Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Ένταση και διαμαρτυρίες στην Ανατολή για την κεραία

anatoli keraia1

Στο πόδι βρίσκονται γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Ανατολής όπως και κάτοικοι της περιοχής, μετά την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του οικισμού και σε απόσταση μερικών μέτρων από το σχολικό συγκρότημα.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, απέκλεισαν μαζί με τους μαθητές την οδό Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από την οικοδομή που γίνεται η εγκατάσταση της κεραίας...

Περισσότερα...

Αναζητώντας στα χιόνια τις βλάβες του δικτύου ύδρευσης

dimarxoi tzoumerka

Στα ορεινά, τα οποία καλύπτονται από μεγάλες ποσότητες χιονιού, βρέθηκαν οι δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Κώστας Αλιμαράς, προκειμένου να δουν επί τόπου την κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης.

Τα προβλήματα παραμένουν έντονα τόσο από τις βλάβες που έχουν σημειωθεί λόγω του παγετού όσο και από τις μειωμένες ποσότητες που διοχετεύονται στα δίκτυα από τις πηγές Βρυζοκάλαμου οι οποίες έχουν παγώσει.

Περισσότερα...

Καλαμάς- Αχέροντας: Υγρότοποι σπουδαίας οικολογικής αξίας

axeron katametrisi

Σε χιονισμένο τοπίο πραγματοποιήθηκαν οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών με συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ).

Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International). Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους αλλά και αρπακτικά. Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την εκτίμηση των τάσεων των πληθυσμών και των μεταβολών που παρουσιάζουν οι υγρότοποι.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον βιολογικό

parga n15

Eγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, η τροποποίηση- ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της υπάρχουσας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού Καθαρισμού) της Πάργας στη θέση «Βαρκά».

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε μια εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2013 ενώ συνάμα λαμβάνεται μέριμνα για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης με βάση τα αποχετευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερα...

Ο Ν. Λούλης καλύπτει το κόστος μελετών για τη γέφυρα Πλάκας

anplaka1

Θετική ήταν η απάντηση του επιχειρηματία κ. Νίκου Λούλη, στην επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

"Σε συνέχεια της από 18-11-2016 επιστολής σας, ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε τα έξοδα μελετών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ύψους 150.000 ευρώ. {...}. Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνετε πάνω από τον Άραχθο", τονίζει στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας "Μύλοι Λούλη" κ. Ν. Λούλης.

Περισσότερα...

Ψηφιακή περιήγηση... Πρέβεζα, το νησί της Ηπείρου

prebeza hl

Η ψηφιακή διαδρομή για την Πρέβεζα με τίτλο “Πρέβεζα, το νησί της Ηπείρου” ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή Clio Muse σε ελληνικά και αγγλικά.

Αποτελείται από 10 σημεία ενδιαφέροντος που παρουσιάζονται μέσα από 50 ιστορίες συνολικά. Η διαδρομή αυτή προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες της εφαρμογής και φορέας υλοποίησής της είναι ο Δήμος Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Σπουδαστές του ΜΕΚΔΕ στο Δήμο Ζίτσας

mekde zitsa

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διδασκόντων και των σπουδαστών του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει τεθεί ο Δήμος Ζίτσας για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών».

Δεκαέξι (16) σπουδαστές με επικεφαλής το Δ/ντη του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) Δημήτρη Καλιαμπάκο, φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες ημέρες (16-18 Ιανουαρίου) στο Δήμο Ζίτσας.

Περισσότερα...

Θάφτηκε στο χιόνι η ορεινή Ήπειρος.. Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης

ametsovo xionixta2

Με πρωτοφανή ένταση, εξακολουθεί να χτυπάει η κακοκαιρία, τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι χιονοπτώσεις είναι καθημερινές και συχνά ιδιαίτερα σφοδρές.. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε και πάλι συναγερμός και χρειάστηκε να δοθεί μάχη από τα αποχιονιστικά ώστε να μείνει ανοιχτή ακόμη και η Εγνατία Οδός, όπου σε μεγάλο τμήμα της η κίνηση γίνονταν μόνο με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων διακόπηκε στον κόμβο Κουτσελιού ενώ αργά το βράδυ απαγορεύτηκε και η κίνηση των λεωφορείων από την περιοχή της Σιάτιστας προς τα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

ΔΕΥΑΑ: Σχεδιάζει έργα δέκα εκατομμυρίων

diktia erga

Νέα έργα ύψους σχεδόν 10 εκ. ευρώ, που θα κατασκευαστούν τόσο από ίδιους πόρους, όσο και μέσω ΕΣΠΑ, προγραμματίζει να υλοποιήσει το 2017 η ΔΕΥΑ Άρτας.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές του Δήμου Αρταίων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση έργων από την προηγούμενη χρονιά, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 7,5 εκ. ευρώ.

Σε ο, τι αφορά τα νέα έργα, μέσω ΕΣΠΑ προγραμματίζεται να ενταχθούν, μεταξύ άλλων, η Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Γλυκορρίζου και Λιμίνης, με προϋπολογισμό 5.100.000 ευρώ, τα αντιπλημμυρικά έργα της Κάτω πόλης, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, η κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Στρογγυλή, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και Βελτιώσεις/επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης οικισμών του Δήμου Αρταίων με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

Περισσότερα...