Κυριακή26032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ηπειρος

Ήπειρος

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Εβραϊκή Κοινότητα

arta evraiki2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την ιστορική πορεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου "Σκουφάς".

Από τον Σκουφά, παρουσιάστηκε η ιστορική διαδρομή της Εβραικής κοινότητας στην Άρτα ενώ έγινε και ξενάγηση στην παλιά συνοικία της πόλης.

Στο Μνημείο Εβραίων Μαρτύρων έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα...

«Χάτσικο» και στην Άρτα.. Περιμένει στον τάφο του αφεντικού της!

arta skilos2

Την ιστορία του «Χάτσικο» θυμίζει σε πολλούς η αντίδραση μιας πανέμορφης σκυλίτσας στην Άρτα!

Το αφεντικό της πέθανε πριν από δύο μήνες, εκεί όμως βρίσκεται καθημερινά στο νεκροταφείο. Περιμένει υπομονετικά στον τάφο του.

Την συγκινητική ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, δημοσιεύοντας και τις φωτογραφίες.

Περισσότερα...

Μία λίμνη κόσμημα κι ένα "περίπτερο"... ερείπιο

limni ziros17

Βήμα για την τουριστική προβολή και ανάδειξη αποτελεί για τον Δήμο Δωδώνης, η ένταξή του στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες. Η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, έγινε η παρουσίαση του Δήμου και της λίμνης Βηρού.

Η παρουσίαση έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βασίλη Χήρα.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 36 Δήμοι και τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία Γενική Συνέλευση επικεντρώθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του "Συμφώνου των Δημάρχων".

Περισσότερα...

Πρωτότυπο… Αυτόματοι πωλητές φυσικού χυμού!

atm fisiximos1

Δυο νέοι αυτόματοι πωλητές φυσικού χυμού πορτοκαλιού έχουν τοποθετηθεί εδώ και λίγες ημέρες σε κεντρικά σημεία της Άρτας, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου και στην πλατεία Κιλκίς. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι πολίτες μπορούν με μια απλή κίνηση να πιουν φρεσκοστυμένο χυμό από πορτοκάλια Άρτας.

Η υλοποίηση της ιδέας ανήκει στην εταιρία «ΑΡΤΑ ΦΥΣΙΚΑ», με τον Δήμο Αρταίων να στηρίζει και να χορηγεί τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Στους συγκεκριμένους αυτόματους πωλητές προβάλλονται σε ειδική οθόνη και βίντεο με τα αξιοθέατα του Δήμου Αρταίων, ενώ υπάρχει και έντυπο τουριστικό υλικό το οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι επισκέπτες της πόλης.

Περισσότερα...

Τίνος είναι Δήμαρχε τα λεφτά; Κόντρα για την αποζημίωση απ΄την Ιόνια

aionia kalatzis

Πώς και πως περίμεναν οι κάτοικοι του Γυμνοτόπου δήμου Ζηρού την αποζημίωση της Τοπικής Κοινότητας για την Ιόνια Οδό και τώρα που επιτέλους τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο, ύψους περίπου 420χιλ ευρώ, κυριαρχεί αναστάτωση στο χωριό.

Αιτία, η αντίληψη του Δημάρχου ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δήμο κι όχι αποκλειστικά στον Γυμνότοπο. Άρα θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Μπορεί βέβαια να γίνει κι ένα μεγάλο έργο στην τοπική κοινότητα, όχι αναγκαστικά απ΄αυτά τα χρήματα, κι εφόσον υπάρξει σαφές αίτημα».

Περισσότερα...

Ελαφότοπος.. Ένα Μουσείο γεμάτο παράδοση!

elafotopos m1

Μαθητές της Γ΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ελαφότοπου του Δήμου Ζαγορίου και είδαν από κοντά χρηστικά εργαλεία των παραδοσιακών χειρωνακτικών επαγγελμάτων, καθώς και άλλα εκθέματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν ξεναγήθηκαν από τον δημιουργό του μουσείου, τον γλύπτη και τέως Σχολικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Οικονομίδη.

Από την αρχή της χρονιάς, εκτός των άλλων επισκεπτών, περισσότεροι από 200 μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας έχουν επισκεφτεί το μουσείο, (το 2016 ήταν αρκετές εκατοντάδες) ενώ και για τη συνέχεια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για να δουν και να ακούσουν τα παιδιά το πώς και με ποια εργαλεία ασκούνταν τα επαγγέλματα τις περασμένες δεκαετίες στα χωριά, αλλά και στα αστικά κέντρα.

Περισσότερα...

Ματαίωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

apreveza pleist

Για δεύτερη φορά, η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Πρέβεζας, απέτρεψε πλειστηριασμό που αφορούσε σε πρώτη κατοικία.

Η πρώτη απόπειρα είχε γίνει τον Δεκέμβριο. Η κινητοποίηση όμως στο χώρο των δικαστηρίων είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της, όπως έγινε και στην επαναληπτική διαδικασία.

Περισσότερα...

Η Ηγουμενίτσα με την ματιά των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου

foitites igoum

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αλλά και της πολυεπίπεδης συνέργειας που έχει αναπτυχθεί με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξεκίνησε η νέα ολοκληρωμένη δράση τουριστικής προβολής.

Σκοπός της δράσης είναι να αποτυπωθεί η εικόνα της πόλης της Ηγουμενίτσας, μέσα από την διαφορετική ματιά των φοιτητών.

Στη εν λόγω δράση συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Καστροσυκιά- Μύτικας.. Οικόπεδα .. πετρελαίου αλλά προσεχώς!

ereuna ionio

Την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η μελέτη κατατέθηκε για γνωμοδότηση καθώς στα έντεκα οικόπεδα που θα εκμεταλλευτεί η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edisson περιλαμβάνονται και δύο που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τις ακτές του Μύτικα και της Καστροσυκιάς, στο Νομό Πρέβεζας.

Περισσότερα...