Παρασκευή22092017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Ιωάννινα

Στο απώτερο μέλλον το Δημοτικό Νεοχωρόπουλου

SXOLEIO TSANTA

Την μη ένταξη του δημοτικού σχολείου Νεοχωρόπουλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει, με καθυστέρηση δύο μηνών, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμος είχε υποβάλλει τον σχετικό φάκελλο σε πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους Δήμους και είχε συνολικό προϋπολογισμό 5,2 εκατομμύρια. Το έργο που επιχείρησε να εντάξει ο Δήμος είχε προυπολογισμό επτάμισι εκατομμυρίων.

Περισσότερα...

Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στον Δήμο Ζίτσας

floga zitsa17

«Δώστε αίμα, σώζει ζωές», φώναξαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που συμμετείχαν στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Αγάπης» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Τη «Φλόγα» με τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας ο Δήμαρχος Ζίτσας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου, μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους που με τις δάδες άναψαν τον ειδικό βωμό που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Περισσότερα...

Λεμβούχοι κατά ΓΟΕΒ για την πτώση της στάθμης στη λίμνη

alake2

Με εξώδικο κατά του ΓΟΕΒ αντιδρούν οι λεμβούχοι στη συνεχιζόμενη πτώση της στάθμης της λίμνης, κάνοντας λόγο για ένα κατ' εξακολούθηση έγκλημα σε βάρος του οικοσυστήματος.

Η στάθμη της λίμνης λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει πέσει κατά ένα περίπου μέτρο, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να αποκαλύπτεται ο πυθμένας της ενώ άλλα να μοιάζουν με... παραλίες.

Περισσότερα...

Παράνομες δεξαμενές και λύματα στη λίμνη… Σε θολά νερά το Προεδρικό Διάταγμα

llake3

Σε θολά νερά βρίσκεται το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη με το ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από την αρχή η επεξεργασία του. Άλλωστε το χρονικό διάστημα που παρήλθε από την ολοκλήρωση της τελευταίας δημόσιας διαβούλευσης είναι μεγάλο, χωρίς όμως να ήταν ικανό για την τελική υπογραφή.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου ότι στην λίμνη εξακολουθούν να πέφτουν λύματα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της. Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης απευθύνθηκε με νόημα προς όλες τις αρχές που ασχολούνται με την διαχείριση των λυμάτων τονίζοντας ότι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.

Περισσότερα...

Βιολογικός για ΕΣΠΑ μέσω πολιτικής πίεσης...

BIOLOGIKOS KATAR

Την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού ζήτησε ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού καθώς και των αποχετευτικών δικτύων.

Τα έργα που είχαν δημοπρατηθεί το 2013 μπήκαν σε περιπέτειες καθώς δεν κατέστη εφικτή η υλοποίησή τους μέσα στα χρονικά περιθώρια του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Περίεργα βουητά στο Μεσοβούνι Ζαγορίου

mesovouni zagoriou

Ανάστατοι είναι το τελευταίο τριήμερο οι λιγοστοί κάτοικοι στο Μεσοβούνι Ζαγορίου από περίεργα υπόκωφα βουητά που ακούγονται, μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.

Η αρχή έγινε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής όπου το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο. Τα περίεργα βουητά επανελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής.

Περισσότερα...

Λιμανάκι Περάματος.. Η ανάπλαση άργησε αλλά «αποκαλύφθηκε»!

an perama2

ΦΩΤΟ

Επιτέλους... Τα συρματοπλέγματα απομακρύνθηκαν και η ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα ανοίγει για το κοινό! Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων ενώ ήδη προβάλλει επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων για την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εκτέλεσε στο πλαίσιο του προηγούμενο ΕΣΠΑ ο ΕΟΤ ο οποίος είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η Επιτροπή για την οριστική παραλαβή του έργου συστήθηκε μόλις πριν έναν μήνα κι αφού επί μήνες έμενε κλειστό προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και απορίες.

Περισσότερα...

