγράφονται θετικά αποτελέσματα, ενώ από τις επαφές, τις συναντήσεις των μελών της αποστολής και γενικότερα το ενδιαφέρον που επέδειξαν παράγοντες του Τουρισμού του Ισραήλ, διαφαίνεται ότι αναμένεται νέα αύξηση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών που θα επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια την Ήπειρο. Οι προτιμήσεις σε πρώτο στάδιο επικεντρωνόταν προς τις ορεινές περιοχές, ενώ διαπιστώθηκε, ότι αναπτύσσεται και ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες.

Περισσότερα...

Ποια έργα αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος

ergotakso dimou

Την διάθεση πιστώσεων για μία σειρά παρεμβάσεων στην πόλη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Πρόκειται για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πλεόνασμα των δύο εκατομμυρίων, στα ανταποδοτικά του Δήμου.

Οι σημαντικότερες από τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Μετεγκατάσταση Εργοταξίου: Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 650.000 ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία υποδομών για την μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κι επιπλέον άλλες 53.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των τριών απαιτούμενων μελετών: αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική.

Περισσότερα...

Φτηνότερο εισιτήριο- Ποιά δρομολόγια επιδοτεί ο Δήμος

astiko ktelio

Φτηνότερο εισιτήριο θα πληρώνουν σύντομα εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς το Δημοτικό Συμβούλο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει στην επιδότηση του εισιτηρίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψει με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ο Δήμος θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 115 χιλιάδων ευρώ, ποσό που περιλαμβάνονταν στον προυπολογισμό, προς το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου το δεύτερο να προχωρήσει στη μείωση των εισιτηρίων.

Περισσότερα...

Δήμος Ζίτσας: Να διορθωθούν τα λάθη στους δασικούς χάρτες

dzitsa dasxartes

Τη θέση της Δημοτικής αρχής πως οι δασικοί χάρτες είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» εφόσον αποτυπώνουν ορθά και με αξιόπιστο τρόπο τον χαρακτήρα των εκτάσεων λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περιοχή εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του στην ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Η εκδήλωση για θέματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Περισσότερα...

Σε ποιες διεθνείς εκθέσεις θα ταξιδέψει η Ήπειρος

ektesi varsovia

Σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις αλλά και σε εκθέσεις προιόντων, θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα η Ήπειρος, συνεχίζοντας έτσι τις δράσεις προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτό, στη διάρκεια της χρονιάς, η Ήπειρος θα συμμετέχει:

Α) Τουριστικές εκθέσεις:

Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι σε περίπτερο του ΕΟΤ το διάστημα 23-26/2/2017, στην οποία η Περιφέρεια ηπείρου συμμετέχει για 4η χρονιά

Περισσότερα...

Στοχευμένη παρουσία της Ηπείρου σε διεθνείς εκθέσεις

amvourgo epirus

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υλοποίηση του προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, για την στοχευμένη προβολή της Ηπείρου σε αγορές του Εξωτερικού και του Εσωτερικού και την καθιέρωσή της ως προορισμού τεσσάρων εποχών.

Η επίτευξη του στόχου αυτού, στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των επιμέρους εναλλακτικών μορφών τουρισμού που παρέχει η περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου στο σχεδιασμό της περιέλαβε τη συμμετοχή της σε δύο εκθέσεις που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες κοινού: Η πρώτη υπαίθριων δραστηριοτήτων κ.α, πραγματοποιήθηκε ήδη, με μεγάλη ανταπόκριση, στη Βόρεια Γερμανία και η δεύτερη, που απευθύνεται στους Έλληνες κυνηγούς, προγραμματίστηκε για τις αρχές Απριλίου στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Πεντακόσιες χιλιάδες για υποδομές μεταφορών

DROMOS ZHMIES N

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε πρόσκληση για τον Άξονα Προτεραιότητας "Ενίσχυση Υποδομών Μεταφορών" με δυνητικό δικαιούχο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ενδεικτική δημόσια δαπάνη 500.000 ευρώ.

H δράση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών και αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων παροχής πληροφόρησης προς τους χρήστες του οδικού δικτύου και στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για την πρόληψη των κινδύνων οδικής ασφάλειας και τη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων.

Περισσότερα...

Βράχια έκλεισαν το εντυπωσιακό μονοπάτι στο Μονοδέντρι

askitatio mono

Βράχια και πέτρες έκλεισαν ουσιαστικά το μονοπάτι από την Αγία Παρασκευή Μονοδενδρίου προς τα "Ασκηταριά". Στο σημείο έκαναν αυτοψία υπάλληλοι του δασαρχείου Ιωαννίνων και φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Βίκου- Αώου.

Μετά την αυτοψία το Δασαρχείο εκτιμά ότι καθίσταται δυσχερής και επικίνδυνη η διέλευση των επισκεπτών- περιπατητών.

Περισσότερα...

ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι"… Συνεργασία με προοπτικές

karagianis zagori

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο Κεντρικό Ζαγόρι, επισκέφτηκε την ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι" στο Μονοδένδρι και συναντήθηκε με επιχειρηματίες του τουρισμού από το Δίλοφο, τα Άνω Πεδινά, το Μονοδένδρι και το Τσεπέλοβο.

Ο κ. Καραγιάννης, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι", ενημερώθηκε από τον διαχειριστή της Κώστα Κοντοδήμο για την πορεία της συνεταιριστικής επιχείρησης και συνομίλησε με μέλη - παραγωγούς για τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Περισσότερα...

Νέο χτύπημα... Έκλεψαν εικόνες στην Αγία Τριάδα Καλόβρυσης

akalovrisi k

Καλόβρυση Κόνιτσας... Μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία. Κάτοικοι ελάχιστοι και ένας τόπος που ερημώνει.

