Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Άρτα

Τέλος εποχής για τον Πτηνοτροφικό Άρτας

arta ptinot

Τέλος εποχής για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, τουλάχιστον με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα. Η επιχείρηση είναι αδύνατο να συνεχίσει να πορεύεται στην αγορά, όπως αποφάσισαν οι μέτοχοι και πλέον εξετάζονται δύο σενάρια σωτηρίας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα εξεταστεί αφενός το σενάριο συγχώνευσης με τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και αφετέρου η εξαγορά του Συνεταιρισμού Άρτας από την επιχείρηση "Νιτσιάκος".

Περισσότερα...

Μονή Σέλτσου: Τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών

aseltsos2

Με μία λιτή εκδήλωση κι ένα τρισάγιο, τιμήθηκε το ολοκαύτωμα του Σέλτσου. Τιμήθηκε η μνήμη των Σουλιωτών, που ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, θυσιάστηκαν σε έναν άλλο βράχο...

Όταν με την συνθήκη της 12ης Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι παραδόθηκε στον Αλή Πασά, οι Σουλιώτες άρχισαν να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους. Με αρχηγούς τον Κίτσο και Νότη Μπότσαρη, 1.148 Σουλιώτες τα Χριστούγεννα του 1803 έφτασαν στην Μονή του Σέλτσου, όπου λόγω της τοποθεσίας αποτελούσε ένα φυσικό οχυρό. Είκοσι ημέρες αργότερα στις 12 Γενάρη του 1804, άρχισε η στενή πολιορκία τους από 8000 στρατιώτες του Αλή Πασά. Με σοβαρές απώλειες στο εχθρικό στράτευμα, οι Σουλιώτες κατάφεραν να τους αποκρούσουν.

Περισσότερα...

Η Ιόνια γέμισε τα ξενοδοχεία της Άρτας για το Πάσχα

arta kastron

Tο απόλυτο αγγίζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αρταίων εν όψει του Πάσχα. Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο, κυρίως από την Πάτρα, ενώ θα διαμείνουν τόσο μέσα στην Άρτα, όσο και στην Ροδαυγή, στην Κορωνησία και στα Ιαματικά Λουτρά.

«Τα οφέλη από την λειτουργία της Ιόνιας Οδού είναι ήδη ορατά για την περιοχή μας και όσο περνά ο καιρός θα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει την τουριστική ανάπτυξη σε πρώτη προτεραιότητα και μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούμε στοχευμένα και με σχέδιο να αναδείξουμε την Άρτα ως τουριστικό προορισμό, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Περισσότερα...

Εκδήλωση για τη θυσία των Σουλιωτών στο Σέλτσο

ekdilosi seltso

213 χρόνια συμπληρώνονται από τη θυσία του Σέλτσου... Η Μάχη του Σέλτσου και η τελευταία θυσία των Σουλιωτών το 1804, που έπεσαν στον γκρεμό δίπλα από την Ιερά Μονή Σέλτσου στην Κοιλάδα του Αχελώου, είναι ένα δεύτερο Ζάλογγο τραγικότερο και υπέρτερο ίσως, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Από τους 1400 περίπου Σουλιώτες που κατέφθασαν στην Ιερά Μονή που υπήρχε στο Σέλτσο διασώθηκαν μόνο 65.

Περισσότερα...

700 χιλιάδες για καθαρισμούς στην κοίτη Αράχθου

araxtos koiti1

Την περιοχή όπου υλοποιείται το έργο: «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας», επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Άρτας και του ανάδοχου εργολάβου.

Το έργο δημοπρατήθηκε από την ΠΕ Άρτας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 700.000 €.

Αντικείμενο των εργασιών είναι ο καθαρισμός, η διαπλάτυνση και η εξομάλυνση της κοίτης του ποταμού Αράχθου κατάντη του φράγματος Πουρναρίου και η ανακατασκευή των συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) εντός της κοίτης στην περιοχή της παλαιάς γέφυρας Άρτας για την προστασία των θεμελίων αυτής από διαβρώσεις.

Περισσότερα...