Παρασκευή28042017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Από 2 Μαΐου εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

SXOLIKO SYGKR

Από τις 2 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας.

Έτσι, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, και για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το πληροφοριακό σύστημα «myschool». Ωστόσο, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού, καθώς, επίσης, και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Πρωτόκολλο συνεργασίας των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων κι Illinois

kapsalis ilionoi2

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Illinois του Σικάγου υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διά του πρύτανη Γιώργου Καψάλη ο οποίος με τον αναπληρωτή πρύτανη Ανδρέα Φωτόπουλο είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μιχάλη Αμοιρίδη, με τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος και τους Διευθυντές των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα κινητικότητας και ανταλλαγής προσωπικού, με τον Κοσμήτορα και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Πανεπιστημίου, με τους υπευθύνους και το προσωπικό του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, καθώς και με Προέδρους και Καθηγητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Illinois.

Περισσότερα...

Δύο βραβεία για εργασίες της Παθολογικής Κλινικής

panepis ioann16

Δύο βραβεία απέσπασε η Β' Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με υπεύθυνο τον καθηγητή Μωυσή Ελισάφ, για αντίστοιχες εργασίες που παρουσίασε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης , Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα η κλινική απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας με τίτλο ‘’Αναστολείς της διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης-4 και αγωνιστές των GLP-1 υποδοχέων και προστασία έναντι του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου: συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση’’ [Σ. Φίλιππας-Ντεκουάν, Φ. Μπάρκας, Μ. Ελισάφ, Β. Τσιμιχόδημος, Ε. Παππά, Α. Κεή, Χ. Μηλιώνης].

Περισσότερα...

7ο ΓΕΛ: Βραβεύτηκε για τον δορυφόρο που εκτόξευσε!

GEL DORYFOROS2

ΦΩΤΟ

Με το τρίτο βραβείο επέστρεψε από τον Πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSatin Greece 2017, η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, του μοναδικού σχολείου που συμμετείχε από την Ήπειρο!

Ο διαγωνισμός διαστημικής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και τα Γιάννινα έβαλαν την σφραγίδα τους, εκτοξεύοντας τον δικό τους δορυφόρο!

Η ομάδα του 7ου ΓΕΛ έφερε το όνομα «Zephyrus» και αποτελούνταν από 13 μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του σχολείου. Την καθοδήγηση και τον συντονισμό της ομάδας είχαν ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου Γιώργος Σκαργιώτης και ο καθηγητής Βιολογίας Νίκος Μαρέτας... Ενεργή και καθοριστική ήταν η στήριξη της ομάδας, όλους τους μήνες της προετοιμασίας αλλά και στην τελική φάση από τον Διευθυντή του Λυκείου Γιάννη Ντούρο.

Περισσότερα...

Από 2 έως 19 Μαΐου εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

agiasmos sx15

Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νηπιαγωγεία θα δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προ-νηπίων και παράλληλα, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μπορούν να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Περισσότερα...