Εκεί χτύπησαν αυτή τη φορά, οι συμμορίες αγνώστων που το τελευταίο διάστημα, λεηλατούν εκκλησίες και μοναστήρια στα χωριά της παραμεθορίου.

Η κλοπή έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Περισσότερα...

Ιερόσυλοι χτύπησαν στον Ξηρόβαλτο Πωγωνίου

apogoni ksiro

Μία ακόμη κλοπή σε εκκλησία... Κι αυτή τη φορά στην παραμεθόριο. Άγνωστοι χτύπησαν στο Ξηρόβαλτο Πωγωνίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν μία εικόνα, έναν χρυσοκέντητο Επιτάφιο και δύο μεταλλικά κηροπήγια.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Περισσότερα...

Στην Ελεούσα η στέγαση της Άμεσης Δράσης

amesi drasi

Το τμήμα Άμεσης Δράσης, το οποίο ιδρύεται στα Γιάννινα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που επέρχονται σε τοπικό επίπεδο.

Το Τμήμα το οποίο θα στελεχωθεί και θα οργανωθεί εξ αρχής θα στεγαστεί στην Ελεούσα και ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης για μία τουλάχιστον δεκαετία, στη Δ/νση Αστυνομίας Ιωαννίνων, τμήματος του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα.

Περισσότερα...

Στις εκθέσεις Στοκχόλμης, Βερολίνου και Λευκωσίας η Ήπειρος

ektesi varsovia

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο επόμενο δίμηνο πρόκειται να συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:

Στην έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώνεται στο Βερολίνο το διάστημα 8-12/3/2017 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

Στην έκθεση Mediterranean Panorama που διοργανώνεται στη Στοκχόλμη το διάστημα 17-19/3/2017.

Στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που διοργανώνεται στη Λευκωσία το διάστημα 21-23/4/2017.

Περισσότερα...

Που θα δείτε τους δασικούς χάρτες, πως γίνονται ενστάσεις

DASIKOI IOAN3

Τραγικά είναι τα λάθη που επιφυλάσσουν για το Νομό Ιωαννίνων οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα. Περιουσίες εξαφανίζονται, οικισμοί δεν αποτυπώνονται με ακρίβεια, ενώ μείζον θέμα προκύπτει για τις εκτάσεις που χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, καθώς κι αυτές κατατάσσονται πλέον στις δασικές.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι Δασικοί Χάρτες του Νομού Ιωαννίνων, είναι αναρτημένοι στην ηλεκτρονική Διεύθυνση: Http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx

Περισσότερα...

Φίλιππος Μπάρμπας… Μία πρότυπη μονάδα με ιπποφαές στην Κόνιτσα

IPPOFAES K3

ΦΩΤΟ

Ο Φίλιππος Μπάρμπας είναι ένας από τους χιλιάδες νέους που ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο του. 2010 τότε και η κρίση είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται. Τότε ήταν που πήρε την μεγάλη απόφαση.

Επέστρεψε στη Κόνιτσα, την γενέτειρά του και μετά από μεγάλη έρευνα και αναζήτηση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία καινοτόμα καλλιέργεια.

Ήταν το ιπποφαές. ένα πολυδύναμο φυτό που συγκαταλέγεται στις υπερτροφές.

Περισσότερα...

Δάσος τα προβλήματα από τους δασικούς χάρτες... Όλα πράσινα στο Νομό Ιωαννίνων

DASIKOI IOAN2

Χάος και τεράστια αναστάτωση προκαλούν οι δασικοί χάρτες η ανάρτηση των οποίων ολοκληρώθηκε και για το Νομό Ιωαννίνων.

Ο Νομός στο σύνολό του, σχεδόν, είναι... πράσινος, καταλαμβάνεται δηλαδή από περιοχές που χαρακτηρίζονται δασικές ή δάση/.

Περισσότερα...

Αναλαμβάνουν δράση για την ανάπτυξη των Τζουμέρκων

pramanta deilino

Τα Τζουμέρκα ήταν και παραμένουν ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες και ελάχιστες ευκαιρίες. Μετά από τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης συνεχίζουν να αναζητούν την ανάπτυξη που ποτέ δεν ήρθε και να μετράνε τις χαμένες ευκαιρίες.

Μια ομάδα ανήσυχων και ενεργών Τζουμερκιωτών αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, αρνούμενοι να παραμείνουν άλλο παθητικοί θεατές των γεγονότων.

Η Αναπτυξιακή Τζουμέρκων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Περισσότερα...

Καιρού επιτρέποντος η συνέχεια στην πλατεία Μαβίλη

plat mavili2

Καιρού επιτρέποντος, θα συνεχιστούν οι εργασίες στην πλατεία Μαβίλη. Το τελευταίο διάστημα η εικόνα που δίνει το εργοτάξιο είναι αυτό της εγκατάλειψης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλίμνιο.

Φαίνεται όμως ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει με την εξέλιξη του έργου. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λιόντος, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από το Epiruspost.

Ο κ. Λιόντος, σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που υποχρέωσαν στην διακοπή των εργασιών για κάποιο χρονικό διάστημα. Το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Περισσότερα...

Γέφυρα Πλάκας… Περιμένοντας τα Υπουργεία!

gefiri plakas

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο, κατέρρευσε... Τότε τα δάκρυα περίσσευαν και μαζί οι υποσχέσεις για άμεση αναστήλωσή του.

Δυο χρόνια μετά και αν απουσίαζε το έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου, οι ενέργειες στις οποίες προέβη και η αρωγή του Πολυτεχνείου, όλα θα ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Μόνο που τώρα πια όλα βρίσκονται στα χέρια των Υπουργείων. Και πιο συγκεκριμένα στα χέρια των Υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού.

Περισσότερα...