Τετάρτη18102017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Στα χίλια καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

eisodos pane

Στα χίλια καλύτερα του κόσμου περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων (Center for World University Rankings - CWUR).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ.

Το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων CWUR δημοσιεύει τη μοναδική παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων που μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των φοιτητών, καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ και την ποιότητα της έρευνάς τους χωρίς να στηρίζεται σε έρευνες και δεδομένα του κάθε πανεπιστημίου.

Περισσότερα...

Μαθητές αποτυπώνουν το Βυζάντιο της Θεσπρωτίας!

bizantini thes

Χάρτες, εικόνες, φωτογραφίες και πλούσιο ιστορικό υλικό περιέχει η εργασία των μαθητών της πρώτου τμήματος της πέμπτης τάξης και του δεύτερου τμήματος της τετάρτης τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, που πραγματεύεται το αποτύπωμα του Βυζαντίου στην περιοχή και τα ξωκλήσια.

Την εργασία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Πέτρος Γόγολος, Δήμητρα Γερονίκου και Ελένη Καμποσσιώρη. Σκοπός δε ήταν να γνωρίσουν όλοι καλύτερο τον τόπο που ζούνε, να μάθουν το μακρινό του παρελθόν, να το συνδέσουν και να το συγκρίνουν με το σήμερα.

Περισσότερα...

Μετεγγραφές φοιτητών 2017: Από την Πέμπτη οι αιτήσεις

FOITHTOYPOLH

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έχει οριστεί η επόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατά την ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Περισσότερα...

Μέχρι την Παρασκευή δικαιολογητικά εγγραφών στους παιδικούς

APAIDIKOI ST

Κατόπιν ανακοίνωσης της Ε.Ε.Τ.Α.Α., καλούνται όλοι οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία για την «Yποβολή αίτησης για την χορήγηση πρόσθετων voucher» έως 27 Σεπτεμβρίου 2017, να προσέλθουν στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για την υπογραφή των Συμβάσεών τους.

Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος και θα λάβουν voucher όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Περισσότερα...

Διαμαρτυρία για τη μη κάλυψη των κενών γερμανικής γλώσσας

SXOLEIO AITHOYSA

Καμία πρόσληψη αναπληρωτή για την διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας δεν πραγματοποιήθηκε σε πολλούς νομούς της χώρας με αποτέλεσμα τα κενά να παραμένουν στα σχολεία. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει το Συντονιστικό αναπληρωτών εκπαιδευτικών πε07 γερμανικής γλώσσας το οποίο διαμαρτύρεται έντονα και ζητά άρση της εγκυκλίου που καταστρατηγεί το δικαίωμα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με χαρά υποδεχτήκαμε τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017. Ωστόσο μετά από αυτήν την α΄ φάση προσλήψεων και παρόλο που ήρθε πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές καλύπτοντας τα σχολεία της χώρας σε αρκετά μεγάλο ποσοστό με ειδικότητες, διαπιστώσαμε πως στη δική μας ειδικότητα πε07 γερμανικής, οι προσλήψεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Περισσότερα...