Πέμπτη19012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Ιωάννινα

Θάφτηκε στο χιόνι η ορεινή Ήπειρος.. Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης

ametsovo xionixta2

Με πρωτοφανή ένταση, εξακολουθεί να χτυπάει η κακοκαιρία, τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι χιονοπτώσεις είναι καθημερινές και συχνά ιδιαίτερα σφοδρές.. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε και πάλι συναγερμός και χρειάστηκε να δοθεί μάχη από τα αποχιονιστικά ώστε να μείνει ανοιχτή ακόμη και η Εγνατία Οδός, όπου σε μεγάλο τμήμα της η κίνηση γίνονταν μόνο με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων διακόπηκε στον κόμβο Κουτσελιού ενώ αργά το βράδυ απαγορεύτηκε και η κίνηση των λεωφορείων από την περιοχή της Σιάτιστας προς τα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Ο Ν. Λούλης καλύπτει το κόστος μελετών για τη γέφυρα Πλάκας

anplaka1

Θετική ήταν η απάντηση του επιχειρηματία κ. Νίκου Λούλη, στην επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

"Σε συνέχεια της από 18-11-2016 επιστολής σας, ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε τα έξοδα μελετών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ύψους 150.000 ευρώ. {...}. Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνετε πάνω από τον Άραχθο", τονίζει στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας "Μύλοι Λούλη" κ. Ν. Λούλης.

Περισσότερα...

Ξεκινά η προσπάθεια για την μετακόμιση του εργοταξίου

ergotakso dimou

Σε διαδικασία υλοποίησης μπήκε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Ιωαννιτών, αυτό της απομάκρυνσης του εργοταξίου από τη λίμνη και της κατασκευής νέων σύγχρονων κτιρίων και υποδομών στις οποίες θα μετεγκατασταθεί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι τα τέλη του 2018 η υπηρεσία της καθαριότητας και το σύνολο του εργοταξίου, να λειτουργούν στις καινούργιες εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου εμβαδού 30 στρεμμάτων, η οποίο βρίσκεται στα όρια της Δ.Ε. Ανατολής, έναντι των γηπέδων της ΕΠΣΗΠ.

Περισσότερα...

Σπουδαστές του ΜΕΚΔΕ στο Δήμο Ζίτσας

mekde zitsa

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διδασκόντων και των σπουδαστών του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει τεθεί ο Δήμος Ζίτσας για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών».

Δεκαέξι (16) σπουδαστές με επικεφαλής το Δ/ντη του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) Δημήτρη Καλιαμπάκο, φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες ημέρες (16-18 Ιανουαρίου) στο Δήμο Ζίτσας.

Περισσότερα...

Άδειασε ο Κατσικάς… Έφυγαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον καταυλισμό!

akatporeia0

Δέκα μήνες από την ημέρα που το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά μετατράπηκε σε έναν πρόχειρο καταυλισμό για την υποδοχή προσφύγων και ο πρώτος κύκλος έκλεισε.

Ο καταυλισμός άδειασε καθώς και οι τελευταίοι πρόσφυγες που είχαν απομείνει μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα, όπως επίσης σε ξενοδοχεία και ξενώνες που μισθώνονται το τελευταίο διάστημα από την Ύπατη Αρμοστεία.

Τις ημέρες αυτές, στον καταυλισμό εκτελούνται εργασίες που αφορούν στον ευπρεπισμό του χώρου ώστε να τοποθετηθούν τριάντα ακόμη οικίσκοι.

Περισσότερα...

Υπνωτήριο αστέγων.. Υπηρεσίες για 34 ανήμπορους

aakekop

Το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο λειτουργεί από το 2013 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Στόχος της λειτουργίας του Υπνωτηρίου είναι η κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών άστεγων συμπολιτών.

Το Υπνωτήριο Αστέγων παρέχει: ασφαλή διαμονή, βασικά αγαθά διατροφής, ένδυσης / υπόδησης αλλά και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων, την ενίσχυση κοινωνικής συνοχής και την άρση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερα...

Δέματα με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ζίτσας

koin pantozitsa

Δέματα με τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διανεμήθηκε σε 250 οικογένειες αντίστοιχος αριθμός δεμάτων με βασικά προϊόντα διατροφής. «Προσπαθούμε αθόρυβα, διακριτικά και με διαφάνεια να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και μέχρι σήμερα τα καταφέρνουμε χάρη στην ανταπόκριση και τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής που ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με τα προϊόντα τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους τους επιχειρηματίες «που έκλεισαν τα αυτιά τους σε εκείνους που τους προέτρεπαν να μην ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και έπραξαν το αντίθετο.

