Πέμπτη19012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Το φορητό πλανητάριο πάει σε σχολεία του Ζηρού

PLANHTARIO F1

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ζηρού και της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό θα υποδεχτούν το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιανουαρίου 2017 το φορητό ψηφιακό πλανητάριο Ιωαννίνων το οποίο έχει εντυπωσιάσει όλους όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν προβολές, μέχρι σήμερα.

Την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα εγκατασταθεί στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, ενώ την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσπρωτικού.

Περισσότερα...

Η λειτουργία των δομών του Πνευματικού Δευτέρα και Τρίτη

PNEYMA KTIRIO

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα 16/1/2017 τα εκπαιδευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Την Τρίτη 17/1, εορτή του πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Γεωργίου, δεν θα λειτουργήσουν μόνο τα εκπαιδευτικά εντός της πόλης των Ιωαννίνων .

Οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μόνο για φέτος η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου

FOITHTOYPOLH

Μόνο τη φετινή χρονιά θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου, για τους επί πτυχίω φοιτητές. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, είναι προσωρινή λύση ρυθμιστικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα, πάντα, με το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά, την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι σχολές, με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς τους.

Περισσότερα...

Στην Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών το 5ο ΓΕΛ

gel5 fisiki

Με σχεδόν μισή εκατοστιαία μονάδα διαφορά κρίθηκε ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας πειραμάτων Φυσικών Επιστημών μεταξύ μαθητικών ομάδων σχολείων των Ιωαννίνων με ομάδα του 5ου ΓΕΛ να παίρνει την πρώτη θέση με 82,3/100, μια ανάσα μπροστά από άλλη ομάδα του 5ου ΓΕΛ που πήρε τη 2η θέση με 81,7/100.

Η τοπική φάση της 15ης Ολυμπιάδας EUSO 2017 έγινε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ιωαννίνων και πήραν μέρος 6 τριμελείς μαθητικές ομάδες μαθητών της Β΄ Λυκείου από σχολεία της πόλης. Οι μαθητικές αυτές ομάδες διαγωνίστηκαν στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση ενός πειράματος φυσικής, ενός χημείας και ενός βιολογίας.

Περισσότερα...

Πρωτιά του Πανεπιστημίου στην περιβαλλοντική συνείδηση

eisodos panep

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αξιολογήθηκε ανάμεσα σε πεντακόσια δεκαέξι (516) Πανεπιστήμια στον κόσμο σε σχέση με τις δράσεις και την περιβαλλοντική συνείδηση, καταλαμβάνοντας την 162η θέση

στην Παγκόσμια Κατάταξη “UI GreenMetric 2016” ανάμεσα σε ανώτατα Ιδρύματα μεγάλου κύρους και εμβέλειας. Παράλληλα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην παραπάνω κατάταξη.