Κυριακή26032017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Παιδεία

Γυμνάσιο Δολιανών.. Δωρεά εξοπλισμού από την Intersos

doliana gimndorea

H ανθρωπιστική οργάνωση INTERSOS ORGANIZZAZIONE UMANITARIAONLUS, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης για Οργανώσεις Κοινοτήτων Φιλοξενίας από την Ευρωπαική Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία παρέδωσε στο Γυμνάσιο Δολιανών δωρεάν εξοπλισμό εργαστηρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σκοπός της δωρεάς είναι να βοηθηθούν οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες μαθητές, καθώς στο σχολείο λειτουργεί Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Απώτερος στόχος θα είναι η ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις τοπικές μαθητικές κοινότητες.

Περισσότερα...

Ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πανεπιστημιακούς

eisodos panep

Ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μία ακόμη διάκριση που έρχεται μέσα από την ερευνητική δουλειά που γίνεται και μάλιστα σε καιρούς κρίσης.

Αυτή τη φορά η επιστημονική ομάδα του κ. Φίλιππου Πομώνη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους: κ. Αντιγόνη Μαργέλλου, Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας και κ. Δημήτριο Πετράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του κ. Μιχαήλ Κοντομηνά, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από την Δρα. Αικατερίνη Κουτσούκη και την κ. Αναστασία Μπαδέκα, Επίκουρη Καθηγήτρια κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Ετερογενείς καταλύτες οξειδίου του μαγνησίου για αυξημένη παραγωγή βιοντίζελ».

Περισσότερα...

Γυμνάσιο Δολιανών: Παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό

doliana gimnasio

Δίωρη διαδικτυακή παρέμβαση (τηλεκπαίδευση) με θέμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Δολιανών. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την επαγρύπνηση όλων των μελών της για έγκαιρη παρέμβαση σε θέματα ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» έγινε από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού, με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable-Ενδυναμώνω» και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Γεώργιο Ράπτη.

Περισσότερα...

2.845 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

FOITHTOYPOLH

Στους 2.845 θα ανέλθουν οι νέοι φοιτητές που θα εισαχθούν τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ άλλοι 1450 σπουδαστές θα προστεθούν στο δυναμικό του ΤΕΙ Ηπείρου.

Για τη νέα ακαδημαική χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων θα είναι ελαφρά μειωμένος στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με την ακριβή κατανομή ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων ανέρχεται στις 69.490, από τις οποίες οι 42.850 αποδίδονται στα πανεπιστήμια και οι 26.640 στα ΤΕΙ.

Περισσότερα...

Πρώτα τα Γιάννινα, πρώτο των πρώτων το Γ1 του 10ου Γυμνασίου

antaanak matites

Με δύο πρωτιές ολοκληρώθηκε η φθινοπωρινή “Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος σε πανελλαδικό επίπεδο Δήμος με τις περισσότερες συμμετοχές και το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, είναι το πρώτο των πρώτων σε όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων στο πλαίσιο της “Μεγάλης Γιορτής Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...