Περισσότερα...

Κατσικά… Ένας δρόμος μόνο για… πατινάζ!

dromos katsika3

ΦΩΤΟ

Κατσικά... Οδός Πλάτωνος.. Παγοδρόμιο! Όλα είναι χειρότερα από την πρώτη μέρα που έπεσε το χιόνι!

Οι κάτοικοι προσπάθησαν με τα πενιχρά μέσα που έχουν να απομακρύνουν ποσότητες χιονιού. Αλάτι δεν έπεσε και τα πάντα είναι παγωμένα...

«Για να κατέβουμε το πρωί της Δευτέρας και να πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο θα πρέπει να καλέσουμε το ΕΚΑΒ, να μας περιμένει στη γωνία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε αναγνώστριά μας από την περιοχή.

Περισσότερα...

Αναβαθμίζονται τα αθλητικά κέντρα σε Κιάφα και Καλούτσιανη

atlitiko kaloutsiani

Δύο Αθλητικά Κέντρα σε δύο πυκνοκατοικημένες συνοικίες των Ιωαννίνων– της Κιάφας και της Καλούτσιανης – που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει να μετατραπούν σε σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης, τους οποίους θα χαίρονται όσοι θέλουν να αθληθούν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σήμερα στην προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 550.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 24-01-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 .

Περισσότερα...

Και ενενήντα κιλά χασίς υπό χιονόπτωση!!

autxasisnar

Τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δεν σταματάνε τελικά ούτε κάτω από τις πλέον δύσκολες καιρικές συνθήκες... Το ίδιο όμως κάνουν και οι αστυνομικοί...

Τα ξημερώματα και ενώ το χιόνι έπεφτε πυκνό, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό ΙΧ αυτοκινήτου και την σύλληψη του οδηγού του, στην παράκαμψη των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

«Φουλ» ρυθμοί στην Αγία Ελένη… Τον Μάρτιο ανοίγει για τους πρόσφυγες

agia paid2

Την μορφή ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος αποκτούν οι εγκαταστάσεις της παιδόπολης «Αγία Ελένη» που εδώ και χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε οι χώροι που κάποτε έσφυζαν από ζωή, καλύπτοντας τις ανάγκες που είχε δημιουργήσει η εποχή, να μετατραπούν αυτή τη φορά σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες που δημιουργεί η σημερινή εποχή.

Περισσότερα...

Στην έκθεση του Αμβούργου για τον εναλλακτικό τουρισμό

ekteseis ipeiros

Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας, θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας, στην οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 80.000 επισκέπτες και 1.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών και καταναλωτών, όχι μόνο στους τομείς των συνηθισμένων και καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και του Caravanning, των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (Outdoor Activities), της Κρουαζιέρας και της Ποδηλασίας.

Περισσότερα...

Με την συνδρομή της Πειραιώς το δημαρχείο.. πάει ΚΕΠΑΒΙ!

KEPAVI KTIRIO

Είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό ότι στις προθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός νέου δημαρχείου. Άλλωστε το είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν άλλες δημοτικές αρχές, επιλέγοντας λύσεις οι οποίες τελικά, για διάφορους λόγους, δεν προχώρησαν.

Η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη για ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που βρίσκονται διάσπαρτες, είναι επιτακτική.

Για την σημερινή δημοτική αρχή, η πλέον ενδεδειγμένη λύση, αποτελεί η μεταφορά του Δημαρχείου στο ΚΕΠΑΒΙ, αφού πρώτα γίνουν στο κτίριο οι απαραίτητες τροποποιήσεις..

Περισσότερα...

Νίκος Γκόλας: Τα Γιάννινα έχουν καταστεί προορισμός

eortes giannena

“Η φετινή εορταστική περίοδος έδωσε την ευκαιρία στην πόλη μας να ενισχύσει την πολιτισμική ταυτότητά της αλλά και τη θέση της στην εγχώρια κατάταξη των τουριστικών προορισμών. Τα Γιάννενα καταλαμβάνουν πλέον μία περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα”, υποστήριξε σε του δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, επιχειρώντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων μια αποτίμηση της εορταστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκόλας, το ότι τα Γιάννενα συγκαταλέγονται στους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, δεν είναι κάτι που συνέβη τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα του ότι τα προηγούμενα χρόνια και, βεβαίως, μέσα στο 2016, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και αναλήφθηκαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα...

