Τετάρτη22112017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Σε εξέλιξη τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους

arxaia preveza

Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και της Κασσώπης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη και άλλους.

Ο κ.Μπένος βρίσκεται στην περιοχή της Ηπείρου από την Κυριακή και κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συναντήσεις και επαφές για τα έργα που υλοποιούνται από το Διάζωμα και την Περιφέρεια στο πλαίσιο των "Πολιτιστικών Διαδρομών" των Αρχαίων Θεάτρων και τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό

skilia nekra

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει η μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Ευάγγελος Δρίβας κλινικός ψυχολόγος και διαχειριστής στο Κέντρο που δέχεται τις καταγγελίες κακοποίησης ζώων Ελλάδος τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ανευρεθεί πάνω από δέκα -10- σκύλοι νεκροί από δηλητηρίαση μόνο στον Λούρο Πρέβεζας.

Σε διπλανό χωριό, στον Νέο Ωρωπό, βρέθηκαν σε μία ημέρα, όπως με ενημέρωσαν, δεκαπέντε σκύλοι δηλητηριασμένοι.

Περισσότερα...

Το Ζάππειο γεμίζει με αρώματα της Άρτας

giorti topika

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς

attiki mandra

Η Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς της Αττικής, προβαίνει στη συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων, με σκοπό την παροχή άμεσης βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Πρέβεζας, τα κλινοσκεπάσματα που θα συγκεντρωθούν πρέπει να είναι καινούργια και αχρησιμοποίητα

Η συγκέντρωση θα γίνει έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στους ενοριακούς ναούς της πόλης.

Ζηρός: Στην υπηρεσία των κατοίκων το Κέντρο Κοινότητας

kkzirou

Μία σημαντική κοινωνική δομή τέθηκε στην υπηρεσία των κατοίκων του Δήμου Ζηρού και ειδικά εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού του οποίου οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας ολοκληρώθηκαν και καθημερινά παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενους, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Στεγάζεται στο Θεσπρωτικό στην περιοχή Εργατικές Κατοικίες και λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Περισσότερα...

«Θωράκιση» του δρόμου για την αποφυγή ατυχημάτων!

dromos plegmata1

Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου στο ύψος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, αντιμετωπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κι ύστερα από την συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Από το δασάκι που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο καταγράφονταν συνεχώς καταπτώσεις χωμάτων αλλά και λίθων.

Άλλοτε σταματούσαν στα πεζοδρόμια κι άλλοτε έφτασαν στον δρόμο με κίνδυνο τόσο για τους περαστικούς όσο και για τα διερχόμενα οχήματα.

Περισσότερα...

Τα λουτρά Αμαράντου στην έκθεση Philoxenia

amarantos l

Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017 εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κόνιτσας και τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου από τον κ. Κωνσταντίνο Ζιάκο, υπεύθυνο των Λουτρών Αμαράντου.

Στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας προβλήθηκαν τα μοναδικά στο είδος τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, Λουτρά Αμαράντου, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κόνιτσας.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη ανάδοχος για την σύνδεση Ιόνιας- Τζουμέρκων…

aionia geniki

Σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που δημοπρατήθηκε στην Ήπειρο στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Πρόκειται για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα, έργο για το οποίο έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός και συγκέντρωσε τις προσφορές από 16 εταιρίες.

Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής.

Περισσότερα...

Η Πρέβεζα ετοιμάζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

axorio xri

Η προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Χαράς στην Πρέβεζα (το οποίο φέτος θα ανοίξει τις πύλες του για 6η συνεχή χρονιά) ήταν το αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου , του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο δημιουργός της Οπερας του Νερού και του Ονείρου Λέανδρος Σπαρτιώτης, εθελοντές και φίλοι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού κατέθεσαν απόψεις , προτάσεις και νέες ιδέες για την αναβάθμιση και διεύρυνση του θεσμού με επίκεντρο πάντα την διασκέδαση των παιδιών αλλά και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Περισσότερα...