Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αφιερωματα Περιβάλλον

65 ναυάγια στα νερά του Ιονίου

nauagio

Γεμάτες τοξικές βόμβες από βυθισμένα και ημιβυθισμένα πλοία είναι οι ελληνικές θάλασσες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ανεβάζουν τον αριθμό των ναυαγίων, πανελλαδικά, σε περισσότερα από 330.

Βάση των ίδιων στοιχείων που κατατέθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο απαντήσεων σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, στην Τρίτη Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος που έχει έδρα την Ηγουμενίτσα, έχουν καταγραφεί 65 ναυάγια.

Περισσότερα...

Μελέτη: Θα αυξηθούν οι ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

ak pre7

Σημαντική αύξηση των ζημιών σε ζωτικές υποδομές, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπει μελέτη επιστημόνων του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες το 90% των φυσικών καταστροφών σχετίζονται με ακραία κλιματικά γεγονότα, τα οποία θα γίνουν συχνότερα στο μέλλον, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σημειώνει η μελέτη.

Σύμφωνα με αυτή, οι ζημιές σε υποδομές που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα τριπλασιασθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία στην Ευρώπη και θα δεκαπλασιασθούν έως το τέλος του αιώνα. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα καταβάλουν το μεγαλύτερο κόστος.

Περισσότερα...

Την Κυριακή η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος

aug fegari3

Η μεγαλύτερη Σελήνη του 2017 θα είναι ορατή στην πανσέληνο της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς.

Την ημέρα εκείνη ο δορυφόρος μας θα έχει πλησιάσει στη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων, και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος.

Περισσότερα...

Στα Κουκάλογα της Ηπείρου το πρώτο βραβείο

asproparis brabeio

Τα Κουκάλογα της Ηπείρου «πέταξαν ψηλά» στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ DocFest που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, στη Χαλκίδα, κατακτώντας το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους.

Το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλούλη, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, δίνοντας μεγάλη χαρά στους συντελεστές του και σε όλη την ομάδα του Προγράμματος LIFE+ για τη διάσωση του Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε καυσόξυλα

anameno tzaki

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει η αγορά καυσόξυλων από τους καταναλωτές. Όσο η θερμοκρασία υποχωρεί και οδεύουμε για τα καλά στην «καρδιά» του χειμώνα, πολλοί πολίτες που διαθέτουν τζάκια, επιλέγουν να προμηθευτούν καυσόξυλα για να ζεσταθούν λόγω και του ότι θεωρούν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβό.

Τι πρέπει να προσέχετε όμως όταν αγοράζετε ξύλα; Όπως έχει προειδοποιήσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή:

1. Οι λιανοπωλητές καυσόξυλων οφείλουν να εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά των προς διάθεση προϊόντων.

Περισσότερα...