Δευτέρα24072017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Πεντακάθαρες και τη… βούλα οι παραλίες της Πρέβεζας

braxos new

Η καθαρότητα των νερών στις ακτές τις Πρέβεζας επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από τις αναλύσεις που έγιναν από το Γενικό Χημείο του κράτους τον τελευταίο μήνα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι μικροοργανισμοί που εξετάζονται στο νερό, είναι αρκετά κάτω από τα όρια που θέτει ο νόμος.

Και φυσικά αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα, αφού οι ακτές τις Πρέβεζας, σε όλη την ακτογραμμή της, γεμίζουν καθημερινά από κόσμο που τις εμπιστεύεται.

Περισσότερα...

Μπερδεύτηκαν με την συναυλία και το εισιτήριο…

meterns nikopoli

Όταν οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν με το Υπουργείο τους, τότε τα ευτράπελα είναι αναπόφευκτα...

Ένα από αυτά τα ευτράπελα σημειώνεται στην Πρέβεζα, όπου το πρωί σήμερα η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων βγάζει ανακοίνωση για να διαφημίσει τις "Ιστορίες της Νύχτας" και την συναυλία του Wim Mertens και το μεσημέρι με άλλη ανακοίνωσή της ακυρώνει τη συμμετοχή στις "Ιστορίες της Νύχτας" αλλά όχι και τη συναυλία...

Τι έχει συμβεί;

Περισσότερα...

Το ΕΣΠΑ σώζει το ιστορικό δημαρχείο της Άρτας

arta pdimarxeio

Στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΣΠΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ εντάχθηκε η αναπαλαίωση και αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας.

Η αξιοποίηση του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου αποτελούσε όραμα της Δημοτικής Αρχής, το οποίο πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί στους συμπολίτες και στην Αρτινή κοινωνία ένα κτίριο κόσμημα, με πολύ μεγάλη ιστορία.

Περισσότερα...

Ανθρακίτης... Ένα καμπαναριό αντάξιο του τόπου

antrakitis k1

Ένα όνειρο και αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους του Ανθρακίτη έγινε πραγματικότητα. Το χωριό που κάηκε στις 24 Οκτωβρίου 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα απέκτησε, μετά από πολλές προσπάθειες, ένα κωδωνοστάσιο στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, αντάξιο της αρχιτεκτονικής και οικιστικής παράδοσης του Ζαγορίου.

Η ανέγερση του κωδωνοστασίου, προς αντικατάσταση ενός άλλου που δεν ταίριαζε με την εκκλησία που είχε ανεγερθεί μετά το κάψιμο από τους Γερμανούς, ολοκληρώθηκε το 2016 με έργο που υλοποίησε ο Δήμος Ζαγορίου, μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου, σε δυο φάσεις, η πρώτη το 2014 και η δεύτερη το 2016.

Περισσότερα...

Κέντρο Κοινότητας.. Η νέα δομή του ΟΚΠΑΠΑ

KENTRO KOINOTHTAS

Την ερχόμενη Δευτέρα στις δωδεκάμισι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μια νέα δομή του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Με τη λειτουργία του, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Περισσότερα...

Ολοκληρώνεται το μονοπάτι στην Τρύπα του Άη Γιώργη

agios gziros

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του μονοπατιού που οδηγεί στην Τρύπα του Αη Γιώργη στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ζηρού. Το μονοπάτι θα αναδείξει ένα πανέμορφο σημείο της περιοχής το οποίο συνδέεται με τις θρησκευτικές παραδόσεις.

Οι σχετικές κατασκευές δεν θα είναι ογκώδεις, θα γίνουν κυρίως με παραδοσιακά υλικά όπως είναι η πέτρα τα οποία προσαρμόζονται καλύτερα στο φυσικό περιβάλλον και δεν υποβαθμίζουν την οικολογική αξία του.

Περισσότερα...

Ξεκινά το Οφθαλμολογικό στο Νοσοκομείο Φιλιατών

es nosokokomeio

Υπηρεσία αναλαμβάνει στο Νοσοκομείο των Φιλιατών, επίκουρος γιατρός οφθαλμολογίας, με τριετή θητεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η λειτουργία του Οφθαλμολογικού Εξωτερικού Ιατρείου θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προγραμματίσουν επίσκεψη στο Νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2664360228 και 2664360284.

Περισσότερα...

Ένα μουσικό σχολείο αναζητά στέγη…

arta mousik

Την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας επισημαίνει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με δηλώσεις, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως το ζήτημα της μόνιμης στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άρτας είναι στις πρώτες προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή, καθώς πρόκειται για ένα σχολείο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο χρόνο με το χρόνο αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των μαθητών του.

Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε επικοινωνία με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», οι οποίες είχαν ζητήσει από το Δήμο να υποδείξει πιθανά οικόπεδα στα οποία θα μπορούσε να κατασκευαστεί νέο Μουσικό Σχολείο.

Περισσότερα...

Μάχη για την ονομασία του αεροδρομίου στο Άκτιο…

aktio aef1

Το αεροδρόμιο στο Άκτιο, ένα απ’ αυτά που πέρασαν στην Fraport, μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια την τουριστική κίνηση της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Εξυπηρετεί όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, την Αιτωλοακαρνανία και βέβαια τη Λευκάδα.

Το αεροδρόμιο μπορεί γεωγραφικά να ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όμως η επίσημη ονομασία του είναι «Άκτιο- Πρέβεζα» και διεθνώς αναφέρει ως PVK που παραπέμπει στην Πρέβεζα.

Αυτό το δεδομένο θέλει να αλλάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία όπως εξήγγειλε επίσημα, θα προχωρήσει με σύντομες διαδικασίες σε αίτημα τροποποίησης της ονομασίας του αεροδρομίου σε «Άκτιο- Βόνιτσα» επιμένοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί απολύτως το τυπικό!

Περισσότερα...