Τετάρτη01032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος Άρτα

Έργα αναβάθμισης στο Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας

arta parapotamio

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο Παραποτάμιο Πάρκο του Δήμου Αρταίων για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου 2015, ενώ προβλέπονται και έργα πρόληψης τυχόν νέων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα.

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει μέσα από την ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών και μεταξύ των εργασιών που προβλέπεται να γίνουν είναι οικοδομικές (καθαρισμός καναλιού αποροής των ομβρίων υδάτων κατά μήκος πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου, κατασκευές φρεατίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων κ.α.) , ηλεκτρομηχανολογικές, εργασίες πρασίνου κ.α.

Περισσότερα...

Στην Άρτα η Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ της χώρας

arta panor

Στην Άρτα, αρχές του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί η 28η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, μετά την σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης των ΔΕΥΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο (με το υπ’ αριθμ πρωτ. έγγραφο 1831).

Η ανάληψη της εκδήλωσης ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από πέρυσι, με την Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές και συναντήσεις και να υποβάλλει ένα πλήρη φάκελο παρουσίασης της Άρτας, των υποδομών σε καταλύματα και βέβαια της ΔΕΥΑ Άρτας.

Περισσότερα...

Νέα "μάχη" για τον αξονικό της Άρτας

aksoniki

Στη λειτουργία αλλά και την... μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Άρτας επανήλθε η ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της ίδιας και της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση αλλά και οικονομικά στοιχεία ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει να απαντήσει περισσότερο πολιτικά και λιγότερο ουσιαστικά.

Περισσότερα...

Τους αριστούχους μαθητές βράβευσε ο Δήμος Άρτας

arta vraveysi ma

Τους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Άρτας που συγκέντρωσαν στις περυσινές Πανελλαδικές πάνω από 18.000 μόρια και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βράβευσε για πρώτη φορά, ο Δήμος Αρταίων.

Σε μια λιτή τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία σε 22 νέα παιδιά που πρώτευσαν στις εξετάσεις και εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρα μας. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης εξήρε τις προσπάθειες των φοιτητών, πλέον, ώστε να φθάσουν στην αριστεία και να κάνουν περήφανους τους ίδιους τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Περισσότερα...

Επιμένει ο Δήμος να αξιοποιήσει το Ξενία ως ξενοδοχείο

arta ksenian

Δικαίωση θεωρεί ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, για το Δήμο Αρταίων το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας Πολεοδομίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία γίνεται γνωστό πως η επαναλειτουργία του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας στο χώρο που βρίσκεται, ως ξενοδοχείο δεν αντίκειται στις θεσμοθετημένες χρήσεις γης στην περιοχή.

Την σχετική ενημέρωση για το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος (με αρ. πρωτ: 57265/16-12-2016) έκανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου παρουσίασε στο Σώμα το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο εστάλη από το Υπουργείο ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...