Απλήρωτοι θα κάνουν γιορτές οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

aporrimm diaxeirisi

Απλήρωτοι παραμένουν, παραμονές των γιορτών, οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στο Δήμο Ιωαννιτών και δυστυχώς δεν φαίνεται να δίνεται άμεσα λύση καθώς τα εντάλματα δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών από τον Μάιο του 2015 με την ψήφιση του νόμου 4325/2015 παρέτεινε τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις. Με τη δυνατότητα που της έδινε ο νόμος, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφενός για να ενισχύσει το έργο του τομέα καθαριότητας όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αφετέρου για να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών, σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας.

Περισσότερα...

Στις καλένδες οδηγείται η Λεωφόρος Νιάρχου, την ώρα που ήταν έτοιμη να δημοπρατηθεί!!!

dromos niarxou

Στις καλένδες τείνει να οδηγεί οριστικά η ανακατασκευή και αναβάθμιση της Λεωφόρου Νιάρχου, ενός έργου που αποτελεί αίτημα πολλών ετών για την τοπική κοινωνία. Το χειρότερο είναι πως αυτό συμβαίνει την ώρα που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γίνει η δημοπράτηση μιας οδικής αρτηρίας μείζονος σημασίας για την πόλη των Ιωαννίνων και το λεκανοπέδιο.

Αδύναμος κρίκος και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι το πολυδιαφημισμένο και υπό διαβούλευση τις ημέρες αυτές, Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών. Το σχέδιο λοιπόν το οποίο την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει την αναβάθμιση της Λεωφόρου Νιάρχου στα έργα δεύτερης προτεραιότητας, προτάσσοντας την κατασκευή του άξονα Βογιάννου- Πανηπειρωτικό.

Περισσότερα...

«Τα δάκρυα του βουνού» μια ταινία στα Τζουμέρκα

atainia tz1

Τα Τζουμέρκα θα είναι το σκηνικό στα ορεινά γυρίσματα της νέας μεγάλου μήκους ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού» του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, προβάλλοντας την περιοχή, αλλά και την μοναδική κληρονομιά που άφησαν οι μαστόροι της πέτρας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με το επιτελείο του (βοηθό σκηνοθέτη, σκηνογράφο, διευθυντή φωτογραφίας και διευθυντή παραγωγής) επισκέφθηκαν τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να επιλεγούν τα σημεία που θα γίνουν τα ορεινά γυρίσματα της ταινίας, καθώς τα υπόλοιπα θα γίνουν στο νησί της Λευκάδας.

Περισσότερα...

Αλπικές εικόνες στο χιονοδρομικό Ανηλίου!

anilio xio3

Εικόνες αλπικές... Η τελευταία χιονόπτωση ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την άγρια ομορφιά της περιοχής και έδωσε το έναυσμα για να γεμίσει από λάτρεις των χειμερινών σπορ το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου.

Οι χιονοπτώσεις, παρότι δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό τοπίο, το οποίο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που κατέκλυσαν την περιοχή αλλά και τουρίστες που επέλεξαν κι αυτό το τριήμερο την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Κέντρο Κοινότητας δημιουργεί ο Δήμος Ζίτσας

kentro zitsa

Με μια σημαντική δομή ενισχύονται στις αρχές του 2017 οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας η λειτουργία του οποίου εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 112.320 ευρώ.

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ζίτσας θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου στη Δ.Κ. Ελεούσας και θα ενισχύσει σημαντικά τις υφιστάμενες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καθώς στόχος είναι να αποτελέσει τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ καθώς έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση και μετακίνησή τους εντός και εκτός του κτιρίου.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε ο προυπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου

zagori fisi

Η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων και ταυτόχρονα η αναπτυξιακή προοπτική, για να στηριχθεί περαιτέρω ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, είναι ο διπλός στόχος που υπηρετεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2017.

Ο προϋπολογισμός ύψους 5.253.912,35 € και το Ολοκληρωμένο πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ) εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπήρξε μια αρνητική ψήφος από τη μείζονα μειοψηφία για τις άλλες δαπάνες, πλην των λειτουργικών) .

Περισσότερα...

Τοποθετείται μπέλλεϋ για τους κατοίκους της Λαγκάδας

gefiramp lagkada

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην Λαγκάδα Κόνιτσας, η οποία αποκτά και πάλι μόνιμη κι ασφαλή πρόσβαση, μετά την κατάρρευση της τσιμεντένιας γέφυρας πριν από έναν περίπου μήνα.

Η γέφυρα δεν άντεξε τον όγκο νερών στο ποτάμι, μετά την σφοδρή βροχόπτωση και υποχώρησε με αποτέλεσμα τότε να μείνει το χωριό χωρίς πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα...