Τετάρτη23082017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Εκδηλώσεις

Συρράκο: Θερινό σχολείο για τα αρωματικά φυτά

aromatika gita

Tο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων/Τοπική Κοινότητα Συρράκου, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου, Τζουμέρκων , Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου και τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας -με Σύμπραξη των Συνδέσμων Συρρακιωτών Αθήνας, Ιωαννίνων, Πάτρας και Φιλιππιάδας- το 5ο Θερινό Σχολείο(ΘΕΣΤ), που θα πραγματοποιηθεί από 27 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συρράκο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Π.Ε. Ιωαννίνων.

Το θέμα του φετινού Θερινού Σχολείου είναι "Αρωματικά φυτά και βότανα στον παραδοσιακό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό" και η διοργάνωση του υποστηρίζεται οικονομικά από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Περισσότερα...

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

ARGY MOYSEIO

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το εργαστήρι δραματοθεραπείας «Ανοιχτό Παράθυρο», διοργανώνει δύο εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για τους μικρούς φίλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Συγκεκριμένα:

⦁ Δευτέρα 28 Αυγούστου (ώρα 18:30)

«Σαν γάργαρο νερό» -για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών

Περισσότερα...

Κοσμηρά.. Διαγωνισμός πίτας.. Τίμησαν την γεύση και την παράδοση

kosmira p2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ηπειρώτικη πίτα είναι τέχνη... Είναι η τέχνη που δημιούργησαν οι γυναίκες του τόπου, σε εποχές δύσκολες, όταν με λίγα υλικά καλούνταν να στρώσουν τραπέζι.. Υλικά που συνήθως δίνει η φύση και μ’ αυτά, στην κουζίνα, γίνονται μικρά θαύματα.

Η τέχνη αυτή ξεδιπλώθηκε, σε όλο της το μεγαλείο, στην Κοσμηρά, στον διαγωνισμό Ηπειρώτικης πίτας, που διοργάνωσε και φέτος η Φιλοπρόοδη Κίνηση του χωριού.

Περισσότερα...

Η Ζαγορίσια πίτα είχε την τιμητική της...

brisoxori ekd

Η Ζαγορίσια πίτα είχε την ...τιμητική της και φέτος στο όμορφο Βρυσοχώρι.

Ο Μορφωτικός και Ορειβατικός Σύλλογος διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή την 26η Γιορτή πίτας.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τις πολλές και νόστιμες πίτες που έφτιαξαν και προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού και αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά και πασίγνωστα φαγητά της περιοχής.

Περισσότερα...

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στην Αρχαία Δωδώνη

ioanna pappa

Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία του αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή, και ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά. «Το μόνον της ζωής Του Ταξείδιον» του Γεώργιου Βιζυηνού.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα του, στα δέκα του χρόνια, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του Ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον μικρό ‘νεοσύλλεκτο’ Ράπτη να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή.

Περισσότερα...