Κατατέθηκε η προσφυγή για τα διόδια στο Δροσοχώρι

diodia drosoxori

Κατατέθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για την λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι. Συνάμα κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητείται να μην καταβάλλεται αντίτιμο μέχρι την οριστική εκδίκαση.

Η προσφυγή έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου και στηρίζεται από τους Δήμους Μετσόβου και Ζαγορίου καθώς και από ανθρώπους του παραγωγικού κλάδου της περιοχής που κάνουν καθημερινή χρήση της Εγνατίας Οδού.

Συνάμα από την Περιφέρεια Ηπείρου εστάλη εξώδικο στο Υπουργείο Υποδομών, την Εγνατία ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για το ζήτημα των διοδίων.

Περισσότερα...

Αρωματικά φυτά στο έλεος των Αλβανικών κυκλωμάτων

antos drosopigi

Κάτοικοι της Αλβανίας, κάθε ηλικίας και φύλου, εξοπλισμένοι με μεγάλα μαχαίρια μαζεύουν σε τσουβάλια σπάνια αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από τα βουνά της Ηπείρου και τον Γράμμο και τα πωλούν στη χώρα τους ή τα εμπορεύονται λαθραία σε ξένες αγορές.

Το πρόβλημα χρόνο με τον χρόνο παίρνει διαστάσεις. Οι συνέπειες για την άγιρα πανίδα είναι τεράστιες και ως μοναδική ασπίδα προστασίας λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία και φέτος εξάρθρωσε σπείρες που δρούσαν στα βουνά της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Τσεπέλοβο: Δεν έγινε η αποκατάσταση, δεν παραλαμβάνουν την Εστία..

aftsepe2

Την υπόσχεσή του να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης στην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, η οποία για αρκετούς μήνες φιλοξένησε πρόσφυγες, αθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγορίου να αρνείται την παραλαβή της.

Το κτίριο της Μαθητικής Εστίας χρησιμοποιήθηκε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, απόφαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Μέσα σε λίγους μήνες διαπιστώθηκε στην πράξη ότι δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες καθώς βρίσκονταν πολύ μακριά από αστικό κέντρο.

Περισσότερα...

Ακτίνες Χ κατά του λαθρεμπορίου στην Κακαβιά!

aktines x

Τέσσερα νέα μηχανήματα X-rays για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια άλλων 12 τέτοιων μηχανημάτων τα οποία επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό τους ελέγχους.

Περισσότερα...

Υπό... παρακολούθηση το Μέτσοβο για την αποφυγή καταστροφών!

metsovo medousa

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης της πράξης «Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης και πρόληψης φυσικών καταστροφών για την προσαρμογή του Δήμου Μετσόβου στην κλιματική αλλαγή» στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 115.000 ευρώ με δικαιούχο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας).

Περισσότερα...

Πανηπειρωτικό... Τέσσερα γήπεδα μπάσκετ!

gipeda mpasketpeaki

Μία ακόμη παρέμβαση ολοκλήρωσε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αναβαθμίζοντας αθλητικούς χώρους των Ιωαννίνων. Για χρήση παραδίδονται πλέον τέσσερα καινούρια, πλαστικοποιημένα γήπεδα μπάσκετ στο Πανηπειρωτικό.

Μαζί με την ανακατασκευή του κεντρικού γηπέδου και των κερκίδων του που έγιναν πέρυσι, ο χώρος διαθέτει πλέον πέντε ολοκληρωμένα γήπεδα μπάσκετ.

Περισσότερα...

Πυροσβεστικό κλιμάκιο ζητούν τα Βόρεια Τζουμέρκα

PRAMANTA 16

Την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου διεκδικεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, κρίνοντας πως αποτελεί αναγκαιότητα για την πυροπροστασία της περιοχής.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο το αίτημα θα κατατεθεί προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τους βουλευτές Ιωαννίνων και στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Περισσότερα...

