Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Εκδηλώσεις

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

prosklisi olokaut

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Ιρίτ Μπεν- Άμπα, Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στα Γιάννινα το 2ο EUSAIR FORUM- Διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας

IOANNINA TRAVEL

Η Περιφέρεια Ηπείρου με το από 07.06.2016, σχετικό έγγραφο της προς τον Πρωθυπουργό αιτήθηκε την ανάληψη της διοργάνωσης του 2ου Forum της “EUSAIR” στην Ήπειρο.

Με έγγραφο (18.01.2017) του Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται γνωστό ότι το αίτημα της Περιφέρειας έγινε δεκτό.

Η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας με προσδοκώμενα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να καθορίσουν ταχύτατες εξελίξεις στην προώθηση της υλοποίησης έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί και στοχεύει η Περιφέρεια μας από την αρχή της θητείας της.

Περισσότερα...

Οι Μετσοβίτες έκοψαν την πίτα τους…

mets pita1

Με πολλές ευχές για το νέο χρόνο ο Σύλλογος των Μετσοβιτών στα Γιάννινα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, έδωσε το παρόν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εξήρε την προσφορά των Μετσοβιτών σημειώνοντας την ανάγκη για συνέργειες και συνεργασίες.

Περισσότερα...

Ημερίδα για το ντόπινγκ την Παρασκευή στα Γιάννινα

ntopingk

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτριος Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, ημερίδα με θέμα «Το ντόπινγκ καταστρέφει αξίες του πολιτισμού μας». Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνδιοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με καλωσόρισμα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ως εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νικολάου Βούτση, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη, τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού και την Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Πολυξένη Αργειτάκη.

Περισσότερα...

Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου»

hgoumvradi

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Θεσπρωτίας καλεί τους μαθητές Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετάσχουν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου».

Περισσότερα...