Δευτέρα21082017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αφιερωματα Τόποι

Γιάννινα… Το όμορφο μουσικό ξημέρωμα στην Παμβώτιδα!

LIMNH MOYSIKH1

Η ιδέα ανήκει στον Up Drons, που κατάγεται από την περιοχή.. Για την υλοποίηση χρειάστηκε συνεργασία. Το αποτέλεσμα μοναδικό.

Το ομορφότερο ξημέρωμα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας.

Πολύτιμοι συνεργάτες και βοηθοί για να γίνουν τα γυρίσματα, σε μία ώρα δύσκολη αλλά και μαγική ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και ο λεμβούχος Πέτρος Ματσούκης.

Περισσότερα...

Κοιλάδα του Αχελώου… Η φύση, οι άνθρωποι, η παράδοση

axeloos gen1

Στην Κοιλάδα του Αχελώου η φύση χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της. Επιβλητικές οροσειρές, πυκνά δάση, χαοτικοί γκρεμοί, καθαρά ποτάμια.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην ανάπτυξή της είναι άλλωστε ο τόπος στον οποίο μεγάλωσαν, μένουν και θέλουν να συνεχίσουν να μένουν. Η Ευαγγελία Τσιάκου φτιάχνει κάθε ημέρα τον παραδοσιακό καφέ στο χωριό Γρανίτσα. “Είμαστε σε ένα παραδοσιακό καφενείο που άρχισε να λειτουργεί το 1957 προσφέρουμε παραδοσιακά τον ελληνικό καφέ, γλυκά κουταλιού και ταψιού φτιαγμένα εδώ και σπιτικά λικέρ. Το χειμώνα είμαστε λίγοι κάτοικοι με αρκετά προβλήματα. Το καλοκαίρι έχουμε τουρισμό.”

Περισσότερα...

Θωρηκτό Αβέρωφ: Η επιστροφή με την κάμερα του Up Drones

averof torikto

Επέστρεψε στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στο 'Αλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, το θρυλικό θωρηκτό Γ. Αβέρωφ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του.

Καθ όλη τη διάρκεια του πλου, τιμές απέδιδε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το ιστορικό πλοίο συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, επιβαίνοντες σε σκάφος της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Περισσότερα...

Οι «κρυμμένοι» καταρράκτες στα ορεινά της Άρτας

arta kataraktis

Ιδιαίτερη φυσική ομορφιά κρύβουν τα ορεινά του νομού Άρτας, όπου βρίσκονται ορισμένοι από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ηπείρου.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε σπάνια και εντυπωσιακά πλάνα από καταρράκτες της ορεινής Άρτας.

Μετά από 20 λεπτά πεζοπορίας, ξεκινώντας από τα Θεοδώριανα -χωριό του νομού Άρτας που είναι χτισμένο σε πλαγιά των ανατολικών Τζουμέρκων- συναντά κανείς του καταρράκτες της Σούδας.

Περισσότερα...

Η κουζίνα της Ηπείρου: Απλή και συναρπαστική

kouzina ipeirou

Η κουζίνα της Ηπείρου επηρεασμένη από την ιδιομορφία του εδάφους της, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, το κλίμα της και τη μακραίωνη ιστορία της, προσφέρει αμέτρητα πιάτα και γευστικούς συνδυασμούς, που θα κάνουν την επίσκεψή σας στην ιδιαίτερη αυτή γωνιά της Ελλάδας, αληθινά αξέχαστη!

Γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, με γεύσεις απλές και αυθεντικές, χάρη στις αγνές πρώτες ύλες της Ηπειρώτικης γης, η γαστρονομία του τόπου προσφέρει παραδοσιακά φαγητά, γεμάτα αρώματα και νοστιμιά, εμπλουτίζοντας έτσι μοναδικά την ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Περισσότερα...