Δευτέρα27022017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Γυμνάσιο Μπιζανίου: Γιορτάζοντας στην Κύπρο

gimn mpizkipros1

Με μεγάλη επισημότητα εορτάστηκε η 21η Φεβρουαρίου, ημέρα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στην Κύπρο από το Γυμνάσιο Μπιζανίου και το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού

Με ένα πλήρες πρόγραμμα εορτάστηκε η 21η Φεβρουαρίου στην Κύπρο από τα Γυμνάσια Μπιζανίου Ιωαννίνων και Λανίτειο Λεμεσού. Κοινή αφετηρία των δύο σχολείων ήταν ο Χριστόδουλος Σώζος, ο εν ενεργεία δήμαρχος Λεμεσού το 1912 που κατατάχθηκε εθελοντής στους Βαλκανικούς πολέμους, πολέμησε στην πρώτη γραμμή στην Ελλάδα και σκοτώθηκε στις μάχες του Μπιζανίου στον προφήτη Ηλία στις 6 Δεκεμβρίου το 1912.

Περισσότερα...

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος

akis moutsopoulos

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην έδρα "Ιατρικές Επιστήμες- Ανοσολογία" εξελέγη ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, με την σημαντική και μεγάλη πορεία και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Για την εκλογή του, τον συγχαίρουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, η Πρυτανική Αρχή και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Ο κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος υπηρέτησε, ως γνωστόν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Καθηγητής Παθολογίας από το έτος 1980 έως το 1993, συμβάλλοντας καθοριστικά στην συγκρότηση και λειτουργία της τότε νεοσύστατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Το Γυμνάσιο Μπιζανίου τιμά τους Κύπριους αγωνιστές

gimnasio mpizaniou

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει φέτος το Γυμνάσιο Μπιζανίου για την 21η Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Λεμεσός – Μπιζάνι, δύο τόποι ένας άνθρωπος» μαθητές του Γυμνασίου Μπιζανίου θα μετακινηθούν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

Περισσότερα...

5ο ΓΕΛ: Νίκη για τα κορίτσια, τρόπαιο για τα αγόρια

gel5oomada

Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Ιωαννίνων κατέκτησε το τρόπαιο, στο Σχολικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Νομού Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος των καθηγητών, ο σύλλογος γονέων και ο διευθυντής του σχολείου Φ. Λαζάκης, συγχαίρουν τους μαθητές για την επιτυχία τους όπως και τον προπονητή τους και γυμναστή Αντώνη Μαχτσίρα.

Συνάμα συγχαίρουν και την ομάδα κοριτσιών του βόλλει για την νίκη τους στον αγώνα με αντίπαλο το 2ο ΓΕΛ.

Περισσότερα...

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έρχεται στα σχολεία της Ηπείρου

aagiaxio2

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έρχεται στα σχολεία της Ηπείρου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, δίνει την δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων», το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές.

Από τις 2 μέχρι τις 5 Μαΐου λοιπόν θα βρίσκεται στην Άρτα και στα Γιάννινα και όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να προγραμματιστούν οι μέρες και οι ώρες των παρουσιάσεων.

Περισσότερα...