«Στέγνωσε» η Παμβώτιδα από την ανομβρία.. Πάνω από ένα μέτρο έπεσε η στάθμη της λίμνης

lake1

ΦΩΤΟ

Πάνω από ένα μέτρο έχει πέσει η στάθμη της λίμνης των Ιωαννίνων, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες.

Οι πηγές που τροφοδοτούν την λίμνη στέρεψαν από την ξηρασία και σε πολλά σημεία έχει αποκαλυφθεί ο πυθμένας της λίμνης καθώς τα νερά υποχώρησαν σημαντικά ενώ σε άλλα δημιουργήθηκε... παραλίες και αποκαλύφθηκαν τα βράχια!!!

Κι όλα αυτά όταν το θυρόφραγμα στο Πέραμα παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό καιρό, που σημαίνει ότι νερά από την Παμβώτιδα δεν κατευθύνονται προς τον Καλαμά.

Περισσότερα...

Άθλος Τζουμέρκων με όραμα μόνιμη ποδηλατική πίστα

atlos tz podilata

Με στόχο την ανάδειξη της περιοχής σε έναν μοναδικό αθλητικό προορισμό, με πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων και προκλήσεις για τους λάτρεις των σπορ, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων διοργανώνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τον Άθλο Τζουμέρκων Mountain Bike. Ο αγώνας πραγματοποιείται για 16η χρονιά στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου «πρωταγωνιστές» είναι το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και οι ίδιοι οι αθλητές.

Πρόκειται για έναν αγώνα 75 χιλιομέτρων, με 2.500 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά, με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB Marathon race 75 km, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γύρος των Τζουμέρκων. Επίσης, θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB fun race 27 km, με 950μ συνολική υψομετρική διαφορά. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων θα είναι η κεντρική πλατεία των Πραμάντων.

Περισσότερα...

"Μύλος" με τα τέλη αποχέτευσης στο Πέραμα

apoxet erga

Αμαρτίες παρελθόντος παιδεύουσι ΔΕΥΑΙ... Παιδεύουν όμως περισσότερο τους κατοίκους και καταναλωτές, αυτή την φορά στην περιοχή του Περάματος, οι οποίοι δέκα χρόνια μετά την σύνδεση με το αποχετευτικό καλούνται να... ξαναπληρώσουν τέλη!!!

Το θέμα ανέδειξε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης με σχετική της ανακοίνωση και με αφορμή τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ που φτάνουν στους πολίτες.

Περισσότερα...

Ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο στους Στρατιωτικούς Φούρνους

fournoi stratiotikoi

Στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» εντάχθηκε η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Περισσότερα...

Στα Πράμαντα, ο διαρκής πολιτισμός των βουνών

afisa pramanta

Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων: Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών», πραγματοποιεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη 22 Αυγούστου, ώρα 10 π. μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, καθώς και εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων.

Περισσότερα...

Ένα λιμανάκι πλημμύρισε από μοτοσικλέτες!

moto perama2

Στο νέο λιμανάκι του Περάματος έκαναν στάση περισσότεροι από 300 μοτοσικλετιστές οι οποίοι συμμετέχουν στην Mototour of Nations 2017 που για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ήπειρο.

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσικλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα...

Ασπράγγελοι.. Προσκύνημα στην εκκλησία που έκαψαν οι Γερμανοί!

asprag ek1

Με θρησκευτική κατάνυξη παρουσία πλήθους πιστών και με μηνύματα κατά του ναζισμού, αναφορά στο κατοχικό δάνειο και στις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο στο κήρυγμα του, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην καμένη, από τους ναζί, εκκλησία Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων. Πολλοί ήταν εκείνοι, ανάμεσα τους αρκετά παιδιά που έλαβαν τη Θεία Κοινωνία από τον Μητροπολίτη.

Την Λειτουργία παρακολούθησαν, ο καταγόμενος από τους Ασπραγγέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου, η αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου, εκπρόσωποι φορέων των Ασπραγγέλων και πολλοί κάτοικοι.

Περισσότερα...