Παρασκευή22092017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Σκιαδάς: 230 υπογραφές για ένα… ποτήρι νερό!

skiadas

Αίτημα για τη λύση του χρόνιου ζητήματος ύδρευσης της κοινότητας Σκιαδάς Πρέβεζας κατέθεσαν στο Δήμο Πρέβεζας οι κάτοικοι και όσοι έλκουν την καταγωγή τους ή έχουν έννομο συμφέρον στην κοινότητα. Το αίτημα υποστηρίζεται από 230 υπογραφές προερχόμενες από κατοίκους της κοινότητας αλλά και απόδημους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Οι υπογράφοντες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρέβεζας να τερματίσει την αδιαφορία που επέδειξαν και επιδεικνύουν διαδοχικές Δημοτικές Αρχές εδώ και πολλά χρόνια για το ζήτημα αυτό, αφήνοντας μια κοινότητα 110 κατοίκων (απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2011) στα χέρια της τύχης και της εύνοιας ή μη των καιρικών συνθηκών.

Περισσότερα...

Μια σεμνή τελετή για έναν σπουδαίο ιεράρχη!

anastasios pr1

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Μία σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας, έναν ακούραστο εργάτη της αγάπης, τίμησε η Πρέβεζα. Στον τόπο που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του, την Πρέβεζα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, ύστερα από σχετική απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Πρεβέζης χαρακτήρισε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του κ. Αναστασίου σε επίτιμο δημότη μία πράξη «βαθειά και ουσιαστική, που τιμά τον μεγάλο ιεράρχη, τον μεγάλο πνευματικό ηγέτη της εποχής, για το μεγάλο έργο που προκαλεί δέος και σεβασμό».

Περισσότερα...

Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στον Δήμο Ζίτσας

floga zitsa17

«Δώστε αίμα, σώζει ζωές», φώναξαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που συμμετείχαν στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Αγάπης» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Τη «Φλόγα» με τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας ο Δήμαρχος Ζίτσας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου, μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους που με τις δάδες άναψαν τον ειδικό βωμό που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Περισσότερα...

Στο ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός Νοσοκομείου Φιλιατών

nosokomeio geniki

Ολοκληρώθηκε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναθεώρηση του Οργανισμού Νοσοκομείου Φιλιατών. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και περιλαμβάνει:

• Αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες του Νοσοκομείου από 90 σε 120.

• Ενσωμάτωση της Νέας Πτέρυγας και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Περισσότερα...

Βιωματική μάθηση για Αφρικανούς στην ορεινή Σκουληκαριά!

afrikanoi arta

"Grapes of wrath "... Τα σταφύλια της οργής... Είναι αυτά που έφεραν στην ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας μέλη Αφρικανικών κοινοτήτων από διαφορετικές χώρες του κόσμου.. Και τους έφεραν στο πλαίσιο προγράμματος που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μικρών κοινοτήτων και την βιωματική μάθηση.

Το έργο υλοποιείται από έξι εταίρους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σενεγάλη, τη Γκάνα, την Κένυα και τις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Στο απώτερο μέλλον το Δημοτικό Νεοχωρόπουλου

SXOLEIO TSANTA

Την μη ένταξη του δημοτικού σχολείου Νεοχωρόπουλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει, με καθυστέρηση δύο μηνών, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμος είχε υποβάλλει τον σχετικό φάκελλο σε πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους Δήμους και είχε συνολικό προϋπολογισμό 5,2 εκατομμύρια. Το έργο που επιχείρησε να εντάξει ο Δήμος είχε προυπολογισμό επτάμισι εκατομμυρίων.

Περισσότερα...

Τουριστικό καταφύγιο για 126 σκάφη στα Σύβοτα!

sivota limani1

Ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη των Συβότων και της Θεσπρωτίας ανοίγει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά στην μετατροπή του αλιευτικού καταφυγίου σε τουριστικό, το οποίο μπορεί να διαθέτει πλωτές προβλήτες.

Η δυναμικότητα του τουριστικού πλέον καταφυγίου Συβότων θα ανέρχεται σε 126 σκάφη αναψυχής, ενώ περίπου 20 θέσεις θα διατεθούν στους επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται χωρίς να πληρώνουν.

Περισσότερα...

Η Άρτα γεμίζει με ποδήλατα

podilataaa

Με στόχο η χρήση του ποδηλάτου να γίνει μια όμορφη συνήθεια για όλους, ο Δήμος Αρταίων τιμά τη φετινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Αυτή την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, διοργανώνεται μια σειρά δράσεων, που στόχο έχουν την προώθηση της αξίας της μετακίνησης με το ποδήλατο, που έχει σημαντικά οφέλη, τόσο στην υγεία, όσο και στο περιβάλλον.

Περισσότερα...

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλιατών

dimarxeiofiliaton

Για τις 5 Μαρτίου του 2018, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που σχετίζεται με το ταμειακό έλλειμμα ύψους 4,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο κ. Μηνά Ντουμάζιο (2003-2010) και συγκατηγορούμενη την τότε ταμία του Δήμου.

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα 19/9/2017, ανέβαλε για μια ακόμα φορά την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς έκρινε πως απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες.

Περισσότερα...