Σάββατο24062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα 300 καλύτερα της Ευρώπης… Ψηλά και παγκοσμίως!

eisodos panep

Η οικονομική κρίση μπορεί να χτύπησε με ένταση και τον χώρο της εκπαίδευσης, ωστόσο τα ελληνικά πανεπιστήμια δείχνουν ότι αντέχουν και καταφέρνουν να συναγωνίζονται τα καλύτερα!

Φυσικά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται μόνιμα πλέον ανάμεσα στα καλύτερα, βάση διαφόρων αξιολογήσεων που γίνονται.

Αυτή την φορά ο Διεθνής Οργανισμός Κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας προσέγγισης στην κατάταξη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Περισσότερα...

Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής μειονότητας

argiro ekpaid

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Αργυρόκαστρο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από εβδομήντα εκπαιδευτικοί της ελληνικής μειονότητας, καθώς και το σύνολο του προσωπικού του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και με εισηγητές τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη, και τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Χαράλαμπο Ι. Κωνσταντίνου.

Περισσότερα...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Αρσάκειο Ιωαννίνων

arsakeio15

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, για τις ανάγκες του Αρσάκειου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων θα προσλάβει εκπαιδευτικούς για τις εξής ειδικότητες:

- Φιλόλογο (ΠΕ02)

- Μαθηματικό (ΠΕ03)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017.

Η βραβευμένη ταινία των μαθητών του Πρότυπου Ζωσιμαίας

ABRABEO PEIRAM

Οι μαθητές του Α΄2 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας, κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema... διάβασες;» στην κατηγορία μουσική επένδυση ταινίας.

Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου).

Περισσότερα...

Η εικονική επιχείρηση για τα τοπικά προϊόντα!

arsakeio mouseio1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αρσακείου Γυμνασίου για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, στο κάστρο των Ιωαννίνων.

Περισσότερα από 200 άτομα παρευρέθησαν στην εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν ο κ. Γ. Γκωλέτσης, Επ. Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών, υπεύθυνος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Αχιλλέας Κώτσης, ένας εκ των δημιουργών της επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης (startup) ClickDelivery και η κ. Βελονάκη Ελένη, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και εθελόντρια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Επίσης, παρουσιάστηκε και η μαθητική εικονική επιχείρηση «Fox Advertising», των μαθητών της Γ Τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου.

Περισσότερα...