Σάββατο21012017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αφιερωματα Τόποι

Εικόνες Ηπείρου… Η λευκή γοητεία στην παραλίμνιο..

giannena xiovradi

Η τελευταία χιονόπτωση, μπορεί να δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην λειτουργία της πόλης... Τα Γιάννινα άλλωστε είχαν αρχίσει να ξεχνούν το χιόνι...

Όμως η χιονόπτωση έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να καταγράψουν μοναδικές εικόνες.. Εικόνες που δημιουργεί η φύση σε έναν τόπο που, ούτως ή άλλως, τον έχει προικίσει απλόχερα..

Περισσότερα...

Πλάκα.. Η οικία του Ηπειρώτη Ιωάννη Κωλέττη- Βίντεο

oikeia koleti

Η οικία του πρώτου συνταγματικού πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ιωάννη Κωλέττη, στην Πλάκα, -ένα πανέμορφο κτίσμα του 19ου αιώνα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Κωλέττης ήταν από ένας πολιτικός, που «προκαλούσε έντονα συναισθήματα, είτε θα τον αγαπούσες είτε θα τον μισούσες». Καταγόταν από το Συρράκο των Ιωαννίνων, σπούδασε στην Πίζα Ιατρική και μόλις τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε στην αυλή του Αλή Πασά στα Γιάννενα, καθώς ήταν προσωπικός γιατρός του γιου του....

Περισσότερα...

Το εκκλησάκι της Παναγίας, ανάμεσα σε Βίκο και Βοιδομάτη!

BIKOS EKLHSAKI

Βίκος... Εκεί που τελειώνει το φαράγγι.. Ένα απ' τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Από τα εντυπωσιακότερα της Ευρώπης με κάθετους γεωλογικούς σχηματισμούς με μεγάλη ποικιλία και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων, μια πανδαισία χλωρίδας και πανίδας που αποτελούν ένα από τα λίγα εναπομείναντα καταφύγια άγριας ζωής.

Βίκος..

Εκεί που βρίσκονται οι πηγές του Βοιδομάτη! Δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγιάς.

Περισσότερα...

Ο χορός των κύκνων στα νερά της λίμνης!

akiknoi01

Τον δικό τους μοναδικό χορό έστησαν στα νερά της λίμνης, οι πανέμορφοι κύκνοι... Για πολύ ώρα, καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στο Μώλο και οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά!

Χωρίς να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία και τα βλέμματα οι κύκνοι έκαναν αμέριμνοι τις βόλτες τους στην Παμβώτιδα, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Περισσότερα...

Φανοτή: Ένας οικισμός, μια μαρτυρία διαχρονικότητας

fanoti ar

Μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα... Ένας αρχαίος οικισμός, μια μαρτυρία διαχρονικότητας. Η Αρχαία Φανοτή (Ντόλιανη) αποτελεί έναν τειχισμένο με διπλό οχυρωματικό περίβολο οικισμό, ο οποίος υπήρξε κέντρο του αρχαίου θεσπρωτικού φύλου των Φανοτέων, που πιστεύεται ότι κατοικούσε στην περιοχή μεταξύ της Μουργκάνας και του μέσου ποταμού Καλαμά.

Με την αρχαία Φανοτή, τη γνωστή και από τη φιλολογική παράδοση (Πολύβιος, Liviυs), έδρα των Φανοτέων, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του τελευταίου Μακεδονικού πολέμου, ταυτίζεται ο οικισμός της Ντόλιανης.

Περισσότερα...