Σάββατο24062017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διαφορα Εκδηλώσεις

Λυσιστράτη στο υπαίθριο της ΕΗΜ και στην Πρέβεζα

lisistrati

Στο υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου, η Λυσιστράτη, ενώ την Παρασκευή 14 του μήνα θα ταξιδέψει στο Κηποθέατρο της Πρέβεζας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας

binteo festi

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παράρτημα Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΠΕ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι στην ευχάριστη θέσει να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας που θα διεξαχθεί από τις 23/6 έως και 2/7/2017.

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας είναι μια φιλόδοξη εικαστική διοργάνωση στο χώρο της εικόνας που στόχο έχει να αποτελέσει πολιτιστικό σημείο αναφοράς την πόλη της Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Οι Αρτινοί καλλιτέχνες εντυπωσίασαν με τα έργα τους

artinoi k1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Ζωγραφικής του Συλλόγου «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης».

Η Χριστίνα Μπίζα, πρόεδρος του Συλλόγου, κάνει τον απολογισμό και μεταφέρει στιγμές και εικόνες από μία έκθεση που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό:

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την όλη διοργάνωση τόσο από τα όσα έγραψαν στα βιβλία επισκεπτών αλλά και από την καθημερινή επαφή που είχαμε μαζί τους. Αφήνουμε ανοιχτό το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση στην ετήσια παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας.

Περισσότερα...

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας μεταμορφώνεται σε «Μουσείο Παραμυθιών»

arg paramitia

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το εργαστήρι δραματοθεραπείας και συμβουλευτικής θεάτρου «Ανοιχτό Παράθυρο» διοργανώνει θεατρικό παιχνίδι-δρώμενο, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, (ώρα 18:30), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Δεκαέξι παιδαγωγοί σχεδιάζουν και εμψυχώνουν ένα θεατρικό δρώμενο για παιδιά από 4 ετών και άνω, χωρίς να αποκλείονται οι μικρότεροι φίλοι με το συνοδό τους.

Για μια μόνο ημέρα ο προαύλιο χώρος του Μουσείου Αργυροτεχνίας θα μετατραπεί σε «Μουσείο Παραμυθιών». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ήρωες των αγαπημένων τους παραμυθιών συμμετέχοντας σε πολλά παιχνίδια.

Περισσότερα...

Γύρος Λίμνης… Ξεκίνησε η προετοιμασία και οι εγγραφές

giros limnis17

Συνεπής στο ραντεβού του με το δρομικό κίνημα είναι και φέτος ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνεται το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες δρομείς να δίνουν ραντεβού, για 11η χρονιά, στη διαδρομή περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας.

Πέρα φυσικά από τον Γύρο Λίμνης, τον αγώνα σε μια επίπεδη, πανέμορφη διαδρομή 30 χλμ., που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο αγώνας των 10 χλμ., ενώ μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 5 χλμ. με φόντο τη λίμνη και το Κάστρο, τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμος «Μαμά – Καρότσι» και αγώνα δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ.

Περισσότερα...