Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Τους αριστούχους μαθητές βράβευσε ο Δήμος Άρτας

arta vraveysi ma

Τους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Άρτας που συγκέντρωσαν στις περυσινές Πανελλαδικές πάνω από 18.000 μόρια και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βράβευσε για πρώτη φορά, ο Δήμος Αρταίων.

Σε μια λιτή τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία σε 22 νέα παιδιά που πρώτευσαν στις εξετάσεις και εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρα μας. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης εξήρε τις προσπάθειες των φοιτητών, πλέον, ώστε να φθάσουν στην αριστεία και να κάνουν περήφανους τους ίδιους τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Περισσότερα...

Κλειστό το μονοπάτι στην Αγία Παρασκευή

agia para vraxia

Εκτενής συζήτηση για την πτώση βράχων στην θέση «Ασκηταριά» στην είσοδο του μονοπατιού προς τη χαράδρα Βίκου-Αώου, στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.

Τα βράχια έχουν κλείσει το μονοπάτι και πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση και ο έλεγχος από ειδικούς για να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ή μη της διέλευσης.

Το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε με έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου προς τους αρμόδιους φορείς και άμεσα επιλήφθηκε το καθ΄ ύλην αρμόδιο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Ποια έργα αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος

ergotakso dimou

Την διάθεση πιστώσεων για μία σειρά παρεμβάσεων στην πόλη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Πρόκειται για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πλεόνασμα των δύο εκατομμυρίων, στα ανταποδοτικά του Δήμου.

Οι σημαντικότερες από τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Μετεγκατάσταση Εργοταξίου: Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 650.000 ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία υποδομών για την μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κι επιπλέον άλλες 53.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των τριών απαιτούμενων μελετών: αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική.

Περισσότερα...

Νέα "μάχη" για τον αξονικό της Άρτας

aksoniki

Στη λειτουργία αλλά και την... μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Άρτας επανήλθε η ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της ίδιας και της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση αλλά και οικονομικά στοιχεία ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει να απαντήσει περισσότερο πολιτικά και λιγότερο ουσιαστικά.

Περισσότερα...

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το Εμπορευματικό Κέντρο

alimani ig

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την έγκριση της ένταξης του έργου «Adri-Up» στο πλαίσιο του μηχανισμού διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF), για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας και την παράλληλη συμμετοχή, εξ ιδίων πόρων, της Περιφέρειας Ηπείρου με το ποσό των 465.600 €.

«Η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η πολική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, όπως η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας, είναι κομβική για την οικονομική ανάπτυξη και της ενδοχώρας της Ηπείρου, για αυτό και πρέπει να συνδράμουμε κι εμείς οικονομικά", τόνισε σε σύντομη παρέμβασή της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Διαμαρτυρίες στην Πάργα για τον αστυνομικό σταθμό

PARGA14

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ζητά την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.

Να θυμίσουμε πως μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας υποβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό.

Η επιστολή του κ. Νάστα

Περισσότερα...

Το γυναικείο καρναβάλι πήγε στον αντιπεριφερειάρχη!

antip ginaikes

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πρέβεζας, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου η καρναβαλική επιτροπή από το ιστορικό Καρναβάλι των Γυναικών της Πρέβεζας αποτελούμενη από τις κυρίες Ευγενία Κοντονάσιου, Βάσω Ζαντραβέλη και Ζωή Βούρου.

Οι κυρίες, εκπροσωπώντας το Γυναικείο Καρναβάλι, θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη που τους παρείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και εν γένει για τη στήριξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας.

Περισσότερα...

Προχωρά η κατασκευή νέων στάσεων λεωφορείων

ASTIKO STASH2

Την κατασκευή δεκάδων νέων στάσεων λεωφορείων και τη συντήρηση αρκετών από τις υφιστάμενες περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανανέωσης του αστικού εξοπλισμού που προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με σκοπό την αναβάθμιση της αισθητικής στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2017, που αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η δαπάνη, 55.000 ευρώ για την κατασκευή νέων στάσεων λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας και 25.000 ευρώ για την επιδιόρθωση-ευπρεπισμό υφιστάμενων στάσεων.

Περισσότερα...

Δήμος Ζίτσας: Να διορθωθούν τα λάθη στους δασικούς χάρτες

dzitsa dasxartes

Τη θέση της Δημοτικής αρχής πως οι δασικοί χάρτες είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» εφόσον αποτυπώνουν ορθά και με αξιόπιστο τρόπο τον χαρακτήρα των εκτάσεων λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περιοχή εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του στην ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Η εκδήλωση για θέματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Περισσότερα...